Třinec – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Trenčín 6:3 (kon.) | Chomutov – Litoměřice 3:2 (kon.)
Kladno – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Jihlava – Prostějov 6:0 (kon.) | Frýdek-M. – Havířov 2:3 (kon.)
K. Vary – Novosibirsk 2:3 (kon.) | Martin – Lipt. Mikuláš 1:3 (kon.) | Michalovce – Linz sk 4:3 (kon.)
Val. Meziříčí – Dubnica 2:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kolín 7:5 (3:2 po s.n.) | Nový Jičín – Opava 1:5 (kon.)
Nitra – Ženeva sk 1:6 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Utorok 13.08.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Nemôžeme hovoriť o spokojnosti s výsledkom, skôr s prístupom. Bolo to naše prvé prípravné stretnutie, bolo vidieť, že hráčom chýba zápasová prax. Mali sme dobrý úvod, po zbytočných individuálnych chybách, ktoré pramenili z hry sme inkasovali, čo nás mierne povedané, položilo do útlmu. V druhej tretine sme takisto začali aktívnejšie ako súper, i napriek tomu sme opäť inkasovali. Tu už bolo badať markantnejšie chyby, najmä z pohľadu obranného systému. Takisto nám chýbalo viac zdravej agresivity, tlačenia sa do bránky v útočnom pásme. Pozitívnou bola snaha o skorigovanie výsledku kde sme sa usilovali o odohranie power-play v ktorom sme videli našu príležitosť. Žiaľ, to sa nepodarilo, stretnutie ale splnilo očakávania. V stretnutí sme dali príležitosť najmä mladým hráčom, ktorých chceme vidieť. Starší si potrebujú doliečiť zranenia, im však stačí k príprave menej stretnutí. Snažíme sa však spoznávať hru mladších hráčov ako sú Nauš, Melcher, Rešetár i Videlka, ktorý ale v zápase utrpel zranenie. Bol odoslaný na očné vyšetrenie, viac tak budeme vedieť neskôr."

    Anton Tomko (tréner MHK 32 Liptovský Mikuláš): "Hráme v plnej záťaži, na stretnutia neberieme ohľad. Venujeme sa dlhým tréningom, dávame hráčom zabrať. V dnešnom stretnutí sa potvrdilo, že niektorým z nich dochádzali sily. Úvod stretnutia bol z našej strany ospalý, potom sme sa prebudili a dokázali streliť dva góly za sebou. Hráči sa ukľudnili, pribudli kombinácie. Stále to ale nie je ono, jednotlivým útokom chýba kombinačná hra. Sme však v záťaži, neustále meníme zostavy. Dnes sme vzali do Martina všetkých mladých hráčov, čo máme, starší zostali doma. Okrem brankára Zalivina a obrancu Petrana tu bola mladá generácia hráčov. S výsledkom sme spokojní, bolo by určite možné stretnutie hodnotiť presnejšie. Vidíme naďalej množstvo chýb, nie je to ešte vyhraté, aj keď sa bojovalo. Na strane súpera bolo takisto vidieť množstvo chýb, bolo to však ubojované, na puku sme boli silnejší aj sme viac kombinovali. Martinu však nemožno uprieť bojovnosť, mal viacero sľubných, rýchlych akcií kedy nás podržal brankár Zalivin. S výsledkom sme spokojní, stretnutia nám však ukazujú akým smerom ísť. Čaká nás najbližšie trojdňový turnaj v Detve, ktorý nás preverí tak po hernej ako aj kondičnej stránke. Prípravné stretnutia nás však nútia pracovať na chybách, venovať sa tým oblastiam, kde nás tlačí päta. Daniel Babka je u nás stále ešte na skúške, dali sme mu priestor nakoľko v zápase s Popradom odohral iba jednu tretinu. Dnes odohral celé stretnutie, naďalej však musí dokazovať, že do tímu patrí." (21:08:26)
     
    Vo svojom úvodnom prípravnom zápase podľahol Martin súperovi z Liptovského Mikuláša 1:3. Góly: 54. Nauš (Jurášek, Rusina) – 12. Sukeľ (Lištiak, Oško), 13. Kurali (Vybíral, Nechaj), 37. Kalousek (Babka).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Puk prešiel popred hokejky Dírera a Brezniaka. Do bránky sa nedostal.
     
    59:34
    Brezniakov pokus zraziť puk do bránky. Ten mu ušiel do rohu.
     
    59:01
    Vyhodený puk v podaní Petrana. Hra je prerušená.
     
    58:36
    Prázdna bránka domáceho tímu. Martin hrá power-play.
     
    58:35
    Oddychový čas domácich.
     
    58:23
    Vhadzovanie v útočnom pásme. Opäť veľmi rýchlo brankár hostí prerušil hru.
     
    57:58
    Nauš len do brankára. Hra je prerušená.
     
    57:22
    Paulínyho zakončenie z pravej strany. Brankár bol pozorný.
     
    56:37
    Themár na modrej. Barto sa dostáva k odrazenému puku.
     
    55:47
    Dírerovo chybné vyhodenie. Sukeľ poľahky získava puk.
     
    55:23
    Lištiak na Sukeľa. Tomu nedovolil dostať sa do pásma Dvořák.
     
    54:56
    Paulíny skončil aj s pukom za hosťujúcou bránkou. Prihrať už nestihol.
     
    54:26
    Barto z ľavej strany. Nepresný pokus.
     
    53:57
    Martin dal gól!
    Zachytená chybná rozohrávka hostí. AUREL NAUŠ si mohol vychutnať brankára po asistenciách Andreja Jurášeka a Tomáša Rusinu.
     
    53:48
    Hostia v plnom počte. Rolný na ľadovej ploche.
     
    53:11
    Úprava brankárskej výstroje v podaní hosťujúceho brankára. Zalivin sa po chvíli vracia späť do bránky.

    Daniel Modrovský


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 54. Nauš (Jurášek, Rusina) – 12. Sukeľ (Lištiak, Oško), 13. Kurali (Vybíral, Nechaj), 37. Kalousek (Babka)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Ligas, Themár – Šimon, Dvořák – Rusina, Oravec – Lavička – Poliaček, Videlka, Brezniak – Paulíny, Barto, Rudzan – Rešetár, Dírer, Brveník – Nauš, Jurášek, Melcher
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin (Poburíni) – Kurali, Burzík – Parobek, Mezovský – Rolný, Droppa – Nemec, Petran – Uhrík, Ozolins, Haluška – Lištiak, Oško, Sukeľ – Nechaj, Piatka, Vybíral – Danielčák, Babka, Kalousek

    Rozhodca: Vido – Hajnik, Durmis

    Diváci: 902