KHL
Vladivostok – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Jaroslavľ – Soči 2:1 (kon.) | Petrohrad – Novosibirsk 4:2 (kon.)
S.Moskva – Omsk 2:3 (po pr.)
koniec
Admiral Vladivostok
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Traktor Čeljabinsk
cz Utorok 10.09.2019, 11:30 • Fetisov Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dalšího zápasu v rámci ruské KHL. V dnešním zápase se podíváme na duel mezi Vladivostokem a Čeljabinskem. Zápas startuje v 11:30 a my budeme u toho!
     
    Admiral Vladivostok

    Vladivostok toho zatím v KHL odehrál nejméně a dařilo se mu tak napůl. V nové sezóně má za sebou zatím jen dvě utkání, po kterých má na svém kontě dva body. V současné době se tak nachází na jedenáctém místě Východní konference. Má však odehráno méně než soupeři, takže tato tabulka není v současné době moc směrodatná. Tři body za vítězství si Vladivostok připsal hned v prvním kole, když porazil Barys Nur-Sultan. O své výhře rozhodl ve druhé třetině, když vstřelil dvě branky a celkově vyhrál 3:1. Další utkání už ale Admiralu nevyšlo. Na hřišti Novosibirsku padl jednoznačně 1:5.

    Nejproduktivnější hráči:
    Adam Almqvist – 2 body (1+1)
    Vasilij Strelcov – 2 body (1+1)
    Markus Ljungh – 2 body (1+1)

    Brankáři:
    Juho Olkinuora – 2 zápasy, 1 výhra. úspěšnost zákroků – 90,8%, průměr obdržených branek – 3.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Čeljabinsk nezačal svou sezónu vůbec špatně a pro české fanoušky je jistě potěšující, že na jeho výkonech se hodně podílí i českobudějovický odchovanec Lukáš Sedlák. Po čtyřech utkáních má Traktor na svém kontě pět bodů a drží se na čtvrtém místě v rámci Východní konference. První dvě kola sezóny přinesly porážku, když hokejisté Čeljabinsku nestačili na Petrohrad a Viťaz. Poté se však Traktor vydal na dva zápasy do Chabarovsku, kde ukořistil dvě cenné výhry, pokaždé v poměru 2:1 (jednou v prodloužení, jednou po základní hrací době).

    Nejproduktivnější hráči:
    Ilja Karpuchin – 5 bodů (1+4)
    Lukáš Sedlák – 3 body (3+0)
    Andrew Calof a Andrej Popov – 3 body (1+2)

    Brankáři:
    Ivan Fedotov – 2 zápasy, 2 výhry, úspěšnost zákroků – 96,9%, průměr obdržených branek – 0,99.
    Vasilij Děmčenko – 2 zápasy, 0 výher, úspěšnost zákroků – 89,7%, průměr obdržených branek – 3,96.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Bakoš (Vladivostok)

    Tomáš Hyka (Čeljabinsk)
    Lukáš Sedlák (Čeljabinsk)
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Krasotkin) – Almqvist, Lalonde, Kozlovskij, Ibatullin, Bobrjašov, Ďakov, Ostrovskij – Ljungh, V. Butuzov, Bakoš – A. Strelcov, V. Strelcov, Lomako – Glazačev, Vicharev, K. Voronin – J. Petrov, Lisin, Zajcev – Sidljarov.

    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Děmčenko) – Virtanen, S. Těreščenko, Menšikov, Karpuchin, Žiljakov, Kalinin, Jasinskij, Sergijenko – Fatějev, Karlin, Kosov – An. Popov, Kručinin, Calof – Glinkin, Sedlák, Hyka – Šolochov, Koňkov, Malychin.

    Rozhodčí: Naumov, Ovčinnikov – Ivanov, Černyšjov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    A už se konečně hraje! Domácí tým dneska nastupuje v modrých dresech, zatímco hostující Čeljabinsk v bílé. Úvodní buly pro Vladivostok.
     
    00:32
    Ivan Fedotov už si musel připsat první úspěšný zákrok. Bylo to však spíše nahození ze střední vzdálenosti, takže hostující gólman to zvládl v pohodě.
     
    00:50
    Jinak hostující trenér rozbil nejproduktivnější lajnu svého týmu v podobě Calof – Sedlák – Hyka. Dá se však očekávat, že to je proto, aby rozmělnil body i do dalších útočných formací.
     
    01:24
    Lukáš Sedlák si najížděl na přihrávku svého spoluhráče, ale nedostal se k ní. Přesto nakonec pálil a Jussi Olkinuora má za sebou také první zákrok.
     
    01:47
    Hokejisté v bílém vyslali další střelu, tentokrát od modré čáry. Ta však byla zastavena prvním domácím obráncem, od něhož se odrazila mimo pásmo.
     
    02:22
    Vasilij Strelcov za to vzal a hnal se kolem mantinelu až do zakončení. Byl ale vytlačen, takže nemohl zakončit. Nakonec byl dohrán u souboje a puk ztratil.
     
    03:05
    Vladimir Butuzov v první brankové příležitosti tohoto zápasu! Jel z úhlu sám na gólmana, kterého chtěl roztáhnout a poslat mu puk mezi betony. Ivan Fedotov nyní ale svůj tým podržel!
     
    03:49
    Čeljabinsk se nyní chvilku pokoušel uklidnit hru. Celá pětka tedy vystřídala a nové síly se vrhly rovnou do nové útočné akce.
     
    04:12
    A do útočného pásma se dostali hostující hráči opravdu velmi rychle. Nakonec přišla i střela od modré, ale Jussi Olkinuora puk celou dobu viděl.
     
    04:40
    Traktor svíral svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale k ničemu to nebylo. Stačil jeden nepřesný pas a hosté museli pro kotouč ke svému gólmanovi.
     
    05:18
    Andrej Popov zabojoval se svým spoluhráčem o kotouč v útočném pásmu. Na chvilku ho vybojovali, ale Admiral ho dobrým pohybem získal zpět.
     
    05:45
    Vladivostok nám toho směrem dopředu ještě moc nepředvedl. Měl jednu dobrou šanci, ale jinak má velké problémy s přechodem do středního pásma.
     
    06:19
    Jussi Olkinuora se na druhé straně moc nenudí. Marsel Šolochov se dostal ke střele z dobré pozice, ovšem domácí brankář puk bez potíží chytil.
     
    06:20
    Lukáš Sedlák vyhrál vhazování přesně na hokejku Antona Glinkina. Ten pálil rovnou z první, ale obranný val před sebou propálit nedokázal.
     
    06:52
    Admiral se znovu dostal ke střele a znovu z toho byla nebezpečná šance! Domácí hráč šel znovu z úhlu, tentokrát však z druhé strany. Zkoušel to střelou pod horní tyčku, ale Ivan Fedotov se překonat nenechal.
     
    07:41
    Vidíme první souvislejší tlak v podobě Vladivostoku. Domácí obránce dostal nabito na modrou, ovšem jeho rána nebyla přesná a zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    07:57
    Andrew Calof se dostal se svým spoluhráčem do rychlého protiútoku. Nakonec pálil právě Calof, ale jeho rána byla jen sražena do rohu útočného pásma.
     
    08:30
    Tam si puk sebrali domácí, kteří se ihned vydali do útoku, jenže tam dlouho nepobyli. Ke kotouči se totiž dostal Čeljabinsk, který poslal puk na gólmana domácích.
     
    09:05
    Ve hře nyní vidíme spoustu nepřesností na obou stranách a minimálně se nám ve hře přerušuje. U kotouče je nyní Traktor, který se snaží něco vymyslet.
     
    09:38
    Jenže se mu to moc nepodařilo, jelikož Jussi Olkinuora nemusel čelit ani jedné střele. Na druhé straně ovšem nepředvedl nic ani Vladivostok.
     
    10:04
    Ne, diváci se v posledních minutách hrou asi moc bavit nemohou. Ani jeden z týmů se není schopen dostat do tlaku, natož k zajímavé šanci.
     
    10:41
    Konstantin Glazačev skvěle napadal v útočném pásmu a získal díky tomu kotouč na svou hokejku. Hosté navíc faulovali a Admiral bude hrát přesilovou hru!
     
    10:53
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Andrej Popov – 2 min., podrážení).
     
    11:00
    Lukáš Sedlák vyhrál vhazování v obranném pásmu, načež se kotouč dostal k jeho spoluhráči. Ten neváhal a poslal kotouč přes všechny čáry za gólmana.
     
    11:26
    To byl obrovský závar, který nyní vznikl před brankou Ivana Fedotova! Kotouč se totiž povaloval někde kousek před brankou a Kirill Voronin ho chtěl dorazit. To se mu však nepovedlo a před brankou vznikla menší mela.
     
    11:40
    Admiral vyhrál buly v útočném pásmu přesně na hokejku Ďakova. Ten nabil svému spoluhráči na modré, jeho ránu vyrazil Ivan Fedotov do rohu.
     
    12:10
    Nedlouho poté se navíc dostali k puku hosté, kteří znovu vyhodili přes všechny čáry. Až na tu jednu situaci zatím brání oslabení velmi dobře.
     
    12:30
    Domácí se navíc chtěli dostat znovu rychle do pásma, ale zastavilo je ofsajdové postavení. Následně po vhazování znovu Traktor vyhodil až za brankáře.
     
    12:53
    Andrej Popov je na ledě!
     
    13:00
    Martin Bakoš si najížděl na křižnou přihrávku skrze brankoviště, ale Andrej Popov se stihl vrátit z trestné s tento pas srazit mimo nebezpečí.
     
    13:27
    Jurij Petrov se dostal ke střele z velmi dobré pozice, ale branku jsme dnes ještě neviděli. Nyní před sebou máme druhou krátkou komerční přestávku.
     
    13:46
    Tohle mohlo domácí hokejisty hodně mrzet! Vyslali totiž velmi nepřesnou přihrávku ve svém obranném pásmu, ale hráč Traktoru se k puuk nedostal včas.
     
    14:27
    Ve hře znovu vidíme časté nepřesnosti, a to na obou stranách. Nyní se však dostal ke kotouči Čeljabinsk, který s ním už je v útočném pásmu.
     
    15:00
    Jenže ne na dlouho. Přišla totiž méně přesná přihrávka po modré, která se nakonec vykutálela z útočné třetiny až do středního pásma.
     
    15:35
    A další nepřesnost na hostující straně. Traktor to zkoušel přes rychlý a dlouhý pas do úniku, jenže kotouč skončil jen na zakázaném uvolnění.
     
    15:51
    A Čeljabinsk se dostal do rychlého protiútoku, který mohl být smrtící! Tomáš Hyka udržel puk v těžké pozici a přenechal ho obránci. Ten si sjel do lepší pozice, udělal zasekávačku na střed a chtěl pálit. V tu chvíli ho ale zastavil domácí hráč.
     
    16:43
    Jaroslav Kosov udržel puk, přestože byl napadán svým soupeřem. Následně posílal nahrávku před branku, ale tam nikdo ze spoluhráčů nebyl.
     
    17:13
    Nyní jsme viděli hru ve středním pásmu, jelikož kotouč se dostal mimo hrací plochu. Toho Čeljabinsk využil a už je nastěhovaný v útočném pásmu.
     
    17:39
    Jenže zatím bez kýženého efektu. Hosté se sice snaží hodně pálit ze všech možných pozic, ovšem jejich pokusy většinou končí zablokováním domácími hráči.
     
    18:11
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Bogdan Žiljakov – 2 min., vysoká hůl).
     
    18:26
    Vladivostok vyhrál buly v útočném pásmu. Po krátké kombinaci vypálil Alexandr Strelcov, ovšem jeho ránu vyrazil Ivan Fedotov do ochranné sítě.
     
    18:38
    Shawn Lalonde dostal nabito na modrou a vypálil rovnou z první. Jeho rána ovšem nepatřila mezi ty nejpřesnější a Ivan Fedotov nemusel zasahovat.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:25
    Admiral hraje tuto početní výhodu podstatně lépe než tu první. Znovu je usazený v útočném pásmu, ale k nebezpečné střele se zatím nedostal.
     
    19:46
    Shawn Lalonde nakonec znovu pálil od modré a tentokrát byl mnohem přesnější. Mířil dobře nad beton, ale hostující gólman před sebou nikoho neměl a zasáhl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, ve které se toho mnoho zajímavého nestalo. Oba týmy měly zajímavé šance na skórování, ale branku jsme ještě neviděli. O něco lepší šance měl domácí Vladivostok, ale zatím mu to k ničemu nebylo, jelikož Ivan Fedotov chytá velmi spolehlivě. Uvidíme, jestli se jeden z týmů vzchopí a jestli padne ve druhé třetině nějaká branka.

    Druhá část začne přibližně v 12:23.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 8 – 9
    Trestné minuty: 0 – 4
    Vhazování: 9 – 11
    Zblokované střely: 8 – 8
    Hity: 3 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Martin Bakoš nyní udržel kotouč v útočném pásmu a poslal pas na modrou na střelu z první. Ta skutečně přišla, ale nebyla ani trochu přesná.
     
    21:08
    A Čeljabinsk má ze začátku druhé třetiny problémy s napadáním svého soupeře ve svém obranném pásmu. Nyní se však z toho vymanili a jsou v útoku.
     
    21:54
    Dokonce přišla střela od modré, ale ta jen trefila domácího obránce do nohy. Kotouč se posléze jen odrazil až ke gólmanovi hostujícího týmu.
     
    22:25
    Ilja Karpuchin si sjel z modré do lepší střelecké pozice, ale Jussi Olkinuora nemusel znovu zasahovat. Čeljabinsk je lepším týmem, ale ta střelba...
     
    Ivan Fedotov na druhé straně už zasahovat musel a hra se nám po delší době přerušila. Následuje vhazování po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    22:50
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    V dnešním zápase se nakonec jako první prosazuje domácí celek! Domácí vyhráli buly v útočném pásmu a předvedli akci na jeden dotek. Na jejím konci stál DENIS VICHAREV, jenž už jen usměrnil kotouč do odkryté části branky. Asistence: Konstantin Glazačev a Kirill Voronin.
    22:50 Denis VICHAREV - 1:0
     
    24:00
    Sergej Těreščenko pálil na druhé straně a Jussi Olkinuora vyrazil jeho střelu vedle sebe. Tam se snažil dorážet Lukáš Sedlák, ale domácí gólman puk nepustil.
     
    24:42
    Hra se nám nyní přerušuje opravdu minimálně. Čeljabinsk chtěl hned odpovědět na inkasovanou branku, jenže Jussi Olkinuora nemusel předvést těžký zákrok.
     
    25:10
    Další střela v podání Traktoru už vypadala nebezpečně. Hostující hráč si najel do dobré střelecké pozice, ale jeho ránu z první gólman zastavil.
     
    25:24
    Na druhé straně zase přišel rychlý protiútok, kdy si Ivan Fedotov musel připsat zákrok. Ten však nebyl těžký, jelikož Fedotov kotouč celou dobu viděl.
     
    26:06
    Anton Glinkin posílal přihrávku skrze celou šířku útočného pásma, ale ta byla zachycena. Domácí hráč však vyslal jen propagační střelu z poloviny hřiště.
     
    26:40
    Hráč Vladivostoku nyní přetlačil v souboji u mantinelu svého soupeře a poslal kotouč do středního pásma. Traktor se nemůže dostat do souvislého tlaku.
     
    27:10
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Bogdan Žiljakov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:30
    No, hostující hráč byl nyní vyloučen hodně přísně, jelikož o faul se spíše nejednalo. Je však zajímavé, že zatím jsou vylučováni jen hráči Traktoru.
     
    27:43
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vladimir Butuzov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:47
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Ilja Karpuchin – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:10
    No, s vyloučeními se nám tedy roztrhl pytel. Domácí mají k dispozici ještě minutku přesilové hry čtyř proti třem. zatím toho nijak nevyužili.
     
    28:40
    A vypadá to, že v nejbližší době ani nevyužijí. Nejsou schopní se dostat s kotoučem až do útočného pásma. Čeljabinsk brání zatím bez potíží.
     
    29:10
    Bogdan Žiljakov je na ledě!
     
    29:28
    Nakonec přece jen musel být Ivan Fedotov ve střehu, Šly na něj celkem dva pokusy soupeřů, ale hostující brankář je bez problémů pochytal.
     
    29:47
    Oba týmy hrají v plném počtu!
     
    30:18
    Dmitrij Kalinin za to chtěl vzít jako správný kapitán. Vyslal střelu zápěstím, ale Jussi Olkinuora si jeho střelu našel a udržel jí na své hrudi.
     
    31:00
    Čeljabinsk se snaží bojovat o kotouč v útočném pásmu, ovšem nakonec nebyl úspěšný. Přesto se k němu ještě na chvíli dostal, ale znovu ho zase ztratil.
     
    31:29
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Domácí využívají rychlé přečíslení a jdou do vedení o dvě branky! MARTIN BAKOŠ dostal dlouho přihrávku skrze délku hrací plochy. V přečíslení dvou na jednoho to vzal na sebe a prosadil se střelou nad beton! Asistence: Stepan Ostrovskij.
    31:29 Martin BAKOŠ - 2:0
     
    32:32
    Traktor je znovu nastěhovaný v útočném pásmu, ale Vladivostok dobře napadá a nenechává svého soupeře se rozestavět do nějaké kombinace.
     
    32:59
    Jesse Virtanen nakonec vypálil od modré, když byl před domácím brankářem solidní zástup hráčů, ale Jussi Olkinuora puk vyrazil do rohu.
     
    33:35
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Konečně vidíme branky a Traktor už prohrává jen o jednu branku! LUKÁŠ SEDLÁK dostal krásnou přihrávku od Jesseho Virtanena a šel sám z menšího úhlu na gólmana. Českobudějovický odchovanec ovšem předvedl bekhenodovou kličku, načež zasunul puk do prázdné branky! Střílí tedy už čtvrtou branku v pátém zápase. Asistence: Jesse Virtanen.
    33:35 Lukáš SEDLÁK - 2:1
     
    34:49
    Čeljabinsk znovu pálil od modré, ale znovu se střela nedostala až ke gólmanovi. Vladivostok už dneska zablokoval velkou spoustu střel.
     
    35:27
    Na druhé straně šel Markus Ljungh ze strany na gólmana. Ivan Fedotov si však svou bližší tyč pohlídal, navíc stihl sklapnout sví betony naprosto včas.
     
    35:55
    Druhá chyba hostujících hokejistů během několika málo vteřin. Znovu totiž přišla nepřesná přihrávka, která skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    36:23
    Hostující obránce to nyní udělal dobře. Byl sice napadán, přesto šikovnou kličkou se zbavil svého soupeře a jeho unavení spoluhráči mohli vystřídat.
     
    36:37
    Jenže nakonec se stejně opakoval scénář se zakázaným uvolněním. Na hřišti jsou však čerstvé síly v obou týmech, takže by to neměl být problém.
     
    36:54
    Vladivostok je nebezpečný. Většinou se mu daří vyhrát buly v útočném pásmu a dostat se k menšímu tlaku. Tak Čeljabinsk znovu vyhodil na icing.
     
    37:34
    Andrej Popov je v dnešním utkání hodně vidět. Tentokrát i v dobrém světle, když si šikovně obhodil svého soupeře. Na toho dalšího už ovšem nestačil.
     
    38:00
    Admiral se na druhé straně snaží pálit jednu střelu za druhou. Ivan Fedotov se musí mít hodně na pozoru. Dneska chytá dobrý zápas, přestože dvakrát inkasoval.
     
    38:34
    Jurij Sergijenko byl napadán protihráčem. Vyřešil to však elegantní otočkou. Vladivostok ovšem napadá dále, a nakonec se dostal až ke kotouči.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:34
    Marsel Šolochov zabojoval a jen díky jeho postřehu se nyní nepískalo zakázané uvolnění. Čeljabinsk má ještě pár sekund na nějakou střelu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda dnešního utkání už nabídla podstatně zajímavější pasáže než ta první a diváci konečně viděli nějaké branky. Ti domácí navíc mohou být spokojenější. jelikož jejich tým vede 2:1. Již po třech minutách ve druhé části se trefil Denis Vicharev, jenž stál na konci krásné akce domácího celku. Ten se navíc chvíli po polovině utkání dostal do dvou brankového vedení. Martin Bakoš totiž proměnil rychlé přečíslení svého týmu. O dvě minuty později to už ale bylo jen o jeden gól. Lukáš Sedlák zakončil svůj únik naznačením střely, načež mohl zasunout kotouč do odkryté části branky. V tomto zápase ještě rozhodně není hotovo, uvidíme, co nám přinese třetí část.

    Třeí perioda začne přibližně v 13:18.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 20 – 12
    Trestné minuty: 2 – 8
    Vhazování: 22 – 24
    Zblokované střely: 11- 14
    Hity: 7 – 5
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Traktor nehrál vůbec dobře ve druhé třetině a v té třetí bude muset hodně přidat, jestli chce dnes získat alespoň nějaké body, které by se jistě hodily.
     
    40:32
    A start tedy Čeljabinsk nemá vůbec špatný. Tomáš Hyka se dostal ke střele, do které dal hodně síly, ale Jussi Olkinuora jeho pokus chytil do lapačky.
     
    41:10
    Alexej Kručinin předvedl nádhernou individuální akcí, díky které se dostal kotouč do útočného pásma. Poté ještě přišla střela od modré, ale tu domácí brankář vyrazil.
     
    41:46
    Nyní yl hostující hráč zastaven ve středním pásmu na hraně faulu, ale rozhodčí znovu žádný faul neodpískal. Ivan Fedotov si tedy musel připsat zákrok.
     
    42:13
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Jurij Petrov – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:25
    To byla celkem ukvapená střela v podání Jesseho Virtanena. Jeho rána totiž minula tři tyče, načež se domácí hokejisté dostali ke kotouči a vyhodili ho.
     
    42:55
    A Traktor se od té doby nemůže dostat do útočného pásma, respektive do nějakého tlaku a rozestavění. Vladivostok se zatím bez potíží brání.
     
    43:30
    Což platí i nadále. Nyní ztratil hostující hráč kotouč někde v prostoru buly, když se na něj vrhli hned dva soupeři. Ti navíc poslali puk do středního pásma.
     
    44:13
    Jurij Petrov je na ledě!
     
    44:50
    Tak to od Čeljabinsku nebyla moc podařená početní výhoda, spíše vůbec. Na druhé straně se dostal Ivan Lisin ke střele, ale tu Ivan Fedotov zastavil.
     
    45:05
    Anton Glinkin chtěl asi nahodit kotouč do útočného pásma, ale to se mu ani trochu nepovedlo. Jeho nahození totiž skončil na první hokejce Admiralu.
     
    45:40
    Nikita Bobrjašov ztratil kotouč v obranném pásmu, ale nemusí ho to vůbec mrzet. Traktor totiž není schopen se dostat ani do malého tlaku v útočném pásmu.
     
    45:58
    Tomáš Hyka se se štěstím dostal ke kotouči, a tak se ním vydal okolo mantinelu až do útočné třetiny. Mířil na přední tyč, ale domácí gólman v pohodě zakročil.
     
    46:14
    Andrej Popov nyní vypálil, ale jeho ránu vyrazil Jussi Olkinuora do ochranné sítě. Následuje první komerční přestávka v této třetině.
     
    46:51
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Martin Bakoš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:01
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Tomáš Hyka – 2 min., podrážení).
     
    47:23
    Hrajeme tedy ve čtyřech na obou stranách. Zatím tato hra o něco více vyhovuje Čeljabinsku, který se drží v útočném pásmu s kotoučem.
     
    48:03
    Traktor motá svému soupeři hlavu a klidně mohlo být srovnáno! Jussi Olkinuora vyrazil kotouč jen před sebe, kde si k němu jako první dojel Andrej Popov. Ten vypálil ránu z první, ale domácí brankář zakročil lapačkou!
     
    48:27
    Lukáš Sedlák zavezl kotouč do útočného pásma a poslal ho zadovkou na svého spoluhráče. Traktor je znovu usazen v útočné třetině, kde se snaží něco vymyslet.
     
    49:01
    Oba týmy hrají v plném počtu!
     
    49:27
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Adam Almqvist – 2 min., držení).
     
    49:50
    Traktor by hodně potřeboval držet kotouč a být v útočném pásmu, ale zatím má problémy s tím, aby se do něj vůbec dostal a rozestavěl se tam.
     
    50:18
    Jenže nakonec se tam hosté dostali a neměli vůbec špatnou pozici! Ilja Karpuchin dostal pěknou přihrávku skrze šíři útočného pásma, ale proti jeho střele z první se Jussi Olkinuora stihl přesunout a kotouč zachytit.
     
    50:42
    Jussi Olkinuora si musel připsat další zákrok a je v trvalé permanenci. Poté se ale k puku dostali jeho spoluhráči, kteří poslali puk do středního pásma.
     
    51:27
    Adam Almqvist je na ledě!
     
    51:51
    Tomáš Hyka vyšťoural kotouč na své obranné modré, ale hned se k němu dostali jen domácí hráči. Ti s pukem nikam nespěchají, nemají důvod.
     
    52:34
    Vladivostok se už hnal do nebezpečného zakončení. V tu chvíli se ale přihnal do obranného pásma jeden z hostí, který stihl puk sebrat na svou hokejku.
     
    53:16
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Andrej Popov – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:24
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Kirill Ďakov – 2 min., nedovolené bránění).

    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    53:47
    Utkání je v posledních minutách hodně nervózní a velmi často se přerušuje. Domácí ale stále vedou o jednu branku a jsou podstatně blíže bodovému zisku.
     
    54:12
    Vladivostok hraje klasickou přesilovou hru pět na čtyři. V současné době má kotouč na svých hokejkách a je nějakou dobu už nastěhovaný v útočném pásmu.
     
    54:42
    Admiral si však zatím nepřipsal ani jednu střelu na branku. Čas ale hodně rychle utíká. Čeljabinsk by potřeboval útočit, ale to s fauly rozhodně nepůjde.
     
    55:16
    Andrej Popov je na ledě!
     
    55:31
    Do hry se už navíc mohou vrátit i Lukáš Sedlák s Kirillem Ďakovem, jelikož se hra přerušila. Traktor už má jen necelých pět a půl minuty na vstřelení branky.
     
    55:39
    Lukáš Sedlák se ihned zapojil do útoku svého týmu. právě po jeho střele musel Jussi Olkinuora zasahovat. Následuje vhazování po jeho levé ruce.
     
    56:20
    Čeljabinsk se snaží bojovat ze všech sil jen, co je to možné. Vladivostok ovšem dnes hraje velmi dobrý zápas a nepouští svého soupeře téměř k ničemu.
     
    56:32
    Admiralu teď nevyšla dlouhá rozehrávka. Ta mířila na Martina Bakoše, ale skončila jen na zakázaném uvolnění. Následuje buly v útočném pásmu Traktoru.
     
    56:57
    Jegor Fatějev ve velmi těžké pozici vybojoval puk zpět v útočném pásmu. Na modré stál Vitalij Menšikov, jenž přihrávku také dostal. Proti jeho ráně se Jussi Olkinuora musel hodně natáhnout, ale chytil puk do lapačky.
     
    57:16
    Nyní se to snažil vzít hostující hokejista na sebe. Nejspíše to byl Anton Glinkin, ovšem jeho pokus nedolétl až ke gólmanovi, jelikož byl zablokován.
     
    57:28
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:28
    Hosté na nic nečekají! Hned po oddechovém čase to zkoušejí se šesti bruslaři v poli!
     
    57:39
    A to mohl být velmi rychlý konec pro naděje hostujícího celku! Kirill Voronin totiž získal puk, ale rozhodl se nevystřelit. Tak se nakonec vystavil do ofsajdu.
     
    57:57
    Ivan Fedotov se předtím musel vrátit do branky, jenže teď už je zpět na střídačce!
     
    58:11
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vladimir Butuzov – 2 min., podrážení).
     
    58:25
    To je pro hosty obrovská šance! Hraje totiž početní výhodu šesti proti čtyřem! Na druhou stranu domácí mohou vyhazovat puky, jak se jim zachce.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    59:10
    Čeljabinsk nyní přežil dvě infarktové situace, když Vladivostok mohl dávat dvakrát do prázdné. Čas mu hodně rychle utíká a musí se ještě dostat do pásma.
     
    59:41
    Tam se sice dostal, ale přišla hodně nepřesná střela, která zaduněla jen o mantinel. Následně domácí vyhodili a je to jasné. Admiral bere z utkání plný počet bodů!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Z dnešního zápasu nakonec bere dva body domácí celek, který na svém ledě přehrál Čeljabinsk 2:1. O všem rozhodla už druhá třetina, ve které jsme viděli všechny góly dnešního utkání. Ve třetí části jsme viděli solidní tlak Čeljabinsku, jenže ten nedokázal vstřelit ani jednu branku, přestože šanci na vstřelení alespoň jedné rozhodně měl.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 31
    Trestné minuty: 12 – 14
    Vhazování: 37 – 40
    Zblokované střely: 12- 14
    Hity: 7 – 7
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Bakoš – 1+0, 1 střela na branku, 2 trestné minuty, čas na ledě – 17:05.

    Tomáš Hyka – 0+0, 2 střely na branku, 2 trestné minuty, čas na ledě – 17:35.

    Lukáš Sedlák – 1+0, 3 střely na branku, 2 trestné minuty, čas na ledě – 18:44.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (14:03:35)

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 23. Vicharev (Glazačev, K. Voronin), 32. Bakoš (Ostrovskij) – 34. Sedlák (Virtanen)


    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Krasotkin) – Almqvist, Lalonde, Kozlovskij, Ibatullin, Bobrjašov, Ďakov, Ostrovskij – Ljungh, Butuzov, Bakoš – Strelcov, V. Strelcov, Lomako – Glazačev, Vicharev, K. Voronin – J. Petrov, Lisin, Zajcev – Sidljarov.
    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Demčenko) – Virtanen, S. Těreščenko, Menšikov, Karpuchin, Žiljakov, Kalinin, Jasinskij, Sergijenko – Fatějev, Karlin, Kosov – An. Popov, Kručinin, Calof – Glinkin, Sedlák, Hyka – Šolochov, Koňkov, Malychin.

    Rozhodca: Naumov, Ovčinnikov – Ivanov, Černyšjov