Arsenal Tula – Ufa 1:0 (kon.) | Lok. Moskva – FC Ural 4:0 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 0:0 (kon.)
Groznyj – S. Moskva 1:3 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
0:0 (0:0)
PFK Soči
cz Nedeľa 11.08.2019, 18:00 • VEB Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:03:05)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:13.
     
    Je dobojováno! Máme za sebou nepříliš záživný duel, na kterým si zřejmě vylámala zuby velká část sázkařů. CSKA na svém hřišti nesplnilo roli velkého favorita a nad nováčkem Premier Ligy pouze remizovalo 0:0. Moskvané si za celý zápas nevytvořili vyloženou gólovku, a tak se za největší šanci dá označit propadlý centr ze závěru zápasu. Skóre zápasu mohlo ještě v první půli otevřít Soči, jenže to by musel Mostovoj v úniku trefit zařízení. Hosté tedy podruhé za sebou plichtí bez branek a zůstávají předposlední, zatímco CSKA se ve vyrovnaném čele tabulky propadlo ze druhé na pátou příčku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední tlak domácího týmu zazdila nepřesná přihrávka Šarliji k pravé postranní čáře. Vhazovat bude Kudrjašov.
     
    90+3
    Čalov si z předchozí situace zřejmě odnesl zlomený nos, kvůli kterému chyběl ve vápně při rohovém kopu. Zybli hráči CSkA se v něm znovu neprosadili.
     
    90+2
    Fantastická reakce Džanajeva na propadlý centr! Hostující gólman se ze všech sil natáhl k levé tyči a vyškrábl balón letící do branky na roh.
     
    90+1
    To si zajistilo další roh, jenže vzdušné jednotky Soči byly znovu bezchybné. Při opakovaném centru zleva už byl pískán útočný faul.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty. Tuto zprávu přijalo s povděkem zejména CSKA.
     
    89
    Centrů do ohně přibývá, ale střel na branku nikoliv. Nováček ze Soči je už velmi blízko druhé bezbrankové remíze za sebou.
     
    88
    Sražená střela zpoza vápna byla ztečovaná na další roh. Centr zprava letěl na zadní tyč, ale tam se Mario Fernandes v hlavičkovém souboji neprosadil natolik, aby poslal balón na branku.
     
    87
    Novoselcev zvládl svůj defenzivní part v křídelním prostoru a umožnil Džanajevovi vykopávat. Zanedlouho poté se ale zrodila další domácí útočná vlna.
     
    86
    Magnússonův centr nebezpečně proletěl malým vápnem a byl odvrácen na roh. Před Džanajevem pak vznikl velký zmatek, nicméně nikdo z domácích se ke střele nedostal.
     
    86
    Střídání v týmu PFC Soči: ze hřiště odchází Elmir Nabiullin, přichází Timofej Margasov.
     
    85
    Mnozí fotbalisté Soči už toho mají plné zuby. Křeče tentokrát potrápily Elmira Nabiullina, který asi bude dalším odchozím hráčem.
     
    84
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Ilzat Achmetov, přichází Dmitrij Jefremov.
     
    82
    Střídání v týmu PFC Soči: ze hřiště odchází Nikita Kalugin, přichází Igor Jurganov.
     
    82
    Těsně nad hlavou Čalova proletěl krátký centr za koncovou čáru. Před rozehrávkou Džanajeva budou hosté podruhé střídat.
     
    81
    Nikita Kalugin dělal co mohl, aby udržel míč na postranní čáře. Tato snaha však úspěšná nebyla a hostující obránce si navíc přivodil menší zranění.
     
    80
    Karapeťan svedl hned několik soubojů na levém křídle. Odcentrovat sice nedokázal, ale přihrávkou směrem dozadu míč alespoň udržel.
     
    78
    Ani z tohoto mráčku ale nezapršelo. Centrovaný balón z nohy Ivana Obljakova obrana Soči eliminovala.
     
    77
    Nějakou čtvrthodinku před závěrečným hvizdem budou domácí zahrávat standardní situaci. Zřejmě se bude jednat o centr.
     
    75
    Domácí se kolem šestnáctky dostali do zajímavé situace, kterou ale zbytečně překombinovali a tím přidali ještě více nervozity do řad fanoušků.
     
    74
    Karapeťan se dostal do situace jeden proti čtyřem. Z nějakých pětadvaceti metrů ji vyřešil střelou, ale té scházelo opravdu hodně přesnosti.
     
    73
    Kalugin dostal trochu naloženo v souboji s Vlašićem. O něco horší možná byl následný dopad na hřiště, kvůli kterému musí být ošetřován.
     
    72
    Už poněkolikáté domácím útočníkům chyběl půlkrok k tomu, aby ve vápně mohli zpracovat nákop z hloubi pole. Místo toho následuje odkop od branky Soči.
     
    70
    A po něm se zjevil další důkaz o tom, že překonat obrannou hráz Soči nebude pro domácí hráče v poslední dvacetiminutovce nic jednoduchého. Střela Magnússona totiž byla sražená.
     
    69
    Mário Fernandes při centru vytloukl bloky nejbližšího soupeře a získal pro CSKA výhodu rohového kopu.
     
    68
    Neadresný nákop letěl před hostující branku ve chvíli, kdy u ní postával jenom Čalov. Pro balón si tak bezpečně došel s přehledem chytající Džanajev.
     
    67
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Kristijan Bistrović, přichází Jaka Bijol.
     
    66
    Alexandr Karapeťan se pár minut po svém příchodu zapsal do statistik žlutou kartou. V důrazném souboji trefil Bistroviće do hlavy.
    66. Nikola Vlašić (CSK)
     
    66
    I na druhé straně byla k vidění střela z delší vzdálenosti. Vlašićova rána pravačkou ale donutila Džanajeva jen k drobnému úkroku směrem k levé tyči.
     
    65
    Až na neproměněný brejk Mostovoje jsou hosté v ofenzivě bezzubí. Moc na tom nezměnila ani nepřesná střela zpoza vápna od střídajícího Karapeťana.
     
    64
    A znovu domácí tým dosti komplikovaně hledá cestičky do míst, odkud by mohla jít ohrozit branka. Soči naopak pečlivě vrací balóny do bezpečí.
     
    63
    Trpělivá kombinační akce CSKA skončila nepřesností Magnússona, které využil Džanajev. Jeho spoluhráči však u balónu dlouho nevydrželi.
     
    61
    Držení míče ve 2. půli: 74% – 26%.
     
    60
    Střídání v týmu PFC Soči: ze hřiště odchází Andrej Mostovoj, přichází Alexandr Karapeťan.
     
    59
    Domácí rozehráli vybojovaný roh na krátko. S menší prodlevou celou situaci i zakončili, jenže Bistrović po přihrávce Fernandese těsně minul Džanajevovu pravou tyč.
     
    58
    Džanajevovi se vůbec nepovedl výkop. Moskevskému klubu daroval vhazování a s ním i rychlý posun zpět k velkému vápnu.
     
    57
    Po dlouhé době se musel trochu činit brankář Džanajev, kterého prudkou přízemní střelou z hranice pokutového území otestoval Achmetov.
     
    56
    Stále je to od domácích hodně průměrný výkon. Není se moc čemu divit, že na zaplněných ochozech začíná panovat mírné rozčarování.
     
    54
    Laciná ztráta uprostřed hřiště od Moskvanů. Nabiullin rychle vhodil míč zpět do hry, ale domácí fotbalisté se nijak překvapit nenechali.
     
    52
    Nakonec se konal ještě jeden roh, avšak ani z něj Akinfejevova branka v ohrožení nebyla. Vše skončilo faulem zkušeného záložníka Noboy.
     
    51
    Z útoku Soči po pravé straně resultoval roh, jenž byl rozehrán na přední tyč, ovšem tam byli obránci CSKA dobře rozestavění.
     
    50
    Nezdá se, že by ze na zajetém obrazu hry mělo něco výrazně měnit. Soči nadále spoléhá zejména na pečlivé bránění.
     
    49
    Fjodor Kudrjašov fauloval na útočné polovině a na další podobné zákroky si bude muset dát velký pozor, neboť od začátku druhé půle bude hrát se žlutou kartou.
     
    48
    Velké nedorozumění mezi Nabiulinnem a brankářem Džanajevem! Oba si při likvidaci útoku dávali přednost a musí být rádi, že jejich chyba skončila jen snadno ubráněným rohem.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhé půle nestřídal, a tak jedinou změnou zůstává příchod Kučajeva za domácího útočníka Arnóra Sigurdssona.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní poločas, po kterém musí být o něco spokojenější hráči a fanoušci prvoligového nováčka. Soči se většinu času výborně bránilo a nepustilo papírového favorita do žádné větší šance. Tu největší naopak měli hosté, nicméně rychlý kontr Mostovoje přesnou střelou zakončen nebyl.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Navíc se musela hra přerušit, aby se sudí mohl podívat na zdravotní stav Elmira Nabiullina. Před poločasovou pauzou se zřejmě nic dalšího nestane.
     
    45+1
    Ivan Obljakov si postavil míč pod rohový praporek a kroutil centr směrem od branky, přičemž ale přehodil všechny hráče stojící ve vápně.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    44
    Zatím nevýrazný Fernandes nadvakrát pronikl z pravé strany do pokutového území. Kromě autového vhazování ale nevytěžil nic, co by mohlo ohrozit Džanajevovu nulu.
     
    43
    Soči se poměrně nenápadně dostalo k rohovému kopu. Přetaženým centrem zprava však nenadělalo před Akinfejev prakticky žádnou paseku.
     
    42
    A ještě jednou sáhl rozhodčí Meškov pro žlutou kartu. Za neúplně sportovní natahování času ji viděl hostující brankář Soslan Džanajev. .
     
    41
    O míč na levé straně přišel také Obljakov, který při následném napadání došlápl na kopačku soupeře a vykoledoval si za to žlutou kartu.
     
    40
    Znovu je k vidění jen nekonečné obehrávání hostující šestnáctky. Hned první pokusy o drzejší průniky přitom končí ztrátou balónu.
     
    39
    Fjodoru Kudrjašovovi se vůbec nepovedl centr z levého křídla. Míč vyletěl za koncovou čáru a na řadu přichází odkop Akinfejeva.
     
    38
    Hosté špičkově zahušťují prostory u hranice pokutového území a nedávají Moskvanům moc šancí, kudy proniknout do lepších palebných pozic.
     
    36
    Ke střele z delší vzdálenosti se zmohlo i Soči. Nikterak razantní pokus Nabiullina však nemohl tak zkušeného brankáře, jakým je Igor Akinfejev, zaskočit.
    35. Kristijan Bistrović (CSK)
     
    35
    Z chytrého přenesení k mnohem volnější levé části hřiště mohl těžit Bistrović, který pohotově vypálil z druhého doteku, ale Džanajev si situaci bezpečně pohlídal.
     
    34
    Chyba v rozehrávce stála Soči balón i možnost vymanit se z obranné třetiny hrací plochy. CSKA začíná hře výrazně dominovat.
     
    33
    Jenom to zahučelo poté, co Čalov o nějaký ten metřík nezachytil krátký nákop na střed vápna, a míč propadl až do rukavic Soslana Džanajeva.
     
    32
    Lagator byl podle sudích faulován Vlašićem, i když se v sérii soubojů angažovali oba hráči stejně. Přesto se bude rozehrávat jen z půlky hřiště.
     
    31
    Hosté se plynulou kombinací dostali do vápna, ale tam už jejich předváděčka krátkých přihrávek z nohy na nohu skončila.
     
    30
    Držení míče: 61% – 39%.
     
    28
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Arnór Sigurdsson, přichází Konstantin Kučajev.
     
    28
    Zdravotní trable Arnóra Sigurdssona asi budou vážnějšího rázu. Ofenzivní hráč CSKA odešel za doprovodu lékaře do útrob stadionu. Problém s nohou zřejmě zavinil skluz Kalugina.
     
    27
    Vysoký balón letící mezi penaltu a malé vápno ale znovu narazil na dobře postavenou obranu Soči, jež velmi rychle přesunula těžiště hry k půlce hřiště.
     
    26
    A do třetice faul. Po zákroku Andreje Mostovoje už domácí budou moci zahrozit z plnohodnotné standardní situace.
     
    25
    A znovu prakticky stejná situace na totožném místě. Ilzat Achmetov byl nedovoleně povalen těsně bránícím Lagatorem.
     
    24
    Vlašić se dostal pod tlak ve středovém kruhu. Vysvobození přišlo až ze strany hlavního arbitra, který viděl faul na Chorvata.
     
    23
    Podruhé má práci domácí realizační tým. Lehce indisponován tentokrát je islandský fotbalista Arnór Sigurdsson.
     
    22
    Na druhé straně byl při snaze vysunout nejvýše postaveného hráče odmáván ofsajd.
     
    21
    Až nyní domácí dostali balón na pravý kraj velkého vápna. Čalov však byl v nepříjemném úhlu a Džanajeva přehodit nedokázal.
     
    20
    Zápasu zatím chybí lepší tempo. Hru kazí hodně nepřesností, kterým napomáhá i velmi dobře fungující obrana Soči.
     
    19
    Obranná linie Soči je minimálně pět metrů před vlastním vápnem. Poklidná kombinace Moskvanů tak musí probíhat hodně daleko od Džanajeva.
    18. Andrej Mostovoj (SOC)
     
    18
    Jedinou přihrávkou se hosté dostali přes střed hřiště. Andrej Mostovoj se řítil víceméně sám na Akinfejeva, jenže ten ho svým výběhem zneklidnil natolik, že oblouček proletěl vedle branky.
     
    16
    A další nepřesnost z domácích kopaček. Tentokrát se jednalo o hodně nepřesný nákop z hloubi pole.
     
    15
    Vlašić v přímočaré akci vysunul Čalova, který zleva ještě hledal Sigurdssona, ale ten na jeho finální pas o kousíček nedosáhl.
     
    14
    Fjodor Čalov to hodně přehnal s důrazem, když nejevil zájem hrát balón a pouze vrazil do těla faulovaného Miladinoviće.
     
    13
    Nezachyceným centrem z pravé strany se Moskvané sami vyhnali z hrací plochy. Vhazovat bude Nabiullin.
     
    12
    Jenže ve vzduchu znovu byli úspěšnější fotbalisté Soči, kteří nadvakrát poslali balón do klidnějšího středu hřiště.
     
    11
    Hosté se v takřka plném počtu stáhli do vlastní šestnáctky a tam srazili balón na rohový kop.
     
    10
    Domácí malinko vysunuli napadání a několikrát donutili obránce Soči zahrát malou domů k brankáři Džanajevovi.
     
    9
    Uprostřed hřiště jsou to zatím hráči Soči, kteří vyhrávají většinu soubojů, a tak disponují mírnou územní převahou.
     
    7
    Nikolu Vlašiće postihly nějaké zdravotní komplikace, kvůli kterým byl prozatím na chvíli odejit do zámezí. CSKA pokračuje v deseti.
     
    5
    No a hned vzápětí se ligový nováček dostal i k další možnosti. Ani Čalagov však prostor mezi třemi tyčemi nezasáhl.
     
    4
    První šanci si překvapivě vypracovali hosté. O zajímavou střelu z voleje se po nedobrém zásahu Vasina postaral Kudrjašov a jen o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    3
    Akinfejev vyběhl hodně daleko z branky a už mimo pokutové území odhlavičkoval balón před nebezpečně se blížícím Polozem.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červenomodrých, zatímco hosté v bílomodrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Vasin, Šarlija, Magnússon – Mário Fernandes, Vlašić, I. Achmetov, Obljakov, Bistrović – Čalov, Sigurdsson.
    Náhradníci: Pomazun – Bijol, Divejev, Jefremov, Kučajev, Maradišvili, Nababkin, Nišimura, Tiknizjan.

    PFC Soči: Džanajev (C) – Nabiullin, N. Kalugin, Miladinović, Novoselcev, Kudrjašov – Lagator, Noboa, Čalagov, Mostovoj – Poloz.
    Náhradníci: Frolov, N. Zabolotnyj – Bachtijarov, Karapeťan, Kazajev, Margasov, Obuchov, Pesegov, Poměrko, Šakuro, Jurganov.

    Rozhodčí: Meškov – Usačjov, Petrosjan.
     
    PFC Soči

    Město Soči se díky pořádání těch nejvýznamnějších sportovních akcí proslavilo až v poslední dekádě. Výjimkou není ani fotbal, který se zde začal na vyšší úrovni hrát až poté, co Soči hostilo mistrovství světa. Nově vzniklý klub PFC Soči převzal licenci od Dynama Petrohrad a hned v první druholigové sezóně se umístil na druhém místě, čímž si zajistil místenku mezi elitou. V Premier Lize se Soči zatím rozkoukává, v prvních čtyřech kolech nedalo ani gól a získalo jediný bod za bezbrankovou remízu s Ufou. Předtím leopardi doplatili na přetěžký los a prohráli 0:3 s Krasnodarem, 0:2 s Petrohradem a 0:1 se Spartakem Moskva. V tabulce byli před pátým kolem na předposlední patnácté příčce.
     
    CSKA Moskva

    Velký favorit tohoto souboje nechal vzpomenout na nepovedený start loňské sezóny, když na hřišti podprůměrné Samary prohrál 0:2. V dalších třech kolech ale bodoval naplno, přestože vždy zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem. Doma CSKA porazilo Orenburg 2:1 a o týden později v městském derby vyhrálo 1:0 nad Lokomotivem. Minulý víkend Moskvané cestovali na nevyzpytatelnou půdu Kazaně a znovu ubojovali výsledek 1:0, když jediný gól vstřelil Fjodor Čalov. Před začátkem pátého kola patřilo CSKA druhé místo s bodovým mankem na vedoucí Zenit.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu pátého kola nejvyšší ruské soutěže. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi CSKA Moskva a hosty ze Soči!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Karty:   41. Obljakov (CSK) – 42. Džanajev (SOC), 49. Kudrjašov (SOC), 66. Karapeťan (SOC)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:13.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Vasin, Šarlija, Magnússon – Mário Fernandes, Vlašić, I. Achmetov (84. Jefremov), Obljakov, Bistrović (67. Bijol) – Čalov, Sigurdsson (28. Kučajev).
    Náhradníci: Pomazun – Bijol, Divejev, Jefremov, Kučajev, Maradišvili, Nababkin, Nišimura, Tiknizjan.

    PFK Soči: Džanajev (C) – Nabiullin (86. Margasov), N. Kalugin (82. Jurganov), Miladinović, Novoselcev, Kudrjašov – Lagator, Noboa, Čalagov, Mostovoj (60. Karapeťan) – Poloz.
    Náhradníci: Frolov, N. Zabolotnyj – Bachtijarov, Karapeťan, Kazajev, Margasov, Obuchov, Pesegov, Poměrko, Šakuro, Jurganov.

    Rozhodca: Meškov – Usačjov, Petrosjan