Olomouc – Zlín 2:0 (kon.) | Sparta Praha – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Slavia – Chomutov 2:3 (3:4 po s.n.)
Jihlava – Třebíč 4:3 (kon.) | Přerov – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Litoměřice – Füchse 4:1 (kon.)
SHK Hodonín – Trnava sk 3:4 (1:2 po s.n.) | Kometa Brno – HC Slovan sk 4:1 (kon.) | Martin – Žilina 7:4 (kon.)
Znojmo – Budapešť 5:1 (kon.)
koniec
HC Stadion Litoměřice
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
EHC Lausitzer Füchse
cz Štvrtok 29.08.2019, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se odsud z Kalich Areny pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek čtvrtečního večera. (20:18:55)
     
    Tak to byla v samém závěru velmi vyhrocená přestřelka! Na Schwambergovu trefu rychle reagovali Jaroslav Dvořák a Peter Jánský. Utkání, které dlouho vypadalo, že skončí nejtěsnějším jednogólovým výsledkem pro Ltioměřice, nakonec dokázali kališníci ovládnout velmi vysoko 4:1.
     
    Konec zápasu.
    58:41 JÁNSKÝ - 4:1
     
    58:41
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A ještě v závěru dokázal do prázdné branky přesně umístit kotouč nahozením z mezikruží PETER JÁNSKÝ. Kališníci si tak připisují vysokou výhru v přípravném utkání s Lužicí, ač to na ní tak zprvu nevypadalo. Asistence: Josef Jícha.
    58:01 DVOŘÁK - 3:1
     
    58:01
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Druhá využitá přesilovka Litoměřic v utkání! Od mantinelu dostal kotouč na střed JAROSLAV DVOŘÁK, který zcela přesně našel prostor v lužické brance. Asistence: Daniel Voženílek
     
    57:37
    Na hranici útočného pásma Litoměřic se rozhořela velmi tuhá bitka, do níž se zapojilo velké množství hráčů a pád na zem schytal i čárový rozhodčí, který se pokusil odtrhnout dva hráče od sebe. Sudí se velmi dlouho radili s tresty, nakonec však obdrželi Nicolas Strodel a Tomáš Andres na jedné straně a Vojtěch Střondala s Otakarem Šikem na druhé straně dvě minuty za hrubost.
    57:21 SCHWAMBERGER - 2:1
     
    57:21
    Lausitzer Füchse právě vstřelili branku!
    Lužičtí museli čekat až na oslabení, ve kterém se dočkali prvního vstřeleného gólu utkání. Po vhazování se rychle vydal zcela sám na branku DANIEL SCHWAMBERGER, který se tak gólově vrátil na stadion svého předešlého působiště. Bez asistence.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu EHC Lausitzer Füchse (Jake Ustorf – 2 min., sekání).
     
    57:04
    Na letošní vzájemný zápas našlo cestu o 150 diváků více než loňskou sezónu. Celkově se do ochozů Kalich Areny dostalo 420 diváků.
     
    55:30
    Litoměřičtí se rozehráli k několika dalším nájezdům na Cüpperovu branku. Proti tomu ale stojí připravená obrana soupeřova celku, která zvládá blokovat jakoukoliv příležitost domácího celku.
    53:15 VOŽENÍLEK - 2:0
     
    53:15
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tak to byl krásný gól v podání DANIELA VOŽENÍLKA. Poté, co obdržel křižnou přihrávku z levé strany od Vojtěcha Střondaly si s naprostým klidem najel mezikružím před branku, kterou s naprostým přehledem dokázal již podruhé v tomto utkání propálit. Asistence: Vojtěch Střondala, Kristian Kangas.
     
    51:58
    Povedenou kličku a následné zakončení z levé strany na Škorpíka předvedl Daniel Schwamberger. Gólman Litoměřic ale dokázal pohotově zareagovat.
     
    51:20
    Domácí se po nějaké době dostali k další střelecké příležitosti. Tu ale uhasil Marvin Cüpper a vhazovalo se po jeho levici. To však vrátilo kotouč do držení Lišek.
     
    50:13
    Jahnkeho nahrávka našel pouze Mychala Monteitha v prostoru mezi kruhem a modrou čárou. Lužický obránce se odsud pokusil o nahození kotouče, které ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal dostat na Škorpíka.
     
    49:08
    Na dva kališnické obránce nestačil Daniel Schwamberger a po rychlém výjezdu přišel o kotouč. To však nezměnilo nic na tom, že se hosté drží na dostřel branky Jana Škorpíka.

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 35. Voženílek, 54. Voženílek (Střondala, Kangas), 59. Dvořák (Voženílek), 59. Jánský (Jícha) – 58. Schwamberger


    HC Stadion Litoměřice: Král (30. Škorpík) – Pavlas (C), Mlčák, Dajčar, Strejček, Kukla, Procházka – Voženílek, Střondala, Kangas, Jícha, Vitouch, Jánský, Dvořák, Šik, Grim, Kropáček, Štohanzl, Sklenář.
    EHC Lausitzer Füchse: Cüpper (Carruth) – Keussen, Mik, Kania, Poživil, Monteith, Granz, Karrer – Schwamberger, Jahnke, Murphy, Ustorf, Farmer, Kuschel, Reichel, George, Breitkreuz, Strondel, Hammond, Andres.

    Rozhodca: Vyštejn, Biedermann – Hubínek, Votrubec

    Diváci: 420