Olomouc – Zlín 2:0 (kon.) | Sparta Praha – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Slavia – Chomutov 2:3 (3:4 po s.n.)
Jihlava – Třebíč 4:3 (kon.) | Přerov – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Litoměřice – Füchse 4:1 (kon.)
SHK Hodonín – Trnava sk 3:4 (1:2 po s.n.) | Kometa Brno – HC Slovan sk 4:1 (kon.) | Martin – Žilina 7:4 (kon.)
Znojmo – Budapešť 5:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
HC Slovan Bratislava
cz Štvrtok 29.08.2019, 18:00 • DRFG arena • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:46
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak to je smůla pro Karla Vejmelku. Ten nejprve vychytal přečíslení v podání Bondry s Bačíkem, ovšem k rychlé dorážce přispěchal MAREK SLOBODA a procedil puk mezi betony brněnského brankáře. Asistence: Patrik Bačík, Radovan Bondra.
     
    55:35
    Kometa si ještě střihne přesilovou hru, dvě minuty za podrážení fasuje Andrej Meszároš.
     
    52:22
    Dnešní utkání sleduje 3921 diváků.
     
    49:39
    Smutný hrdina Jendek odchází na trestnou lavici, dvě minuty za podrážení.
     
    49:35
    Frustrace Slovanu nebere konce! Vejmelka nyní zlikvidoval samostatný únik v podání Jendeka, jenž neuspěl se svou kličkou do bekhendu.
     
    45:20
    Kometa se bude po dobu jedné minuty a dvanácti vteřin bránit ve třech proti pěti. Trest 2+2 minuty za vysokou hůl míří odpykat Ondřej Němec.
     
    44:32
    Slovan si zkusí početní výhodu, dvě minuty za podrážení odsedí Tomáš Bartejs.
     
    41:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometě se opět daří na začátku třetiny zvýraznit svůj náskok! Od modré čáry nastřelili kotouč Gulaši, s jeho ránou si ještě Habal poradil, ale proti přesné dorážce z mezikruží v podání JAKUBA ORSAVY byl brankář Slovanu bezmocný. Asistence: Michal Gulaši.
     
    39:00
    Bratislava nyní mohla zužitkovat nepřesnost při kombinaci Brna, do přečíslení dva na jednoho vyrazil Bondra podporován Slobodou, prvně jmenovaný se rozhodl zakončit sám, ale Vejmelka jej dokázal vychytat.
     
    38:12
    Lev nyní vybídl k jízdě Orsavu, ten se dokázal probít mezi obránci Bratislavy a stačil i zakončit, byl však faulován a menší trest za podrážení odpyká Marek Hudec.
     
    31:39
    První přesilovou hru v utkání si vyzkouší hosté ze Slovenska, dvě minuty za podrážení pro Ivana Baranku.
     
    29:59
    Bratislava opět chybuje v defenzívě, tentokrát mohl její chybu ztrestat Zaťovič, ovšem ve snaze prostřelit Habala nad lapačku zamířil nad branku.
     
    25:57
    Kometa těží z náporu další v pořadí již třetí přesilovou hru, tentokrát se provinil Matic Podlipnik a půjde si odpočinout na dvě minuty za hákování.
     
    25:27
    Plekancův útok opět motá hlavy obráncům Slovanu! Plekanec našel skrze bránící hráče povedenou přihrávkou Horkého, ten se dostal opět do bekhendové kličky, Habal však tentokrát svůj tým podržel.
     
    22:38
    Dostat Slovan do hry se nyní pokoušel Žitný, brněnská obrana mu dala hned dvě příležitosti během několika vteřina, ale ani v jedné nebyl bratislavský útočník úspěšný!
     
    21:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá zmatku v obraně Slovanu! Sloboda nezvládl přihrávku od zadního mantinelu a puk se dostal do předbrankového prostoru, kde vyčkával LUBOŠ HORKÝ, kotouč si zpracoval a chladnokrevně zavěsil bekhendem pod horní tyč. Bez asistence.
     
    17:29
    Kometa si zahraje druhou přesilovou hru v dnešním utkání. Menší trest za krosček pro Patrika Bačíka.
     
    17:13
    Plekanec u další tutové příležitosti! Nejprve ujížděl do přečíslení s Hruškou, jenže jeho spoluhráč předloženou nabídku z voleje odmítl přesně zakončit! Hned na to se do totožné situace dostal Plekanec sám, ale podobně jako Hruška neuspěl.
     
    14:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa odskakuje do dvoubrankového vedení! Útočnou akci rozjel Plekanec, jenž na pravé křídlo vyslal Hrušku, ten s kotoučem obkroužil branku Slovanu, aby poslal puk na volej MICHALU GULAŠIMU, jehož nechytatelná rána rozjásala DRFG arenu. Asistence: Jan Hruška, Tomáš Plekanec.
     
    08:13
    Slovan se dokázal osvobodit a Meszároš podporován Urbánkem se řítil do bekhendového zakončení, Vejmelka však jeho pokus vyrazil. Hned z protiútoku se před Habala dostal Plekanec, mířil nad lapačku, ale strážce Slovanu se blýskl skvělým zákrokem!
     
    07:38
    První vyloučení dnešního utkání má na svědomí Slovan Bratislava, konkrétně Milan Kytnár, jenž oslabí svůj tým na dvě minuty za podrážení.
     
    05:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa těží ze svého náporu úvodní branku dnešního utkání! Hruška u mantinelu vybojoval kotouč pro Horkého, ten jej nasměroval před branku, kde stál TOMÁŠ PLEKANEC, jež si dokázal zkušeně navázat bránícího hráče na záda a bekhendem dopravil kotouč za bezmocného Habala. Asistence: Luboš Horký, Jan Hruška.
     
    01:05
    Slovan zahrozil hned z první útočné akce, do úniku se dostal Miklík, zkoušel to na Vejmelku bekhende, brněnský brankář se však roztáhl a otevření skóre zabránil!

    Jan Tajzler

    Góly a asistencie: 6. Plekanec (Horký, Hruška), 15. Gulaši (Hruška, Plekanec), 22. Horký, 42. Orsava (Gulaši) – 58. Sloboda (Bačík, Bondra)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – Pyrochta, Bartejs, Baranka, Němec, Gulaši, Štencel, Mikyska – Zaťovič (C), Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, Horký – Orsava, Lev, Kucsera – Plášek, Kusko, Kratochvíl. Trenér: Petr Fiala.
    HC Slovan Bratislava: Habal (Sabo) – Štajnoch, Hudec, Bačík, Sersen, Meszároš (C), Podlipnik, Demo, Šedivý – Puliš, Urbánek, Kukumberg – Viedenský, Abdul, Bondra – Miklík, Petráš, Jendek – Sloboda, Kytnár, Žitný. Trenér: Roman Stantien.

    Rozhodca: Hejduk, Ondráček – Čelechovský, Rampír

    Diváci: 3921