Marseille – Remeš 0:2 (kon.) | Montpellier – Rennes 0:1 (kon.) | Brest – Toulouse 1:1 (kon.)
Dijon – Saint-Étienne 1:2 (kon.) | Angers – Bordeaux 3:1 (kon.) | Nice – Amiens 2:1 (kon.)
koniec
Angers SCO
3:1 (3:1)
Girondins Bordeaux
cz Sobota 10.08.2019, 20:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:53:40)
     
    Dnešní utkání sledovalo 10 749 diváků.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:15.
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase jsme se už branky nedočkali. Domácí nadále hrozili před hostující brankou, ale marně už Costila dobývali. Na druhé straně toho pak směrem dopředu moc nepředvedli hráči Bordeaux a nedostali se ani ke kontaktní brance. Tři body tak zůstávají v Angers, hosté, ač vedli od čtvrté minuty, odjedou do Bordeaux s prázdnou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí už zápas pouze a jen dohrávají. Mají míč ve své moci a ještě to zkusí před brankou hostů.
     
    90+3
    Ne, hostům dnes nejde prostě nic. Rodila se jim další šance, ale o tu se sami připravili, když míč dobře nezpracovali.
     
    90+1
    Ale branku soupeře neohrozili.
     
    90+1
    Hosté tak mají ještě malinkou šanci na to, aby se zápasem něco udělali. Ale vzhledem k průběhu hry to moc reálné není. Nyní zahrávají rohový kop domácí hráči.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě čtyři minut navíc.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Loris Benito (Girondins Bordeaux FC), který zajel do nohy soupeře a ten se s bolestivou grimasou skácel k zemi.
     
    89
    Domácí publikum nyní skanduje název svého týmu a tleská domácím fotbalistům. Už věří, že tři body dnes zůstanou doma. Avšak samozřejmě ještě nepředbíhejme.
     
    87
    Manceau vyslal z pravé strany míč do pokutového území, ten ale nikdo z jeho spoluhráčů nezasáhl a skončil v zámezí. Odkop od branky brankáře Costila.
     
    86
    Blíží se závěr zápasu, domácí drží stále velmi nadějný náskok. Hosté se sice snaží o korekci skóre, jejich střely však nejsou pro Butelleho nijak nebezpečné.
     
    84
    Hráči Angers si nepřesně přihráli a ztratili míč. S ním šli na opačnou stranu hosté, ale zase se jim nepovedla rozehrávka.
     
    83
    Pablův centr z velké dálky sebrala obrana domácích namísto někdo z jeho spoluhráčů. Znovu se tak hráči Bordeaux nemohli dostat do zakončení.
     
    81
    Baptiste Santamaría uháněl směr branka Bordeaux, ale nakonec individuální akci do zdárného konce nedotáhl a poté přišel i o balon.
     
    80
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adélaïde, přichází Vincent Pajot.
     
    79
    Chystá se poslední střídání v utkání. I domácí tak vyčerpají všechny tři možnosti.
     
    77
    Rachid Alioui selhal v koncovce, když střílel z levé strany. Míč do své moci dostal Costil a hned ho odkopne od svého zařízení.
     
    76
    Domácí Capelle inkasuje žlutou kartu, když se tvrdě opřel do soupeře a poslal ho k zemi. Sudí byl nekompromisní a potrestal ho.
     
    76
    Tak se také stalo a hned z toho byla střela Aliouiho, ten však zamířil mimo tři tyče.
     
    75
    Autové vhazování pro domácí, sice je to na jejich polovině, ale budou mít možnost dostat se s míčem daleko od své branky.
     
    75
    De Préville se ujal exekuce volného přímého kopu, ale poté poslal míč jen nad břevno domácí branky. Následuje tak pouze a jen odkop od ní.
     
    74
    Nyní ale Kalu vybojoval volný přímý kop, když byl před velkým vápnem faulován.
     
    73
    Další z pokusů hostů, jak ohrozit branku domácích. Samuel Kalu ale z rohu velkého vápna poslal balon jen vedle tyče Buttelleho branky.
     
    72
    Costil si pohlídal bližší tyč, u které se snažil o zakončení Thomas Mangani, jeho střela ale končí přímo na brankáři Bordeaux.
     
    71
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Mathias Pereira Lage, přichází Farid El Mellali.
     
    71
    Po této standardní situaci ale nezakončili a v pohodě tak mohl brankář domácích Butelle odkopnout balon od svého zařízení.
     
    70
    Hosté tak mají na to, aby se zápasem něco udělali, něco málo přes dvacet minut. Nyní budou zahrávat rohový kop.
     
    69
    Marně se stále hosté snaží o nějakou korekci skóre. Kontaktní branka by jim jistě pomohla v dalším vývoji zápasu, avšak zatím je stále v nedohlednu.
     
    68
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Hwang Ui-jo, přichází Josh Maja.
     
    68
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Rayan Aït-Nouri, přichází Théo Pellenard.
     
    66
    Mathias Pereira Lage se proháčkoval v pokutovém území skrze obranu soupeře a poté odcentroval míč k penaltovému puntíku. Jen díky včasnému zákroku obránce hostů nemohl jeho spoluhráč zakončit.
     
    66
    Už ale opět domácí, kteří získali míč a unikli na opačnou stranu. Thomasův pokus se pak mezi tři tyče nevešel.
     
    65
    Po nepřesné střele domácích následoval odkop od hostující branky, který provedl Costil. Posílá tak svůj tým znovu do útočné akce.
     
    64
    Na zemi se po střetu se soupeřem ocitl Nicolas de Préville, ale nakonec je v pořádku a pokračuje okamžitě dále ve hře. Byl jen trošku otřesený.
     
    63
    Domácí jen tak nepouštějí balon soupeři, jsou s ním znovu na jeho polovině a kombinují. Obrana Bordeaux se tak musí mít znovu na pozoru.
     
    63
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Raoul Bellanova, přichází Yassine Benrahou.
     
    62
    Hostům ve slibně se rodící akci utekl balon za zadní čáru a následuje tak pouze odkop od branky Angers.
     
    61
    Po delší době se s míčem na polovinu Angers dostali hosté, ale před Butellem se ke střele nakonec vůbec nedostali.
     
    60
    Po šedesáti minutách hry stále vedou domácí hráči nad Bordeaux o dva góly. Zatím to na hostující straně nevypadá na nějaký obrat. Uvidíme, co nabídne posledních třicet minut.
     
    58
    Mathias Pereira Lage opět utekl všem na levé straně a poté centroval. Míč pak obrana hostů srazila do zámezí a domácí zahrávají autové vhazování.
     
    56
    Nicméně hosté stále ztrácejí dva góly, domácí hrají v pohodě a nyní se dostali do další šance, která však zaplula jen do rukavic Costila.
    54. Reine-Adélaïde se sice prosadil, ale z ofsajdu. Jeho branka tak nebyla uznána.
     
    54
    Domácí se sice po volném kopu neprosadili, z následné akce už ano. Jeff Reine-Adélaïde se natáhl po střílené přihrávce od Santamaríi a špičkou kopačky pak poslal balon za Costilova záda. Angers se tak radovalo už ze čtvrté branky, avšak nakonec po komunikaci sudího s VAR není gól uznán kvůli ofsajdové pasti.
     
    52
    Santamaría byl přistrčen soupeřem na polovině hostů a následuje volný přímý kop pro Angers. Uvidíme, jak s touto standardní situací domácí naloží.
     
    51
    Hráči Angers jsou stále na polovině soupeře a kombinují. V cestě jim stojí pozorná obrana, která je do žádné šance zatím nepouští.
     
    50
    Rachid Alioui na levé straně poslal centr do pokutového území, který zpracoval Capelle, ale po jeho střele pak zasáhla obrana Bordeaux.
     
    49
    A hned se dostal do přečíslení, jenže na pravé straně dobře míč nezpracoval jeden z hráčů Angers a to stálo domácí balon.
     
    48
    Rayan Aït-Nouri je nakonec v pořádku a už je zpátky ve hře. Domácí celek tak pokračuje už v klasickém počtu hráčů.
     
    48
    Míč je v zámezí, autové vhazování pro domácí celek, který tak může zůstat u míče.
     
    47
    U pravé postranní čáry na vlastní polovině šel do obranného zákroku Rayan Aït-Nouri, srazil se však se soupeřem a došlo k jeho zranění. Je třeba jeho ošetření, vypadá to, že má něco s prstem u ruky.
     
    46
    Hosté jako první sáhli na sestavu a poprvé vystřídali. Nová akvizice na hřišti, Toma Bašić, se hned dostal k míči, jeho přízemní pokus zastavila domácí obrana.
     
    46
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Albert Nicolas Lottin, přichází Toma Bašić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 4 – 2
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:05.
     
    První poločas je za námi a rozhodně bylo na co se koukat. Už ve čtvrté minutě otevřel účet utkání Nicolas de Préville a poslal Bordeaux do vedení. Pak ale přišly chvíle pro domácí tým. Nejprve v sedmadvacáté minutě srovnal Jeff Reine-Adélaïde a po jeho přesné trefě pak o šest minut později strhl vedení na stranu Angers Mathias Pereira Lage. Třešničkou na dortu pak pro domácí byl gól v poslední minutě první půle, když za Costilem rozvlnil síť Thomas Mangani. Hosté tak po změně stran mají co dohánět.
     
    45
    První poločas skončil.
    45. Thomas MANGANI - 3:1
     
    45
    Angers právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru prvního poločasu se domácí dostávají do dvoubrankového náskoku. Hosté propadli uprostřed hřiště a do akce se tak jali hráči Angers. Poté THOMAS MANGANI převzal míč a u bližší tyče nedal šanci Costilovi – 3:1. Ten tak loví míč ze své sítě dnes už potřetí. Asistence: Jeff Reine-Adélaïde.
     
    42
    Akce střídá akci a v té další mohli být znovu domácí hráči. Jenže se nechali obrat o balon, s kterým už na opačnou stranu rychle míří hostující celek.
     
    41
    Znovu domácí hráči, kteří se dostávali opět před branku hostů. Jenže ti je obehráli a dostali balon do své moci. Nyní se pokoušejí o akci na druhé straně.
    40. Costilův pohotový zákrok.
     
    40
    A po ní musel zasahovat Benoît Costil. Proti střele soupeře se zaskvěl a zlikvidoval tak další velkou domácí šanci. Notně podržel svůj tým.
     
    40
    Jdeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu, u míče jsou domácí a derou se do další akce.
     
    39
    Obrana Bordeaux držela míč na svých kopačkách a poté ho dostala na polovinu domácích. Avšak beci Angers je o něj připravili.
     
    38
    No hosté v čele s brankářem Costilem čelí dalším útokům a Costil se tak mezi třemi tyčemi musí ohánět. Nyní v klidu dostal balon pod kontrolu a odkopl ho od své branky pryč.
     
    37
    Capelle dostal od Manceaua přihrávku, kterou poté chtěl zužitkovat, avšak jeho pokus proletěl jen kolem tyče Costilovy brány.
     
    35
    Domácí tak po ospalejším úvodu nakonec ožili a dokázali nejen smazat svou ztrátu, ale otočit stav utkání na vlastní stranu. Příznivci Angers tak svými hlasivkami ženou své hráče znovu dopředu.
    33. Mathias Pereira Lage - 2:1
     
    33
    Angers právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už povedlo a domácí hráči strhávají vedení na svou stranu. MATHIAS PEREIRA LAGE se hnal dopředu, zasekl obránci před ním a pokračoval dále. Poté kousek před velkým vápnem vyslal dělovku, která prošla do hostující branky kolem natáhnutého Costila – 2:1. Asistence: Rayan Aït-Nouri.
     
    32
    Jeff Reine-Adélaïde poslal přízemní přihrávku směrem pokutové území, avšak Rachid Alioui na míč nedosáhl.
     
    31
    Uprostřed hřiště dostal do své moci míč domácí Baptiste Santamaría a i když před ním byli dva hráči soupeře, dostal se do blízkosti Costila. Angers ale nakonec nevystřelil.
     
    30
    Po třiceti minutách hry je stav srovnaný a sledujeme útočný fotbal z obou stran, který se divákům musí líbit. Nyní se znovu do akce přihnali hosté, ale domácího brankáře poté neohrozili.
     
    29
    Domácí notně ožili, po vyrovnání se hnali do další šance, kterou spálil Jeff Reine-Adélaïde. Střelec vyrovnávací branky se tak nyní prosadit nedokázal.
    27. Jeff REINE-ADÉLAÏDE - 1:1
     
    27
    Angers právě vstřelilo branku!
    Krásná domácí akce a je vyrovnáno. Na pravé straně se uvolnil Pereira Lage a poslal krásný centr do pokutového území, kde poté JEFF REINE-ADÉLAÏDE napálil z voleje míč přímo k bližší tyči. Hostující brankář Costil tak byl bez šance – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Mathias Pereira Lage.
     
    25
    Ale ani hosté svou akci nedokončili do zdárného konce. Na opačné straně pak z levé strany zakončil Baptiste Santamaría, ale jeho dalekonosný pokus končí jen vedle Costilovy brány.
     
    24
    Skrze obranu hostů poslal míč Jeff Reine-Adélaïde, dále se ale nedostal. Hráči Bordeaux ho nakonec obehráli a přispěchali s dalším útokem na druhou stranu.
     
    23
    Kus od velkého vápna zakončoval Pierrick Capelle, avšak balon zaletěl pouze vysoko nad branku Benoîta Costila.
     
    22
    Domácí však z této standardní situace nezahrozili a opět přicházejí o balon. S ním na druhou stranu spěchají zase hosté.
     
    21
    Pavlović vyslal jedovku směrem k brance hostů, tu poté obrana Bordeaux odvrátila na rohový kop.
     
    20
    Dalekonosná přihrávka na nabíhajícího Ui-jo nevyšla, ten nedokázal dobře zpracovat míč a ten získávají opět domácí hráči.
     
    18
    Domácí hráči postupně více ožívají a tlačí se čím dál více před branku soupeře. Avšak s koncovkou je to už horší. Znovu spálili další možnost ke střele a dávají balon fotbalistům Bordeaux.
     
    16
    A ani hostům se nepovedlo dostat se do zakončení před brankou Benoïta Costila a ten tak měl k dispozici další odkop.
     
    15
    Albert Nicolas Lottin převzal centr od Jimmyho Brianda a po zemi vystřelil. Do jeho pokusu ale vložil nohu obránce Angers Mateo Pavlović a bylo po šanci.
     
    14
    Pablo si všiml dvou hráčů před ním a před možným hrozícím nebezpečím, že by přišel o balon, nahrál ho na malou domů pro Costila. Ten pak odkopl míč hned pryč od své branky.
     
    13
    Ludovic Butelle si vyběhl z branky a letící míč pak odkopl pravačkou daleko od svého zařízení. Posílá tak své spoluhráče znovu na polovinu soupeře.
     
    12
    Ale zastaveni byli už ve středu pole a rázem tak ztrácejí míč. Do akce tak mohou vyrazit opět fotbalisté Girondins Bordeaux.
     
    11
    Po nepřesné střele hostů skončil míč jen v moci obrany domácího celku a hráči Angers se pokoušejí projít na polovinu Bordeaux.
     
    10
    Jeff Reine-Adélaïde dostal přihrávku a poté si seběhl na pravou stranu malého vápna, jenže míč mu utekl a nestihl zakončit před Costilem. Následuje tak pouze odkop od jeho branky.
     
    8
    Z pravé strany se pokusil vystřelit agilní Hwang Ui-jo, tentokráte však jeho pokus zastavila taktéž obrana Angers.
     
    7
    Nyní už se to domácím povedlo a dostali se na polovinu hostů. Jenže jejich zakončení zabrzdil obranný zákrok Mexera a hráči Bordeaux tak spěchají do dalšího útoku.
     
    6
    Po další akci hostů se míč dostal za zadní čáru, a to díky domácím. Rohový kop pro Bordeaux. To je zatím lepším týmem, domácí se do šance ještě nedostali.
     
    5
    Sudí ještě gólovou situaci řešil s VAR, ale nic nebylo shledáno. Gól platí a domácí musejí dohánět své manko.
    4. Nicolas de Préville - 0:1
     
    4
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    A hned z této standardní siutace jdou hosté do vedení. K exekuci volného kopu se postavil NICOLAS DE PRÉVILLE a poté svou střelou umístil míč k levé tyči z pohledu domácího brankáře. Ten se po míči sice natahoval, leč marně – 0:1.
     
    3
    Žlutou kartu dostává Romain Thomas (Angers SCO).
     
    2
    A další pokus hostů, kteří jsou od úvodních minut aktivním týmem. Hwang Ui-jo opět mohl zakončit, avšak byl faulován a následuje volný přímý kop pro Bordeaux.
     
    1
    Hwang Ui-jo se hned v úvodu zápasu postaral o první šanci zápasu. Těsně před domácí brankou sklepával míč po centru svého spoluhráče, zakončil však mimo tři tyče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu a utkání tak bude moci za malý okamžik začít. Začíná nový ročník Ligue 1 také pro týmy Angers a Bordeaux.
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Butelle (C) – Manceau, Pavlović, Thomas, Aït-Nouri – Reine-Adélaïde, Santamaría, Mangani – Pereira Lage, Alioui, Capelle.
    Náhradníci: Petković – Pellenard, Cissé, El Mellali, Pajot, Kanga, Bahoken.

    Girondins Bordeaux FC: Costil – Bellanova, Pablo, Mexer, Benito – Tchouaméni, Lottin – Briand, Kalu, de Préville – Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Poussin – Koscielny, Kwateng, Bašić, Benrahou, Maja, Kamano.

    Rozhodčí: El Hadj – Pasqualotti, Boutry.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Nejprve zvítězilo Bordeaux 2:1, poté Angers 1:0.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Hosté z Girondins Bordeaux skončili v těsném závěru za svým dnešním soupeřem. Umístili se totiž na čtrnácté pozici a zapsali o pět bodů méně, tedy jednačtyřicet. Také oni tedy nemuseli řešit barážové či sestupové starosti. V Bordeaux už nebude působit český fotbalista, jenž po sezóně ukončil hráčskou kariéru. V klubu ale zůstal, stal se asistentem trenéra rezervního týmu Bordeaux. Hostům se příprava moc nepodařila. Ze šesti utkání vyhráli jednou, v ostatních případech pak vždy prohráli. Na to budou chtít hráči Bordeaux zapomenout a pokusí se v úvodním venkovním duelu získat nějaké body. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Angers SCO

    Fotbalisté domácího Angers zakončili loňskou sezónu na třináctém místě s šestačtyřiceti body. S notným náskokem si tak zajistili klidný konec, aniž by byli ohroženi baráží či dokonce sestupem. V přípravném období se jim dařilo, z šesti odehraných utkání dokázali třikrát zvítězit, jednou remizovali a dvakrát prohráli. Dá se říci, že jsou tedy na nový ročník Ligue 1 připraveni a už se těší na první duel, ve kterém vyzvou Bordeaux.
     
    Hezký sobotní večer u francouzské Ligue 1. V pátek odstartovala nová sezóna této prestižní soutěže, které se také někdy říká liga talentů a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Angers SCO a Girondins Bordeaux FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 27. Reine-Adélaïde (Pereira Lage), 33. Pereira Lage (Aït-Nouri), 45. Mangani (Reine-Adélaïde) – 4. de Préville

    Karty:   3. Thomas (AGR), 76. Capelle (AGR) – 89. Benito (BOR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:15.
    Angers SCO: Butelle (C) – Manceau, Pavlović, Thomas, Aït-Nouri (68. Pellenard) – Reine-Adélaïde (80. Pajot), Santamaría, Mangani – Pereira Lage (71. El Mellali), Alioui, Capelle.
    Náhradníci: Petković – Pellenard, Cissé, El Mellali, Pajot, Kanga, Bahoken.

    Girondins Bordeaux: Costil – Bellanova (63. Benrahou), Pablo, Mexer, Benito – Tchouaméni, Lottin (46. Bašić) – Briand, Kalu, de Préville – Hwang Ui-jo (68. Maja).
    Náhradníci: Poussin – Koscielny, Kwateng, Bašić, Benrahou, Maja, Kamano.

    Rozhodca: El Hadj – Pasqualotti, Boutry

    Diváci: 10 749