Arsenal – Lyon 1:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:2 (1:0)
Olympique Lyon
cz Nedeľa 28.07.2019, 16:15 • Emirates Stadium (London) • Emirates Cup
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u evropského fotbalu na počtěnou! (18:12:54)
     
    Je hotovo. Lyon otočil utkání s Arsenalem díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase a získává Emirates Cup! Na obratu se podílel Moussa Dembélé, který vstřelil obě branky svého celku. Za Gunners se prosadil Pierre-Emerick Aubameyang.

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 12:11. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:9.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Obránce Andersen nyní tělem skvěle zastavil Nketiaha a nechal míč doklouzat za brankovou čáru. Anthony Racioppi bude odkopávat od své branky a utkání brzy skončí.
     
    90
    Gunners to nyní před vápnem zbytečně přehráli a o míč nakonec přišli. Bylo tam několik místeček pro zakončení, ale ani jedno nepřišlo. Pokračuje se hrou Lyonu.
     
    89
    Mustafi nyní na hranici zranění zastavoval akci Lyonu v šestnáctce. Německý obránce obětavě padl pod nohy hráče, který již mohl zakončovat. Bude z toho roh.
     
    88
    Takhle Martinelli v dospělém fotbale nejspíše neuspěje. Brazilský mladík se dostal po pravé straně do útoku, ale mezi dvěma hráči neuvěřitelně teatrálně upadl. Sudí dneska tyto zákroky posuzuje velice správně.
     
    87
    Pomalu a jistě se dnešní duel blíží ke svému konci. Aktuálně je o něco blíže k zisku trofeje Lyon, ale Arsenal se to v posledních minutách pokouší výrazně změnit.
     
    86
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Monreal, přichází Medley.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Aubameyang, přichází Burton.
     
    85
    Další nebezpečné snažení Arsenalu bylo ukončeno po střele z vápna. Rána jednoho z hráčů ale šla jen do středu branky, navíc sudí viděli další ofsajdové postavení.
     
    84
    Právě Olympique se pak dostal do rychlé akce. Byl to Memphis Depay, jenž pelášil sám na branku Arsenalu. Písknut mu byl ovšem ofsajd, a tak je akce ukončena.
     
    83
    Hrálo se nyní u branky Lyonu, kde lehce zachyboval mladý švýcarský brankář. Gól z toho nicméně nebyl a pokračuje se hrou hostujícího mužstva.
     
    81
    Celou situaci na sebe vzal Pierre-Emerick Aubameyang. Jeho technický pokus šel na první tyčku, ale míč se do branky nakonec nedostal.
     
    80
    Dani Ceballos nyní menším teartálním pádem, který od španělským fotbalistů známe, vybojoval standardní situaci z velice luxusní pozice. Arsenal na hranici šestnáctky zahrává přímý kop.
     
    78
    Arsenal se pokouší hrát a co nejdříve vstřelit opět vyrovnávací branku. Lyonu se ale po obratu celkem daří, všeobecně jsou ve druhém poločasu lepším celkem oproti první části.
     
    76
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Nelson, přichází John-Jules.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Maitland-Niles, přichází Jenkinson.
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Traoré, přichází Fofana.
    75. DEMBÉLÉ - 1:2
     
    75
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak tohle opravdu naštve! Arsenal se dočkal branky, ale ta rozhodčím nebyla uznána. Do protiakce se tak dostal Lyon a střídající MOUSSA DEMBÉLÉ vstřelil již svou druhou branku v tomto duelu!

    David Panuška

    Góly: 36. Aubameyang – 67. Dembélé, 75. Dembélé


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 12:11. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:9.
    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles (76. Jenkinson), Chambers (70. Mustafi), Papastathopulos, Monreal (86. Medley) – Guendouzi (46. Nketiah), Xhaka – Mchitarjan (70. Ceballos), Willock (70. Martinelli), Aubameyang (86. Burton) – Lacazette (13-76. Nelson (76. John-Jules))
    Náhradníci: Martínez – Jenkinson, Martinelli, Nelson, Nketiah, Burton, Mustafi, Medley, John-Jules, Ceballos

    Olympique Lyon: Lopes (46. Racioppi) – Dubois, Yanga-Mbiwa (61. Andersen), Denayer, Marçal (61. Rafael) – Lucas (46. Aouar), Mendes, Diop (46. Tousart) – Traoré, Depay, Gouiri (46. Dembélé).
    Náhradníci: Tătărușanu, Racioppi – Ndiaye, Tousart, Rafael, Dembélé, Fofana, Aouar, Kitala, Tete, Augarreau, Andersen