Den Haag – Sparta Rotterdam 1:2 (kon.) | Venlo – Amsterdam 1:4 (kon.) | Emmen – Heerenveen 2:0 (kon.)
koniec
FC Emmen
2:0 (2:0)
SC Heerenveen
cz Sobota 17.08.2019, 20:45 • De Oude Meerdijk • Holandská Eredivisie • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:12. (22:34:21)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Emmenu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Tento stav platil už po prvním dějství, v tom druhém jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, která opět nabídla několik velice hezkých fotbalových momentů, avšak diváci se žádné další branky už nedočkali. Emmen si tak připíše tři body, hosté ani jeden.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Emmen měl na kopačce rozhodující branku, avšak střelecký pokus se nakonec snesl kousek vedle zadní tyče.
     
    90+2
    Telgenkamp se postaral ještě o jeden odkop od své branky, avšak ten zamířil pouze za autovou lajnu. Woudenberg bude ještě vhazovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi se zdá být rozhodnuto, ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Hostující brankář Hahn se postaral o dalekonosný pas od své branky. Ten za sebe dokázal prodloužit Odgaard, který vybojoval autové vhazování zleva.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Emmen najednou začal pořádně bušit do svého soupeře, domácí stále vedou o dvě branky.
     
    84
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Chidera Ejuke, přichází Arjen van der Heide.
     
    84
    Woudenberg to zkoušel dalekonosným autovým vhazováním, které našlo pouze protihráče. Ten ale nedokázal odvrátit, lehkým kontaktem přihrál Faikovi.
     
    83
    Laursenovi nevyšel první kontakt s míčem, čehož okamžitě využil dotírající Woudenberg, který ho stačil odehrát na útočnou polovinu, kde se nacházel Ejuke.
     
    82
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Marko Kolar, přichází Freddy Quispel.
     
    81
    Velké starosti měl hostující brankář Hahn, kterému se nadvakrát povedlo zkrotit hodně prudké zakončení v podání de Leeuwa, jenž mířil doprostřed.
     
    80
    Hlavní sudí sice nařídil pokutový kop pro domácí, avšak poté svůj verdikt změnil, neboť se Kolar nacházel v ofsajdu, což potvrdil také videorozhodčí.
     
    76
    Woudenberg se pokoušel v tísni přihrát podél autové čáry, avšak nahrávku za sebe nepustil Bilj. Prvně jmenovaný se tak chopí autového vhazování.
     
    75
    Hosté jsou v posledních minutách o poznání aktivnějším celkem, avšak stále narážejí na pozornou obranu. Stejně tomu tak bylo i v tomto případě.
     
    74
    Z hodně velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Kongolo, nicméně ani jeho pokus nebyl nikterak přesný. Telgenkamp tak bude rozehrávat od své branky.
     
    73
    Pokračovalo se standardní situací v podání Heerenveenu. Hosté se dostali na dostřel branky soupeře, avšak tam se podařilo přeci jenom zakročit Bakkerovi.
     
    72
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Jordy Bruijn, přichází Jan Ras.
     
    71
    Floranus přihrával od středového kruhu až na kopačku brankáře Hahna, který ihned vracel míč na útočnou polovinu, kde se o akci stará nenápadný Ejuke.
     
    70
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Emmen stále vede o dvě branky. Druhý poločas je hodně vyrovnaný, nebezpečnější je ale soupeř.
     
    69
    To nebylo vůbec špatné. Woudenberg totiž zahrával rohový kop, který se mu málem podařilo zakroutit až do branky, nicméně míč o kousek minul tyč.
     
    68
    Nakonec si Emmen vyzkoušel rohový kop z pravé strany, který nebyl zrovna povedený. Centr byl příliš vysoký, přeletěl tak všechny hráče v šestnáctce.
     
    67
    Standardní situace se kroutila směrem do malého vápna, kde si na ní nejvýše naskočil hostující Botman, který poslal míč pouze za autovou lajnu.
     
    66
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Michael Chacon, přichází Henk Bos.
     
    65
    Woudenberg sportovním gestem odevzdal míč soupeři, za což si vysloužil potlesk stadionu. Krátce poté si ale nedovoleným zákrokem pomohl Floranus.
     
    64
    Před malým momentem měl zdravotní problémy jeden z domácích hráčů, chvíli se tak nehrálo. Bude se pokračovat autovým vhazováním hostů.
     
    59
    Telgenkamp si přeci jenom připsal další zákrok. Kongolo si totiž navedl míč do palebné pozice, avšak levačkou našel pouze prostředek domácí branky.
     
    58
    Telgenkamp tak pouze odkopával od své branky, avšak na druhé straně měl Kolar daleko k padajícímu míči. Rozehrávající Botman pak vybojoval aut.
     
    57
    Hosté si vybojovali hodně zajímavou standardku. K rozehrávce se nakonec postavil aktivní Faik, jehož obstřel nakonec skončil pouze na horní síti branky.
     
    56
    Payne si u hranice pokutového území pohlídal van Bergena, který otřel míč o nohu protihráče. Heerenveen si tak vyzkouší rozehrávku dalšího rohu.
     
    55
    Vypadalo to, že se domácí hráči dostanou do nadějné šance, avšak nakonec tomu tak nebylo. Přihrávka totiž našla pouze kopačku brankáře Hahna.
     
    54
    Až druhý z centrů byl mnohem nebezpečnější. Na přední tyči totiž zakončoval Odgaard, jehož střelecký pokus patičkou skončil kousek vedle.
     
    53
    Na druhé straně jsme sledovali roztažení hry na levou stranu, kam si seběhl Woudenberg, jehož okamžitý centr doplachtil na nohu protihráče.
     
    52
    Poprvé ve druhém dějství se k míči dostal domácí brankář Telgenkamp, který dalekonosně odkopával až na druhou stranu, kde se nacházel Faik.
     
    51
    Náramně čistým zákrokem si ve středu hrací plochy pomohl domácí Chacon, který si vysloužil potlesk diváků. Domácí jsou tak opět u balónu.
     
    50
    Hezká kombinace domácích nakonec skončila na nepřesné finální přihrávce, která měla směřovat na Ariase. Heerenveen se ale daleko nedostal.
     
    49
    Do volného prostoru si seběhl právě Bilj, který okamžitě centroval do pokutového území, avšak na hranici malého vápna zakročil pozorný Drešević.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu zasahoval na vlastní polovině hostující Woudenberg, který odkopl míč pouze ven z hrací plochy, Bilj tak bude vhazovat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dva přesné zásahy, přičemž se o oba postaral domácí celek. K vidění byla hodně ofenzivní podívaná, která nabízela celou řadu zajímavých šancí, nicméně směrem dopředu byl nebezpečnější domácí celek, jenž je ve vedení o dvě branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Lorenzo Burnet, přichází Desevio Payne.
     
    42
    Sympatickým pokusem to zkoušel hostující Faik, který to nemyslel vůbec špatně. Telgenkamp si na jeho ránu nakonec nesáhl, na řadu přijde odkop.
    41. Glenn BIJL - 2:0
     
    41
    Tým Emmen právě vstřelil branku! Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Burnet se na levém křídle dokázal protáhnout kolem Floranuse, poté se mu navíc podařilo velice kvalitně odcentrovat, což určitě ocenil také GLENN BILJ, jenž měl před sebou prázdnou branku.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Po delší době si s míčem zahrál hostující brankář Hahn, který rozehrál na vedle stojícího Botmana. Hosté mají velké problémy s přechodem do útoku.
     
    36
    Heerenveen je směrem dopředu jednoznačně méně aktivnější, navíc ambice hostujícího celku drží brankář Hahn, který mohl snad už čtyřikrát inkasovat.
     
    35
    Emmen se rozhodl přenést hru na pravou stranu, kde to sám na sebe vzal Arias, jehož centr přeci jenom našel Kolare, který ale selhal v šanci.
     
    34
    Střelecký pokus byl k vidění také na opačné straně. Tam to technickým zakončením zkoušel Faik, avšak trefil hned záda prvního protihráče před sebou.
     
    33
    Pochopitelně přišel na řadu další rohový kop. Ten byl o poznání povedenější, navíc se z druhé vlny opřel do míče Chacon, který trefil protihráče.
     
    32
    Laursen si poradil s přesilou protihráčů, načež se sám dostal do zakončení. Jeho pravačka vyslal tvrdý projektil, se kterým si Hahn dokázal poradit.
     
    31
    Zhruba ze třiceti metrů zkoušel své štěstí domácí Ugrinic, jehož rána šajtlí nebyla vůbec přesná. Hahn se za míčem pouze ohlédl, nyní bude vykopávat.
     
    30
    Avšak ten se vůbec nepovedl. Laursen se pokoušel stočit míč do malého vápna, avšak centr nakonec proletěl kompletně celým pokutovým územím.
     
    29
    Obrannou povinnost si splnil hostující Woudenberg, který za sebe nepustil nahrávku pro Laursena. Místo toho si domácí hráči vyzkouší rohový kop.
     
    28
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, zatím jsme se dočkali jediné branky. Obstaral ji domácí Laursen, Emmen je navíc i nadále aktivnější.
     
    27
    Poté to pohotovým pokusem zkoušel Bruijn, který se do hracího předmětu opřel levou nohou, avšak domácí brankář Telgenkamp dokázal zasáhnout.
     
    26
    Do malého vápna si seběhl hostující Odgaard, který si hrudí zpracoval padající míč, avšak poté trefil pouze kopačku soupeře, následovat bude roh.
     
    25
    Botman rozehrával z vlastní poloviny, přičemž se jeho celek celkem pohodlně dostal na druhou stranu, kde probíhá hodně zdlouhavá kombinace.
     
    24
    Van Bergen to zkoušel vzít sám na sebe, načež se odhodlal k centru do pokutového území, avšak tam se v době přihrávky nenacházel nikdo ze spoluhráčů.
     
    19
    U středového kruhu nakonec skončil na zemi domácí Burnet, se kterým to v první chvíli nevypadalo nejlépe, avšak poprvé v utkání by se střídat nemělo.
     
    18
    Hahn jednal urychleným způsobem, přičemž se mu podařilo poslat míč ke středovému kruhu, kde se nacházela pouze početná přesila protihráčů.
     
    17
    Do akce se opět dostal pomezní sudí, kterému to ale trvalo hodně dlouho. Kolar se přeci jenom v době nahrávky nacházel v ofajdu, Hahn by i přesto zasáhl.
     
    16
    Postupná akce domácích nakonec přinesla centr z pravé strany, o který se postaral Laursen. Jeho nabídka našla Kolare, jenž mířil pouze doprostřed.
     
    15
    Emmen se rozhodl uklidnit hru na vlastní polovině, kde se do kombinace zapojil také brankář Telgenkamp, který roztáhl hru k pravé autové lajně.
     
    14
    Do hry se začíná dostávat celá řada nepřesností. To jasně dokumentovalo také počínání domácího Chacona, který našel pouze reklamní banner vedle brány.
     
    13
    Woudenberg zakroutil do pokutového území další centr, ten si tentokráte dokázal najít Bruijn, jehož hlavička o zem rovněž nebyla nejpřesnější.
     
    12
    K míči se dostal také brankář Telgenkamp, který nemusel zasahovat. Do vzduchu se totiž dostal hostující Odgaard, který mířil daleko vedle branky.
     
    11
    Posléze si Arias dokázal pohlídat hrací předmět, díky čemuž Emmen podnikl rychlou protiakci. Bijl to zkoušel centrem, avšak Kolar se nacházel v ofsajdu.
     
    10
    Burnet si seběhl na levou stranu, kde měl kolem sebe pouze přesilu protihráčů. Domácí zadák tak raději přihrával na vlastní polovinu hrací plochy.
     
    9
    Drešević vyprodukoval zpětnou nahrávku na brankáře Hahna, který musel jednat urychleným způsobem, přičemž odkopl na opačnou polovinu hřiště.
     
    8
    I na druhé straně přišla na řadu standardní situace. Faik to zkoušel centrem do pokutového území, avšak tam se nacházel pouze pozorný Bakker.
     
    7
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Emmen ze zajímavé pozice. Nakonec jsme sledovali přímý střelecký pokus, který byl hodně nepřesný.
     
    6
    Také brankář Hahn se vůbec poprvé dostal k míči, avšak hrací předmět velice nepřesně rozehrával na levou stranu, kde na něj Woudenberg nedosáhl.
     
    5
    Od své branky mohl rozehrávat domácí brankář Telgenkamp, kterému to celkem dlouho trvalo. Nakonec jsme sledovali dalekonosný nákop na druhou stranu.
    4. Nikolai LAURSEN - 1:0
     
    4
    Tým Emmen právě vstřelil branku! Domácí se hned v úvodu dostávají do vedení! Emmen si totiž vybojoval standardní situaci, ke které se postavil křídelník NIKOLAI LAURSEN, který to zkoušel ke vzdálenější konstrukci, na což byl Hahn krátký.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Floranus, který na pravém křídle lehce přistrčil protihráče, čehož si sudí všiml.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Emmen: Telgenkamp – Bijl, Veendorp, N. Bakker, Burnet – Chacon, Ugrinic – Laursen, de Leeuw (C), Arias – M. Kolar.
    Náhradníci: Hamrol, van der Lei – Bos, De Vos, Marinus, Payne, Quispel, Roosken, Sopič, Tarashaj.

    SC Heerenveen: Hahn – Floranus, Drešević, Botman, Woudenberg – R. Kongolo, Ejuke, Faik (C) – van der Heide, Odgaard, Bruijn.
    Náhradníci: Doornbusch, Bednarek – Akujobi, Hajal, Frederiksen, Ras, Mihajlović, van Rhijn, Skovgaard.

    Rozhodčí: Nijhuis – van Dongen, van Zuilen.
     
    Emmen odehrál v novém ročníku dva zápasy, po kterých má na svém kontě nula bodů a také žádnou vstřelenou branku. Prohrál s Groningenem 0:1 a následně dostal pěknou nálož na hřišti Ajaxu, kde padl 0:5!
     
    Heerenveen byl úspěšnější, když v prvním zápase porazil 4:0 Heracles. V dalším kole nenavázal na výhru, protože remizoval 1:1 s Feyenoordem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Góly: 4. Laursen, 41. Bijl


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:12.
    FC Emmen: Telgenkamp – Bijl, Veendorp, N. Bakker, Burnet (43. Payne) – Chacon (66. Bos), Ugrinic – Laursen, de Leeuw (C), Arias – M. Kolar (82. Quispel).
    Náhradníci: Hamrol, van der Lei – Bos, De Vos, Marinus, Payne, Quispel, Roosken, Sopič, Tarashaj.

    SC Heerenveen: Hahn – Floranus, Drešević, Botman, Woudenberg – R. Kongolo, Ejuke (84. van der Heide), Faik (C) – van Bergen, Odgaard, Bruijn (72. Ras).
    Náhradníci: Doornbusch, Bednarek – Akujobi, Hajal, Frederiksen, Ras, Mihajlović, van Rhijn, Skovgaard, van der Heide.

    Rozhodca: Nijhuis – van Dongen, van Zuilen