Bayern – Mainz 6:1 (kon.) | Freiburg – Kolín nad Rýnom 1:2 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 0:0 (kon.)
Schalke – Hertha 3:0 (kon.) | Wolfsburg – Paderborn 1:1 (kon.) | Union Berlín – Dortmund 3:1 (kon.)
koniec
1. FC Union Berlín
3:1 (1:1)
Borussia Dortmund
Sobota 31.08.2019, 18:30 • Stadion An der Alten Försterei, Berlín • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:40:27)
     
    Držanie lopty: 30 % : 70 %.
    Strely na bránu: 7:2.
    Strely mimo: 6:9.
    Rohy: 7:4.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 13:2.
     
    Union sa postaral o najväčšiu senzáciu doterajšieho priebehu sezóny a poráža doma veľkého favorita Borussiu Dortmund! Výhra Unionu je navyše úplne zaslúžená, pretože aj keď mali hostia v niektorých úsekoch drvivý tlak, tak sa do nebezpečných príležitostí prakticky nedostali. Víťazným gólom bol gól Bültera zo začiatku druhého polčasu, po ktorom domáci, hnaní fantastickými fanúšikmi, začali veriť vo víťazstvo. To definitívne potvrdil gólom po krásnej akcii Andersson a odpálil tak obrovské oslavy v červenej časti Berlína. Union si totiž na svoje konto pripisuje historicky prvú výhru v Bundeslige a hneď proti Borussii Dortmund!
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Guerreirova strela zo strednej vzdialenosti bola zrazená k Dahoudovi, ktorý poslal loptu vysoko nad bránu Gikiewicza.
     
    90+5
    Hostia si posúvajú loptu zo strany na stranu, skvele organizovaní domáci im ale jednoducho neumožňujú v útoku nič.
     
    90+4
    O tom, že tlak Dortmundu je skôr len symbolický, svedčí to, že brankár Gikiewicz nemusel v druhom polčase predviesť ani jeden ťažký zákrok a nie je k tomu nútený ani v nadstavenom čase.
     
    90+3
    Dahoudovu prihrávku odkopol pred Hakimím na rohový kop Trimmel, center z neho však odhlavičkoval Subotić.
     
    90+2
    Andersson s Beckerom vyrazili po zisku lopty dopredu a pri pokutovom území Borussie hľadal oblúčikom za obranu hostí prvý menovaný druhého. Hummels loptu zastavil a nakopol na opačnú stranu.
     
    90+1
    Reus sa dostal po rohovom kope k strele z ľavej strany, loptu ale poslal vysoko nad Gikiewiczovu bránu. Už i na kapitánovi Borussie vidieť, že veľmi neverí v obrat...
     
    90
    Bude sa hrať ešte sedem minút.
     
    89
    Becker je už na nohách a okamžite sa zapojil do akcie domácich. Krívajúc potiahol loptu na polovicu BVB, potom ju odtiaľ posunul dozadu a Trimmel pod tlakom napádajúceho Reusa odkopol hrací predmet až k Bürkimu.
     
    88
    V stredovom kruhu zostáva ležať Becker, ktorý ukazuje, že dostal kŕč do pravého stehna. Domáci už vyčerpali všetky svoje striedania.
     
    87
    Frustrácia začína byť na hosťoch viditeľná. Piszczek dostal veľmi nepresnú prihrávku na pravú stranu a potom sám nikým neatakovaný prihral priamo do behu Beckerovi.
     
    85
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Jacob Bruun Larsen.
     
    85
    Sancho si naviedol loptu na pravačku a vystrelil cez Trimmela, ktorý jeho strelu jemným tečom zrazil mimo bránu Gikiewicza. Sancho ukazuje, že sa mal rozohrávať rohový kop, hlavný rozhodca ale ukazuje na kop od brány.
     
    84
    Sanchov center zo štandardky spadol do stredu pokutového územia Unionu priamo medzi niekoľkých hráčov oboch tímov, loptu ale nakoniec odkopol jeden z brániacich Berlínčanov.
     
    84
    A nie úplne sa im to podarilo, preto musel na ľavej strane polovice Unionu faulovať prenikajúceho Hakimího Gentner.
     
    83
    Domáci na chvíľu otočili hru a podržali loptu pri šestnástke hostí, napokon však hrací predmet stratili a bleskurýchlo sa museli vrátiť.
     
    83
    Brandt chcel potiahnuť loptu z pravej strany na stred a vysunúť Reusa, hneď dvojica hráčov Unionu ale proti nemu vyštartovala a o loptu ho obrala.
     
    82
    Rozohrávka sa však Unionu nevydarila a lopty sa zmocnili hostia. Tí majú v tejto chvíli už skutočne drvivý tlak, do streleckej pozície sa ale nie a nie dostať.
     
    81
    Dahoudov prvý center zablokoval Trimmel a jeho druhý pokus zase chytil skvele chytajúci poľský brankár berlínskeho tímu Gikiewicz.
     
    80
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Anthony Ujah, prichádza Felix Kroos.
     
    79
    Dortmund sa až teraz začína dostávať do tlaku, strela ale jednoducho neprichádza. Domáci sú zoradení okolo vlastnej šestnástky a nenechávajú hosťom žiadny priestor na prienik.
     
    78
    Hummels, ktorý sa už tlačil do útoku, fauloval v súboji o loptu Friedricha. Domáci v elektrizujúcej atmosfére bojujú o každú loptu a nenechávajú hráčom Borussie bez boja doslova ani centimeter hracej plochy.
     
    76
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Julian Weigl, prichádza Raphaël Guerreiro.
     
    76
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Marius Bülter, prichádza Joshua Mees.
    75. Sebastian Andersson (UNB) - 3:1
     
    75
    Tím Union Berlin práve strelil gól!
    Domáci smerujú za senzačným víťazstvom! Trimmelov center z rohu odhlavičkoval nedôrazne Piszczek a lopta sa dostala naspäť k domácim, ktorí krásnou akciou úplne rozobrali hostí. Becker si narazil loptu s Andrichom a dostal spätnú prihrávku na ľavé krídlo, odkiaľ prihral z prvej pomedzi nohy Weigla na SEBASTIANA ANDERSSONA a ten jemným dotykom usmernil loptu k vzdialenejšej žrdi Bürkiho brány.
     
    74
    Na zemi teraz ležala hneď trojica hráčov Unionu. Prvým bol Andersson, ktorý spadol v hlavičkovom súboji s Hummelsom a následne Hummels trafil odkopom ďalšieho domáceho hráča do tváre. V ďalšom súboji o loptu sa zase zrazil Bülter s Weiglom, obaja sú ale v poriadku.
     
    73
    Brandtov individuálny prienik zastavil čistým zákrokom Subotić. Trimmel potom loptu nedokázal udržať a nepresnou prihrávkou ju v podstate vrátil hosťom.
     
    71
    Nasleduje občerstvovacia prestávka.
     
    70
    Ofsajd bol odpískaný i na druhej strany Ujahovi.
     
    69
    Hostia sa proti nadšene bojujúcim domácim zatiaľ ani nedokázali dostať do tlaku. Hakimí dostal dobrú prihrávku na ľavé krídlo a chcel zakončovať, čiarový rozhodca mu ale odmával ofsajd.
     
    68
    Bürki nedokázal vyboxovať Trimmelov center z ľavej strany a lopta sa dostala k Bülterovi, ktorý však namiesto priamej strely začal kľučkovať. O loptu tak po čistom defenzívnom zákroku Akanjiho prišiel.
     
    67
    Držanie lopty: 29 % : 71 %
     
    66
    Hummels chcel zaskočiť obranu Unionu nákopom na Reusa, loptu ale poslal veľmi nepresným pasom ďaleko za bránkovú čiaru.
     
    65
    Sanchov výborný center z pravej strany nedokázali zasiahnuť ani Reus na prednej tyči, ani Alcácer na zadnej, pričom obom k tomu veľa nechýbalo. Hosťom dnes v útoku nepraje ani šťastie...
     
    64
    Rohový kop odvrátila obrana Dortmundu len k Subotićovi, ktorý strelou z voleja z hranice šestnástky minul Bürkiho bránu.
     
    62
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Manuel Schmiedebach, prichádza Christian Gentner.
     
    62
    Domáci po zisku lopty vyštartovali do protiútoku 4 na 3. Ujah vysunul na ľavom krídle Beckera, ktorého center zablokoval na rohový kop Hakimí.
     
    61
    Alcácer sa tlačil individuálne cez stred k bráne Unionu a vôbec si nevšimol voľného Brandta. Friedrich mu napokon loptu odkopol do autu.
     
    59
    Ujah chcel predĺžiť nákop Gikiewicza hlavou na Anderssona za sebou, pritom ale veľmi nepekne dopadol na trávnik. Okamžite sa ocitá v opatere lekárskeho tímu Unionu Berlín.
     
    58
    Sanchovi sa nevydaril prienik po ľavom krídle, loptu preto posunul doprava na Brandta. Center nemeckého reprezentanta však nebol ani silný, ani presný, a brankár Gikiewicz ho hravo chytil.
     
    57
    Domáci hnaní fantastickou atmosférou vlastných fanúšikov sympaticky bojujú o body a Borussia má veľké problémy dostať sa na ich polovicu.
     
    56
    Friedrich ostrým sklzom trafil Brandta zboku do nohy, hlavný rozhodca sa však rozhodol, že dnes asi karty udeľovať nebude. Žiadnu totiž ešte nevytiahol, pritom práve tento zákrok by si ju rozhodne zaslúžil.
     
    55
    Na opačnej strane hľadal Reus dlhým nákopom za obranu Unionu rozbehnutého Sancha, ten ale na túto prihrávku nedokázal dosiahnuť.
     
    54
    Domácich strelený gól poriadne nakopol a tlačia hostí hlboko do obrany. Obrana hostí teraz dokázala odvrátiť do bezpečia dlhé autové vhadzovanie.
     
    53
    Bürki nedokázal vyboxovať center z rohového kopu a lopta nebezpečne spadla do stredu šestnástky. Subotić ju chcel poslať na bránu, trafil však pri tom ruku Dahouda. Hlavný rozhodca nereaguje na žiadosti hráčov Unionu a necháva hru pokračovať.
     
    52
    Dahoud chcel okamžite odpovedať, zo strednej vzdialenosti však tvrdou prízemnou strelou tesne minul bránu Gikiewicza.
    50. Marius Bülter (UNB) - 2:1
     
    50
    Tím Union Berlin práve strelil gól!
    Domáci znovu šokujú favorita a znovu vedú! Akanji sklepol vysokú loptu len k Anderssonovi, ktorý sa cez neho dostal do úniku. Zakončenie Anderssona ešte vyrazil ľavou nohou vybiehajúci brankár Bürki, lopta sa ale dostala k dobiehajúcemu MARIUSOVI BÜLTEROVI, ktorý ju poslal po zemi presne k pravej žrdi brány BVB.
     
    49
    Hakimího center zrazili obrancovia Unionu len k Reusovi, ktorý z voleja poslal loptu vysoko nad Gikiewiczovu bránu.
     
    48
    Hracia plocha začína byť plná dymu, i tak ale hlavný rozhodca nariadil pokračovanie v hre.
     
    47
    Hra je po pár sekundách prerušená, ktorý obrovskej pyrotechnickej „šou“ za bránou Bürkiho. Fanúšikovia tam zapálili veľké množstvo svetlíc, takže tribúna vypadá ako žltočervená stena.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Mahmoud Dahoud.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:36.
     
    Dortmund mal v prvom polčase jasnú prevahu v držaní lopty, do šatne ale ide len s remízovým výsledkom. Domáci sa umne zamerali na rýchle protiútoky a štandardné situácie, z ktorých dokážu nebezpečne hroziť hosťom. Týmto spôsobom sa po nacvičenom signáli po rohovom kope dostali i do vedenia, hostia ale zásluhou Alcácera už za tri minúty odpovedali. Uvidíme, ako hostia na tento vývoj zareagujú v druhom polčase.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Na center z rohu si nabehol Andersson, ktorý nikým neobsadený poslal hlavou loptu tesne nad Bürkiho bránu.
     
    45+3
    Bülter trafil svojim centrom Akanjiho do ruky. Hlavný rozhodca posúdil tento zákrok ako čistý a nariadil len rohový kop.
     
    45+2
    Na opačnej strane si brankár Unionu Berlín Gikiewicz poradil so strelou po zemi spoza šestnástky a loptu vyrazil.
     
    45+1
    Ujah sa vydal dopredu individuálne, obrana Dortmundu ho ale napokon pri vlastnej šestnástke zdvojila a obrala o loptu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    45
    Brandt obišiel protihráča a cez stred obrany prihrával Reusovi. Kapitánovi Dortmundu chýbali dva-tri kroky, aby loptu dorazil do odkrytej brány Unionu.
     
    44
    Za veľkého piskotu domácich tribún majú loptu na polovici súpera znovu pod kontrolou hráči Dortmundu. Akanji ale piskot ukončuje nepresným nákopom na rozbehnutého Hakimího.
     
    43
    Nepresný nákop na Anderssona ale zastavil Hummels a okamžite otočil hru. Sanchovi sa prienik z ľavej strany nevydaril, lopta sa ale pred šestnástkou dostala k Weiglovi, ktorý zakrútil loptu do ľavej tyče domácej brány.
     
    42
    Domáci s prehľadom držia loptu pod svojou kontrolou, avšak len na vlastnej polovici.
     
    41
    Weigl prestrčil loptu za obrancov Unionu na Sancha, ktorému ale zabránil v strele z výbornej pozície Subotić. Obranca domáceho tímu ho potom vytlačil do strany a prihrávku z ostrého uhla zastavil pred Brandtom Friedrich.
     
    40
    Andrich nedobehol prihrávku na ľavé krídlo a v súboji o loptu trafil zozadu do nohy Akanjiho. Domáci záložník vehementne protestuje proti tomuto verdiktu, faul to ale podľa všetkých možných záberov jednoducho bol.
     
    39
    Delaney sa napokon vrátil do hry, kde sa zapojil do obrany hostí. Na polovici Dortmundu sú totiž v tejto chvíli usadení domáci hráči.
     
    38
    Domáci mali kvôli neexistujúcemu presingu hostí dostatok času na založenie útočnej akcie, namiesto toho ale prišiel nepresný nákop na Anderssona, ktorý skončil za bránkovou čiarou.
     
    37
    Držanie lopty: 23 % : 77 %
     
    36
    Delaney sedí opretý o reklamný panel pri striedačke Dortmundu a zrejme sa už do hry nevráti. Na hracej ploche medzitým chytil brankár BVB Bürki center Trimmela z pravej strany.
     
    35
    Andersson je už na nohách, Delaney je však na tom výrazne horšie. Z jeho obočia sa valí krv a záložník hostí vypadá značne otrasený.
     
    34
    Piszczek si narazil loptu so Sanchom a nacentroval veľmi nepresne. Hakimí potom loptu stratil a po odkope obrancu Unionu sa vo vzdušnom súboji v strede poľa zrazili Andersson a Delaney.
     
    33
    Hra je od gólu Dortmundu veľmi rozkúskovaná a ani jeden z tímov sa nedokáže dostať na dlhšiu dobu do kombinácie.
     
    32
    Hráči Unionu veľmi vysoko vysunuli svoj presing, čo donútilo brankára Bürkiho k odkopu len do autu. Hra musí byť následne prerušená, pretože Lenz trafil rukou do tváre Piszczeka.
     
    30
    Na tribúnach sa pri plote oddeľujúcom fanúšikov Unionu a sektor hostí zrejme niečo stalo, skupinka domácich fanúšikov totiž rýchlo od plotu utiekla a okolo fanúšikov Dortmundu je teraz pásmo nikoho.
     
    29
    Túto sériu súbojov vyhrali domáci, ich útočnú kombináciu ale ukončuje zásah Beckera lakťom do tváre Hakimího.
     
    28
    Hra pokračuje bojom v strede poľa. Oba tímy si rýchlo vymieňajú kontrolu nad loptou v blízkosti stredového kruhu.
     
    26
    Nasleduje občerstvovacia prestávka.
    25. Paco Alcácer (DOR) - 1:1
     
    25
    Dortmund dal gól!
    Hostia rýchlo odpovedajú a vyrovnávajú! Reus vysunul skvelou prihrávkou do nábehu na pravom krídle Sancha a ten poslal prízemnú prihrávku do bránkoviska, kde loptu dorazil v sklze do odkrytej brány PACO ALCÁCER.
     
    23
    Dortmund i v treťom zápase bundesligovej sezóny inkasoval gól ako prvý, oba predošlé zápasy ale dokázal otočiť. Uvidíme, či sa mu to podarí i dnes.
    22. Marius Bülter (UNB) - 1:0
     
    22
    Tím Union Berlin práve strelil gól!
    Domáci otvárajú skóre! Union rozohral rohový kop nacvičeným signálom. Prihrávka na hranicu pokutového územia prišla na pravačku MARIUSA BÜLTERA, ktorý strelou z prvej namieril presne k ľavej tyči Bürkiho brány.
     
    21
    Po dlhej dobe prišiel i protiútok Unionu. Ujah dostal výbornú prihrávku za Delaneyho, ktorý sa s ním ešte vrátil dozadu a napokon mu jeho zakončenie znepríjemnil sklzom. Rozhodca nariadil rohový kop, podľa opakovaných záberov sa ale Delaney lopty letiacej mimo vôbec nedotkol.
     
    20
    Reus si nabehol za obranu Unionu na výborný nákop zo stredového kruhu a loptu z voleja zvnútra šestnástky poslal vysoko nad Gikiewiczovu bránu.
     
    19
    Domáci sa už takmer desať minút nedostali poriadne k lopte. Hostia sú pánmi diania na ihrisku a ak aj loptu na chvíľu stratia, okamžite ju kvôli agresívnemu presingu strácajú.
     
    18
    Sancho si narazil loptu na hranici šestnástky s Reusom a z prvej strieľal. Jeho pokus po zemi sa zakrútil smerom od brány Unionu.
     
    17
    Hakimí si neporozumel na ľavom krídle s Weiglom a loptu nepresnou prihrávkou prihral Schmiedebachovi. Ten sa však hneď dostal pod tlak a hrací predmet len odkopol na polovicu Dortmundu.
     
    16
    Strely: 3:1
    Rohy: 1:0
     
    15
    Dortmund sa postupnou kombináciou dostal až k šestnástke Unionu, znovu ale zatiaľ neprišiel žiadny center ani strelecké zakončenie.
     
    14
    Reus zakrútil loptu ponad stenu Unionu a trafil bočnú sieť pri bližšej žrdi.
     
    13
    Brandt si potiahol z ľavého krídla loptu na stred ihriska cez obrancu Schmiedebacha, ktorý ho pri tomto prieniku fauloval. Priamy kop pre Dortmund z ľavého rohu pokutového územia.
     
    12
    Hummels hľadal nákopom na ľavé krídlo rozbehnutého Sancha, ten ale nedokázal loptu spracovať na hracej ploche. Po odkope Gikiewicza sa však lopta rýchlo vracia k obrancovi hostí, ktorý môže založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    11
    Domáci svoju hru v dnešnom zápase zjavne postavili na rýchlych protiútokoch a štandardných situáciách. Práve po nich už mali dve veľmi dobre gólové príležitosti.
    10. Neven Subotić (UNB)
     
    10
    Center z rohu domácich odhlavičkovali hostia na opačnú stranu, odkiaľ prišiel center na zadnú tyč na Subotića. Srbský obranca sa cez Piszczeka dostal k hlavičke a loptu zblízka poslal tesne mimo bránu Bürkiho.
     
    9
    Alcácer posunul loptu pätičkou za obranu na rozbehnutého Sancha, úmysel španielskeho útočníka ale dobre prečítal brankár Gikiewicz, ktorý včas vybehol a loptu chytil.
     
    8
    Už je však hra tam, kde sa bude zrejme odohrávať väčšinu času – na polovici Unionu. Hostia ďalej hľadajú medzery v obrane domáceho tímu.
     
    7
    Center z pravej strany doletel na hlavu Anderssona, ktorý hlavičkoval do protipohybu brankára Bürkiho. Toho zastúpil na bránkovej čiare Hummels, loptu však odkopol len k Beckerovi, ktorého strela z voleja skončila mimo bránu Dortmundu.
     
    6
    Hummels skvelým nákopom vysunul do nábehu za obranu Unionu z pravého krídla Brandta, ktorý si potiahol loptu cez obrancu Unionu do šestnástky a poslal skvelý center do bránkoviska. Tam si naň nabiehali Alcácer i Sancho, ani jeden z nich ale v sklze loptu nedotlačil do odkrytej brány.
     
    5
    Hostia naďalej držia loptu na polovici Unionu a budú ju držať i naďalej po faule Anderssona na Hakimího. Domáci ich svojim presingom donútili zacúvať na vlastnú polovicu, o hrací predmet ich ale nepripravili.
     
    4
    Dortmund sa usadil na polovici domácich, jeho kombinácia ale prebiehala len v úctivej vzdialenosti od brány Gikiewicza.
     
    3
    Po faule Delaneyho na Anderssona získali domáci priamy kop, center z neho ale obrana hostí bez problémov odvrátila do bezpečia.
     
    2
    Prvý nákop dopredu zachytil Lenz, pod tlakom napádajúcich hráčov hosťujúceho tímu ale loptu odkopol len naspäť k hráčom BVB.
     
    1
    Výkop prvého polčasu mali hostia. Tí začínajú svoj prvý útok postupnou rozohrávkou obrannej štvorice.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas tak o malú chvíľu začne. Domáci Union bude hrať v červených dresoch, Borussia v žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (C), Friedrich, Subotić, Lenz – Schmiedebach, Andrich – Becker, Bülter – Andersson, Ujah.
    Náhradníci: Nicolas – Mees, Polter, Gogia, Gentner, Abdullahi, Kroos, Parensen, Ryerson.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, Hummels, Hakimí – Weigl, Delaney – Sancho, Reus (C), Brandt – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – N. Schulz, Dahoud, Zagadou, Schmelzer, Guerreiro, M. Götze, M. Wolf, Bruun Larsen.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp.
     
    Vzájomné zápasy

    Keďže Union Berlín hrá v Bundeslige prvýkrát v histórii, tak sa tieto dva tímy v najvyššej nemeckej súťaži ešte nestretli. Ich vzájomné duely sú len z Nemeckého pohára a aj keď Dortmund postupoval, tak to vždy bolo po veľkom boji. V roku 2016 vyhrala Borussia až po penaltách a vlani po predĺžení.
     
    Borussia Dortmund

    Hostia ako jeden z najväčších favoritov na titul vstúpili do sezóny fantasticky. Na úvod získali svoju prvú tohtosezónnu trofej, keď v superpohári porazili Bayern Mníchov 2:0. Následne porazili rovnakým výsledkom i treťoligový Uerdingen v pohári a ani v Bundeslige sa zatiaľ nenašiel tím, ktorý by Borussiu zastavil. V prvom kole doma Dortmund deklasoval Augsburg výsledkom 5:1 a v druhom zápase otočil zápas s Kolínom nad Rýnom a vyhral 3:1. Dnes je tak rozbehnuté BVB v súboji s nováčikom jasným favoritom na výhru.
     
    1. FC Union Berlín

    Union si vybojoval prvú účasť v Bundeslige v histórii vďaka tretiemu miestu v minulom ročníku 2. Bundesligy a úspešnej baráži so Stuttgartom (2:2 vonku, 0:0 doma). Prvým súťažným zápasom Unionu v tejto sezóne bol pohárový duel s Halberstadtom, ktorý Berlínčania s prehľadom zvládli a vyhrali 6:0. Následne ich v Bundeslige uvítalo Lipsko, ktoré Union zdolalo s prehľadom 4:0. V poslednom kole si však Union pripísal svoj historicky prvý bod za remízu 1:1 v Augsburgu.
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 1. FC Union Berlín – Borussia Dortmund, ktorý sa odohrá v treťom kole nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 22. Bülter, 50. Bülter, 75. Andersson – 25. Alcácer


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:9. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:2.
    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (C), Friedrich, Subotić, Lenz – Schmiedebach (62. Gentner), Andrich – Becker, Bülter (76. Mees) – Andersson, Ujah (80. Kroos).
    Náhradníci: Nicolas – Mees, Polter, Gogia, Gentner, Abdullahi, Kroos, Parensen, Ryerson.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, Hummels, Hakimí – Weigl (76. Guerreiro), Delaney (46. Dahoud) – Sancho, Reus (C), Brandt (85. Bruun Larsen) – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – N. Schulz, Dahoud, Zagadou, Schmelzer, Guerreiro, M. Götze, M. Wolf, Bruun Larsen.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp

    Diváci: 22 467