Bilbao – Sociedad 2:0 (kon.) | Osasuna – Barcelona 2:2 (kon.) | Getafe – Alavés 1:1 (kon.)
Levante – Valladolid 2:0 (kon.) | Real Betis – Leganés 2:1 (kon.)
koniec
Levante UD
2:0 (0:0)
Real Valladolid
cz Sobota 31.08.2019, 19:00 • Estadio Ciudad de Valencia • Španielska LaLiga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:9. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:10. (20:59:20)
     
    Je konec! Ačkoliv první poločas žádnou branku nepřinesl, tak v tom druhém jsme se dočkali hned dvou přesných zásahů. Na první zásah jsme čekali hodně dlouho dobu, zhruba deset minut před koncem se do vedení dostalo Levante. Valladolid se v závěru utkání pokoušel o vyrovnávací branku, avšak místo toho podruhé v tomto zápase inkasoval.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+4. José Luis Morales - 2:0
     
    90+4
    Levante právě vstřelilo branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Levante se dostalo do pokutového území, tam Miramón našel na zadní tyči JOSÉHO LUÍSE MORALESE, který nadvakrát dokázal překonat hostujícího brankáře.
     
    90+3
    K rozehrávce se postavil střídající Tuhami, který to zkoušel vzdušnou nabídkou k hranici malého vápna, kam se nejvýše do vzduchu dostal jeden z domácích obránců.
     
    90+2
    Valladolid bude mít dost možná poslední šanci na srovnání stavu, jeden z domácích totiž poslal míč za cenu rohového kopu.
     
    90
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Nacho Martínez, přichází Miguel De la Fuente.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem, budou to zhruba čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Rubén Rochina, přichází Erick Cabaco.
     
    88
    Fernández nasbíral cenné vteřinky a poté vyhodil míč do strany na volného Clerca. Druhý jmenovaný zkoušel pasem hledat Moralese, který nebyl patřičně důrazný.
     
    87
    Téměř ihned po rozehrávce to centrem z pravé strany zkoušel Porro. Jeho nabídka nebyla vůbec přesná, navíc míč skončil daleko za postranní lajnou.
     
    86
    V tuto chvíli to bude mít Valladolid nesmírně složité, prohrává totiž o jednu branku. Ještě ale nepředbíhejme, na vyrovnání stále zbývá ještě hodně času.
     
    85
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Míchel, přichází Anuar Tuhami.
    83. Sergio LEÓN - 1:0
     
    83
    Levante právě vstřelilo branku!
    Je tu úvodní branka tohoto zápasu, do vedení se dostává domácí celek! Levante se svižným způsobem dostalo na levou stranu, následně si k hranici šestnáctky seběhl Bardhi, jehož centr srazil Porro natolik nešťastně, že padající míč uklidil do branky SERGIO LEÓN.
     
    82
    Porro to zkoušel vzít sám na sebe, avšak na hranici pokutového území narazil do protihráče. K odraženému míči se dostal Plano, který pálil kousek vedle branky.
     
    81
    Přihrávka směřovala na nekrytého Ünala, který se ještě pokoušel roztáhnout hru na levou stranu. Tam se jako první dostal k míči domácí Miramón.
     
    78
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Enis Bardhi.
     
    77
    Hlavní sudí nařídil další krátkou přestávku na doplnění tekutin, stejně tak tomu bylo také ve druhém dějství.
     
    76
    Masip rovněž mohl odkopávat od své branky, avšak Ünal se v hlavičkovém souboji nedokázal prosadit. Naopak León vybojoval další autové vhazování.
     
    75
    V krátkém časovém sledu hned dvě žluté karty. Za krátké pošťuchování pro Guardiolu a Vukčeviće.
     
    75
    Hlavní sudí ještě konzultoval předchozí situaci s videorozhodčím. Po krátké debatě se pokračuje ve hře, hostující Porro totiž horní končetinou nezahrál.
     
    74
    Clerc se po přihrávce od Vukčeviće snažil odcentrovat do malého vápna, avšak jeho centr narazil do hrudi Kika. Domácí budou alespoň vhazovat.
     
    73
    Fernández si na balón nakonec vůbec nesáhl, logicky se tak odkopávalo od branky. Domácí brankář rozehrál na Veza, který raději odklidil míč na druhou stranu.
    72. Ünal mířil kousek nad.
     
    72
    Valladolid měl k dispozici standardní situaci z velice dobré vzdálenosti od branky. Odpovědnost na sebe vzal Ünal, jehož střela proletěla kousek nad břevnem.
     
    71
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Waldo Rubio, přichází Toni Villa.
     
    71
    Rubio si dělal prostor k zakončení, které směřovalo přímo do rukavic brankáře Fernándeze. Ten urychleným způsobem vyhodil míč do volného prostoru.
     
    70
    León se pokoušel odcentrovat do pokutového území, což se mu také podařilo, avšak míč proletěl šestnáctkou. Valladolid se dostává pod menší nápor.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Sergio Postigo (Levante UD).
     
    69
    V krátkém časovém sledu si hlavní sudí všiml dalšího nedovolenéhk zákroku. Rochina pelášil středem hrací plochy, zezadu ho ale povalil na zem protihráč.
     
    68
    Před malým momentem si Morales dokázal poradit s těžkou nahrávkou, avšak posléze kolem sebe neměl žádnou podporu, proto také o balón přišel.
     
    67
    Nekompromisním způsobem si počínal Salisu, který volný míč poslal ven z hrací plochy. Celkem zbytečný odkop, po kterém se ujme autového vhazování Clerc.
     
    65
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Sergio León.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Míchel (Real Valladolid).
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Ve druhém dějství sledujeme celou řadu nedovolených zákroků.
     
    60
    Plano si to namířil podél autové lajny, avšak obětavým zákrokem ho dokázal zastavit obránce Clerc. To znamená, že Valladolid bude moci vhazovat.
     
    59
    Centrovaná nabídka se kroutila směrem od branky, nakonec si na ní dokázal naskočit pozorný Campaňa, který poslal míč ven z vlastního pokutového území.
     
    58
    Po delší době jsme se dočkali vyložen šance, avšak i v tomto případě zasahoval brankář Fernández. Hostující celek bude zahrávat další rohový kop.
     
    57
    Valladolid se málem dostal do vedení! Guardiola obdržel velice přesnou nahrávku k hranici pokutového území, poté se s míčem dostal před brankáře, který zasáhl levou rukou.
     
    56
    Guardiola se tlačil do zakončení, místo toho ale zasahoval pozorný obránce Postigo. Real se dostal zpět k balónu, prvně jmenovaný ale trefil prvního protihráče.
     
    55
    Na řadu přišlo další autové vhazování pro Valladolid, avšak ani v tomto případě nepřineslo nic nebezpečného. Naopak si další autové vhazování vyzkouší Clerc.
     
    54
    Krátce poté se také Nacho dostal k provedení autového vhazování, v souboji uplatnil důraz domácí Miramón, který poslal padající předmět zpět do ochozů stadionu.
     
    53
    Domácí celek se dokázal vymanit ze sevření, nicméně nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Plano, což uviděl také hlavní sudí tohoto zápasu.
     
    52
    Rubio se snažil přenést hru na pravou stranu, avšak jeho přihrávka byla příliš nepřesná. Míč skončil za postranní lajnou, vhazovat tak bude moci Clerc.
     
    51
    Campaňa si poradil s neposedným míčem, který poté posílal na pravou stranu. Miramón ještě zvolil zpětnou nahrávku, která putoval na kopačku Fedeho.
     
    50
    Tentokráte se o centrovanou nabídku pokoušel obránce Clerc, kterému se přeci jenom podařilo najít kopačku kolegy Rogera, jenž mířil vysoko nad branku.
     
    49
    Ke středovému kruhu se dostal hostující Míchel, který narazil do jednoho z protihráčů. Levante se čistým způsobem dostalo zpět k hracímu předmětu.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme se dočkali nadějné šance domácích. K centrované nabídce se totiž dostal Morales, po jehož nabídce pálil nad Roger.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, do kterého oba celky vstupují za bezbrankového stavu. V tomto případě si rozehrávku vezme na starost hostující celek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám zatím nepřinesl žádnou branku. Sledovali jsme celkem ofenzivní podívanou, přičemž si oba celky vypracovaly slušné šance. O něco nebezpečnější byl Valladolid, který si vytvořil snad čtyři vyložené šance, avšak ani jedna neskončila v brance. Doufejme, že druhý poločas nějakou tu branku nabídne.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Avšak ani tento roh nepřinesl nic nebezpečného. Plano totiž kroutil míč směrem od branky, nakonec si obětavě počínal domácí Campaňa.
     
    45+2
    Miramón to neudělal zrovna nejlépe, jeho zpětná nahrávka směřovala mimo dosah brankáře Fernándeze. Valladolid tak bude zahrávat rohový kop.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    43
    Rochina se kousek za pokutovým územím pokoušel o zakončení, avšak to mu vůbec nevyšlo. Nyní má navrch Levante, které ihned získalo hrací předmět zpět.
     
    42
    Masip si tak pořádně oddechl, stále může pomýšlet nad čistým kontem. Hostující brankář se ujal rozehrávky od své branky, ta směřovala na druhou stranu.
     
    41
    Levante mohlo jít do vedení! Hostující obrana totiž nepohlídala náběh Mayorala, který obešel brankáře Masipa, avšak poté z úhlu zamířil do boční sítě.
     
    40
    Porro měl na pravém křídle celkem dost prostoru, nakonec se ještě snažil přenést hru na opačnou stranu, avšak k přihrávce se jako první dostal Vukčević.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    36
    Mezitím se domácí brankář Fernández postaral o rozehrávku od své branky. Roger si v tandemu vybral Moralese, jehož centr zablokoval na roh Kiko.
     
    35
    Tady moc nescházelo! Nacho dokázal na malém vápně najít volného Ünala, který to zkoušel levačkou. Míč jen o kousek minul levou konstrukci.
    34. Neuznaná branka hostů.
     
    34
    Valladolid se dočkal první branky, avšak ta nakonec neplatí. Zakončující Guardiola se totiž nacházel v ofsajdu, což potvrdil také následný opakovaný záběr.
     
    33
    Už se opět pokračuje ve hře, a sice za bezbrankového stavu. O rozehrávku od své branky se postaral brankář Masip, který na jistotu rozehrál do strany, kde se nacházel osamocený Rubio.
     
    32
    Hlavní sudí nařídil zhruba minutovou pauzu na doplnění tekutin. Oba celky se tak seběhly k postranní lajně, kde navíc trenéři udělují další taktické pokyny.
     
    31
    Hra se rychle dostala k opačnému pokutovému území, kde se domácím podařilo vybojovat rohový kop. Ten v tomto případě směřoval do ofsajdu.
     
    30
    Nachovi se na dlouhou nohu podařilo udržet míč na hrací ploše, díky čemuž ho přeposlal na vedle stojícího Salisua, který pro změnu uklidnil hru.
     
    29
    Valladolid se po delší době dostal k slibné šanci. Porro nádherným centrem našel volného Guardiolu, jehož rána bez přípravy vyletěla kousek nad branku.
     
    28
    Levante dokonce zahrávalo další rohový kop, avšak rozehrávající Campaňa našel prvního protihráče. Další centr pro změnu skončil u brankáře Masipa.
     
    27
    Velice zkušeně to před malým momentem provedl Vezo, který hlavičkou poslal míč do rukavic znuděného Fernándeze. Ten pro změnu rozehrál do strany.
     
    26
    Rochina ještě zkoušel vrátit míč do nebezpečného prostoru, kde se Roger do zakončení nedostal. Domácí se dostali k tlaku, vhazovat bude Miramón.
     
    25
    Valladolid raději uklidnil hru na vlastní polovině, avšak Salisu nepřesně přenášel hru na pravou stranu, kde Porro nezachytil míč na hrací ploše – aut.
     
    24
    Do pokutového území hostujícího celku se snesl nadýchaný bochánek. Vezo se pokoušel prodrat k hlavičce, avšak nejvýše do vzduchu se dostal Salisu.
     
    23
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, na první branku stále čekáme. O něco aktivnější je Levante, nápor hostujícího celku je delší dobu minulostí.
    18. Hlavní sudí nařídil penaltu, po konzultaci jí ale odvolal, jednalo se o ofsajd.
     
    18
    Tak nakonec to pokutový kop nebude. Hlavní sudí totiž konzultoval celou situaci s videorozhodčím, který si všiml ofsajdového postavení v podání domácích.
     
    17
    Zničehonic je tu pokutový kop pro domácí!
     
    16
    V hlavičkovém souboji se podařilo uspět Mayoralovi, což vedlo ke kolmici na Rogera. K němu se bleskově vrátil Porro, který předvedl důležitý obranný zákrok.
     
    15
    Na vlastní polovině měl příliš málo času Fede, který vybojoval výhodu od rozhodčího. Ta k ničemu nebyla, neboť se Rubio nedostal daleko s balónem.
     
    14
    Také Levante si vybojovali úvodní rohový kop, na rohy je tedy srovnáno. Campaňa zkoušel rozehrát po zemi, následnou nabídku ale odklízel Salisu.
     
    13
    Hrací předmět se opět snesl ven z hrací plochy, zapříčinil se o to hostující zadák Salisu. Miramón tak obstaral další autové vhazování, tentokráte z pravé strany.
     
    12
    Roger se ještě pokoušel přihrát do druhé vlny, kde se sice zjevil Rochina, avšak ten si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat tak bude Masip.
     
    11
    Vezo si několikrát vyměnil míč s vedle stojícím Postigou, který přenášel hru na levou stranu. Tam se Moralesovi nepodařilo proniknout kolem protihráče.
     
    10
    Na levém křídle si o přihrávku řekl Rubo, který si zasekl míč na levou nohu a poté centroval před Fernándeze. Tam se jako první vynořil domácí Postigo.
     
    9
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, v tomto případě se o něj postaral domácí Campaňa, který kousek od středového kruhu zavadil o Fedeho.
     
    8
    Real rozjel velice nebezpečnou kombinaci, po které se do zakončení dostal Rubio. Jeho zakončení z dobré pozice směřovalo daleko vedle branky.
     
    7
    O rozehrávku se z vlastní polovin staral obránce Postigo, který si vybral vedle stojícího spoluhráče. Jeho dalekonosný nákop směřoval mimo dosah Rogera.
     
    6
    Valladolid si vybojoval úvodní rohový kop. K rozehrávce se postavil Míchel, jehož rozehrávka byla natolik nepovedená, že se snesla pouze do boční sítě.
     
    5
    U středového kruhu se podařilo zakročit Fedemu, který ihned přenášel hru na levou stranu. Rubio byl u míče příliš pozdě, vhazovat tak bude moci Miramón.
     
    4
    V krátkém časovém sledu si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Míchel, který ve vzduchu zasáhl Veza do obličeje. Toho si všiml také hlavní sudí tohoto zápasu.
     
    3
    Hned v úvodu prvního poločasu jsme sledovali autové vhazování v podání Clerca. Jeho nabídka směřovala na Veza, který do kombinace zapojil také brankáře.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou v prvním dějství hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Postigo, Vezo, C. Clerc – Rochina, N. Vukčević, Campaña, Morales – Martí, B. Mayoral (C).
    Náhradníci: Olazábal – Hernâni, E. Bardhi, Cabaco, Toňo, León, Melero.

    Real Valladolid: Masip – Porro, Olivas, Karim, Nacho Martínez – Plano, Míchel (C), Fede, Rubio – Ünal, Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – Barba, De la Fuente, Tuhami, T. Villa, Antoñito, Fernández.

    Rozhodčí: Cordero – Cerezo, De Francisco.
     
    Real Valladolid

    Na opačné straně se nachází Valladolid, který prožívá hodně povedený vstup do letošní ligové scény. Valladolid má totiž na svém kontě čtyři body, díky kterým mu momentálně patří čtvrtá pozice tabulky. Hostující tým tohoto zápasu zvládl hned první ligový zápas, a sice se nejednalo o nic snadného. Valladolid totiž zajížděl na půdu nevyzpytatelného Betisu, který hned osmé minutě inkasoval. Real tak šel do vedení, avšak to netrvalo vůbec dlouho. Dlouho to vypadalo, že utkání skončí nerozhodným výsledkem, avšak minutu před koncem řádné hrací doby vstřelil Valladolid druhý gól. Branka v závěru utkání pomohla také v souboji proti Realu Madrid, který remizoval výsledkem 1:1.
     
    Levante UD

    Fotbalisté Levante se po dvou odehraných zápasech nacházejí na průběžné jedenácté pozici, což není zas tak špatné počínání. Levante má na svém kontě tři body, manko na vedoucí Sevillu činí rovněž tři body. Domácí celek tohoto zápasu se v rámci úvodního kola utkal s Alavésem, přičemž toto utkání nabídlo pouze jednu branku, o kterou se postaral právě soupeř. Doposud jediné body přišly v souboji proti Villarrealu, nicméně se jednalo o hodně kontroverzní střetnutí. Žlutá ponorka totiž vedla o jednu branku, nicméně ve druhém dějství čelila hned třem pokutovým kopům, přičemž Levante hned dvě z nich proměnilo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská LaLiga má na programu zápasy druhého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Levante UD a Real Valladolid.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Góly: 83. León, 90+4. Morales

    Karty:   69. Postigo (LVN), 75. N. Vukčević (LVN) – 63. Míchel (RVL), 75. Guardiola (RVL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:9. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:10.
    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Postigo, Vezo, C. Clerc – Rochina (89. Cabaco), N. Vukčević, Campaña, Morales – Martí (65. León), B. Mayoral (C) (78. E. Bardhi).
    Náhradníci: Olazábal – Hernâni, E. Bardhi, Cabaco, Toňo, León, Melero.

    Real Valladolid: Masip – Porro, Olivas, Karim, Nacho Martínez (90. De la Fuente) – Plano, Míchel (C) (85. Tuhami), Fede, Rubio (71. T. Villa) – Ünal, Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – Barba, De la Fuente, Tuhami, T. Villa, Antoñito, Fernández.

    Rozhodca: Cordero – Cerezo, De Francisco