New England – Orlando City 4:1 (kon.) | New York RB – Columbus 2:3 (kon.) | Dallas – Real Salt Lake 0:0 (kon.)
Houston – Seattle 0:1 (kon.) | Montreal – Philadelphia 4:0 (kon.) | Chicago Fire – DC United 0:0 (kon.)
Minnesota – Vancouver 0:0 (kon.) | Toronto – Cincinnati 2:1 (kon.) | San Jose – Colorado Rapids 3:1 (kon.)
Portland – LA Galaxy 4:0 (kon.)
koniec
Montreal Impact
4:0 (2:0)
Philadelphia Union
cz Nedeľa 28.07.2019, 02:00 • Olympijský stadion v Montrealu • MLS
Predzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek ode mne vše, přeji vám hezký zbytek nedělního dne a brzy na počtenou! (04:04:53)
     
    Jak vidno ze statistik, hostující Filadelfie byla o něco více ofenzivnější než její soupeř. Přesto neměla střelecké štěstí, na rozdíl od montrealských Lappalainena a Okwonkwa, kteří oba vstřelili po dvou gólech.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:9.
     
    V Montrealu je dobojováno! Možná trochu překvapivější výsledek než se očekávalo, ale pro domácí tým velmi cenný. Nejenže díky tomu zlomil nepříznivou tabulkovou sérii, navíc dokázal obrat o body lídra tabulky, kterým právě Filadelfie je. K tomu všemu se ještě dokázal o něco vzdálit od dotahujících se hráčů.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Svým dlouhým odkopem dokázal Evan Bush ještě nasměrovat své spoluhráče do akce. Rychlostní souboj ovšem Bayiha prohrál, což mělo za následek převzetí míče hráči v bílých dresech.
     
    90+1
    Hlavní sudí nastavuje i v druhé půli dvě minuty!
     
    88
    Ani v nejmenším to nechce Filadelfie zabalit a pokračuje tak ve svém útočném snažení. Na pozici obrany Montrealu se ale stále nic nezměnilo, domácí tým stále udržuje svého soupeře dost daleko od branky.
     
    87
    Hosté se ale stále nevzdávají a znovu se pokouší o průnik na branku. Obrana Montrealu ale drží svého soupeře velmi zkrátka, navíc dosti daleko od velkého vápna.
     
    86
    Přetahovaná o míč ve středu pole jej poslala do spárů vítězného domácího týmu. Ten ale také musí kombinovat na vlastní polovině a čekat na otevření průchodu do pásma útočného.
     
    85
    V útočné situaci je nyní tým Montrealu, který se díky sérii několika přihrávek pokusil najít vhodnou pozici pro vystřelení. To nakonec dokázal gólman Blake vyrazit daleko před sebe.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Marco Fabián (Philadelphia Union).
     
    82
    I druhý dvougólový střelec Montrealu opouští hrací plochu. Teprve dvacetiletý Lassi Lappalainen si při svém debutu v MLS počínal velmi zkušeně, tentokrát však již přepouští své místo Mathieu Choinieremu.
     
    81
    Další rohový kop Filadelfie, tentokrát rozehraný nakrátko.
     
    79
    Montrealští rozehráli svou vlastní průnikovku na opačný konec hřiště. Ani oni ale nebyli úspěšní tak, jak by zřejmě vyžadovali. Obránci Filadelfie je totiž dokázali na polovině hřiště od míče odstavit, naopak jim samotným se vyvedl přesun před Bushe.
     
    78
    Velmi přetažený rohový kop Filadelfie dal možnost Evanu Bushovi chopit se míče a dalekým odkopem jej poslat mimo vlastní ohrožení.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Rudy Camacho (Montreal Impact).
     
    76
    Míč stále patří fotbalistům v barvách amerického celku. Filadelfie se snaží projít hlouběji na polovinu soupeře, což se sice daří, samotné ohrožení branky však již nikoliv.
     
    75
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází Fabrice-Jean Picault, přichází Anthony Fontana.
     
    74
    Montrealská obrana stále zažívá krušné chvilky, neboť Filadelfii se daří kombinovat krátce před velkým vápnem. Domácí tým ale vystavěl tuhý blok, který stále odráží jakoukoliv pronikající střelu.
     
    72
    Ani za takhle nepříznivého stavu ale Filadelfie nenechává nic náhodě a snaží se stále ohrožovat branku Evana Bushe. Obrana Montrealu se ale dosti snaží a jakýkoliv útočný tlak svého soupeře dříve či později stejně zablokuje.
     
    69
    Právě dvougólový střelec Orji Okwonkwo už žádnou další trefu nepřidá. Na hřišti ho totiž střídá Clément Bayiha.
     
    67
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tomu se říká gól per excellence! ORJI OKWONKWO převzal na půlce vysoký nákop, s nímž se záhy vydal zcela sám přes celou polovinu hřiště a velmi přesně v souboji jeden na jednoho překonal bezmocného Blakea. Asistence: Maximilliano Urruti.
    - 4:0
     
    66
    Zakaria Diallo svou dlouhou hlavičkou dokázal poslat míč mimo hřiště a na čas zmařit tlak soupeře.
     
    65
    U míče jsou ovšem po Bushově výkopu opět fotbalisté Filadelfie. Ti rozehrávají jednu z dalších vlastních průnikovek přes střední pásmo směrem k vápnu.
     
    64
    Ofsajd zastavil Picaulta v pokračování jeho samostatné akce.
     
    62
    Střídání v týmu Montreal Impact: ze hřiště odchází Ignacio Patti, přichází Rudy Damacho.
     
    62
    Montrealští záhy vyběhli do brejku po křídle. Míč si držel na svých kopačkách Maximilliano Urruti, který ovšem narazil na skálu v podobě Raymona Gaddise, čímž také o míč přišel.
     
    60
    Po prvotním odražení náporu Filadelfie po rohovém kopu se hosté znovu dostali do šance a z tlaku využili další roh. Po něm si ale v útoku počínají o něco obezřetněji.
     
    59
    Ten ovšem nakonec prohrál a Filadelfie se dostala do šance. Wootenovu střelu ale Bush srazil mimo hřiště, čímž má hostující celek výhodu rohového kopu.
     
    59
    U míče se stále drží fotbalisté Montrealu. Musí o něj ale svádět tuhý boj se svým soupeřem na úrovni středového kruhu.
     
    56
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází Matt Real, přichází Andrew Wooten.
     
    56
    Na druhé straně mohl pro změnu zaútočit Maximilliano Urruti. Střelu z vápna ale vyslal pod dosti velkým úhlem, čemuž navíc pomohlo i přistrčení míče obráncem Filadelfie. Domácí tak kopou rohový kop.
     
    54
    Tuto šanci ale nedokázal Marco Fabián využít. Přímý kop se mu odrazil ode zdi, následnou dorážku dokázal jeden z obránců Montrealu srazit vysoko nad sebe.
     
    53
    Do otevřeného prostoru vyběhl Fabrice Picault, doprovázen dalšími dvěma spoluhráči. Nakonec ale nestačil na Zacharyho Brault-Guillarda, který si ovšem počínal nedovoleně při Picaultově bránění, takže se kope proti Bushově brance.
     
    52
    Filadelfie dokázala vyběhnout z útočného sevření Montrealu a naopak dostat soupeře pod kombinační tlak. Z něj se ovšem nedokáže přiblížit k velkému vápnu a také ohrozit branku.
     
    49
    Střídání v týmu Philadelphia Union: ze hřiště odchází Brenden Aaronson, přichází Ilsinho.
    46. LAPPALAINEN - 3:0
     
    46
    Montreal právě vstřelil branku!
    To bylo od Montrealu velmi rychlé! Krátce po úvodním výkopu se zmocnil míče LASSI LAPPALAINEN, který využívá další brejk a připisuje si již druhou trefu v dnešním utkání. Bez asistence.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je u konce, navíc s trochu překvapivým výsledkem. Přestože se během poločasu střelecky o něco více snažili hostující fotbalisté, domácí Montreal efektivně využil svých dvou brejků, díky čemuž zaslouženě vede právě o dvě branky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nakonec se ale přeci jen do šance dostala, díky čemuž Bush vykopával.
     
    45+1
    Ještě o jednu z posledních akcí první půle se pokouší Filadelfie, ta ovšem momentálně z dlouhé kombinace u vlastní branky příliš vytěžit nedokázala.
     
    45+1
    Hlavní sudí nastavuje dvě minuty!
     
    45
    V posledních vteřinách první půle je u míče Montreal, kombinujíc na vlastní polovině.
     
    42
    Velmi důrazně si počínal Maximilliano Urruti. Poté, co Medujavin odkopl míč kolmo k vlastní brance, ho skluzem poslal tvrdě k zemi, za což si vykoledoval od sudích žluté napomenutí.
     
    41
    Nadlidský úkol pro Ignácia Piattiho bylo projití hned přes pět protihráčů. Zákonitě se mu to také nepovedlo a o míč přišel. Přesto ještě nějakou chvíli dokázal udržet svůj tým ve střeleckém postavení.
     
    40
    Filadelfie ale nic nevzdává a stále se drží u míče a v útočném tempu. Poslední akci hostů ovšem velmi spolehlivě dokázal zlikvidovat Evan Bush.
    37. OKWONKWO - 2:0
     
    37
    Montreal právě vstřelil branku!
    Zdá se, že šance Filadelfie na vyrovnání jsou prozatím ta tam, neboť Montrealu se podařilo využít brejku! Přihrávku od Ignacia Piatiiho dokázal využít nabíhající ORJI OKWONKWO, který křižmo zprava důrazně rozvlnil síť za zády Blakea. Asistence: Ignacio Piatti.
     
    35
    Evan Bush nezažívá zrovna klidné chvilky před vlastní brankou. Hostující tým se stále více a více pokouší o srovnání. Proti nim ale stojí připravená obrana Montrealu, které se zatím daří všechny akce soupeře odrážet.
     
    34
    Nakonec však byl americký tým vytlačen zpět na vlastní polovinu, kde zahajuje novou invazivní akci proti soupeřově brance.
     
    33
    Tlak hostí ale stále graduje. Poslední střelu důležitým obranným zákrokem srazil mimo hřiště Zachary Brault-Guillard.
     
    32
    O křižné zakončení z pravé strany se velmi nadějným způsobem pokusil Marco Fabián. K jeho smůle si ale střelu namířil přímo do rukavic gólmana Montrealu a vyrovnat tak nedokázal.
     
    31
    Stále jsou o míče fotbalisté Filadelfie. Byť tedy nyní kombinují pouze na vlastní polovině hřiště.
     
    29
    Znovu byl v akci Orji Okwonkwo. Tentokrát se po odkopu některého ze svých spoluhráčů pokusil o výběh do brejku. Cestu mu ale na půlce zkřížili hned dva obránci v barvách Filadelfie, čímž jeho průnik vzal za své a hosté se dokázali udržet na soupeřově polovině.
     
    27
    Po centru Brault-Guillarda skočil šipku Orji Okwonkwo a hlavou se jej pokusil dopravit do sítě. V této situaci ale nebyl příliš přesný, neboť míč nakonec skončil těsně vedle pravé tyče filadelfijské branky.
     
    26
    Pokus o průnik hostí zastavil Saphit Taïder. Naopak svým obloukovitým nákopem vyslal do šance svůj tým. Montreal tak začal okupovat útočné pásmo, které prozatím neopustil.
     
    24
    Dlouhým autovým vhazováním se opět dostal do hry kanadský celek. Ten je také po delší době úspěšný v průniku na branku, ovšem celou akci nedokázal Zachary Brault-Guillard dotáhnout zcela dle svých představ.
     
    23
    Zdá se ale, že více kontrolují hru hráči Filadelfie. Po křídle se snažil projít Picault, před dotírajícím domácím hráčem ale posléze posunul míč za sebe na svého spoluhráče.
     
    22
    Proti nim ale do brejku vyběhl Alejandro Bedoya, který také z hranice velkého vápna vypálil na branku Evana Bushe. Svou střelu ale umístil příliš doleva, čímž dolétla vedle tyče.
     
    20
    Po krátkém mezidobí, kdy se míče zmocnili hosté, se ten opět dostal do sevření Montrealu. Kanaďané stále kombinují na vlastní polovině.
     
    19
    U míče se drží fotbalisté domácího Montrealu. Ti se ovšem nedokáží probít z vlastní poloviny hřiště a zaútočit proti brance Filadelfie.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Zakaria Diallo (Montreal Impact).
     
    8
    Útočná síla Montrealu nabývá na otáčkách! O další akci se po Lappalainenově nahrávce postaral Daniel Lovitz. Ten ale tentokrát tak úspěšný nebyl.
     
    4
    Montreal právě vstřelil branku!
    Trochu paradoxně tak jdou do vedení jako první domácí hráči Montrealu. Při svém debutu v MLS si povedeně před branku naběhl LASSI LAPPALAINEN a spolehlivě uklidil míč za záda Andreho Blakea. Asistence: Zachary Brault-Guillard
    - 1:0
     
    3
    Velká akce hostujícího týmu na sebe nenechala dlouho čekat! Střela Jacka Elliota ale mířila příliš vysoko nad branku Montrealu, tudíž s ní Bush ani neměl mnoho práce.
     
    2
    Filadelfie vstoupila do utkání o něco aktivněji než její soupeř a již v druhé minutě se dočkala rohového kopu po chybném odkopu Lassiho Lappalainena.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    V sestavě Filadelfie je jedno jméno, které by českým fanouškům mělo být známé, zejména tedy fanouškům pražské Sparty. Na hrotu nastupuje útočník Fabrice Picault, který to na Letné zkoušel v sezoně 2014/15, ovšem odehrál pouhých šest minut v pohárovém utkání s Jabloncem, do ligy vůbec nezasáhl a posléze zamířil do německého druholigového St. Pauli.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Impact: Bush – Brault-Guillard, Diallo, Raitala, Lovitz – Okwonkwo, Shome, Taïder, Lappalainen – Urruti, Piatti.
    Náhradníci: Diop – Camacho, Bayiha – Azira, Krolicki, Choiniére – Jackson-Hamel

    Philadelphia Union: Blake – Real, Trusty, Elliot, Gaddis – Aaronson, Medunjanin, Bedoya – Fabián – Przybylko, Picault
    Náhradníci: Bendik – Collin, Allen – Ilsinho, Creawalle, Fontana – Wooten.

    Rozhodčí: Marrufo – Rockwell, Richardson – Guardia – VAR: Rivero.
     
    Poslední pětice vzájemných zápasu činí tři výhry Montrealu a dvě Filadelfie. V této sezoně byl úspěšnější americký celek, který svého kanadského soupeře porazil 3:0 po trefách Burkeho, Monteira a Bedoyi.
     
    To bilance Filadelfie činí poněkud rozmanitější rozvržení. Americký tým má z poslední šestice utkání právě dvě výhry, dvě remízy a dvě prohry. Navíc v obou případech zrcadlově remíza – prohra – výhra. I tak se ale drží na prvním místě Východní konference s tříbodovou ztrátou na druhou Atlantu.
     
    Montrealský tým není momentálně v optimální formě. Sice v posledním utkání dokázal v kanadském poháru porazit tým York 9 1:0, v celkovém součtu pak 3:2. V lize se ale kanadskému týmu momentálně příliš nedaří. Z posledních čtyř zápasů nezískal Montreal jediný bod. I proto určitě potřebuje udělat maximum, aby tuto sérii zlomil. I díky tomu, že se sice momentálně drží na postupovém místě do osmifinále, dotahuje se na něj s odstupem jednoho bodu Toronto a na dostřel je i Orlando.
     
    Zdravím vás u 21. kola americké fotbalové Major League Soccer. Montrealský Stade Saputo bude hostit duel mezi domácími Montreal Impact a hosty Philadelphia Union. Přeji příjemné fotbalové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Vít Trubička

    Góly: 4. Lappalainen (Brault-Guillard), 37. Okwonkwo (Piatti), 46. Lappalainen, 67. Okwonkwo (Urruti)

    Karty:   9. Diallo (MTR), 42. Urruti (MTR), 76. Camacho (MTR) – 82. Fabián (PHI)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:9.
    Montreal Impact: Bush – Brault-Guillard, Diallo, Raitala, Lovitz – Okwonkwo (69. Bayiha), Shome, Taïder, Lappalainen – Urruti, Piatti (62. Damacho).
    Náhradníci: Diop – Camacho, Bayiha – Azira, Krolicki, Choiniére – Jackson-Hamel

    Philadelphia Union: Blake – Real (56. Wooten), Trusty, Elliot, Gaddis – Aaronson (49. Ilsinho), Medunjanin, Bedoya – Fabián – Przybylko, Picault (75. Fontana)
    Náhradníci: Bendik – Collin, Allen – Ilsinho, Creawalle, Fontana – Wooten.

    Rozhodca: Marrufo – Rockwell, Richardson – Guardia – VAR: Rivero