Bayern – Mainz 6:1 (kon.) | Freiburg – Kolín nad Rýnom 1:2 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 0:0 (kon.)
Schalke – Hertha 3:0 (kon.) | Wolfsburg – Paderborn 1:1 (kon.) | Union Berlín – Dortmund 3:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
3:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 31.08.2019, 15:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase pridal domáci celok ešte dva góly, opäť to bol v jeho úvode vlastný gól súpera. Krátko pred koncom stretnutia sa do streleckej listiny ešte zapísal Kenny, ktorý tak rozhodol o víťazstve domácich 3:0!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok soboty! (17:26:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ondrej Duda ešte založil jeden útočný výpad, ale nič zaujímavého z toho nebolo.
     
    90+1
    Zápas sa však už len dohráva, tri body ostanú doma.
     
    90
    V druhom počlase sa ešte nadstavujú 3 minúty!
     
    89
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Omar Mascarell, prichádza Alessandro Schöpf.
     
    88
    Hostia ešte zahrávali priamy kop, ale strela od Dilrosuna nijak neohrozila domácu bránu.
     
    86
    Toto stretnutie v Gelsenkirchene sa tak už zrejme bude len dohrávať. Kenny sa tak postaral o prvý riadny gól domácich v novej sezóne.
    85. Jonjoe Kenny (SCH) - 3:0
     
    85
    Schalke 04 dalo gól!
    A o osude tohto zápasu je definitívne rozhodnuté! Toto bol vydarený útok zo strany domácich, v pokutovom území dostal presnú prihrávku úplne voľný JONJOE KENNY a ten presnou strelou prekonáva súperovho brankára – 3:0!
     
    83
    Lopta po útoku hostí končí len u brankára Nübela. Pomalým spôsobom ju kapitán domácich rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    82
    Hertha získava loptu na svoje kopačky, ale má problémy s prechodom do útoku.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Daniel Caligiuri, prichádza Ahmed Kutucu.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca riadneho hracieho času. Podarí sa hosťom ešte nejakým spôsobom zdramatizovať toto stretnutie v Gelsenkirchene?
     
    79
    Ani rohový kop Herthy na tom nič nezmenil. Domáci sú pri lopte a pohodlne kombinujú na svojej polovici ihriska.
     
    78
    Hosťujúci Rekik sa dostal do zakončenia hlavou, ale jeho pokus míňa priestor domácej brány. Schalke sa tak pomaličky približuje k zisku troch bodov.
     
    77
    Tréner hostí využil už všetky tri striedania. Ondrej Duda tak dnes v drese Herthy odohrá celý zápas, čo reprezentačného trénera Pavla Hapala určite poteší.
     
    76
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Dodi Lukebakio, prichádza Mathew Leckie.
     
    75
    Ale opäť je lopta na kopačkách hosťujúceho celku, ktorý sa snaží o kontaktný gól a tak ešte toto stretnutie v Gelsenkirchene zdramatizovať.
     
    74
    Hosťujúci Selke sa postaral o peknú prihrávku do pokutového územia domácich, na strelu si to chystal Darida, ale výborný obranný zákrok predviedol Stambouli.
     
    73
    Domáci však majú všetko pod kontrolou a žiadnu drámu pripustiť nechcú. Schalke by tak v prípade víťazstva zaznamenalo celkom veľký posun v tabuľke vyššie.
     
    72
    Hertha svoje zbrane ešte určite neskladá, ale dnes sa v útoku hostia presadzujú veľmi ťažko. Uvidíme, či ešte budeme svedkami nejakej zaujímavej akcie.
     
    70
    Pre domácich je však určite podstatné, že stále vyhrávajú 2:0 a na dosah majú tri body pred reprezentačnou prestávkou.
     
    69
    Zaujímavosťou je, že domáci vyslali na bránu súpera len jednu strelu, ale aj nepriek tomu vyhrávajú 2:0! Oba presné zásahy domácich padli po vlastných góloch súpera. Nikto z hráčov Schalke tak v novej sezóne stále neskóroval.
     
    68
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Stieler dáva pokyn na občerstvenie. Oba celky tak ešte môžu nazbierať potrebné sily na zvyšok tohto stretnutia v Gelsenkirchene.
     
    66
    Dlhšiu dobu sme však nič zaujímavého nevideli. Domáci sa nemusia nikam ponáhlať, hosťom sa naopak nedarí v zakladaní útočných výpadov.
     
    65
    Čas v Gelsenkirchen teda plynnie ďalej, čoraz nádejnejšie to vyzerá pre domácich s prvým víťazstvom v novej sezóne.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Benito Raman, prichádza Suat Serdar.
     
    63
    Center od rohovej zástavky nič zaujímavého neponúkol, loptu na svoje kopačky získavajú domáci futbalisti, ktorí sa nemusia nikam ponáhlať.
     
    62
    Aj český reprezentant Darida dal teraz o sebe vedieť a svojou aktivitou získava pre hostí rohový kop.
     
    61
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Maximilian Mittelstädt, prichádza Davie Selke.
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Javairo Dilrosun.
     
    59
    Hostia na nič nečakajú a okamžite sa po zisku lopty presúvajú na útočnú polovicu. Stále prehrávajú o dva góly a čaká ich tak náročná úloha.
     
    58
    Na druhej strane potom chceli zahroziť domáci, ale Kenny sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    57
    Hertha potom dlho kombinovala na polovici súpera, ale McKennie včas predviedol správny obranný zákrok a zobral tak súperovi nádeje ohroziť bránu.
     
    55
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa snažia o prechod na polovicu súpera.
     
    54
    Schalke založilo rýchly protiútok, v dobrej pozícii sa potom ocitol Oczipka, ale váhal čo má s loptou robiť, až napokon nič zaujímavého nevymyslel.
     
    53
    Domáci sú však predsa len stále v tomto zápase aktívnejší a tak môžme toto vedenie o dva góly označiť ako za zaslúžené.
     
    52
    Hertha má tak pred sebou veľmi náročnú úlohu, prehráva o dva góly. Oba si domáci strelili sami, čo je určite veľká smola.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Omar Mascarell (FC Schalke 04).
    50. Vedad Ibišević (HER)
     
    50
    Vo veľkej šanci na zníženie sa teraz ocitol Duda, ale brankára domácich neprekonal! Následné Ibiševićove zakončenie neplatí pre ofsajd!
    48. Karim Rekik (SCH) - 2:0
     
    48
    Schalke 04 dalo gól!
    Výborný vstup domácich do druhého polčasu, krátko po jeho začatí navyšujú svoje vedenie na dva góly! Burgstaller krásne oklamal obranu hostí, dostal sa s loptou až pred bránu súpera, presnou strelou prekonal
    Jarstein, ale lopte do vlastnej sieti dopomohol KARIM REKIK – 0:2! Je tu tak druhý vlastný gól hostí a tak stále žiadny z domácich futbalistov v novej sezóne neskóroval!
     
    47
    Do pokutového územia domácich centroval Ondrej Duda, ale jeho lopta nebola nijak nebezpečná a Herthe žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesla.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu celku. Ani jeden z trénerov nestriedal, v lepšj pozícii sú teda pred druhým polčasom domáci futbalisti.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Úvodné dejstvo v Gelsenkirchene už uplynulo, zatiaľ sme boli svedkami jedného presného zásahu. Nešťastne si loptu do vlastnej siete zrazil Stark a tak Schalke po prvom polčase vyhráva nad Herthou 1:0! Šance boli na oboch stranách, aktívnejšie však hrali domáci futbalisti. Všetko to je však určite ešte v druhom polčase otvorené, začne sa približne o 16:33.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa ešte predlžuje o 2 minúty!
     
    44
    Veľa nechýbalo a domáci mohli vyhrávať dvojgólovým rozidleom! Hosťujúci Stark zle rozohral loptu a pekne ju naservíroval na Burgstallera, ktorý však zrejme ostal v šoku a tak presne zakončiť nedokázal!
     
    43
    K lopte sa dostáva domáci celok, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať a už sa len snaží pohodlne kontrolovať záver prvého polčasu.
     
    41
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už pomaly blíži k svojmu koncu, domáci stále vyhrávajú po vlastnom góle súpera. Uvidíme, čo nám ešte zvyšok úvodného dejstva ponúkne.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Vedad Ibišević (Hertha BSC).
     
    39
    Gólová situácia sa ešte skúmala na videu, ale všetko to bolo regulérne a gól platí. Hertha sa tak dostáva pod menší tlak, vyzerá to, že na prestávku pôjde s jednogólovým mankom.
    38. Niklas Stark (SCH) - 1:0
     
    38
    Schalke 04 dalo gól!
    Predsa len sme sa ešte v prvom polčase dočkali úvodného presného zásahu, do vedenia idú domáci! Schalke sa konečne podarilo vsietiť prvý gól v novej sezóne, ale nepodarilo sa to žiadnemu domácemu futbalistovi, ale vlastný gól za hostí si strelil NIKLAS STARK, ktorý si nešťastne zrazil loptu pri prihrávke od Caligiuri do vlastnej siete – 1:0!
     
    36
    Dlhšiu dobu teraz držali loptu na svojich kopačkách hostia, ale nepodarilo sa im nič zaujímavého vymyslieť a už ju len po nepresnej prihrávke odovzdali na kopačky súpera.
     
    34
    Tento útok domácich sa končí len útočným faulom. K lopte sa teda dostáva Hertha, ktorá sa v tejto chvíli nikam neponáhľa.
    33. Guido Burgstaller (SCH)
     
    33
    Domáci rozohrali spomínaný rohový kop nakrátko, po ňom ešte Schalke útočilo a výsledkom toho bola tvrdá strela z kopačky Burgstallera! Jeho pokus len tesne míňa bránu hostí.
     
    32
    Sledovali sme pekný útok domácich, po ktorom ešte Schalke bude zahrávať rohový kop. Hertha sa musí teda aj naďalej brániť.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia v Gelsenkirchene už uplynula, stále sme neboli svedkami žiadneho presného zásahu. Hra sa postupune vyrovnáva na oboch stranách, chcelo by to však ďalšiu zaujímavú situáciu pred jednou či druhou bránou.
     
    29
    To na druhej strane potom už Jarstein zasahovať musel, ale pokus od Mascarella bol zblokovaný a brankár Herthy tak nemal ťažkú robotu.
     
    28
    Hertha sa po dlhšej dobe dostala do útoku a mohli sme sledovať aj strelu slovenského reprezentanta. Ondro Duda však nemieril presne, brankár Nübel nemusel nijak zasahovať.
     
    27
    Pred bránu hostí smeroval nebezpečný center, lopta brankárovi Jarsteinovi vypadla, ale domáci už nestihli včas zaregovať a hostia ju upratali do bezpečia.
     
    26
    Rohový kop dokázali hostia ubrániť, ale loptu na svoje kopačky nezískali a tak ešte domáci operujú na útočnej polovici.
     
    25
    Po krátkej dobe sme boli opäť svedkami útoku zo strany domáceho celku, po veľmi dobrom obrannom zákroku od Mittelstädta tu bude rohový kop pre Schalke.
     
    24
    Dianie vo VELTINS-Aréne už pokračuje ďalej, pri lopte je domáci celok, ale veľmi ťažko sa teraz prebíja stredom poľa.
     
    23
    Sledovali sme prvý rohový kop hosťujúceho celku, ale nič zaujímavého nám neponúkol. Po ňom bude nasledovať krátka prestávka na občerstvenie.
     
    22
    Dostávame sa za polovicu úvodného dejstva, stále čakáme na otvárací zásah. Aktívnejšie pôsobí domáci celok, ale zatiaľ najväčšiu šancu mali hostia.
     
    21
    K rozohrávke priameho kopu sa postavil Ondrej Duda, ale jeho centrovaná lopta bola nepresná a nič zaujímavého nám ponúknuť nemohla.
     
    20
    Rodiaci sa útok hostí zastavil nedovoleným zákrokom Mascarell. Bol to veľmi tvrdý zákrok, po ktorom sa Klünter ťažko zdvíha zo zeme. Zaobišlo sa to bez žltej karty.
     
    19
    Zakrátko sa domáci snažili o ďalší útočný výpad, ale ich snahu prerušila nepresná prihrávka a tak sú pri lopte hostia. Hertha sa už pokúša o niečo podobné.
     
    18
    Celé to potom viedlo k zakončeniu na bránu, ktoré však bolo nepresné a brankár Jarstein už po niekoľkýkrát bude rozohrávať loptu od svojej brány.
     
    17
    O center od rohovej zástavky sa postaral Caligiuri, ale našiel len hlavu kapitána hostí Ibiševića, ktorý loptu upratal do bezpečia. Schalke ešte môže operovať na polovici súpera.
     
    16
    Sledovali sme ďalší útočný výpad domáceho tímu, Schalke bude zahrávať rohový kop. Hertha sa teda ešte bude musieť brániť.
     
    15
    Aj po štvrťhodine hry tak stále čakáme na prvý presný zásah. Zatiaľ k nemu mali bližšie hostia, ale Lukebakio vo veľkej šanci zaváhal, domácich zachránil ich brankár a kapitán v jednej osobe Nübel.
     
    14
    Domácim futbalistom by určite prvý strelený gól v novej sezóne výrazne pomohol, zatiaľ je to pri útokoch tohto tímu celkom nervózne a bez myšlienky.
     
    13
    Schalke je znova pri lopte a snaží sa vymyslieť niečo podobné, ako pred malou chvíľlou Hertha. Defenzíva hosťujúceho celku pracuje zatiaľ veľmi úspešné a pred vlastným pokutovým územím dostáva všetky lopty do bezpečia.
     
    12
    Táto situácia tak určite môže priniesť oživenie do ináč zatiaľ celkom nudého prvého polčasu. Pre domácich to je varovanie, že si musia dávať v zadných radoch väčší pozor a že častejšie držanie lopty ešte nič neznamená.
     
    11
    Ale už tu máme prvú veľkú šancu v tomto zápase a paradoxne ju mali hostia! Výbornú robotu odviedol Ondro Duda, ktorý našiel svojou presnou prihrávkou Lukebakiho, ktorý sa ocitol v dobrej pozícii na skórovanie, ale brankára Nübela sa mu prekonať nepodarilo!
    10. Dodi Lukebakio (HER)
     
    10
    Úvodná desať minútovka tohto stretnutia je už za nami. Zatiaľ sme nič vážneho na jednej či druhej strane nevideli, častejšie je pri lopte domáci celok, čo platí aj v tejto chvíli.
     
    9
    Lopta sa však znova dostáva na kopačky domáceho tímu. Futbalisti v modrých dresoch rozbiehajú útočnú kombináciu zo svojej polovice ihriska.
     
    8
    Do pokutového územia Herthy smeroval prízemný center, lopta sa však odrazila len k brankárovi Jarsteinovi. Ten ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    7
    Schalke sa teda od úvodného výkopu zahryzlo do svojho dnešného súpera a ihneď ako to ide, zakladá útočné výpady. Domáci stále čakajú na svoj úvodný presný zásah v novom ligovom ročníku.
     
    6
    Domáci Raman je zatiaľ veľmi aktívny, ale v pokutovom území súpera sa teraz presadiť nedokázal. Z jeho strany to bol len nedovolený zákrok a Jarstein bude rozohrávať loptu od svojej brány.
     
    5
    Schalke založilo postupný prechod na polovicu súpera, ale dostalo sa len pred pokutové územie a k zakončeniu to už neviedlo. Defenzívy aktérov tohto zápasu sú teda v úvode plne zamestnané.
     
    4
    Na druhej strane si potom domáci museli dať pozor v zadných radoch, ale úspešne si postrážili útok zo strany súpera a už vyvážajú loptu do bezpečia.
     
    3
    Je tu prvý zakončenie v tomto zápase. K lopte sa dostal domáci Raman, ktorý sa odhodlal k strele z väčšej vzdialenosti, ale jeho pokus smeroval nad bránu hosťujúceho tímu.
     
    2
    Oba celky už majú za sebou po jednom útočnom výpade. Sledovali sme útoky, ktoré smerovali až pred pokutové územia, ale defenzíva Schalke aj Herthy bola úspešná.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku. Hertha dnes nastupuje v červeno-čiernej kombinácii dresov, domáce Schalke v typických modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca Stieler spoločne so svojimi asistentmi Jöllenbeckom a Gittelmannom privádza oba celky na hraciu plochu VELTINS-Arény. Prvý polčas sa tak už čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemné futbalové popoludnie! Fanúšikovia nemeckej Bundesligy sa dnes môžu tešiť na zápasy tretieho kola a po ňom bude nasledovať reprezentačná prestávka. VELTINS-Arena v Gelsenkirchene bude hostiť stretnutie medzi domácim Schalke 04 a Hethou BSC. Oba celky majú na svojom konte po dvoch zápasoch jeden bod, domáci však čakajú na svoj úvodný presný zásah v novej sezóne. V základnej zostave hostí sa nachádza aj slovenský reprezentant Ondrej Duda, náš druhý reprezentant Peter Pekarík ešte nie je zdravotne v poriadku, aby mohol do stretnutia zasiahnúť. Ako som už spomínal, domáci aj hostia majú zatiaľ len po jednom bode a určite si tak pred prestávkou budú chcieť túto štatistiku vylepšiť. Snáď budeme svedkami zaujímavého stretnutia, zatiaľ si podrobne prezrite zostavy oboch celkov a tesne pred výkopom sa znova prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Nübel (C) – Kenny, Stambouli, Sané, Oczipka – McKennie, Mascarell – D. Caligiuri, Raman – Burgstaller, Harít

    Náhradníci: Schubert – Kabak, Uth, Serdar, Kutucu, Skrzybski, Schöpf, Mercan

    Hertha BSC: Jarstein – Klünter, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Grujić, Mittelstädt – Duda – Lukebakio, Ibišević (C)

    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Löwen, Kalou, Leckie, Dilrosun, Torunarigha, Selke, Redan

    Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Schalke 04 a Hertha BSC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:30.

    Cez víkend je na programe tretie kolo nemeckej Bundesligy. VELTINS-Arena v Gelsenkirchene bude hostiť stretnutie domáceho tímu s Herthou Berlín a bude to zároveň súboj tabuľkových susedov.

    FC Schalke 04:
    Domáci futbalisti majú po dvoch zápasoch na svojom konte jeden bod, ktorý vybojovali v prvom kole, keď remizovali na pôde Mönchengladbachu 0:0. V druhom kole doma nestačil na Bayern 0:3 a tak Schalke stále čaká na svoj prvý gól v novej sezóne. Schalke sa tak bude dnes chcieť doma určite vytiahnúť proti vyrovnanému súperovi.

    Hertha BSC:
    Hostia sú na tom s bodmi rovnako, ten jeden získali takisto v úvode nového ročníka, keď možno trocha prekvapivo remizovali na pôde Bayernu 2:2. V druhom kole potom Hertha nestačila doma na Wolfsburg, ktorému podľahla rozdielom triedy 0:3. Obe spomínané stretnutia odohral slovenský reprezentant Ondrej Duda v základnej zostavy, Peter Pekarík absentuje kvôli poranenému lýtku. S oboma hráčmi počíta tréner našej reprezentácie Pavel Hapal do kvalifikačných bojov.

    Toto stretnutie jasného favorita nemá, oba tímy budú chcieť dnes určite bodovať. V oboch táboroch je rozsiahlá absencia hráčov, snáď uvidíme zaujímavé stretnutie. Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 38. Stark (vla.), 48. Rekik (vla.), 85. Kenny

    Karty:   51. Mascarell (SCH) – 40. Ibišević (HER)


    FC Schalke 04: Nübel (C) – Kenny, Stambouli, Sané, Oczipka – McKennie, Mascarell (89. Schöpf) – D. Caligiuri (81. Kutucu), Raman (64. Serdar) – Burgstaller, Harít.
    Náhradníci: Schubert – Kabak, Uth, Serdar, Kutucu, Skrzybski, Schöpf, Mercan.

    Hertha BSC: Jarstein – Klünter, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Grujić, Mittelstädt (61. Selke) – Duda – Lukebakio (76. Leckie), Ibišević (C) (61. Dilrosun).
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Löwen, Kalou, Leckie, Dilrosun, Torunarigha, Selke, Redan.

    Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann