Olomouc – Zlín 2:0 (kon.) | Sparta Praha – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Slavia – Chomutov 2:3 (3:4 po s.n.)
Jihlava – Třebíč 4:3 (kon.) | Přerov – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Litoměřice – Füchse 4:1 (kon.)
SHK Hodonín – Trnava sk 3:4 (1:2 po s.n.) | Kometa Brno – HC Slovan sk 4:1 (kon.) | Martin – Žilina 7:4 (kon.)
Znojmo – Budapešť 5:1 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
SK Horácká Slavia Třebíč
cz Štvrtok 29.08.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:36
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Úplně jasné to ještě není! 24 sekund před koncem totiž Třebíč využívá přesilovku a MICHAL VODNÝ tečoval před brankou tvrdou střelu Denise Kusého od modré. Ještě je o co hrát – 4:3! Asistence: Denis Kusý, Tomáš Havránek.
     
    58:39
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Anděl – 2 min., hákování).
     
    56:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je tu gól v podobě zřejmě zlomového bodu zápasu! Jan Holý na obranné půlce vybojoval kotouč a přes Michala Poletína jej dostal na rozjetého TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO do brejku. „Čagy“ si celou akci dotáhl až do gólu sám, z ostrého úhlu prostřelil Svobodu mezi betony – 4:2! Asistence: Michal Poletín, Jan Holý.
     
    56:37
    Z přesilovky Dukly ale uběhlo pouze 29 sekund a máme tu vyloučení na domácí straně. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Josef Skořepa (JIH).
     
    55:52
    Drsný zákrok nyní předvedl Martin Šťovíček (TRE) na Tomáše Chlubnu, kterého zezadu naremploval. Po zásluze dostává trest 2+10 minut za naražení zezadu a utkání pro něj končí.
     
    53:35
    Pekr měl šanci na reparát, když před ním po krásném pasu od Skořepy byla už jenom branková šíť, kotouč se ale domácímu ostrostřelci zamotal pod brusle!
     
    51:34
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Vodný – 2 min., hákování).
     
    44:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Mrzet to ale domácí moc nemusí, protože se i tak dostávají do vedení! Opět to byla odražená střela a pohyb v předbrankovém prostoru. MATĚJ PEKR se zorientoval nejrychleji a doklepl do branky vyraženou střelu od Lukáše Anděla z protějšího kruhu – 3:2! Asistence: Lukáš Anděl, Jan Holý.
     
    44:25
    Anděl dobruslil nahozený puk a okamžitě jej vrátil pod sebe na najíždějícího Harkabuse, který měl před sebou odkrytou klec, avšak vracející se obránce Třebíče výborně Harkabusovu střelu zastavil!
     
    43:33
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Furch – 2 min., sekání).
     
    43:12
    V signalizované výhodě po faulu na Anděla mohla Dukla udeřit potřetí, Čachotský před prázdnou brankou ale zvedl kotouč na hůl až moc, a proto přestřelil až do ochranné sítě!
     
    42:38
    Stadion nebyl daleko od toho, aby křičel gól, protože střela z pravého kruhu se šourala těsně vedle levé tyče!
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Dukla Jihlava: ze hřiště odchází Brož, přichází Lundström.

    Překvapivé střídání gólmanů na domácí straně.
     
    35:03
    Daniel Kolář (JIH) dohrál protihráče u mantinelu a dostává dvě minuty za napadení. Pro HST první přesilovka.
     
    32:30
    Kusý zvládl souboj s dvěma obránci a pak už to byla práce jeho dvou parťáků z formace. Ti byli úplně sami před Brožem, zblízka ale nedokázali dostat kotouč do branky!
     
    29:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava dorovnala stav skóre rychle a signalizovaný trest pro Třebíčské tak nepřijde ani na řadu! Tomáš Čachotský dostal kotouč mezi kruhy od Poletína a vystřelil na branku. Jeho pokus vyrazil Svoboda do strany, kde se ale nacházel MILAN DAVÍDEK a jednoduchým doklepnutím do branky vrací remízový stav – 2:2! Asistence: Tomáš Čachotský, Michal Poletín.
     
    27:03
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč se dostává do vedení z překvapivé střely! LUKÁŠ FORMAN si najel až skoro na nulový úhel a nahodil na branku. Puk však Janu Brožovi prošel na přední tyči až do branky a stadionem to jenom zahučelo. Spokojeni domácí fanoušci rozhodně nejsou – 1:2! Bez asistence.
     
    25:29
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Nepřesná nahrávka Jana Pohla napříč pásmem stojí Jihlavu pěkně draho. Zachytil ji totiž Nedvídek, který přistrčil kotouč DENISI KUSÉMU vedle něj. Hostující útočník zažívá tedy během prvního zápasu v Třebíči hned gólovou premiéru, prostřelil totiž Brože na delší tyči – 1:1! Asistence: Lukáš Nedvídek.
     
    20:33
    Hodně nepřehledná situace vznikla po střele Horta od modré čáry! Hned tři hráči z každého týmu se před brankovištěm tvrdě rvali o kotouč, který nakonec podél levé tyče vyjel z nebezpečného území až za branku! Tohle však mohlo dopadnout jakkoliv...
     
    16:53
    Brož si své drobné zaváhání odčinil hned při dalším střídání! Martin Šťovíček vystřelil z oblasti kruhů, Brož vyrazil před sebe, kde se nacházel Vodný. Ten to vzal okamžitě z první, domácí gólman se ale výtečně přesunul a maskou zachytil tento nepříjemný puk!
     
    16:27
    Tvrdá střela vyšla z hole Padrnose, který pálil přímo proti brance. Brož vypadal. že kotouč má, ve skutečnosti mu však jenom lízl lapačku a proletěl těsně nad břevnem!
     
    12:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilová hra je již minulostí, neboť ji Jihlava využila a ujímá se tím vedení! Druhá střela Holého od modré se od zadního plexi odrazila zpět do předbrankového prostoru, kde byl více vidět Milan Davídek a zblízka mohl střílet. Jenže si všiml na pravé straně volného TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, který zavěsil pod víko, Svoboda neměl žádnou šanci – 1:0! Asistence: Milan Davídek, Jan Holý.
     
    11:51
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Král – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:50
    Přijde tu první vyloučení zápasu. Matěj Psota (TRE) dostává dvě minuty za držení. Jihlava má k dispozici první přesilovku.
     
    03:02
    Modrá čára podrazila pronikajícího Havránka a vyšla z toho šance Dukly! Za obranu si najel Anděl a najížděl sám na branku, na Svobodu zkusil kličku forhendového typu, hostující gólman jej ale vychytal!

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 13. Čachotský (Davídek, Holý), 30. Davídek (Čachotský, Poletín), 45. Pekr (Anděl, Holý), 57. Čachotský (Poletín, Holý) – 26. Kusý (Nedvídek), 28. Forman, 60. Vodný (Kusý, Havránek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (41. Lundström) – Pohl, Piegl, Holý, Půža, Kolář, Vála, Staněk – Zeman, Pekr, Skořepa (C) – Davídek, Chlubna, Čachotský (A) – Poletín, Jiránek (A), Harkabus – Fronk, Juda, Anděl
    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (Jekel) – Jenáček, Padrnos, Forman, Furch, Čejka (C), Hort – Kusý, Nedvídek, Psota – Vodný (A), Šťovíček, Havránek – Malec, Král, Paták – Havlát, Michálek, Podlaha – Ferda

    Rozhodca: Sibera, Suchý – Mareček, Polák

    Diváci: 717