Southampton – Manchester United 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Aston Villa 1:0 (kon.) | Chelsea – Sheffield Utd. 2:2 (kon.)
Leicester – Bournemouth 3:1 (kon.) | Manchester City – Brighton 4:0 (kon.) | Newcastle – Watford 1:1 (kon.)
West Ham – Norwich 2:0 (kon.) | Burnley – Liverpool 0:3 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:1 (0:1)
Manchester United
Sobota 31.08.2019, 13:30 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Southampton FC – Manchester United, ktorý sa odohrá vo štvrtom kole anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Southampton FC

    Southampton zakončil minulú sezónu v skutočne tragickej forme a len dostatok bodov zo zvyšku sezóny ho udržal na 16. mieste. Na začiatku tejto sezóny pokračovali „svätci“ vo výsledkoch z konca minulej a prehrali svoje úvodné dva zápasy. V prvom kole prehrali jasne 0:3 na pôde Burnley a v druhom podľahli doma Liverpoolu 1:2. Minulý týždeň si však Southampton pripísal prvé tri body po výhre 2:0 v Brightone. Okrem toho v utorok vyhral v 2. kole Ligového poháru nad Fulhamom 1:0, nálada u domácich je tak pred týmto zápasom určite dobrá.
     
    Manchester United

    Ani „červeným diablom“ nevyšiel záver minulého ročníku a skončili až na šiestom mieste. Cez letnú prestávku tak došlo, ako je už v posledných rokoch na Old Trafford zvykom, k veľkému utrácaniu. Do tímu tak prišiel za rekordnú čiastku obranca Harry Maguire z Leicesteru, Aaron Wan-Bissaka z Crystal Palace či Daniel James zo Swansea. Vstup do Premier League bol fantastický, keď doma United zdolalo Chelsea 4:0, potom sa ale tím trénera Solskjaera zadrhol. Najprv v druhom kole len remizoval vo Wolverhamptone 1:1 a v ďalšom kole dokonca doma prehral s Crystal Palace 1:2. Hostia tak dnes nutne potrebujú zabrať, aby nestratili kontakt s čelom tabuľky hneď na začiatku súťaže.
     
    Vzájomné zápasy

    Od návratu Southamptonu medzi elitu sa tieto dva tímy stretli v Premier League 14-krát. Výraznejšie úspešnejší bol v týchto dueloch Manchester United, ktorý sedemkrát vyhral, päťkrát sa zápas skončil remízou a dvakrát vyhral Southampton. Paradoxom je, že obe výhry Southamptonu sa zrodili na Old Trafforde. Naposledy však Southampton vyhral nad United ešte v januári 2016, odvtedy trikrát prehral a trikrát remizoval. V minulej sezóne sa v Southamptone zrodila remíza 2:2 a doma United vyhralo 3:2.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Gunn – Soares, Vestergaard, Bednarek, Danso – P.-E. Höjbjerg (C), Romeu – Boufal, Ward-Prowse – Ings, Adams.
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, J. Stephens, Valery, Armstrong, S. Long, N'Lundulu.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young (C) – P. Pogba, McTominay – James, Mata, Pereira – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Tuanzebe, Lingard, N. Matić, Greenwood, Chong.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci Southampton bude hrať v červenobielych dresoch, Manchester United v čiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci tím. Okamžite prišiel nákop na hrot útoku, kde vyhral hlavičkový súboj Romeu, jeho spoluhráči ale loptu nedokázali podržať.
     
    2
    Domáci ale loptu okamžitým presingom získali naspäť a prechádzajú do postupnej kombinácie na polovici United.
     
    3
    Ward-Prowse si chcel naraziť na pravom krídle loptu so Soaresom, ten mu ju ale poslal príliš ďaleko od nohy. Prvýkrát bude odkopávať loptu od svojej brány de Gea.
     
    4
    Domáci sú v úvode zápasu výrazne aktívnejší. Znovu sa rýchlo zmocnili lopty a prešli do útoku, nevyťažili z neho ale zatiaľ viac ako jeden nepresný Dansov center.
     
    5
    Prvýkrát zaútočili i „červení diabli“. James potiahol loptu k šestnástke Southamptonu, kde jeden z obrancov Southamptonu zablokoval jeho prihrávku na Rashforda. Napokon túto akciu zakončil strelou nad Gunnovu bránu McTominay.
     
    6
    Soares má po súboji s Rashfordom menší zdravotný problém a je za bránkovou čiarou ošetrovaný. Na ihrisku sa medzitým nevydarila rozohrávka brankárovi domácich Gunnovi, ktorý loptu poslal až k svojmu konkurentovi na opačnej strane.
     
    7
    Hostia si loptu prihrávali veľmi riskantne vo vlastnej šestnástke a Adams vypichol loptu Lindelöfovi. Tá sa našťastie pre United odrazila priamo k de Geovi, ktorý ju hneď chytil.
     
    8
    Tentokrát je už rozohrávka hostí presnejšia a pokojnejšia, stále sa ale nemôžu dostať na polovicu Southamptonu. Obranná štvorica Manchesteru United si hrací predmet posúva pred vlastnou šestnástkou.
     
    8
    Domáci napokon obrali Matu o loptu a po niekoľkých prihrávkach sa lopta dostala k Boufalovi. Maročan na nič nečakal a strelou po zemi spoza šestnástky veľmi tesne minul de Geovu bránu.
    8. Sofiane Boufal (SOT)
     
    9
    Center na Ingsa odvrátil Maguire len k Boufalovi, ktorý z voleja nedokázal v ťažkej pozícii ani len namieriť na bránu.
     
    10
    Mata obral rozohrávajúcich domácich o loptu a prihral medzi obrancov Southamptonu Pereirovi. Strelu krídelníka United zablokoval obranca domácich priamo k brankárovi Gunnovi.
     
    10
    Manchester United dal gól!
    „Červení diabli“ otvárajú skóre! DANIEL JAMES si prevzal pred šestnástkou prihrávku Pereiru z pravej strany, potiahol si loptu do šestnástky a pravačkou ju zakrútil do ľavého horného rohu Gunnovej brány. Krásny gól!
    10. Daniel James (MAN) - 0:1
     
    12
    Kapitán domácich Höjbjerg chcel hneď odpovedať, jeho ďalekonosná strela však končí na tribúne za de Geovou bránou.
     
    13
    James si narazil na pravom krídle loptu s Matom a znovu zakončoval, tentokrát sa mu ale strela vôbec nevydarila a s jeho slabým pokusom po zemi si Gunn poradil.
     
    14
    Pre domácich je inkasovaný gól zjavne veľká rana. Hostia udreli z prvej nebezpečnejšej akcie, pritom do tej doby sa hralo prakticky len na ich polovici.
     
    15
    Soaresov nákop hlavou predĺžil za seba Ings, ako prvý sa ale k lopte dostal de Gea. Ten ju okamžite nakopol na Rashforda, ktorý v súboji o hrací predmet fauloval Vestergaarda.
     
    16
    Najnebezpečnejším hráčom hostí je zatiaľ jednoznačne Daniel James. Po Pogbovej prihrávke na ľavé krídlo sa pekne uvoľnil, jeho center však bol len zablokovaný do autu.
     
    17
    Hostia sa následne vôbec prvýkrát v zápase na dlhšiu dobu usadili k postupnej kombinácie na polovici Southamptonu. Po nepresnej prihrávke Maguirea ale loptu bez veľkého úspechu stratili.
     
    18
    Držanie lopty: 38 % : 62 %
     
    19
    United postupne získava prevahu, čo potvrdzuje i držanie lopty. Hosťom navyše pomohol zbytočným faulom na Rashforda Boufal.
     
    19
    McTominay našiel výborným centrom z ľavej strany Wan-Bissaku, ktorý trochu zvláštnym zakončením zboku v skvelej streleckej pozícii minul bránu Southamptonu.
     
    19
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie prenikajúceho Pereiru Kevin Danso (Southampton FC).
     
    21
    Domáci sú teraz pod veľkým tlakom a začínajú robiť chyby. Höjbjerg si neporozumel pri rozohrávke s Dansom a loptu poslal priamo do autu.
     
    22
    Wan-Bissakov center odhlavičkoval zo šestnástky Bednarek, lopta sa ale dostala len k Maguireovi, ktorý začína ďalší útočný pokus United.
     
    23
    Po Rashfordovej prihrávke vystrelil z hranice šestnástky James, Gunn si ale s jeho pokusom do stredu brány poradil.
    23. Daniel James (MAN)
     
    24
    Strely: 2:7
    Strely na bránu: 0:4
     
    25
    Hostia majú v tejto chvíli zápas jasne pod kontrolou a domáci sa nedokážu dostať ani len na ich polovicu.
     
    26
    Bednarekov trochu zúfalý nákop nedokázal spracovať Ings. Lopta sa tak znovu ocitá na kopačkách hostí a tí rýchlo otáčajú hru.
     
    27
    Domácim však tentokrát pomohol úplne zbytočnou stratou lopty a následným faulom Pogba. Brankár Gunn, ktorý rozohrá, vyháňa svojich spoluhráčov dopredu.
     
    28
    Mata vysunul kolmicou na pravú stranu Rashforda, jeho prudký strieľaný center ale odkopol na roh jeden z obrancov Southamptonu.
     
    29
    Youngov center z rohu obrana domácich odvrátila, lopta sa ale dostala na opačnú stranu k Jamesovi, ktorý presným nákopom našiel Rashforda. Ten hlavičkoval tesne mimo, gól by ale i tak kvôli jeho ofsajdu neplatil.
     
    30
    Vestergaardovo dlhé autové vhadzovanie vyboxoval de Gea a následne fauloval lakťom vo vzdušnom súboji s Youngom Ward-Prowse.
     
    31
    Ward-Prowse sa tentoraz cez Younga na pravej strane dostal, center do bránkoviska však de Gea bez väčších problémov zlikvidoval.
     
    32
    Po jeho rozohrávke sa hostia za pár sekúnd dostali na druhú polovicu a ich rýchly útok zakončil veľmi nepresnou strelou po zemi Mata.
     
    33
    Boufal sa snažil prekľučkovať cez Wan-Bissaku, ten mu však čistým sklzom loptu vypichol. Nákop na Rashforda sa potom pravému obrancovi United nevydaril a domáci môžu pokračovať v útočnej kombinácii.
     
    34
    Southampton snáď prvýkrát od úvodu zápasu dostal United pod tlak a zatlačil hostí do obrany. Do blízkosti šestnástky sa ale domáci dostať nedokázali.
     
    35
    Kombinácia domácich naďalej prebieha len v úctivej vzdialenosti od de Geovej brány. Nákop na Boufala znovu zlikvidoval Wan-Bissaka.
     
    36
    Až teraz začali lietať lopty do šestnástky United, hostia ale všetky centry odvrátili. Už zrejme trochu z frustrácie tak potom vystrelil zo strednej vzdialenosti Ings, slabý pokus mimo však de Gea len kontroloval.
     
    37
    Strely: 3:9
     
    38
    Boufal sa konečne dostal cez Wan-Bissaku k centru Ward-Prowsea, strelu pravačkou však zablokoval Maguire. Hostia teraz len odkopávajú lopty z nebezpečného priestoru.
     
    39
    Hostia sa snažia hru po predošlom tlaku domácich trochu upokojiť prihrávkami na vlastnej polovici medzi svojimi obrancami.
     
    40
    A darí sa im to. S loptou si môže zahrať i brankár de Gea, ktorého nenapáda vôbec nikto v červenobielom.
     
    40
    Žltú kartu za podrazenie Adamsa ostrým sklzom dostáva Harry Maguire (Manchester United).
     
    41
    Hneď po žltej karte sa dostal Maguire s Adamsom do ďalšieho súboja, hlavný rozhodca ale vyhodnotil tento súboj ako faul útočníka Southamptonu.
     
    42
    Hra sa v posledných minútach kvôli veľkému množstvu faulov a prerušení veľmi kúskuje. Ani jeden z tímov navyše nie je schopný udržať loptu na svojich kopačkách na dlhšiu dobu.
     
    43
    Až teraz sa to domácim podarilo a hneď sa usadili pri šestnástke United. Z tohto útoku však domáci okrem jedného mizerného centru Soaresa zatiaľ nevyťažili nič.
     
    44
    Ings vysunul peknou prihrávkou za obranu United na ľavé krídlo Adamsa, ktorý trochu zúfalým pokusom cez Maguirea poslal loptu vysoko nad de Geovu bránu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    James sa dobre vrátil do obrany a zastavil prienik Ward-Prowsea. Jeho spoluhráči loptu držia pod kontrolou, nedokážu sa ale dostať cez agresívne napádajúcich domácich hráčov.
     
    45+2
    Záver prvého polčasu sa odohráva tam, kde sa odohrával jeho začiatok – na polovici United. Posledný útok Southamptonu v prvom dejstve končí nepresným centrom Boufala.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase ide do šatne spokojnejší Manchester United, ktorý vďaka krásnemu gólu Jamesa vedie v Southamptone 1:0. Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne a podobne i zakončili prvý polčas, medzi týmito úsekmi však boli „červení diabli“ výrazne aktívnejší, mali zápas plne pod kontrolou a mali niekoľko šancí na to, aby svoj náskok i navýšili. Uvidíme, čo predvedú oba tímy v druhom polčase.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 14:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Hneď na úvod druhého dejstva získava Manchester United priamy kop z pravej strany útočnej polovice, keď Pereiru fauloval Danso.
     
    48
    Jamesov center bez problémov chytil pripravený gólman domácich Gunn. Brankár Southamptonu potom rýchlo rozohral na svojich spoluhráčov a ich pokus o rýchly protiútok ukončil katastrofálnym centrom z ľavého krídla Danso.
     
    49
    Boufalov center odhlavičkoval Pogba a následný rýchly útok Younga po pravom krídle ukončil čistým vypichnutím lopty do autu Vestergaard.
     
    50
    Vestergaard nechal za seba spadnúť nákop na Rashforda, ktorý sa z pravej strany dostal k bráne. Loptu pred vybiehajúcim Gunnom nedokázal zasiahnuť Bednarek a až od brankára domácich sa v neprehľadnej situácii lopta odrazila mimo jeho bránu.
     
    51
    James ešte potom posielal z ľavej strany strieľaný center, ktorý pred Rashfordom odkopol na rohový kop Vestergaaard.
     
    52
    Gunn vyboxoval nákop od rohovej zástavky, ktorý sa krútil smerom do jeho brány. Domáci sa potom dostali k lopte, zatiaľ si ju ale prihrávajú len na vlastnej polovici.
     
    53
    Danso sa individuálne dostal cez niekoľkých protihráčov na ľavom krídle a zastavil ho až na hranici šestnástky Maguire. Ten loptu hneď nakopol na Rashforda, pred ktorým ju odkopol do autu znovu Vestergaard.
     
    54
    Hra sa v druhom polčase o niečo viac otvorila. Pereira dostal dobrú prihrávku na pravé krídlo, pri pokuse o center sa mu ale lopta zamotala medzi nohami.
     
    55
    Nakoniec ju ale v súboji s Ward-Prowseom udržal a radšej ju posunul dozadu na spoluhráčov, ktorý prechádzajú do postupného útoku.
     
    55
    Ward-Prowse prihral pred šestnástkou United loptu rozbehnutému Boufalovi, ktorý ju z prvej posunul doprava na Adamsa a ten strelou z prvej zvnútra šestnástky minul de Geovu bránu.
    55. Che Adams (SOT)
     
    56
    Gunn vybehol ďaleko pred svoju šestnástku, aby odkopol loptu pred nabiehajúcim Rashfordom. Domáci tím sa potom usadil na polovici United, kde sa snaží nájsť medzery v obrane hostí.
     
    57
    Boufalov center zablokoval na prvý rohový kop domácich Wan-Bissaka.
     
    58
    Southampton dal gól!
    Domáci sú odmenení za svoju aktivitu a vyrovnávajú! Boufalov center najprv doletel na prednej tyči na hlavu Ingsa, ktorého hlavičku ešte skvelým zákrokom vyrazil brankár de Gea. Lopta sa ale potom dostala na opačnú stranu k Dansovi, ktorý ju posadil presne na hlavu JANNIKA VESTERGAARDA a ten hlavičkou k pravej tyči už nedal brankárovi United žiadnu šancu.
    58. Jannik Vestergaard (SOT) - 1:1
     
    60
    Southampton gól zjavne povzbudil a domáci sú zrazu všade. Hostia majú obrovské problémy založiť solídnu útočnú akciu.
     
    61
    Držanie lopty v druhom polčase: 55 % : 45 %
     
    62
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Che Adams, prichádza Shane Long.
     
    63
    Young odhlavičkoval center sprava na rohový kop. Tento nebol ani zďaleka tak nebezpečný, ako predošlý, po ktorom padol gól, a domáci navyše loptu po faule na Rashforda strácajú.
     
    64
    Aktivita domácich stále nekončí. Center striedajúceho Longa po rýchlom prechode domácich do útoku chytil brankár de Gea.
     
    65
    Pogba dobrou kolmicou vysunul za obranu domácich Rashforda, ktorého zakončenie zablokoval v sklze Vestergaard. Hostia si potom pri kombinácii v strede poľa neporozumeli a Pogba poslal loptu nepresnou prihrávkou do autu.
     
    66
    Höjbjerg vystrelil zo strednej vzdialenosti, bránu Manchesteru United ale výrazne minul.
     
    68
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Andreas Pereira, prichádza Jesse Lingard.
     
    68
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Nemanja Matić.
     
    69
    Hostia sa napriek aktívnemu presingu dostali na polovicu Southamptonu. Pogba potiahol loptu k šestnástke domácich, tam ale neprešla cez domácich obrancov prihrávka na Lingarda.
     
    70
    Lopta sa potom odrazila k Matićovi, ktorý veľmi nepresnou strelou len pozdravil fanúšikov na tribúne za Gunnovou bránou.
     
    71
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Sofiane Boufal, prichádza Stuart Armstrong.
     
    73
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za ostrý sklz do nôh McTominaya Kevin Danso (Southampton FC). Manchester United tak bude hrať posledných cca 20 minút presilovku.
    73. Kevin Danso (SOT)
     
    74
    Hostia okamžite vycítili šancu a zatlačili domácich. Jamesovu strelu z hranice šestnástky vyrazil brankár Gunn, lopta sa ale vrátila na kopačky „červených diablov“.
     
    75
    Wan-Bissaka našiel výborným centrom na zadnej tyči Jamesa, ktorému sa ale volej vôbec nevydaril a doslova vrátil loptu Wan-Bissakovi naspäť na ďalší center.
     
    76
    Domácej obrane teraz pomohol nepresným prenesením hry na Wan-Bissaku Pogba. Domáci naťahujú autové vhadzovanie, ako sa len dá.
     
    77
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Danny Ings, prichádza Maja Jošida.
     
    78
    Strely: 10:14
    Strely na bránu: 2:6
     
    79
    Tlak United pokračuje. Wan-Bissakov center z pravej strany letel do bránkoviska domácich, kde chýbalo Rashfordovi pár krokov na zasiahnutie lopty.
     
    80
    Konečne mali domáci loptu na svojich kopačkách, dlho ju ale neudržali. Po nevydarenom prechode cez stred poľa ju znovu získavajú hostia.
     
    81
    Ďalší Wan-Bissakov center zablokoval Armstrong. Hrací predmet sa k nemu ale vrátil a hostia môžu pokračovať v obliehaní pokutového územia Southamptonu.
     
    82
    Sériu centrov do pokutového územia Southamptonu ukončil nepresným nákopom ďaleko za bránu domácich James.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Scott McTominay, prichádza Mason Greenwood.
     
    83
    Pogba vysunul kolmicou za obranu Southamptonu Rashforda, ktorého strelu k bližšej tyči vyrazil pravou nohou na rohový kop brankár Southamptonu Gunn.
    83. Marcus Rashford (MAN)
     
    84
    Center z rohu obrana domácich odhlavičkovala do bezpečia a podobne dopadol i následný Jamesov center. Pogba navyše loptu stratil a domáci môžu prejsť do útoku.
     
    85
    Lingardovu tvrdú strelu zo strednej vzdialenosti zablokoval Bednarek, hostia sa ale po pár sekundách znovu zmocnili lopty a pokračujú v tlaku.
     
    86
    James si narazil na ľavom krídle loptu s Pogbom a z prvej poslal center pred bránu, kde ale na guľatý nezmysel nedosiahol nikto v čiernom.
     
    87
    Greenwood si spracovával loptu v šestnástke Southamptonu a po súboji s Armstrongom spadol. Hlavný rozhdoca vyhodnotil tento zákrok domáceho hráča ako čistý, pokračuje sa tak v hre.
     
    88
    Pogba posunul pred pokutovým územím domácich loptu na voľného Lingarda, ktorý zakrútil svojou strelou hrací predmet výrazne mimo bránu Southamptonu.
     
    88
    Držanie lopty: 42 % : 58 %
     
    89
    Greenwood si z pravej strany naviedol loptu k hranici šestnástky a ľavačkou vystrelil k vzdialenejšej tyči. Gunn jeho pokus výborným zákrokom vyrazil.
    89. Mason Greenwood (MAN)
     
    89
    A ostreľovanie brány Southamptonu pokračuje. Center Jamesa z pravej strany odhlavičkoval jeden z obrancov domáceho tímu k Youngovi, ktorý loptu zakrútil nádhernou strelou tesne mimo ľavú spojnicu Gunnovej brány.
    89. Ashley Young (MAN)
     
    90
    Greenwoodov center z pravej strany odhlavičkoval Bednarek na rohový kop.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Wan-Bissakov center nedokázal odhlavičkovať zo svojej šestnástky Bednarek, Romeu ale hlavou pounul loptu malou domov brankárovi Gunnovi.
     
    90+2
    Long udržal loptu zhruba polminútu pri rohovej zástavke na polovici United, než ho obral Wan-Bissaka. Ten ju okamžite nakopáva dopredu.
     
    90+3
    James chcel obísť Soaresa po ľavom krídle, loptu si ale zle pripravil a nacentroval na tribúnu za bránou Gunna. Po tomto súboji zostáva ležať na trávniku Soares, ktorý sa veľmi nepekne pri bránení centru pošmykol a musí byť ošetrený.
     
    90+4
    Žltú kartu za nešportové správanie pri ošetrovaní Soaresa dostáva Ashley Young (Manchester United).
     
    90+5
    Soares len veľmi pomalým krívaním odchádza za autovú čiaru a dnes už dohral. Domáci ale i tak držia loptu na polovici hostí.
     
    90+6
    Žltú kartu za podrazenie protihráča pri nádejne sa rozvíjajúcom protiútoku United dostáva Stuart Armstrong (Southampton FC).
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Southampton výborným výkonom v druhom polčase vybojoval v dnešnom zápase bod. Jeho prvá polovica sa odohrávala prevažne na polovici United, kde po niekoľkých nádejných príležitostiach napokon vyťažili domáci vyrovnanie po góle Vestergaarda. Po vylúčení Dansa sa ale ocitli hlboko v obrane a hostia sa niekoľkokrát dostali k nebezpečným príležitostiam, ani jednu však nedokázali premeniť. Remíza sa tak dá považovať za zaslúženú a znamená i to, že Manchester United nedokázal už tretíkrát za sebou vyhrať. Southampton má v tabuľke len o jeden bod menej ako hostia.
     
    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na bránu: 2:8.
    Strely mimo: 5:9.
    Rohy: 2:3.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 17:7.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:34:25)

    Michal Sadlek

    Góly: 58. Vestergaard – 10. James

    Karty:   19. Danso (SOT), 90+6. Armstrong (SOT) – 40. Maguire (MAN), 90+4. Young (MAN)   73. Danso (SOT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 5:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:7.
    Southampton FC: Gunn – Soares, Vestergaard, Bednarek, Danso – P.-E. Höjbjerg (C), Romeu – Boufal (71. Armstrong), Ward-Prowse – Ings (77. Jošida), Adams (62. S. Long).
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, J. Stephens, Valery, Armstrong, S. Long, N'Lundulu.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young (C) – P. Pogba, McTominay (82. Greenwood) – James, Mata (68. N. Matić), Pereira (68. Lingard) – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Tuanzebe, Lingard, N. Matić, Greenwood, Chong.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan

    Diváci: 30 499