Arsenal Tula – Ufa 1:0 (kon.) | Lok. Moskva – FC Ural 4:0 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 0:0 (kon.)
Groznyj – S. Moskva 1:3 (kon.)
koniec
FK Achmat Groznyj
1:3 (0:2)
Spartak Moskva
cz Nedeľa 11.08.2019, 20:30 • Achmat Arena, Groznyj • Ruská Premier Liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u ruského fotbalu. Premier Liga má na programu páté kole, v němž se proti sobě postaví FK Achmat Groznyj a FK Spartak Moskva.
     
    Ani jednomu celku se v probíhající sezóně nedaří, oba se nacházejí v horší polovině tabulky, a tak se potřebují nastartovat. Spartak mimo jiné bojuje také o evropské poháry, kde právě probíhají předkola. Jinak najdeme celek z Moskvy na desátém místě tabulky, když získal pět bodů. Hostující tým vyhrál jen v úvodním kole, kdy se vyšlápl na poslední Soči. Od té doby zaznamenal dvě remízy a jednu porážku. O bod více pak má Groznyj, jemuž patří devátá příčka. Domácí mužstvo dvakrát prohrálo a zaznamenalo také stejný počet vítězství, když přehrálo v prvním kole Krasnodar a o minulém víkendu Orenburg.

    V loňské sezóně odehrály oba celky dvě střetnutí a vždy vyhrálo hostující mužstvo. Nejprve Achmat vyhrál v Moskvě 2:1, ovšem v březnu si Spartak vzal vítězství zpátky 3:1. Bude se i dne radovat hostující celek?
     
    Úvodní sestavy:

    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev, Semjonov, Nižić, Ángel, Charin, Roši – Glušakov, Švec, Silva Lima, Mitrišev.
    Náhradníci: Gudijev – Bernard Beriša, Gaščenkov, Ivanov, A. Kadyrov, Mbengue, Michalak, Musalov, Ponce, Szymański.

    FK Spartak Moskva: Maximenko – A. Ješčenko, Gigot, Džikija, Lucas – Gulijev, Zobnin – Z. Bakajev, Schürrle, Til – J. Larsson.
    Náhradníci: Rebrov, Selichov – Ananidze, Badu, Gaponov, Kutěpov, Melgarejo, Melkadze, Mirzov, Rasskazov, Tašajev, Umjarov..
     
    Hlavní rozhodčí přivádí oba celky na hrací plochu, za malou chvilku už vše bude směřovat k úvodnímu výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí zahájil dnešní střetnutí. Jako první se dotkl balon syn švédské legendy Jordan Larsson. Spartak se ale nákopem daleko nedostal, stejně dopadl soupeř. Bude se kopat od hostující branky.
     
    2
    Z velké dálky se do míče opřel Denis Glušakov, jehož pokus proletěl jen vedle pravé tyče. Spartak tak znovu bude odkopávat od branky.
     
    3
    Favoritem dnešního střetnutí bude Spartak, který nastoupil v červené sadě dresů. Naopak Achmat Grozny hraje v bílozelené kombinaci a jsou to domácí, kteří se brání.
     
    4
    Domácí mužstvo se ubránilo a právě ono kombinuje na vlastní polovině. Spartak se zatím prezentuje vysokým napadáním.
     
    5
    Celek z Moskvy kombinoval na levé straně hrací plochy. Za dlouhým pasem běžel Jordan Larsson, ovšem u balonu byl první Jevgenij Gorodov.
     
    6
    Na druhé straně se o centr pokusil Wilker Ángel, jenž našel pouze soupeře. Spartak se sice ubránil, ale míč domácímu mužstvu odevzdal.
     
    7
    Za dalším útokem se hnal Jevgenij Charin, jehož odstavil Andrej Ješčenko. Hostující krajní obránce byl tak šikovný, že Spartak bude vhazovat.
     
    8
    Hostující mužstvo se dopustilo faulu, a tak rozehrávalo volný kop. Míč zleva mířil na zadní tyč, kde zasáhl bránící hráč. Groznyj tak bude rozehrávat rohový kop.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Guus Til (FK Spartak Moskva).
     
    9
    Jenže ani po centru od rohového praporku se domácí celek nedočkal zakončení mezi tři tyče. Spartak bude znovu rozehrávat od vlastní branky.
     
    11
    Napravo dlouho vymýšlel Magomed Mitrišev, který se ale přes soupeře nedostal. Následně domácí odcentrovali, ale znovu byl bránící hráč důraznější.
     
    12
    Achmat je znovu u balonu, ovšem nachází se daleko od branky. Domácí mužstvo kombinuje na vlastní polovině a chce se přiblížit pokutovému území soupeře.
     
    13
    Andrej Semjonov se snažil o přenesení hry na levou stranu, kde viděl volného spoluhráče. Jenže jeho pas byl příliš vysoký, a tak skončil jen mimo hrací plochu.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Anton Švec (FK Achmat Groznyj).
     
    14
    O dalekonosnou střelu se pokusil Ajaz Gulijev, jenže jeho snažení bylo nepřesné. Zakončení totiž proletělo jen vedle levé tyče.
     
    16
    U postranní čáry zahrál rukou Rizvan Ucijev, a tak Spartak rozehrával standardní situaci. Centr letěl na zadní tyč, odkud střelecký pokus nepřišel.
     
    18
    Za pokutovým územím se ke střele dostal André Schürrle, jehož technický pokus byl nepřesný. Zakončení proletělo kousek vedle pravé tyče.
     
    19
    Estonec Jevgenij Charin ztratil balon a chtěl ho rychle získat, ovšem pomohl si faulem. Spartak tak jde znovu do útočné akce.
     
    20
    Hostující mužstvo se znovu dočkalo volného kopu, ovšem další centr byl z hranice vápna odvrácen. Spartak tak musel mířit rychle zpátky, aby zastavil protiakce.
     
    21
    Zatím sledujeme utkání, které se hraje spíše od vápna k vápnu. K vidění bylo sice několik střel, ale téměř všechny byly nepřesné.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Denis Glušakov (FK Achmat Groznyj), který zastavil útok rukou. Hlavní sudí znovu tak trestá jednoho z hráčů.
     
    25
    Spartak Moskva rozehrával standardní situaci, ale trefil jen zeď. Hostující celek má šanci na reparát, když se bude kopat ještě roh.
     
    26
    Po centru z levé strany přišla sice hlavička Spartaku, ovšem ta mířila jen doprostřed branky, kde se nacházel připravený Jevgenij Gorodov.
     
    27
    Domácí mužstvo táhlo útok po pravé straně, kde se pokusilo odcentrovat, ale trefilo prvního bránícího hráče. Groznyj bude rozehrávat rohový kop.
     
    28
    Centr od rohového praporku byl příliš krátký, ovšem Zoran Nižić se před soupeře natlačil a zakončil. Jenže jeho pokus mířil jen vedle první tyče.
     
    30
    Půlhodiny hry je minulostí a my stále neviděli žádnou velkou šanci. Oba celky se pokusily o nákop, jenže ani jeden z nich úspěch neslavil.
     
    31
    Ve hře Fifa by Jaromír Bosák pronesl: Nuda, nuda – šeď, šeď. Na hrací ploše se toho moc zajímavého nestalo.
     
    32
    Spartak právě vstřelil branku!
    Jen jsem dopsal předchozí příspěvek a padla branka! Domácí celek zahrál špatně standardní situaci a nestihl se vrátit. Sám na brankáře se tak hnal ZELIMCHAN BAKAJEV, jenž střelou podél gólmana dává úvodní gól zápasu.
    32. Zelimchan BAKAJEV - 0:1
     
    34
    Domácí mužstvo čeká pořádná šichta, jelikož Spartak se z ničeho ujal vedení. Groznyj je sice u balonu, ale pouze na vlastní polovině hrací plochy.
     
    36
    Do šestnáctky Spartaku přiletěl centr z pravé strany a Andrej Ješčenko měl co dělat, aby balon odvrátil. Domácí mužstvo si vynutilo kopat další rohový kop.
     
    37
    Po centru od rohového praporku se v malém vápně dostal k hlavičce Andrej Semjonov, jehož pokus letěl těsně nad břevno. Alexandr Maximenko se tak ocitl v pozici diváka.
    37. Andrej Semjonov (GRZ)
     
    38
    Švédský útočník si obhodil soupeře a srovnal si míč na levou nohu. Následně Jordan Larsson vystřelil, ale jeho pokus postrádal větší razanci.
     
    39
    Na trávníku zůstal ležet jeden z domácích hráčů, a tak se hra přerušila. Někteří hráči využili situace a doběhli se občerstvit.
     
    40
    Už se znovu hraje! Jevgenij Charin se rychle vrátil na hrací plochu a pomáhá spoluhráčům v bránění. Spartak byl ale vytlačen zpátky ke kruhu na půlce.
     
    42
    Spartak se znovu odhodlal ke střele zpoza šestnáctky, ovšem míč opět mířil do míst, kde se nacházel domácí brankář. Poté se ještě pokoušel prokličkovat do vápna Jordan Larsson, jenže neuspěl.
     
    43
    Hráči v červených dresech znovu kombinují na útočné polovině a hledali cestu do šestnáctky. Ta se otevřela na levé straně, ovšem Spartak o míč znovu přišel.
     
    44
    Dlouhý pas znovu mířil za obranu, kam spěchal Jordan Larsson. Ovšem švédského útočníka zklamalo zpracování. Groznyj bude moci otočit hru.
     
    45
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo udělalo chybu v obraně a bylo znovu potrestáno! Za šestnáctkou se k míči probojoval ZELIMCHAN BAKAJEV, jenž pak zakončil na zadní tyč. Jeho pokus proletěl těsně nad nohou soupeře a zamířil přesně ke vzdálenější tyči.
    45. Zelimchan BAKAJEV - 0:2
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Téměř celý poločas jsme sledovali nudný fotbal, který ale rozhýbal v závěru poločasu Zelimchan Bakajev, jenž se dvakrát prosadil. Hostující ofenzivní hráč potvrdil, že je tento Rus zakončovatelem. Groznyj nehraje nikterak špatně, ovšem nepohlídal si dvě situace, a tak je pro něj výsledek zatím hodně krutý.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Odise Roši, přichází Bernard Beriša.
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Magomed Mitrišev, přichází Ablaye Mbengue.
     
    47
    Domácí trenér udělal v poločasové přestávce hned dvě změny. Ablaye Mbengue získal míč u půlící čáry, kde si ho pak narazil se spoluhráčem. Ovšem přihrávka před branku už byla zastavena.
     
    49
    Ayrton Lucas se dopustil u postranní čáry faulu, a tak dal soupeři šanci na ohrožení branky. Centr mířil na zadní tyč, odkud byl odvrácen na rohový kop.
     
    50
    Hráči v bílých dresech rozehráli situaci nakrátko a byli vyhnáni zpátky na vlastní polovinu. Pokračujeme v neatraktivní podívané ...
     
    51
    Spartak kombinoval na levé straně, kde došlo k vysunutí hráče. Ovšem bránící soupeř přispěchal se skluzem, kterým soupeře zbavil míče.
     
    52
    Centr od rohového praporku zamířil na první tyč, kde celou situace zažehnal bránící hráč. Na tahu tak je domácí celek, který ale po nepřesné přihrávce o balon přišel.
     
    53
    Hned tři hráči Spartaku šli na jediného obránce, ovšem celou situaci zadrbal Jordan Larsson. Švédský útočník to chtěl vzít na sebe, ale soupeř ho do vápna nepustil.
     
    54
    Za šestnáctkou byl faulován Ajaz Gulijev, a tak Spartak dostal právo přímého kopu. K tomu se postavil André Schürrle, jehož pokus přeletěl zeď a rychle padal dolů. Jevgenij Gorodov se ale natáhl a zakončení vyrazil do strany.
     
    56
    Ce centru z pravé strany byl míč odvrácen za šestnáctku, kde se nacházel Anton Švec. Pokus ruského fotbalisty z jedné mířil jen nad břevno.
     
    57
    Jeden z hráčů Spartaku sebral míč soupeři, ale balon mu odletěl daleko, a tak si pro něj z branky vyběhl Jevgenij Gorodov.
     
    58
    Centr z levé strany mířil před branku, kde se nacházel Ablaye Mbengue. Ovšem před ním se nacházel Ayrton Lucas, který nebezpečnou situaci odvrátil na roh.
    58. Ayrton Lucas (SPM)
     
    59
    Domácí mužstvo rozehrávalo další roh, jenže ani tentokrát se k zakončení neprodralo. Spartak tak sále vede o dvě branky.
     
    62
    Ve hře objevuje hodně nepřesností a hraje se kolem středové čáry. Vše by mohl ukončit Spartak, jenž mířil k brance. Následně se k zakončení dostal Guus Til, který nemířil přesně.
     
    64
    Achmat se pokusil o útok po pravé straně, ovšem krajní obránce opět zasáhl. Domácí mužstvo dál ale kombinuje na útočné polovině.
     
    65
    Po rychle se rodící akci na pravé straně se Spartak dočkal přihrávky před branku, kam mířil André Schürrle. Hostující hráč jen těsně na balon nedosáhl.
     
    66
    Na hranici šestnáctky dostával přihrávku Guus Til, který ale narazil do bránícího soupeře. Rozhodčí byl situaci blízko a rozhodl, že o faul se nejednalo.
     
    68
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Zelimchan Bakajev, přichází Rezjuan Mirzov.
     
    69
    Při posledním souboji přišel o kopačku Denis Glušakov, jenž vybojoval faul pro svůj celek. Groznyj pošle další centr do pokutového území.
     
    69
    Centr zamířil jen k prvnímu bránícímu hráči, který se nacházel v šestnáctce. Domácí pak vyslali pas na levou stranu pokutového území, kam si vyběhl Alexandr Maximenko.
     
    70
    Spartak právě vstřelil branku!
    Na pravé straně dostal dost prostoru ANDRÉ SCHÜRRLE, který vnikl do šestnáctky. Německý reprezentant vystřelil podél gólmana a zamířil přesně k zadní tyči. Jevgenij Gorodov mu situaci hodně usnadnil, jelikož nebyl dobře postaven.
    70. André SCHÜRRLE - 0:3
     
    71
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Denis Glušakov, přichází Konrad Michalak.
     
    72
    Spartak je po vstřelené brance znovu při chuti, hosté znovu kombinovali na útočné polovině, kde si vynutili faul. Tým z Moskvy bude rozehrávat přímý kop z nadějné pozice.
     
    74
    K přímému kopu se postavil André Schürrle, který mířil na zadní tyč, ovšem branku těsně minul. Německý hráč se pak chytil za hlavu, protože věděl, že byl opravdu blízko ke vstřelení dalšího gólu.
     
    75
    Achmat Groznyj právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo se dočkalo snížení, které pak vzbudilo hodně emocí. Guus Til dvakrát neodkopl míč, ke kterému se následně dostal ABLAYE MBENGUE, jehož nekompromisní zakončení mířilo pod hodní tyč. Následně se autor gólu postil do křížku se soupeřem, který směrem k němu uštědřil nemístnou poznámku.
    75. Ablaye MBENGUE - 1:3
     
    75
    Žlutou kartu dostává Ablaye Mbengue (FK Achmat Groznyj).
     
    77
    První žlutá karta byla zbytečná, jelikož vyloučený hráč neudržel nervy na uzdě a pustil se do soupeře, jenž něco hráči černé pleti řekl. Druhou žlutou vidí Ablaye Mbengue (FK Achmat Groznyj) za to, že došlápl na nohu Romana Zobnina, jenž ho před malou chvilkou urazil. Domácí hráč tak jde předčasně pod sprchy.
     
    79
    Ablaye Mbengue opustil hrací plochu a může se pokračovat ve hře. Z tribun se ozývá pískot, i když domácí mužstvo útočí.
     
    80
    Emoce dál pracují! Žlutou kartu dostává Bernard Beriša (FK Achmat Groznyj), který neudržel míč na hrací ploše, ale myslel si že ano. Domácí hráč tak vystartoval na sudího, jenž jej potrestal.
     
    82
    Hlavní rozhodčí v tom má guláš a už utkání nezvládá. Zákroky jsou za hranicí pravidel, což hru hrozně kouskuje. Groznyj bude rozehrávat další standardní situaci.
     
    83
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Georgij Džikija, přichází Ilja Kutěpov.
     
    83
    Georgij Džikija předal kapitánskou pásku a rychle odkulhal na střídačku. Novým kapitánem Spartaku je aktuálně Roman Zobnin.
     
    85
    A na zeleném pažitu je další strkanice! Pronikajícího Ayrtona Lucase skluzem nezastavili Bernard Beriša a Rizvan Ucijev. Celou situaci tak napravil Andrej Semjonov, jenž soupeře prostě srazil.
     
    86
    Jevgenij Charin se pokusil dostat přes soupeře nalevo, ovšem Andrej Ješčenko si počínal zkušeně. Domácí borec míč získal zpátky, ale ten mu následně utekl mimo hrací plochu.
     
    89
    A znovu se hráči strkají, tentokrát se do sebe pustili Rizvan Ucijev a Roman Zobnin. Potyčku hlavní sudí rychle rozehnal, ale ještě musí hráčům domluvit.
     
    90
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Jordan Larsson, přichází Lorenzo Melgarejo.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty navíc.
     
    90+3
    Spartak je u balonu, což mu před koncem zápasu stačí. Hráči v červených dresech kombinují na vlastní polovině a už nikam nespěchají.
     
    90+4
    V poslední minutě dnešního střetnutí bude Spartak rozehrávat ještě jeden rohový kop. Centr zamířil na zadní tyč, odkud přišla nepřesná přihrávka mířící za šestnáctku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas byl mnohem lepší, nežli ten první. Spartak už vedl o tři branky a pak se začaly dít věci. O snížení se postaral Ablaye Mbengue, který byl slovně napaden soupeřem. Domácí hráč neudržel nervy na uzdě, nejprve do Romana Zobnina strčil a poté mu došlápl na nohu, a tak musel předčasně pod sprchy. Tento moment spustil mnoho dalších strkanic, které musel hlavní rozhodčí rychle řešit.

    Hostující mužstvo se tak raduje z vítězství a posouvá se na sedmé místo tabulky. Domácí Groznyj pak najedeme na desáté příčce.
     
    S konstatováním, že Spartak Moskva splnil roli favorita, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (22:27:55)

    Michal Luxa

    Góly: 75. Mbengue – 32. Z. Bakajev (Schürrle), 45. Z. Bakajev, 70. Schürrle

    Karty:   13. Švec (GRZ), 24. Glušakov (GRZ), 75. Mbengue (GRZ), 80. Bernard Beriša (GRZ) – 8. Til (SPM)   77. Mbengue (GRZ)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:9.
    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Nižić, Ángel, Charin – Roši (46. Bernard Beriša), Glušakov (71. Michalak), Švec, Silva Lima – Mitrišev (46. Mbengue).
    Náhradníci: Gudijev – Bernard Beriša, Gaščenkov, Ivanov, A. Kadyrov, Mbengue, Michalak, Musalov, Ponce, Szymański.

    Spartak Moskva: Maximenko – A. Ješčenko, Gigot, Džikija (C) (83. Kutěpov), Lucas – Gulijev, Zobnin – Z. Bakajev (68. Mirzov), Schürrle, Til – J. Larsson (90. Melgarejo).
    Náhradníci: Rebrov, Selichov – Ananidze, Badu, Gaponov, Kutěpov, Melgarejo, Melkadze, Mirzov, Rasskazov, Tašajev, Umjarov.