Southampton – Manchester United 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Aston Villa 1:0 (kon.) | Chelsea – Sheffield Utd. 2:2 (kon.)
Leicester – Bournemouth 3:1 (kon.) | Manchester City – Brighton 4:0 (kon.) | Newcastle – Watford 1:1 (kon.)
West Ham – Norwich 2:0 (kon.) | Burnley – Liverpool 0:3 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:2 (2:0)
Sheffield United
Sobota 31.08.2019, 16:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Chelsea FC – Sheffield United FC, ktorý sa odohrá vo 4. kole anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Chelsea FC

    Víťaza Európskej ligy prevzal v lete Frank Lampard, ktorý sa musel vyrovnať s odchodom hlavnej opory posledných rokov Edenom Hazardom. Vstup do sezóny sa však omladenému tímu po úspešnej príprave nevydaril. V prvom kole prišiel debakel na Old Trafford 0:4 a napriek sympatickému výkonu Chelsea následne prehrala i s Liverpoolom v Superpohári UEFA 2:3 po penaltách. V ďalších dvoch kolách Premier League vybojovala Chelsea štyri body – jeden za domácu remízu 1:1 s Leicesterom a tri za výhru 3:2 v Norwichi.
     
    Sheffield United FC

    Sheffield sa dostal do Premier League prvýkrát od sezóny 2006/2007 vďaka druhému miestu v minulej sezóne Championship. Cieľom pre túto sezónu tak rozhodne je záchrana v Premier League. Vstup do ročníku sa Sheffieldu vydaril. Všetky zápasy hostí boli tesne a neskončili sa väčším ako jednogólovým rozdielom. Z prvých dvoch duelov vyťažili hostia štyri body. V prvom kole prišla remíza v Bournemouthe 1:1 a v druhom doma zdolali Crystal Palace 1:0. Následne prišla domáca prehra 1:2 s Leicesterom, po ktorej sa však hostia na duel na pôde veľkého favorita naladili výhrou 2:1 v Ligovom pohári nad Blackburnom.
     
    Vzájomné zápasy

    Posledné vzájomné zápasy medzi Chelsea a Sheffieldom United sa odohrali ešte v sezóne 2006/2007 a oba vyhrala Chelsea. V Sheffielde zvíťazili „The Blues“ 2:0 a doma 3:0. Chelsea vyhrala posledné tri vzájomné zápasy so Sheffieldom.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Tomori, K. Zouma, Emerson – Kovačić, Jorginho, Barkley – Pulisic, T. Abraham, Mount.
    Náhradníci: Caballero – M. Alonso, Batshuayi, Willian, Giroud, Christensen, Gilmour.

    Sheffield United FC: Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, Lundstram, Norwood (C), Freeman, Stevens – Robinson, McBurnie.
    Náhradníci: Moore – Bešić, McGoldrick, Mousset, Osborn, Sharp, Stearman.

    Rozhodca: Attwell – Burt, Hopton.
     
    Základná jedenástka Chelsea, ktorá dnes vybehne na trávnik, má najnižší vekový priemer v histórii Premier League.
     
    Oba tímy práve nastupujú na trávnik, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci tím bude hrať v tradičných modrých dresoch, hostia v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu. Tam sa jej zmocnil Azpilicueta a ten môže rozohrať prvú útočnú akciu Chelsea.
     
    2
    Ani prvý útok Chelsea úspech nepriniesol a nepresnú kolmicu na Abrahama odkopol k obrancom domácich brankár Henderson.
     
    3
    Obranná štvorica Chelsea sa s rozohrávkou zatiaľ nikam neponáhľa a loptu si posúva pred vlastnou šestnástkou.
     
    4
    Ani jednému tímu sa zatiaľ rozohrávka veľmi nedarí. Nevydarila sa ani Chelsea a následne ani brankárovi Sheffieldu Hendersonovi, solídnu útočnú akciu sme tak ešte nevideli.
     
    5
    Až teraz sa domácim prvýkrát podarilo usadiť sa k dlhšej kombinácii na polovicu súpera. Barkleyho center sprava odhlavičkoval kapitán hostí Norwood, avšak len naspäť k modrým.
     
    6
    Hendersonov nákop na McBurnieho neuspel, pretože útočníka hostí predstihol Tomori. Chelsea okamžite otočila hru a znovu kombinuje na polovici hostí.
     
    7
    Emerson poslal výborný nákop medzi stopérov Sheffieldu na Abrahama, ktorému nechyýbalo veľa, aby sa cez nich pretlačil do zakončenia. Napokon jeden z nich loptu odkopol.
     
    8
    Domáci postupne začínajú získavať prevahu. Azpilicuetov výborný center zasiahol zhruba na penaltovom bode hlavou Barkley, loptu ale nedokázal nasmerovať na Hendersonovu bránu.
     
    9
    Stevensov center z ľavého krídla zablokovala obrana Chelsea na prvý rohový kop zápasu.
     
    10
    Bashamov center obrana londýnskeho tímu bez problémov odhlavičkovala. McBurnie následne v súboji o loptu vytlačil Zoumu až do reklamného panelu, obrancovi Chelsea sa ale našťastie zrejme nič vážneho nestalo.
     
    12
    Baldock si neporozumel na pravom krídle s Lundstramom a jeho spätnú prihrávku už nedokázal spracovať na hracej ploche.
     
    13
    Hra sa po aktívnejších minútach Chelsea trochu vyrovnala. Domáci majú teraz veľký problém rozohrať cez agresívne napádajúcich hostí.
     
    14
    Hlavnému rozhodcovi neunikol faul napádajúceho Robinsona. Jasný faul, po ktorom domáci rozohrávali z vlastnej polovice ihriska.
     
    15
    Zouma chcel následne rozohrať útok Chelsea, lopta mu ale odskočila ďalej od nohy a pred napádajúcim hráčom Sheffieldu ju musel odkopnúť len do autu.
     
    16
    Za obranu si na dobrú kolmicu zo stredu poľa nabiehal Abraham, nepostrážil si ale ofsajdovú líniu a pokračovať v útoku tak nemohol.
     
    17
    Kovačić rozohrával veľmi riskantne pred vlastnou šestnástkou a napokon trafil napádajúceho protihráča. Lopta sa potom dostala k Lundstramovi, ktorý strelou spoza šestnástky minul Arrizabalagovu bránu.
     
    19
    Chelsea dala gól!
    Domáci otvárajú po chybe brankára Hendersona skóre! Center Azpilicuetu len slabou hlavičkou posunul TAMMY ABRAHAM k brankárovi Sheffieldu, ktorý loptu v súboji s dobiehajúcim Pulisicom neudržal. Tá sa potom odrazila priamo k Abrahamovi, ktorý ju poslal do siete.
    19. Tammy Abraham (CHE) - 1:0
     
    21
    Robinson si nabiehal za obranu Chelsea za nákopom brankára Hendersona, čisto ho ale od lopty odstavil kapitán domácich Azpilicueta.
     
    22
    Chelsea drží loptu na vlastnej polovici a nikam sa neponáhľa. Ani nemusí, hostia tentokrát rozohrávku domácich vôbec nenapádajú.
     
    23
    Nakoniec proti nim vyštartovala hneď trojica protihráčov, i cez tú ale dokázal Azpilicueta rozohrať.
     
    24
    Barkley udržal po Jorginhovej pätičke loptu pod kontrolou i medzi dvojicou protihráčov, jeho strela ale bola zablokovaná.
     
    25
    Barkley si narazil loptu s Abrahamom, do šestnástky sa ale cez obrancov Sheffieldu nedostal. Trochu zúfalý center domácich potom bez problémov chytil brankár Henderson.
     
    26
    Zaútočili i hostia. Baldockov center odhlavičkoval Zouma k Bashamovi, ktorého strela skončila výrazne mimo.
     
    28
    Hostia sú domácim zatiaľ prakticky vyrovnaným súperom a i teraz kombinujú na polovici Chelsea. Okrem niekoľkých nepresných striel sa ale ešte do veľkej šance nedostali.
     
    29
    Freeman po rýchlej akcii na jeden dotyk na ľavom krídle dostal loptu do šestnástky Chelsea, jeho strela však bola zablokovaná na rohový kop.
     
    30
    Ten však bol rozohraný tragicky a domáci sa bez problémov dostali k lopte. Ich rýchlemu protiútoku zabránil bleskurýchly návrat brániacich hráčov Sheffieldu.
     
    31
    Pulisic sa pokúsil o individuálny prienik cez stred obrany Sheffieldu. Jeho snahu ukončil podrazením zozadu Freeman, Chelsea tak získava priamy kop z veľmi dobrej streleckej pozície.
     
    32
    Priamy kop rozohral Barkley, trafil však len vyskakujúcich hráčov hostí v múre. Lopta sa potom odrazila naspäť k domácim, ktorí pokračujú vo svojej útočnej akcii.
     
    33
    Tú napokon ukončuje ofsajd Abrahama, ktorý si nabiehal za Jorginhovým oblúčikom za obranu hostí.
     
    34
    McBurnie trafil lakťom v hlavičkovom súboji do hlavy Zoumu. Francúzsky obranca ale napokon nepotrebuje ani ošetrenie a pokračuje v zápase.
     
    35
    Chelsea má v týchto minútach jasnú prevahu a hra sa odohráva výhradne na polovici Sheffiekdu. Emersonov prienik po ľavom krídle zastavil tvrdým, ale čistým sklzom, Baldock.
     
    37
    Kovačić si prevzal Abrahamovu prihrávku pred šestnástkou Sheffieldu, obišiel dvoch obrancov a z pravej strany strelou po zemi tesne minul bránu hostí.
    37. Mateo Kovačić (CHE)
     
    38
    Domáci pri rozohrávke stratili loptu, hostia sa ale okrem jedného autového vhadzovania k ničomu nedostali.
     
    39
    To však už neplatí a hostia mali obrovskú gólovú šancu! Basham sa dostal k nákopu zo stredu poľa, otočil sa okolo obrancu a poslal na zadnú tyč výborný center, ktorý však Robinson usmernil rybičkou tesne mimo bránu Chelsea.
     
    40
    Hostia pokračujú v útoku a rýchlo obrali domácich o loptu. Robinsonov center odkopol v sklze Azpilicueta.
     
    41
    Barkley sa však okamžite dostal do obkľúčenia a musel loptu odkopnúť len do autu. Nakoniec hráčom Chelsea pomohli nepresnou prihrávkou v strede poľa hostia.
     
    42
    Rýchly protiútok domácich skončil po Jorginhovom centri neúspešne. Hostia tentokrát zahroziť nedokázali, pretože ani McBurnie, ani Robinson nedokázali spracovať odkop svojich spoluhráčov.
     
    43
    Chelsea dala gól!
    Chelsea navyšuje po chybe obrancov hostí náskok! Jorginhov nákop chceli Egan i Basham odhlavičkovať, pritom sa však zrazili a lopta sa od Egana odrazila priamo na voľného TAMMY ABRAHAMA. Ten už vedel, čo s loptou a poslal ju k pravej tyči Hendersonovej brány.
    43. Tammy Abraham (CHE) - 2:0
     
    45
    Nadstavený čas je jedna minúta.
     
    45+1
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu dostáva Oliver McBurnie (Sheffield United FC).
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Herne vyrovnaný prvý poločas naklonil dvomi gólmi v prospech Chelsea Tammy Abraham. Hostia sú síce schopní domácich zatlačiť hlboko do obrany, okrem jednej veľkej šance Robinsona ale nedokázali vyťažiť takmer nič. Naopak, v obrane robia veľké chyby, pričom dve z nich potrestal práve Abraham. Chelsea tak smeruje za tromi bodmi a uvidíme, či hostia budú schopní zápas nejak zdramatizovať.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mala Chelsea. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
    Hostia znižujú hneď na začiatku druhého polčasu! Stevens sa presadil na ľavom krídle a poslal presný center na CALLUMA ROBINSONA, ktorý bol v šestnástke Chelsea úplne osamotený a stačilo mu už len nastaviť nohu do tejto prihrávky, aby ju poslal do siete.
    46. Callum Robinson (SHU) - 2:1
     
    48
    Chelsea sa hneď po inkasovanom góle zmocnila lopty a od tohto momentu ju ešte nepožičala hosťom. K šestnástke Sheffieldu sa jej ale nedarí dostať.
     
    49
    Basham podrazil na vlastnej polovici Mounta, Chelsea ale rozohrala priamy kop len po zemi do strany a pokračuje v postupnej kombinácii.
     
    50
    K lopte sa nakoniec po nepresnej kolmici dostal brankár Henderson. Jeho nákop letel na strelca gólu Sheffieldu Robinsona, ktorého ale čistým spôsobom obral o loptu obranca domáceho tímu Tomori.
     
    52
    Sheffield sa opäť priblížil k bráne Chelsea, napokon ale strelecké zakončenie neprišlo. Najbližšie k nemu bol Baldock, ktorého o loptu pripravil v rozhodujúcom momente čistým sklzom Emerson.
     
    53
    Abraham z prvej posunul loptu na Barkleyho, ktorý sa snažil po krátkom driblingu osloviť Pulisica. Pred ním odkopol loptu na rohový kop obranca hostí Egan.
     
    54
    McBurnie odhlavičkoval center z hranice bránkoviska mimo nebezpečný priestor. K lopte sa ale dostal Jorginho a akcia Chelsea tak môže pokračovať.
     
    55
    Dlhé trvanie však útok Chelsea nemal a domáci sa museli po strate rýchlo vrátiť dozadu. Freemanov nebezpečný center dokázala obrana modrých odvrátiť a následne im pomohol faulom Norwood.
     
    56
    Abraham mohol dokončiť svoj hetrik! Útočník Chelsea si nabehol na výborný Azpilicuetov center a jeho hlavičku vyrazil reflexívne skvelým zákrokom brankár Henderson.
    56. Tammy Abraham (CHE)
     
    57
    Norwood znovu fauloval a znovu tým zastavil útok Sheffieldu.
     
    58
    Zaútočiť tak mohli domáci a tiež tak urobili. Barkley si naviedol loptu na ľavačku a vystrelil spoza šestnástky, jeho prízemnú strelu ale bez väčších problémov zlikvidoval gólman Henderson.
     
    59
    Hostia následne vytlačili domácich s loptou na ich polovicu a Kovačić sa ocitol pod veľkým tlakom napádajúceho Lundstrama, napokon však i s veľkou dávkou šťastia dokázal loptu prestrčiť na svojho spoluhráča.
     
    60
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Willian.
     
    62
    Hrá sa teraz výborný futbal zo strany na stranu, ani jeden z tímov ale nemá kontrolu nad stredom poľa.
     
    63
    Basham sa tlačil po pravej strane k šestnástke Chelsea, Zouma ho ale čisto odtlačil od lopty a rezolútne ju odkopol do autu.
     
    63
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Oliver McBurnie, prichádza David McGoldrick.
     
    64
    Hostia sa snažia trochu upokojiť hru a posúvajú si loptu pred vlastnou šestnástkou. Majú na to priestor, pretože hráči Chelsea ich nenapádajú veľmi agresívne.
     
    65
    Nakoniec sa však sami ťažkými prihrávkami dostali pod tlak a odkop jedného z hráčov Sheffieldu skončil až u brankára Arrizabalagu.
     
    66
    Abraham vybehol z ofsajdového postavenia za prihrávkou zo stredu poľa a potom bol faulovaný v súboji o loptu Lundstramom. Platí však prvý verdikt a loptu bude mať Sheffield.
     
    68
    Pulisic obral rozohrávajúcich hostí o loptu a potiahol ju k ich šestnástke, kde preniesol hru na opačnú stranu na Azpilicuetu. Kapitánovi domácich sa však center vôbec nevydaril a trafil prvého brániaceho hráča hostí.
     
    69
    Robinson si nabiehal na prednej tyči na center Stevensa, tesne pred ním ale loptu odkopol na rohový kop Zouma.
     
    70
    Center od rohovej zástavky odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov a následný center Baldrocka sa stal korisťou brankára Arrizabalagu.
     
    71
    Domácim sa ale zase nevydarila rozohrávka a po rýchlom prechode hostí do útoku strieľal zo strednej vzdialenosti Norwood. Jeho pokus do stredu brány na dvakrát zneškodnil brankár Arrizabalaga.
     
    72
    Sheffield dostal v posledných minútach domácich pod tlak a prakticky im nepožičiava loptu. Stále však neprichádza gólová príležitosť na vyrovnanie.
     
    73
    Willian dobrou prihrávkou medzi obrancov Sheffieldu našiel Pulisica, ktorý sa i v obkľúčení obrancov hostí takmer presadil. Nakoniec ho ale obral trochu diskutabilným sklzom o loptu Freeman.
     
    75
    Chelsea sa vymanila spod tlaku hostí a teraz je to ona, kto sa tlačí k bráne súpera. Pulisicova prihrávka na Williana na ľavom krídle nebola presná, Baldrock ale odkopol loptu len do autu.
     
    76
    V Londýne začalo husto pršať. V tomto lejaku pokračuje obliehanie pokutového územia Sheffieldu.
     
    77
    Hostia majú teraz problém dostať sa k lopte a aj keď vytláčajú domácich na ich polovicu, tak ich o hrací predmet obrať nedokážu.
     
    78
    Freeman prišiel pri pokuse o prienik po pravom krídle o loptu a následne bol v súboji o ňu faulovaný Pulisicom. Nasleduje striedanie hostí.
     
    79
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Keiron Freeman, prichádza Lys Mousset.
     
    80
    Kovačićovu slabú prihrávku zastavil pred Pulisicom Baldrick a hostia vyvážajú loptu na polovicu Chelsea.
     
    81
    Stevensova nie príliš strela sa odrazila od nohy blokujúceho Zoumu do protipohybu zasahujúceho Arrizabalagu, našťastie nie príliš ďaleko, a tak ju domáci brankár dokázal zastaviť.
     
    82
    Po nedorozumení v obrane Sheffieldu získava Chelsea rohový kop zadarmo, keď nikým neatakovaný Egan odkopol Emersonov nákop na rohový kop.
     
    83
    Na center z rohového kopu si na prednej tyči nabehol Zouma, hlavou ale loptu usmernil len mimo bránu hostí.
     
    83
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Michy Batshuayi.
     
    84
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Tammy Abraham, prichádza Billy Gilmour.
     
    84
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Chris Basham, prichádza Ben Osborn.
     
    86
    Osborn sa po svojom príchode hneď zapojil do útoku Sheffieldu, jeho nepresnú kolmicu na Robinsona ale odkopol na spoluhráčov pripravený brankár Arrizabalaga.
     
    87
    Ďalší striedajúci hráč, Gilmour na strane Chelsea, vybojoval pre svoj tím po faule priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    88
    Willianov center vyboxoval veľmi nepresvedčivo brankár Henderson a Mount, ktorý sa dostal k lopte, strelou z voleja minul jeho bránu.
     
    89
    Rýchly útok hostí potiahol po pravom krídle Baldock a jeho prízemný center predĺžil na hranici šestnástky doľava Mousset. Robinson, ktorý sa dostal k lopte, trafil strelou z otočky obrancu Zoumu.
     
    89
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Robinson poslal do šestnástky z ľavého krídla výborný center, pri ktorom sa nechal KURT ZOUMA predskočiť striedajúcim Moussetom a v súboji s ním nešťastne tečoval loptu do protipohybu vlastného brankára.
    89. Kurt Zouma (vla.) (SHU) - 2:2
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Chelsea sa okamžite vrhla dopredu a snažila sa zatlačiť hostí, po faule Gilmoura na Osborna však loptu stráca. Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    90+2
    Hostia ešte navyše podržali loptu na polovici Chelsea a získali ďalšie cenné sekundy. Domácim sa nedarí dostať sa k lopte a dostať hru na polovicu Sheffieldu.
     
    90+3
    Až teraz sa to domácim na chvíľu podarilo, po Jorginhovej nepresnej prihrávke však o loptu znovu prišli, pretože Norwood ju odkopol do autu na ich polovici.
     
    90+4
    Domáci sa stále tlačia dopredu, ich posledný útok ale zrejme ukončuje nepresným centrom Willian. Lopta končí v aute.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Sheffield predviedol v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene si odvezie z Londýna bod. V druhom polčase až na jednu obrovskú šancu Abrahama nepustil domácich prakticky k ničomu nebezpečnému a hostia sami naopak dokázali v niektorých fázach zápasu zatlačiť domácich hlboko do obrany. Navyše ich povzbudil rýchly gól Robinsona hneď v úvode druhého polčasu, po ktorom boli Chelsea neustále na dostrel a napokon vďaka vlastnému gólu Zoumu v závere vyrovnali. Chelsea tak dnes stráca dva body a i druhý domáci zápas v tejto sezóne remizovala. Sheffield má na konte päť bodov, rovnako ako Chelsea, a zatiaľ je jedným z najpozitívnejších prekvapení úvodu sezóny.
     
    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 5:2.
    Strely mimo: 5:6.
    Rohy: 3:4.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 6:11.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:00:05)

    Michal Sadlek

    Góly: 19. T. Abraham, 43. T. Abraham – 46. Robinson, 89. K. Zouma (vla.)

    Karty:   45+1. McBurnie (SHU)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:11.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Tomori, K. Zouma, Emerson – Kovačić (83. Batshuayi), Jorginho, Barkley (60. Willian) – Pulisic, T. Abraham (84. Gilmour), Mount.
    Náhradníci: Caballero – M. Alonso, Batshuayi, Willian, Giroud, Christensen, Gilmour.

    Sheffield United: Henderson – Basham (84. Osborn), Egan, O'Connell – Baldock, Lundstram, Norwood (C), Freeman (79. Mousset), Stevens – Robinson, McBurnie (63. McGoldrick).
    Náhradníci: Moore – Bešić, McGoldrick, Mousset, Osborn, Sharp, Stearman.

    Rozhodca: Attwell – Burt, Hopton

    Diváci: 40 560