Plzeň – Hämeenlinna 5:4 (po pr.) | Färjestad – B. Bystrica sk 6:1 (kon.) | Luleå – Augsburg 2:3 (1:2 po s.n.)
Mníchov – Ambri-Piotta 3:0 (kon.) | EC-KAC – Tappara 3:2 (kon.) | Zug – Rungsted Seier Capital 5:2 (kon.)
Biel – Frisk Asker 2:1 (kon.) | Belfast Giants – Liberec 5:4 (kon.)
koniec
Belfast Giants
5:4 (2:2, 2:1, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
cz Štvrtok 29.08.2019, 20:30 • SSE Arena, Belfast • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:32 Jakub VALSKÝ - 5:4
     
    59:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak pozor, přece jenom tu máme zápletku! Michal Birner nabil Šmídovi, jehož dělovku po zákroku Owena zblízka dorazil do sítě JAKUB VALSKÝ. Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.

    Tygři si berou oddechový čas a pokusí se o vyrovnání.
     
    54:01
    Přesilovka pro Tygry! Dupuy si jde sednout za sekání.
     
    53:28
    Ward si troufl na střelu bekhendem. Liberec měl velké štěstí, zachránila jej totiž horní tyčka! Český celek je ještě teoreticky stále ve hře.
     
    52:06
    Wronka mohl definitivně rozhodnout. Justin Peters si i přes pět inkasovaných branek zaslouží pochvalu, obrovskou šanci z mezikruží vyráží!
     
    51:33
    Liberec si dál vypíjí svůj kalich hořkosti, nyní hrál v šesti. Trest pro lavičku odsedí Zachar.
     
    49:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Derner – 2 min., podrážení).
     
    49:19
    Další neskutečná minela českého vicemistra. Marosz lajdáckou přihrávkou na obranné modré čáře pozval do úniku Roddoxe, jenž díky podražení Dernera nakonec nezakončil.
     
    45:17
    Havlín krásně našel Libora Hudáčka, jenž díky sekání svůj únik nezakončil.

    Rozhodčí nařídili trestné střílení. Vzal si ho na povel sám Hudáček, jemuž se při kličce do bekhendu postavil kotouč na hranu, což Owena zachránilo. Slovenský útočník nemohl zasunout černou gumu do branky a domácí stále vedou o dva góly!
    44:32 Patrick MULLEN - 5:3
     
    44:32
    Belfast právě vstřelil branku!
    Už se zdálo, že Tygři dlouhé oslabení přežijí, avšak opak je pravdou. Dobře hrající Patrick Mullen nahodil od modré čáry přes stínícího Lence, a BRIAN WARD povedenou tečí zvyšuje na 5:3. Asistence: Patrick Mullen.
     
    41:51
    Wronka se skvěle prokličkoval za bránu, našel mezi kruhy Liama Reddoxe, ten ovšem, ani v tomto případě Justina Peterse nepropálil!
     
    41:08
    Následuje téměř čtyřminutové oslabení šelem ve čtyřech. Paradoxně ale český celek mohl vyrovnat, Tomáš Filippi si navedl puk na osu hřiště a Owen jeho střelu vyškrábl do ochranné sítě!
     
    40:43
    Giants zatopili před Petersem, k dorážce si na brankoviště šel Reddox, leč na gólmana z bezprostřední blízkosti nevyzrál! Posléze skončil puk těsně mimo klec.
     
    39:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jelínek – 5 min., napadení + osobní trest do konce utkání).
    Vyloučení v týmu Belfast Giants (Smotherman – 2 min., hrubost).
    39:40 Curtis HAMILTON - 4:3
     
    39:40
    Belfast právě vstřelil branku!
    Petr Jelínek skvěle vyvezl puk, jenže Belfast se do pásma rychle vrátil a vzal si už počtvrté zpět vedení! Smotherman přihrál doleva na Patricka Mullena, ten přenesl hru na pravou stranu a CURTIS HAMILTON se uvnitř kruhu ranou pod horní tyč nemýlil! Asistence: Patrick Mullen, Jordan Smotherman.

    Jelínek posléze skolil Hooka, všichni zúčastnění se svalili na bezbranného Peterse a následovala další, až trochu nedůstojná, řežba.
     
    38:45
    Severoirský celek si dokonce zahraje přesilovku. Michal Birner (LIB) míří za katr z důvodu sekání.
     
    38:13
    Libor Hudáček (LIB) špatnou přihrávkou odevzdal kotouč soupeři. Dupuy se hned vydal do brejku a slovenský forvard jej zastavil hákováním. Síly na ledě jsou srovnány.
     
    37:45
    Vyloučení v týmu Belfast Giants (Wronka – 2 min., hákování).
     
    37:01
    Vyloučení v týmu Belfast Giants (Raine – 5 min.).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ordoš – 5 min.).
     
    37:01
    A máme tady bitku! Jan Ordoš se nezalekl velké výzvy a změřil síly s Kanaďanem Rainem, jenž na něj agresivně vystartoval. Ordoš není žádný rváč a v souboji inkasoval několik tvrdých ran.
     
    34:39
    Reddox vyvinul velký tlak do brankoviště. Touš za Peterse neprocpal, nepovedlo se to ani následně Mullenovi!
     
    34:17
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Zachar – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
    31:46 Libor HUDÁČEK - 3:3
     
    31:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je potřetí vyrovnáno! Byla to akce jako přes kopírák ve srovnání s první libereckou trefou. LIBOR HUDÁČEK si v přesilovce počkal na přihrávku Ladislava Šmída a z levého kruhu zamířil bez přípravy přesně na bližší tyč. Asistence: Ladislav Šmíd.
     
    31:36
    Vyloučení v týmu Belfast Giants (Farnham – 2 min., hrubost).
     
    31:07
    Liberec je zralý na ručník. Další přečíslení Giants zakončoval do takřka prázdné pokladnice Ciaran Long, ovšem Peters předvedl další zákrok z kategorie zázračných a de facto drží svůj tým ve hře.

    Hned poté navíc školácky chyboval Havlín, jenž tragickou rozehrávkou nabídl gól Forsbergovi. Ten si najel do pravého kruhu a trefil kanadského brankáře do břicha!
     
    29:15
    Neskutečný Justin Peters! Liberečtí už poněkolikáté zcela propadli ve středním pásmu, Lewis Hook dostal v přečíslení puk před poloprázdnou klec, kanadský gólman ale jeho zakončení senzačně vyškrábl držadlem hokejky nad břevno.
     
    28:18
    Obrovské štěstí pro Belfast! Střela Tomáše Filippiho se odrazila od tyčky do zad domácího brankáře, následně Giants vyhodili puk do bezpečí!
     
    26:46
    Vyloučení v týmu Belfast Giants (Dupuy – 2 min + 2 min. hrubost).
     
    Michal Bulíř také poněkud zbytečně dohrál Forsberga. Na ledě se znovu strhla hromadná strkanice. Rozhodčí se radí, jak situaci vyřešit. Pokud se bude v takovém duchu pokračovat, může se zápas pořádně vymknout kontrole!
     
    25:30
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vlach – 2 min. + 2 min.).
    Vyloučení v týmu Belfast Giants (Farnham – 2 min., nesportovní chování).
    23:28 Brian WARD - 3:2
     
    23:28
    Belfast právě vstřelil branku!
    Další alarmující chyba Liberce! Adam Musil ve zcela nevhodný moment zamířil střídat. BRIAN WARD měl tak před sebou rázem dálnici až do mezikruží, přečíslení tři na dva vyřešil individuálně a uspěl přesnou ranou pod vyrážečku Peterse. Asistence: Patrick Mullen.
     
    21:31
    Radan Lenc předvedl skvělý bodyček a vysunul do šance Marosze. Ten si najel na levý kruh a zaměstnal Owena střelou na bližší tyčku.
     
    19:17
    Vyloučení v týmu Belfast Giants (Farnham – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Valský – 2 min., hrubost).
    16:15 Ronald KNOT - 2:2
     
    16:15
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádhera! Radan Lenc posunul nezištným bekhendem touš od tyčky domácí klece za kruhy, kde se do něj vši silou opřel RONALD KNOT a parádní ranou do šibenice nedal Owenovi žádný nárok! Asistence: Radan Lenc.
     
    13:39
    Petr Jelínek (LIB) byl nakonec přece jenom poslán k Havlínovi na trestnou lavici! Odsedí si menší trest za vysokou hůl.
     
    12:19
    Tomáš Havlín (LIB) si znovu musí sednout na lavici hanby. Nyní tam míři za držení protihráče.
    11:26 Patryk WRONKA - 2:1
     
    11:26
    Belfast právě vstřelil branku!
    Z pořádné vřavy těží Obři další gól! Severočeši hned několikrát nedokázali odehrát puk ze svého obranného pásma a za sled fatálních chyb byli potrestání. Střelu Lewise Hooka z ideální pozice ještě Peters vyrazil, Kolmann následně odehrál touš pouze na hůl PATRYKA WRONKY, jenž s kapkou štěstí pokořil ležícího brankáře. Bez asistence.
     
    08:17
    Liam Reddox obdržel přihrávku zpoza klece. Mezi kruhy byl trestuhodně sám, Justin Peters ovšem předvedl první spektakulární zákrok v novém působišti a střelu vyrazil ramenem do rohu!
     
    07:48
    Po hezké kombinaci si Jelínek pokryl kotouč. Následná přihrávka před branku mířila na Krenželoka, jenž v tísni obránce nedokázal pobídku svého kolegy trefit!
    07:20 Libor HUDÁČEK - 1:1
     
    07:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, přesilovku zužitkovali také Tygři! Ladislav Šmíd nabil od modré čáry na levý kruh LIBORU HUDÁČKOVI, jehož dělovka z první byla pro Owena neřešitelným oříškem. Asistence: Ladislav Šmíd.
     
    06:26
    Přesilovku si zahrají také šelmy, za sekání si jde sednout Curtis Hamilton (BEG). Na pořadu dne je nyní komerční přestávka.
     
    03:38
    Giants byli centimetry od navýšení skóre! Dva hráči Belfastu ujeli sami na Hanouska, překonali jej přihrávkou a Brian Ward trefil pouze tyč brány ležícího Peterse!
    02:00 Bobby FARNHAM - 1:0
     
    02:00
    Belfast právě vstřelil branku!
    V SSE Areně propuká obrovská euforie, domácí miláčci jdou totiž do vedení! Střela byla sražena na pravý kruh ke Smothermanovi, který si všiml na brankovišti volného BOBBYHO FARNHAMA. Ten pouze nastavil hůl a umístil touš za čáru! Asistence: Jordan Smotherman.
     
    01:25
    V prostoru před střídačkami to zajiskřilo, důvodem byl tvrdý střet vedený Tomášem Havlínem (LIB). Jsou z toho dvě minuty za naražení na hrazení.
     
    V liberecké kleci nás dnes čeká velká premiéra! Justin Peters v přípravě neodchytal ani minutu, přesto hned v úvodním soutěžním zápase sezóny zaujme místo jedničky.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 2. Farnham (Smotherman), 12. Wronka, 24. Ward (Mullen), 40. Hamilton (Mullen, Smotherman), 45. Ward (Mullen) – 8. Hudáček, 17. Knot (Lenc), 32. Hudáček (Šmíd), 60. Valský (Šmíd, Birner)


    Belfast Giants: Owen (Murphy) – Leonard (A), Mullen, Forsberg, Raine (A), Swindlehurst, Pelech (C), Garside – Hamilton, Lake, Wronka – Reddox, Ward, Farnham – Smothermann, Dupuy, Long – Hook, Morgan, Garside.
    Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – Šmíd (A), Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Kolmann – Birner (A), Bulíř, Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – Krenželok, Jelínek (C), Zachar – Ordoš, Musil, Valský – Vlach.

    Rozhodca: Rohatsch (Německo), Sewell – Dalton, Fraley (všichni Velká Británie).