Alavés – Levante 1:0 (kon.) | Espanyol – Sevilla 0:2 (kon.) | Real Betis – Valladolid 1:2 (kon.)
Atlético Madrid – Getafe 1:0 (kon.)
koniec
Real Betis
1:2 (0:0)
Real Valladolid
Nedeľa 18.08.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu prvého kola španielskej LaLigy, v ktorom sa proti sebe postavia Real Betis a Real Valladolid. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Real Betis

    Desiate miesto na konci minulej sezóny bolo pre ambiciózny klub málo, keďže cieľom boli európske poháre. Po sezóne preto doterajšieho trénera Quiqueho Setiéna nahradil bývalý kouč Espanyolu Rubi. Nový tréner si bude musieť poradiť i s mnohými zmenami v kádri. Betis opustili Giovanni Lo Celso (hosťovanie v Tottenhame), brankár Pau López (prestup do AS Rím) či Júnior Firpo (prestup do Barcelony). Naopak, posilami by mali byť Borja Iglesias (prestup z Espanyolu), Nabil Fékir (prestup z Lyonu) alebo Juanmi (prestup z Realu Sociedad). V príprave striedal Betis výhry a prehry, hlavne ale v jeho dueloch padalo veľmi málo gólov. V posledných troch prípravných zápasoch sa zrodil vždy výsledok 1:0. Uvidíme, či Betis opäť dosiahne tento výsledok i v prvom súťažnom zápase sezóny.
     
    Real Valladolid

    Valladolid až takmer v úplnom závere minulej sezóny získal istotu udržania sa v LaLige a zápasom s Betisom vstupuje do, často kritickej, druhej sezóny za sebou v najvyššej súťaži. Klub sa pred ňou posilňoval hlavne formou hosťovaní, napr. z Realu Madrid prišla trojica Andrij Lunin – Jorge de Frutos – Javi Sánchez. Na strane odchodov bol jediným významnejším odchodom odchod Fernanda Calera do Espanyolu. Valladolid vyhral zo siedmich prípravných zápasov len dva, ani raz sa ale nestretol so súperom najvyššieho rangu. Dnes by mal byť podľa papierových predpokladov outsiderom.
     
    Vzájomné zápasy

    Kvôli postupom a zostupom týchto dvoch tímov sa Betis a Valladolid stretli v tomto desaťročí v najvyššej španielskej súťaži len šesťkrát. Historicky výrazne úspešnejším tímom je Betis, ktorý s hosťami prehral od roku 2000 len dvakrát. Vlani vyhrali oba vzájomné zápasy tímy, ktoré hrali vonku. V Seville vyhral Valladolid 1:0 a vo Valladolide sa z výhry radoval Betis (2:0).
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Robles – Emerson, Bartra, Sidnei, Pedraza – W. Carvalho, Javi García – Joaquín (C), Fékir, Tello – Iglesias.
    Náhradníci: D. Martín – Juanmi, Barragán, Morón, Kaptoum, Feddal, D. Lainez.

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Karim, Nacho Martínez – Antoñito, Míchel, Alcaraz, Plano – Sandro Ramírez, Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – Porro, T. Villa, Ünal, Tuhami, Rubio, Fernández.

    Rozhodca: Latre – Lahoz, Grijalba.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Betis bude hrať v tradičných zelenobielych dresoch, hostia v tmavomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. S rozohrávkou prvého útoku sa zatiaľ neponáhľajú a posúvajú si loptu pred vlastnou šestnástkou.
     
    2
    Po prieniku po ľavom krídle sa dostal k strele z otočky z hranice pokutového územia Sandro Ramírez, bránu Roblesa ale výrazne minul.
     
    3
    Domáci sa tiež dostali k prvému útoku, ten ale skončil po útočnom faule Borju Iglesiasa. Začiatok zápasu je zatiaľ veľmi nervózny.
     
    4
    Odkop brankára Valladolidu Masipa zachytil Carvalho a založil postupný útok domácich. Kombinácia prebieha na pravom krídle.
     
    5
    Úspechu sa ale Betis nedostal a Joaquín musel pod tlakom loptu posunúť na spoluhráčov dozadu. Domáca obranná štvorica tak zakladá ďalšiu útočnú akciu.
     
    6
    Kapitána hostí, ktorý si spracoval nákop z polovice Betisu, fauloval napádajúci Tello. Hostia loptu rýchlo rozohrali a Plano chcel vystreliť zo strednej vzdialenosti, trafil ale len jedného z brániacich hráčov Betisu.
     
    7
    Moyanov center odkopol do autu Javi García a následne sám García vybojoval loptu pre domácich.
     
    8
    Zápas sa zatiaľ odohráva v strede poľa, kde prebieha doslova vojna o loptu. Videli sme už niekoľko tvrdých zákrokov, ani jeden z nich ale ešte nebol potrestaný žltou kartou.
     
    8
    Teraz ale prichádza prvá karta a hneď červenej farby! Sandro Ramírez si nabehol na výbornú kolmicu za obranu a proti nemu vybehol brankár Betisu Joel Robles, ktorý ho zostrelil pri pokuse o kľučku pred vlastnou šestnástkou. Domáci brankár tak logicky dostáva okamžite červenú kartu!
    8. Joel Robles (RBE)
     
    9
    Červenú kartu ešte skúma videorozhodca, Robles preto tak zatiaľ zostáva na ihrisku.
     
    10
    Verdikt hlavného rozhodcu bol potvrdený, Robles dostáva červenú kartu a odchádza do šatne!
     
    10
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Dani Martín.
     
    11
    Striedajúci brankár Martín už beží do brány, kde ho okamžite čaká ťažká skúška v podobe priameho kopu Valladolidu takmer z hranice šestnástky.
     
    12
    Zdá sa ešte, že uvidíme vynútené striedanie i na strane Valladolidu. Ramírez, ktorého zostrelil brankár Robles, totiž kríva a drží sa za stehno. Lekári hosťujúceho tímu signalizujú na striedačku, že nebude môcť pokračovať v zápase.
     
    12
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Sandro Ramírez, prichádza Enes Ünal.
     
    13
    Alcarazovu strelu zablokoval múr Betisu a následne zelenobiela stena zablokovala i Alcarazov druhý pokus.
     
    14
    Hostia ale zostali na polovici domácich až do momentu, keď poslal Olivas nepresným nákopom loptu do autu namiesto na Nacha Martíneza.
     
    15
    Domáci sú zjavne otrasení priebehom predošlých minút a len sa bránia. Hostia ich zatláčajú čoraz hlbšie do obrany.
     
    16
    Center z pravej strany spracoval veľmi zvláštne vo vlastnej šestnástke Emerson. Blízko stojaci útočník Valladolidu Guardiola signalizoval, že pravý obranca Betisu zasiahol loptu rukou, hlavný rozhodca ale nechal hru plynúť ďalej.
     
    17
    Za obrovského piskotu domácich fanúšikov sledujeme ďalšiu postupnú kombináciu hostí na polovici Betisu.
     
    18
    I táto ale skončila nepresným prenesením hry. Tentokrát nemal šancu spracovať nákop Guardiola.
     
    19
    Nabil Fékir odvážnym prienikom po pravej strany prešprintoval Plana, ktorý ho musel faulovať. Priamy kop pre Betis z pravého krídla.
     
    20
    Ten rozohral sám faulovaný Fékir, loptu ale nacentroval priamo do náručia pripraveného brankára hostí Masipa. Ten guľatý nezmysel okamžite rozohral na spoluhráčov na polovici Betisu.
     
    21
    Nacho Martínez výbornou prihrávkou do druhej vlny našiel Plana, ktorý s loptou vletel do domácej šestnástky. Predkopol si ju však príliš ďaleko a centrom v páde namieril na tribúnu za bránou.
     
    22
    Hostia sa snažia domácich unaviť nekonečnými kombináciami, tí ale zatiaľ disciplinovane držia svoj obranný blok. Center Nacha Martíneza zablokoval Emerson do autu.
     
    23
    Míchelov center z rýchlo rozohraného priameho kopu odhlavičkoval spred brány Iglesias. Po rohovom kope hostí sa lopty zmocnil Fékir, ktorý sa pokúsil o individuálny prienik, bol však zdvojený obrancami Valladolidu a pripravený o loptu.
     
    24
    Tello výbornou prihrávkou pomedzi dvoch obrancov hostí našiel rozbehnutého Fékira, ktorého strelu zablokoval Alcaraz na rohový kop.
     
    25
    Center od rohovej zástavky vyboxoval z bránkoviska Masip a hostia sa potom dostali k lopte. Domáci ale bleskurýchlo zacúvali na vlastnú polovicu a zoradili sa do obranných šíkov.
     
    26
    Tello získal loptu pred vlastnou šestnástkou a prebehol s ňou celé ihrisko. Pri pokutovom území Valladolidu obišiel Olivasa, následné zakončenie k bližšej tyči ale dokázal Masip zlikvidovať.
     
    27
    Žltú kartu za podkopnutie prenikajúceho Plana dostáva Emerson (Real Betis). Nasleduje priamy kop Valladolidu z ľavej strany útočnej polovice.
     
    28
    Míchelov center na zadnú tyč odhlavičkoval Bartra, avšak len ku Karimovi, ktorého tečovaná strela skončila v náručí brankára Martína.
     
    29
    Domáci zápas po červenej karte brankára Roblesa rozhodne nezabalili. Teraz sa napriek oslabeniu natlačili na útočnú polovicu a snažia sa o postupný útok.
     
    30
    Hostia ale zachytili prihrávku a rozbehli sa do rýchleho protiútoku. Prihrávku do šestnástky napokon zastavil Bartra a chcel loptu okamžite otočiť dopredu, Míchel ale fauloval pri zakladaní útoku Betisu Fékira.
     
    31
    Nasleduje občerstvovacia prestávka.
     
    32
    Borja Iglesias je ošetrovaný za autovou čiarou a lekári mu aktuálne ľadujú členok. Uvidíme, či bude útočník domácich pokračovať v zápase.
     
    33
    Borja Iglesias sa napokon vracia do hry. Loptu má pod kontrolou domáci tím.
     
    34
    Máme za sebou viac ako polhodinu hracieho času a okrem červenej karty Roblesa a prieniku Tella sme žiadny zaujímavejší moment nevideli. Na úvod sezóny sa hrá veľmi taktický zápas a ani jeden z tímov nechce v prvom kole prehrať.
     
    36
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Emersona dostáva Óscar Plano (Real Valladolid). Domáci majú k dispozícii priamy kop z pravej strany, takmer z hranice pokutového územia.
     
    37
    Fékir sa pokúsil o priamu strelu i z tejto ťažkej pozície, loptu ale poslal vysoko na Masipovu bránu.
     
    38
    Masip netrafil pri odkope malej domov poriadne loptu, našťastie pre hostí ju ale poslal len mimo svoju bránu na rohový kop.
     
    39
    Center z rohu odhlavičkoval pred Iglesiasom Olivas. Nasledovať bude ďalší rohový kop pre Betis, tentoraz z opačnej strany.
     
    40
    Tentokrát hostia odhlavičkovali center z pokutového územia úplne. Lopta sa odrazila naspäť k domácim, ktorí sú v posledných minútach iniciatívnejším tímom.
     
    40
    Žltú kartu za zostrelenie Emersona v súboji o loptu dostáva Antoñito (Real Valladolid).
     
    41
    Tellov center z pravej strany chcel ešte predĺžiť pred bránu Valladolidu Emerson, Plano ho ale čisto odtlačil od lopty a nechal ju dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    42
    Po dlhom čase sa usadil na polovici súpera Valladolid. Center z pravej strany však domáci odvrátili a vyrazili dopredu. Nákop aktívneho Emersona odkopol pred Iglesiasom na rohový kop Olivas.
     
    43
    Rohy: 4:1
     
    44
    Hostia znovu odhlavičkovali center z rohu, avšak len k Fékirovi, ktorého strelu museli zablokovať. Následná Tellova strela letela do stredu brány na pripraveného Masipa.
     
    45
    Strely: 5:5
     
    45
    Žltú kartu za faul lakťom v hlavičkovom súboji s Carvalhom dostáva Rubén Alcaraz (Real Valladolid).
     
    45
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    45+1
    Fékir dostal kolmicu za obranu Valladolidu na päty, hostia tak mohli po zisku guľatého predmetu otočiť hru. Proti nákopu pred bránu Betisu zareagoval dobre Sidnei, ktorý center odhlavičkoval do bezpečia.
     
    45+2
    Sidnei podrazil na hranici vlastného pokutového územia Guardiolu. Priamy kop Valladolidu zo skvelej streleckej pozície, ktorý zrejme zakončí prvý polčas.
     
    45+3
    Míchel trafil zelenobiely múr z hráčov Betisu a Sidnei potom loptu rezolútne odkopol až k brankárovi hostí Masipovi.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Povedzme si otvorene, prvý polčas ponúkol nudný a nezáživný futbal z oboch strán. Hostia získali obrovskú výhodu už v úvode zápasu, kedy dostal červenú kartu brankár Robles, ich hra ale vôbec nevypadala, akoby chceli presilovku využiť. Domáci navyše boli paradoxne v útoku o niečo aktívnejší, vyloženú gólovú príležitosť si ale ani oni nedokázali vypracovať. Uvidíme, ako zareagujú na tento vývoj obe mužstvá po prestávke.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:07.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Borja Iglesias, prichádza Lorenzo Morón.
     
    47
    Ünal pri napádaní rozohrávku Betisu kopol zozadu do nohy Bartru. Je záhadou, prečo za tento zákrok nedostal žltú kartu...
     
    48
    Hostia sa ešte v druhom polčase k lopte nedostali, navyše po prieniku Moróna ju musel odkopnúť na rohový kop Karim.
     
    49
    Nebezpečný center Fékira sa snažilo zasiahnuť niekoľko hráčov Betisu, ani jednému z nich sa to ale nepodarilo. Hostia získali loptu a okamžite vyrazili dopredu, Antoñitov center sa stal však ľahkou korisťou pre brankára Masipa.
     
    50
    Tello poslal na ľavé krídlo kolmicu za obranu na rozbehnutého Fékira, pre toho však bola táto prihrávka príliš rýchla a ako prvý sa k nej tak dostal brankár Masip.
     
    51
    Od začiatku druhého polčasu to ale vypadá, že presilovku hrajú skôr domáci. Hostia sa dostávajú k lopte len sporadicky a i teraz ju držia domáci s prehľadom na polovici hostí.
     
    52
    Útok domácich ukončuje až zbytočným faulom na Alcaraza Fékir. Hostia majú konečne čas a priestor na postupnú rozohrávku.
     
    53
    Morón zachytil prihrávku hostí v strede poľa a už-už štartoval na opačnú stranu, taktickým faulom ho ale k zemi stiahol Míchel.
     
    54
    Carvalho obral rozohrávajúcich hostí o loptu a posunul ju na pravé krídlo Fékirovi, ktorý strieľal bez váhania z ostrého uhla. Tvrdou strelou trafil bočnú sieť Masipovej brány.
     
    55
    Ünal strieľal zo strednej vzdialenosti, bránu Martína ale výrazne minul.
     
    55
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Antoñito, prichádza Waldo Rubio.
     
    56
    Hostia si znovu neporozumeli pri rozohrávke a striedajúci Rubio tečoval loptu namiesto na spoluhráča do autu.
     
    57
    I rozohrávka Betisu má ale slimačie tempo a hostia s prehľadom domácich obrali o loptu. Dnešný zápas je zatiaľ jedným slovom nudný...
     
    58
    Guardiola chcel zakrútiť loptu cez obrancu Betisu z pravej strany k vzdialenejšej tyči, strela ale skončila výrazne mimo Martínovu bránu.
     
    59
    Žltú kartu za podkopnutie prenikajúceho Tella dostáva Javi Moyano (Real Valladolid).
     
    60
    Fékir predviedol krásnu individuálnu akciu, keď obišiel dvoch protihráčov, po prieniku do šestnástky Valladolidu mu ale loptu odkopol Míchel.
     
    62
    Emerson získal odkop od brány tým, že svoj odkop napálil priamo do Plana. Následne sa znovu dral do šestnástky hostí z pravého krídla Fékir, jeho center ale dokázal z nebezpečného priestoru odkopnúť Olivas.
     
    63
    Strely: 7:7
     
    63
    Real Valladolid dal gól!
    Šok pre domácich, hostia prakticky z ničoho nič otvárajú skóre! SERGI GUARDIOLA si spracoval loptu pred šestnástkou Betisu, obišiel protihráča a potom tvrdou prízemnou strelou namieril ľavačkou presne k pravej žrdi Martínovej brány.
    63. Sergi Guardiola (RVL) - 0:1
     
    65
    Domácimi gól zjavne otriasol, rozohrávku hostí sa totiž nesnažia ani len napádať a staticky čakajú na vlastnej polovici.
     
    66
    Strely na bránu: 2:2
     
    67
    Morón si dobre nabehol na pravé krídlo na Emersonov nákop, vybiehal však z ofsajdovej pozície. Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    68
    Držanie lopty: 46 % : 54 %
     
    68
    Real Betis dal gól!
    Je vyrovnané! Emersonovu prihrávku tečoval Carvalho pätičkou pomedzi stopérov Valladolidu na nabiehajúceho LORENZA MORÓNA. Ten si loptu spracoval a sám pred brankárom Masipom zakončil k ľavej tyči do jeho protipohybu.
     
    69
    Konzultácia s videorozhodcom potvrdila záver hlavného rozhodcu a žiadne porušenie pravidiel sa nenašlo. Gól tak platí a skóre je opäť vyrovnané!
     
    71
    Domácim vlial vyrovnávajúci gól do žíl novú energiu. Morón bol pri pokuse o prienik po pravom krídle faulovaný, získal tak pre svoj tím priamy kop.
     
    72
    Fékirov strieľaný center letel do brány, zasahovať tak musel brankár Valladolidu Masip.
     
    73
    Plano predviedol na ľavom krídle podobný prienik, ako pred chvíľou na opačnej strane Morón, jeho center ale zastavil Bartra. Obranca Betisu potom pod tlakom nabiehajúcich hráčov Valladolidu loptu odkopol len na polovicu hostí.
     
    74
    Valladolid sa rýchlo nasťahoval na polovicu domácich. Plano si chcel naraziť loptu s Alcarazom, oblúčik za obranu Betisu ale dokázal zastaviť Sidnei.
     
    75
    Nasleduje občerstvovacia prestávka.
     
    76
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Rubén Alcaraz, prichádza Anuar Tuhami.
     
    77
    Dva góly zápasu výrazne pomohli. Zrazu sa hrá výborný futbal zo strany na stranu.
     
    78
    Fékirovu kolmicu využil Tello na center z ľavej strany, ktorý bol zablokovaný na rohový kop. Ten ale dokázali hostia odvrátiť a vyraziť dopredu.
     
    79
    Nacho Martínez veľmi ostrým sklzom zostrelil Emersona, ktorý ho obral o loptu. Za tento zákrok mohla tiež nasledovať karta...
     
    80
    Fékirovu strelu zablokovala obrana Valladolidu a hostia znovu okamžite preniesli hru na opačnú stranu.
     
    81
    Hostia obliehajú domácu šestnástku, hráči Betisu im ale stále nedávajú priestor na center. Nakoniec sa lopty zmocnil Carvalho, ktorého taktickým faulom zastavil v protiútoku Guardiola.
     
    82
    Bartra zastavil kolmicu za obranu Betisu na Guardiolu a pomohol si pri odkope malou domov na brankára Martína. Tomu sa ale rozohrávka nevydarila a hostia sa znovu zmocnili hracieho predmetu.
     
    83
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Cristian Tello, prichádza Juanmi.
     
    84
    Guardiola si nabiehal za nákopom z vlastnej polovice a tiesnený Sidneim sa k lopte nedostal. Chytil ju totiž vybiehajúci brankár Martín, do ktorého potom obaja vrazili.
     
    85
    Gólman Betisu je ošetrovaný, zdá sa však, že bude v poriadku.
     
    86
    Fékir fauloval pri napádaní rozohrávky hostí Tuhamiho. Hostia sa pokúsili po tomto faule rýchlo rozohrať, domáca obrana ale bola pripravená a Pedraza získal loptu.
     
    87
    Domáci ju však v podstate okamžite odovzdali hosťom, ktorých rozohrávku znovu zastavil faulom Nabil Fékir.
     
    88
    Hostia majú v závere zápasu loptu častejšie na kopačkách, ich kombinácia ale prebieha len v strede poľa. Do blízkosti pokutového územia Betisu sa im nedarí dostať.
     
    89
    Real Valladolid dal gól!
    Krásna akcia hostí končí druhým gólom! Tuhami peknou prihrávkou pomedzi dvojicu obrancov Betisu prestrčil z ľavého krídla ju na ÓSCARA PLANA, ktorý si loptu spracoval a z otočky poslal prízemnou strelou pomedzi nohy obrancu Sidneiho k vzdialenejšej tyči domácej brány.
    89. Óscar Plano (RVL) - 1:2
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Kapitán Valladolidu Moyano zostáva ležať po hlavičkovom súboji s Javim Garcíom, zjavne ale len naťahuje čas.
     
    90+2
    Morón mal na kopačke vyrovnanie! Center z pravej strany sa odrazil od ramena obrancu Valladolidu k úplne voľnému útočníkovi Betisu, ktorý zakončil akrobaticky nožničkami k pravej tyči Masipovej brány. Ten výborným zákrokom strelu vyrazil.
     
    90+2
    Hneď potom vznikla v šestnástke Valladolidu šarvátka, v ktorej sa ocitlo niekoľko hráčov Betisu i Valladolidu. Rozhodcovia oddeľujú hráčov od seba.
     
    90+2
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Alfonso Pedraza (Real Betis).
     
    90+2
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Míchel (Real Valladolid).
     
    90+3
    Žltú kartu za podrazenie protihráča v strede poľa dostáva Anuar Tuhami (Real Valladolid).
     
    90+4
    Nákop zo stredu poľa sa dostal za obranu Valladolidu až pred brankára Masipa, kde chcel loptu v sklze zasiahnuť Bartra. Prvý však bol pri hracom predmete brankár Masip.
     
    90+5
    Hostia mali k dispozícii ešte jeden rýchly protiútok, ktorý zakončil strelou z hranice pokutového územia Plano. Bránu Martína prízemnou strelou minul.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas začas v podobnom duchu ako prvý a jeho obraz hry sa zmenil až po vedúcom góle Valladolidu. Od tohto momentu sa hra otvorila a zrazu sme sledovali rýchly futbal zo strany na stranu. Domáci dokázali odpovedať na prvý gól Valladolidu, na druhý gól zo záveru riadneho hracieho času však už odpoveď nenašli. Valladolid si tak na úvod sezóny pripisuje na svoje konto veľmi cenné tri body z pôdy Betisu, domáci naopak vstúpili do sezóny neúspešne.
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 5:3.
    Strely mimo: 5:7.
    Rohy: 6:1.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 11:19.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:56)

    Michal Sadlek

    Góly: 68. Morón – 63. Guardiola, 89. Plano

    Karty:   27. Emerson (RBE), 90+2. Pedraza (RBE) – 36. Plano (RVL), 40. Antoñito (RVL), 45. Alcaraz (RVL), 59. Moyano (RVL), 90+2. Míchel (RVL), 90+3. Tuhami (RVL)   8. Robles (RBE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:19.
    Real Betis: Robles – Emerson, Bartra, Sidnei, Pedraza – W. Carvalho, Javi García – Joaquín (C) (10. D. Martín), Fékir, Tello (83. Juanmi) – Iglesias (46. Morón).
    Náhradníci: D. Martín – Juanmi, Barragán, Morón, Kaptoum, Feddal, D. Lainez.

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Karim, Nacho Martínez – Antoñito (55. Rubio), Míchel, Alcaraz (76. Tuhami), Plano – Sandro Ramírez (12. Ünal), Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – Porro, T. Villa, Ünal, Tuhami, Rubio, Fernández.

    Rozhodca: Latre – Lahoz, Grijalba

    Diváci: 51 497