Olomouc – Zlín 2:0 (kon.) | Sparta Praha – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Slavia – Chomutov 2:3 (3:4 po s.n.)
Jihlava – Třebíč 4:3 (kon.) | Přerov – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Litoměřice – Füchse 4:1 (kon.)
SHK Hodonín – Trnava sk 3:4 (1:2 po s.n.) | Kometa Brno – HC Slovan sk 4:1 (kon.) | Martin – Žilina 7:4 (kon.)
Znojmo – Budapešť 5:1 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
SK Horácká Slavia Třebíč
cz Štvrtok 29.08.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobré odpoledne přeji příznivcům dobrého hokeje z Vysočiny! Zítra se skoro po dvou týdnech vrátí jihlavský hokejový tým na pozemek Horáckého zimního stadionu, aby zde sehrál poslední přípravné utkání před generálkou na Chance Ligu proti svému rivalovi z nedaleké Třebíče. První zápas skončil výhrou Dukly 3:2 v nájezdech, povede se vyhrát Jihlavě i podruhé a navázat na povedenou část přípravy? To se dozvíme od čtvrtečních 18:00, příjemnou zábavu!
     
    SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ

    Pro HST se jedná taktéž o předposlední utkání v přípravném období, které není ani „great“, ani „terrible“, jak by řekl soudruh Ďatlov ze seriálu Černobyl. Pod vedením trenéra Sobotky je zatím bilance tří výher a čtyř porážek. Možným negativem do nové sezony může být, že všechny výhry přišly proti druholigovým soupeřům. Havlíčkův Brod se dokázal postavit Bílým Hvězdám na odpor a ze stavu 2:5 dokázal srovnat, avšak v nájezdech byl horším týmem a obrat do konce nedotáhl. Tradiční bitvu proti Žďáru Třebíč zvládla poměrem 2:0 a čisté konto si udržela i proti Šumperku, který v úterý zlikvidovala poměrem 8:0!

    S prvoligovými soupeři to bylo ale obráceně. Přerov si už v první třetině vybudoval třigólový náskok, který však ztratil a pro výhru si došel až v samostatných nájezdech. Největší přerovský rival z Prostějova nedal Třebíčí u sebe doma šanci a vyprovodil jí s výsledkem 0:5. V prvním měření sil s Duklou to byla Jihlava, která pro sebe urvala výhru až v nájezdech – 2:3 SN. Ani domácí odveta s Prostějovem se Třebíčským nepovedla a Prostějov vyhrál 4:2. Ve všech případech skloňoval trenér Sobotka jednu věc: laxní nástupy do prvních třetin.
     
    HC DUKLA JIHLAVA

    Ani v Jihlavě se nedá hovořit o výsledkově super-povedené přípravě, na druhou stranu se ale po úvodních dvou nezdarech zadařilo třikrát za sebou, nepočítáme-li modelový zápas s českou reprezentací. Tradicí je otevírání přípravné části sezony s nějakým týmem z postsovětské země. Tentokrát padla volba na kazašský Pavlodar, ten si připsal těsnou výhru 3:2. Olomoučtí Kohouti o dva dny později nenechali nikoho na pochybách ohledně toho, kdo se stane vítězem tohoto přípravného zápasu a svého častého soupeře vyprovodili z Hané výsledkem 5:2.

    Další celek ze stejné oblasti Čech ale v Jihlavě tvrdě narazil. Ani přítomnost Dominika Hrníčka v dresu Prostějova Jestřábům nepomohla a brankostroj domácích se ustavil na čísle šest, zatímco Niklas Lundström nepustil za svá záda ani jeden puk. O zápase s Třebíčí na jejím ledě již řeč byla v příspěvku pod, odveta s Hanáky na jejich ledě byla o poznání vyrovnanější, nakonec se ale Dukla opět radovala, tentokrát z výhry 3:2.

    Speciálním testem byl modelový zápas s českou reprezentací, dva zápasy po dvou poločasech uzmula pro sebe reprezentace (celkově 2:5), ve které například hrál i Lukáš Anděl, elitní jihlavský snajpr.
     
    -60:00
    Ještě jednou vám přeji dobré odpoledne z drobně zatopené Jihlavy! Hodinu před utkáním dorazily do krajského města silné bouřky. Přicházející ochlazení doufejme pomůže kvalitě ledu, který nebyl v posledních dnech díky teplému počasí ideální. Právě kvůli tomu se například nedělní program EHT žen do 18 let hrál na malé hale.
     
    -40:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – Pohl, Piegl, Holý, Půža, Kolář, Vála, Staněk – Zeman, Pekr, Skořepa (C) – Davídek, Chlubna, Čachotský (A) – Poletín, Jiránek (A), Harkabus – Fronk, Juda, Anděl

    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (Jekel) – Jenáček, Padrnos, Forman, Furch, Čejka (C), Hort – Kusý, Nedvídek, Psota – Vodný (A), Šťovíček, Havránek – Malec, Král, Paták – Havlát, Michálek, Podlaha – Ferda

    Rozhodčí: Sibera, Suchý – Mareček, Polák.
     
    -40:00
    Tým Dukly již krouží na ledě, hosté teprve najíždí na své rozbruslení.
     
    Pět minut do začátku zápasu a tribuny jsou zaplněné jenom velmi spoře. Téměř 15 členů ochranky na hostující kotel vypadá na první pohled divně, troufám si tvrdit, že ochranka je dnes v převaze.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly zamířilo na třebíčské hole, které tak rozjíždí první útočnou akci dopředu. Zkusily to podél mantinelu, ale puk jenom vylétl zpět do středního pásma.
     
    00:37
    Šťovíček šel do souboje 1 na 1 s Válou, domácí obránce byl v tomto ohledu úspěšnější a dokázal hostujícího centra druhé formace obrat o kotouč.
     
    01:11
    Třebíč nicméně dokázala pásmo udržet a z pravého kruhu obstaral první střelu zápasu Vodný, Brož pouze nastavil lapačku a přerušil včas hru.
     
    01:24
    Hosté si vytvořili slušný tlak na branku, ale přihrávka rukou a předbrankovém prostoru zcela jednoznačně vykazuje hru do neutrální zóny.
     
    01:42
    První buly v útočnému pásmu Dukly. Fronk jej vyhrál pod sebe na Jiránka, který tvrdou střelu bez přípravy trefil Svobodovu vyrážečku.
     
    02:08
    Na druhé straně se blýskl střelou z úhlu Padrnos, Brož zcela bez problémů vykryl střelecký úhel a zadržel touš.
     
    02:44
    Nahození Třebíče do útočného pásma došlo až k domácímu gólmanovi, který si pohlídal celou situaci a přerušil hru. Hosté působí v prvních minutách rozhodně živějším dojmem.
     
    03:02
    Modrá čára podrazila pronikajícího Havránka a vyšla z toho šance Dukly! Za obranu si najel Anděl a najížděl sám na branku, na Svobodu zkusil kličku forhendového typu, hostující gólman jej ale vychytal!
     
    03:55
    Na druhé straně to vzal za své Paták, natlačil se před Půžu a v souboji při zakončení upadl, třebíčský plejer se ale musí spokojit pouze s přerušením hry, trestné střílení ani vyloučení není signalizováno.
     
    04:22
    Poletín prohodil puk do útoku, sám si jej dojel a okamžitě vracel pod sebe, kde si najížděl Jiránek, jeho střela v tísni ale byla pro Svobodu jednodušší práce.
     
    05:02
    Vyhození třebíčských do protějšího pásma nebylo posouzeno jako icing. Z tohoto důvodu hra pokračuje dále a Dukla má alespoň čas na založení dalšího útočného snažení.
     
    05:35
    A to se také povedlo, Fronk obkroužil branku a z bekhendu střílel, jeho pokus ale pořádně gólmana Třebíče nezaměstnal.
     
    05:54
    Na druhé straně vznikla po vhazování rychlá akce, dva hráči Třebíče sjížděli před branku, zadovka od jednoho z nich ale nebyla přesná a Brož si mohl v klidu shrábnout touš do lapačky.
     
    06:14
    Anděl udržel puk v souboji u mantinelu pro Jihlavu. Pekr se rozhodl s ním pohrát ve středním pásmu a povedlo se mu to, dva obránce Třebíče kličkou odstavil ze hry, leč na toto už dále nenavázal a o kotouč přišel.
     
    07:05
    Křížná přihrávka přes pásmo na Čachotského zprvu nevypadala jako dobrý nápad, nakonec to ale vedlo k nahrávce pro Skořepu, který zkusil zpětnou kličkou překvapit gólmana hostí, ten byl připraven.
     
    07:54
    Zakázané uvolnění Jihlavy stěhuje hru zpět před Brože.
     
    08:08
    Kolář podél prken nahrál Jiránkovi, který však bruslil do protipohybu od puku, čímž stále dovolil HST, aby se pohybovala na území Dukly.
     
    08:50
    Přijde tu první vyloučení zápasu. Matěj Psota (TRE) dostává dvě minuty za držení. Jihlava má k dispozici první přesilovku.
     
    08:56
    Jenže první buly v pásmu prohrála a třebíčský Forman vyhodil přes všechny čáry. Dukle se pak navíc nepovedlo založit útok, potažmo rozestavit vzorec a Brož raději přerušoval.
     
    09:17
    Čachotský na pravé straně nastartoval Poletína, který dobruslil do útoku dříve než soupeř, a to vedlo k delšímu pobytu v útočném pásmu. Střela Holého z první od modré však tentokrát zamířila jenom do gólmana HST.
     
    09:46
    Pohl další jedovkou napálil jenom chrániče Čejky. Od nich se puk odrazil až na druhou stranu, k domácí brance.
     
    10:27
    Dlouhotrvající kombinace domácích v útočném pásmu už vypadala, že skončí neúspěchem, co se držení puku týče. Nakonec to ale na sebe vzal na pravém kruhu Pekr a tvrdou střelou zajistil domácím vhazování po levici Svobody.
     
    10:50
    Třebíč je už v plném počtu a první oslabení v zápase zvládla poměrně s přehledem.
     
    11:17
    Šťovíček nahazoval puk do pásma, opět to byl Brož, který si jej raději přikryl.
     
    11:26
    Další zakázané uvolnění domácích přerušuje hru poměrně brzy po předchozím uvedení kotouče do hry.
     
    11:47
    Harkabus k zemi ve středním pásmu položil Patáka a dostává od publika mnoho potlesku. Navíc se bude na třebíčské straně znovu vylučovat.
     
    11:51
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Král – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:57
    Druhá početní výhoda začala u Čachotského, který poslal puk zpoza branky na modrou, očekáváná střela přišla od Jana Holého, jeho one-timer ale skončil na zadním plexi.
     
    12:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilová hra je již minulostí, neboť ji Jihlava využila a ujímá se tím vedení! Druhá střela Holého od modré se od zadního plexi odrazila zpět do předbrankového prostoru, kde byl více vidět Milan Davídek a zblízka mohl střílet. Jenže si všiml na pravé straně volného TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, který zavěsil pod víko, Svoboda neměl žádnou šanci – 1:0! Asistence: Milan Davídek, Jan Holý.
     
    14:03
    Po gólu do toho trochu šlápla Třebíč a usadila se v útočném pásmu, její obě střely byly nicméně zblokovány domácí obranou.
     
    14:38
    Chlubna výborně napadal rozehru Třebíče na útočné modré a přerušil její kombinaci. Jenže z toho domácí nic nezískali, naopak je pískáno zakázané uvolnění.
     
    15:14
    Těsný ofsajd zaznamenal Ondřej Malec po přihrávce od Krále.
     
    15:36
    HST se usadilo v pásmu a zatlačilo domácí do hlubokého obranného bloku. Od modré toho využil Hort, jeho pobídku na teč před brankou ale Havránek těsně minul.
     
    16:17
    Kotouč v ochranné síti a hra je přerušena, zatímco do areálu stadionu dorazila dvoučlenná policejní hlídka.
     
    16:27
    Tvrdá střela vyšla z hole Padrnose, který pálil přímo proti brance. Brož vypadal. že kotouč má, ve skutečnosti mu však jenom lízl lapačku a proletěl těsně nad břevnem!
     
    16:53
    Brož si své drobné zaváhání odčinil hned při dalším střídání! Martin Šťovíček vystřelil z oblasti kruhů, Brož vyrazil před sebe, kde se nacházel Vodný. Ten to vzal okamžitě z první, domácí gólman se ale výtečně přesunul a maskou zachytil tento nepříjemný puk!
     
    17:50
    Staněk pustil kotouč za sebe na Koláře, který jej vracel křížem před třebíčskou branku. Jenže tam se nějak kotouč ztratil všem z dohledu a diváci jej viděli až na druhé straně u Jana Brože.
     
    18:48
    Piegl neobral o puk Patáka, který tak mohl přenést hru až do útočného pásma svého celku.
     
    19:30
    Vzešel z toho ale jihlavský brejk, po přihrávce od Čachotského střílel Michal Poletín z uctivé vzdálenosti, Svoboda sklapl betony včas.
     
    19:58
    Poslední akci třetiny obstaralo duo Čachotský – Davídek. Druhý jmenovaný chtěl poslat domácí osobnost do úniku, žabičkou mu ale poslal puk přes hůl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina vyrovnaného zápasu je za námi. Třebíč zejména v úvodu působila živějším dojmem, nemohla se však dostat do vyložených šancí a Dukla toto potrestala využitou přesilovkou ve 13. minutě, gól obstaral ten, který se teď prohání na ledě, tedy Tomáš Čachotský. Třebíč po inkasovaném gólu hrála o něco lépe, ze svých šancí ale gól nevstřelila, a tak je stav stále 1:0. Druhá třetina začne cca za 15 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhé úvodní buly tentokrát dopadlo lépe pro Jihlavu, ta se ale po úvodních dvou přihrávkách sama dostala do defenzivy.
     
    20:29
    První útočná formace udělala v obraně Dukly pořádný vítr a Lukáš Nedvídek byl sám před Brožem, z nadějné pozice ale střílel jenom do jeho hrudi.
     
    20:33
    Hodně nepřehledná situace vznikla po střele Horta od modré čáry! Hned tři hráči z každého týmu se před brankovištěm tvrdě rvali o kotouč, který nakonec podél levé tyče vyjel z nebezpečného území až za branku! Tohle však mohlo dopadnout jakkoliv...
     
    21:46
    Nepřesná nahrávka na Chlubnu Duklu vrátila zpět do obrany. Třebíč je v prvních minutách třetiny lepším týmem.
     
    22:31
    Pekr zpracoval puk na modré a poslal ho Skořepovi. Domácí kapitán udržel pásmo a k vidění je už plnohodnotná první formace, Lukáš Anděl už není členem té čtvrté, jak bylo uvedeno v zápise.
     
    23:18
    Trvající nápor ukončil střelou z osy ledové plochy Pohl, Svoboda si připsal další zákrok.
     
    23:36
    Michal Poletín nabruslil do otevřeného prostoru v útočném pásmu a po několika soubojích vrátil puk pod sebe na Tomáše Čachotského. Domácí #90 však přestřelila branku!
     
    24:19
    Od modré zkusil pustit štiplavou střelu Čejka, přes klubko těl došel kotouč až k Brožovi, který zaznamenal další úspěšný zákrok.
     
    25:29
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Nepřesná nahrávka Jana Pohla napříč pásmem stojí Jihlavu pěkně draho. Zachytil ji totiž Nedvídek, který přistrčil kotouč DENISI KUSÉMU vedle něj. Hostující útočník zažívá tedy během prvního zápasu v Třebíči hned gólovou premiéru, prostřelil totiž Brože na delší tyči – 1:1! Asistence: Lukáš Nedvídek.
     
    26:16
    Půža vylétl ze soubojů za jihlavskou brankou s kotoučem jako první a zavezl do útočného pásma.
     
    27:03
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč se dostává do vedení z překvapivé střely! LUKÁŠ FORMAN si najel až skoro na nulový úhel a nahodil na branku. Puk však Janu Brožovi prošel na přední tyči až do branky a stadionem to jenom zahučelo. Spokojeni domácí fanoušci rozhodně nejsou – 1:2! Bez asistence.
     
    28:06
    Zakázané uvolnění hostí přesunulo hru před branku Svobody. Buly šlo domácím hráčům a Jan Pohl střílel od modré, Svoboda bez potíží zasáhl.
     
    28:17
    Skořepa z rohu kluziště našel mezi kruhy volného Lukáše Anděla, který to vzal z první. Trefil ale jenom hostujícího gólmana do hrudi.
     
    28:28
    Tentokrát je to zakázané uvolnění jihlavského týmu, kterému se ve druhé třetině nedaří chytit třebíčské tempo. Ta skutečně svého soupeře nyní přehrává.
     
    29:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava dorovnala stav skóre rychle a signalizovaný trest pro Třebíčské tak nepřijde ani na řadu! Tomáš Čachotský dostal kotouč mezi kruhy od Poletína a vystřelil na branku. Jeho pokus vyrazil Svoboda do strany, kde se ale nacházel MILAN DAVÍDEK a jednoduchým doklepnutím do branky vrací remízový stav – 2:2! Asistence: Tomáš Čachotský, Michal Poletín.
     
    30:54
    Piegl zvládl dobruslit svého soupeře včas, navíc ho i dokázal obrat o kotouč. Třebíči byl jako bonus i odpískán ofsajd.
     
    31:33
    Dlouhá přihrávka nenašla původně Pekra, jak to vypadalo, místo toho se však za obránci vynořil Anděl a zaručil tak, že se nemusí pískat zakázané uvolnění.
     
    32:30
    Kusý zvládl souboj s dvěma obránci a pak už to byla práce jeho dvou parťáků z formace. Ti byli úplně sami před Brožem, zblízka ale nedokázali dostat kotouč do branky!
     
    33:33
    Čachotský zajel za vlastní branku, aby založil útočné tažení svého týmu. To se celkem i povedlo, do tandemu ujeli Davídek s Poletínem, Poletínova střela ale skončila jenom na Svobodovi.
     
    34:50
    Staněk položil kličkou na zem svého obránce, nicméně přijde na řadu vyloučení, tentokrát na jihlavské straně.
     
    35:03
    Daniel Kolář (JIH) dohrál protihráče u mantinelu a dostává dvě minuty za napadení. Pro HST první přesilovka.
     
    35:30
    Přihrávku na volného Davida Michálka, miláčka některých fotografek zde na HZS, pokryl Skořepa, který pak i baseballově odpálil puk ven z pásma.
     
    36:19
    Třebíč pokračuje nadále v útočném tažení, Dukla se nemůže dostat na kotouč a vyhodit. Na druhou stranu, hosté se taktéž nedostali ke střele.
     
    37:03
    Dukla je již v plném počtu a Kolář se zapojil hned do útoku. Po chvilce ale odjel střídat, aby se srovnala formace. Domácí pokračují s pukem na holi ve středním pásmu.
     
    37:47
    Souboje za brankou ukončuje hvizdem hlavní sudí, který vidí posunutou třebíčskou klec a sjednává nápravu.
     
    38:01
    Brož rozehrál podél prken, aby zrychlil útok Jihlavy, přihrávku ale zachytil s obtížemi Padrnos, který zabránil tomu, aby se na branku valil Anděl se Skořepou.
     
    38:52
    Psota se před brankou Brože snažil plácnout do puku, Půža měl práci s holí v tomto ohledu lepší a nacpal hrací předmět pod svého gólmana.
     
    39:20
    Čtyřicet sekund do konce třetiny bylo odpískané zakázané uvolnění Třebíči. Jihlava má tak šanci na vedoucí gól do šatny.
     
    39:34
    Efekt to mělo ale opačný a Třebíč dohrává poslední sekundy před brankou Jana Brože, třebíčského mládežníka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nám nabídla celkem tři góly. Třebíč otočila zápas během dvou minut v rozmezí 26. – 28. minuty, když tím korunovala svůj povedený vstup do třetiny, neboť dostávala Jihlavu pod tlak. Nejprve srovnal stav svým premiérovým zásahem Denis Kusý, o dvě minuty později nachytal Brože Lukáš Forman. Stav 1:2 však vydržel jenom necelé tři minuty, dorážka Milana Davídka určila průběžný stav 2:2. Zda se ve třetí třetině bude skóre měnit, to se dozvíme nejdříve za 16 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Dukla Jihlava: ze hřiště odchází Brož, přichází Lundström.

    Překvapivé střídání gólmanů na domácí straně.
     
    40:34
    Dukla sice zahájila třetinu v aktivním tempu, avšak se dostala následně pod tlak a byla z toho dvě zakázaná uvolnění v řadě.
     
    40:54
    Chlubna podél mantinelu prostrčil na Staňka, který rozjel útočnou akci Dukly. On sám však skončil po souboji s Psotou na zemi.
     
    41:47
    Havránek pustil kotouč na Šťovíčka, který tvrdou střelou trefil Lundströma do hrudi. Lundström pouze vyrazil před sebe a o zbytek se postarali jeho parťáci.
     
    42:38
    Stadion nebyl daleko od toho, aby křičel gól, protože střela z pravého kruhu se šourala těsně vedle levé tyče!
     
    43:12
    V signalizované výhodě po faulu na Anděla mohla Dukla udeřit potřetí, Čachotský před prázdnou brankou ale zvedl kotouč na hůl až moc, a proto přestřelil až do ochranné sítě!
     
    43:33
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Furch – 2 min., sekání).
     
    43:51
    Pekr nedosáhl těsně na zblokovanou Pieglovu střelu a třebíčská obrana vyhodila své protihráče z pásma.
     
    44:25
    Anděl dobruslil nahozený puk a okamžitě jej vrátil pod sebe na najíždějícího Harkabuse, který měl před sebou odkrytou klec, avšak vracející se obránce Třebíče výborně Harkabusovu střelu zastavil!
     
    44:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Mrzet to ale domácí moc nemusí, protože se i tak dostávají do vedení! Opět to byla odražená střela a pohyb v předbrankovém prostoru. MATĚJ PEKR se zorientoval nejrychleji a doklepl do branky vyraženou střelu od Lukáše Anděla z protějšího kruhu – 3:2! Asistence: Lukáš Anděl, Jan Holý.
     
    45:58
    Dukla rázem hraje s větším sebevědomím a chutí, zavřela Bílé hvězdy v pásmu a nepouští je za kotoučem.
     
    46:30
    Hosté konečně získali kotouč do svého držení a povedlo se jim založit útok. Nepřesnou přihrávkou však přestěhovali nedobrovolně hru zpět před svojí branku.
     
    47:33
    Lundström dobře zasáhl proti střele od Formana z druhé vlny. Domácí kotel ale nevěděl, že chytá již Lundström a vyvolávali stále Jana Brože. Až po upozornění hlasatelem vyvolávali správné jméno.
     
    47:48
    Mezitím na ledě předvedl Lukáš Anděl, že do reprezentace si ho Miloš Říha nevybral náhodou a ukázal individuální akci zakončenou střelou z levého kruhu, kterou Svoboda vyrazil ramenem do ochranné sítě.
     
    48:27
    Icing Dukly a hra je znovu před Lundströmem.
     
    48:49
    Kolář od modré pozdravil Svobodu slabou střelou po ledě. Nicméně se bude alespoň vhazovat po pravici třebíčského gólmana.
     
    49:18
    Čtvrtá útočná formace domácích dnes dostává hodně prostoru a odměňuje se velkým pohybem, z čehož pramení časté přerušení rozehrávek soupeře, jako například nyní.
     
    49:58
    Těsně před polovinou třetí třetiny je tu odpískané zakázané uvolnění Třebíče.
     
    50:15
    Ferda u mantinelu upadl a neúmyslně dostal pod sebe kotouč. Vzhledem k tomu, že neměl šanci jej uvolnit, tak je přerušena hra.
     
    50:50
    I přes zcela evidentní ofsajd nechal sudí pokračovat útočnou akci Dukly. Domácí z toho ale nic nedokázali vytěžit a nedokážu si zcela představit tu zlobu hostující lavičky, kdyby padl gól.
     
    51:34
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Vodný – 2 min., hákování).
     
    51:44
    Třebíč ale po zahájení přesilové hry okamžitě vyhazuje puk mimo nebezpečnou zónu.
     
    52:14
    Hlavní sudí už nestačil uhnout před kotoučem a zavadil o něj bruslí, proto ten drobný hněv z tribun. Jihlavští nicméně útočné pásmo udrželi.
     
    52:54
    Střelu Čachotského zablokoval vykleknutím Forman a odrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    53:13
    Křižná přihrávka na Pekra nebyla moc přesná, proto se musí celý vzorec domácí přesilovky prakticky opakovat.
     
    53:35
    Pekr měl šanci na reparát, když před ním po krásném pasu od Skořepy byla už jenom branková šíť, kotouč se ale domácímu ostrostřelci zamotal pod brusle!
     
    54:19
    Vála poslal na zem Michálka, rozhodčí tento zákrok ale neposoudil jako faul a nechal hru pokračovat dále.
     
    55:03
    Po chvíli rozhárané pasáži přichází uklidnění hry za třebíčskou brankou. Oba týmy střídají své formace.
     
    55:52
    Drsný zákrok nyní předvedl Martin Šťovíček (TRE) na Tomáše Chlubnu, kterého zezadu naremploval. Po zásluze dostává trest 2+10 minut za naražení zezadu a utkání pro něj končí.
     
    56:37
    Z přesilovky Dukly ale uběhlo pouze 29 sekund a máme tu vyloučení na domácí straně. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Josef Skořepa (JIH).
     
    56:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je tu gól v podobě zřejmě zlomového bodu zápasu! Jan Holý na obranné půlce vybojoval kotouč a přes Michala Poletína jej dostal na rozjetého TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO do brejku. „Čagy“ si celou akci dotáhl až do gólu sám, z ostrého úhlu prostřelil Svobodu mezi betony – 4:2! Asistence: Michal Poletín, Jan Holý.
     
    58:14
    Třebíč hraje v plném počtu, to zanedlouho čeká i Duklu.
     
    58:31
    89 sekund před koncem třetiny je přerušena hra kvůli ztrátě kotouče z dohledu hlavního sudího.
     
    58:39
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Anděl – 2 min., hákování).
     
    59:36
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Úplně jasné to ještě není! 24 sekund před koncem totiž Třebíč využívá přesilovku a MICHAL VODNÝ tečoval před brankou tvrdou střelu Denise Kusého od modré. Ještě je o co hrát – 4:3! Asistence: Denis Kusý, Tomáš Havránek.
     
    59:36
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:54
    Třebíč to zkouší bez gólmana, ale tohle Jihlava už zvládne.
     
    Konec zápasu.
     
    Nakonec nedochází ani k samostatným nájezdům, i podruhé je to ale Jihlava, která si připisuje další výhru v přípravném období! Ve třetí třetině zlomil remízový stav gólem ve 45. minutě bývalý hráč Třebíče Matěj Pekr a Jihlava od té doby převzala iniciativu v zápase. Když navýšil vedení na dvě branky v 57. minutě Tomáš Čachotský, vypadalo to na pohodový závěr pro Duklu. 24 sekund před koncem sice snížil na jednogólový rozdíl Michal Vodný, domácí si ale již výhru 4:3 pohlídali!
     
    Dnešní utkání sledovalo 717 diváků.
     
    Dnes je to z mé strany vše. Přeji vám příjemný zbytek léta, studentům prázdnin a pátého září se budu z Jihlavy snad těšit napočtenou, tentokrát během generálky s Pardubicemi! (20:19:16)

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 13. Čachotský (Davídek, Holý), 30. Davídek (Čachotský, Poletín), 45. Pekr (Anděl, Holý), 57. Čachotský (Poletín, Holý) – 26. Kusý (Nedvídek), 28. Forman, 60. Vodný (Kusý, Havránek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (41. Lundström) – Pohl, Piegl, Holý, Půža, Kolář, Vála, Staněk – Zeman, Pekr, Skořepa (C) – Davídek, Chlubna, Čachotský (A) – Poletín, Jiránek (A), Harkabus – Fronk, Juda, Anděl
    SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (Jekel) – Jenáček, Padrnos, Forman, Furch, Čejka (C), Hort – Kusý, Nedvídek, Psota – Vodný (A), Šťovíček, Havránek – Malec, Král, Paták – Havlát, Michálek, Podlaha – Ferda

    Rozhodca: Sibera, Suchý – Mareček, Polák

    Diváci: 717