Tobol Kostanaj – Jeunesse Esch 1:1 (kon.) | Almaty – Široki Brijeg 2:1 (kon.) | FK Makedonija – Alaškert 0:3 (kon.)
KF Teuta – Ventspils 1:0 (kon.) | Inter Turku – Brøndby 2:0 (kon.) | Levadia Tallinn – Stjarnan 3:2 (po pr.)
RFS Riga – Ljubljana 0:2 (kon.) | RoPS Rovaniemi – Aberdeen 1:2 (kon.) | Universitatea Craiova – Sabail 3:2 (kon.)
Minsk – FK Liepāja 1:2 (kon.) | Levski Sofia – Ružomberok sk 2:0 (kon.) | Limassol – Kauno Žalgiris 4:0 (kon.)
Kraków – Dunajská Streda sk 2:2 (po pr.) | Haugesund – Cliftonville 5:1 (kon.) | Milsami – FCSB 1:2 (kon.)
Neftçi Baku – Speranța Nisporeni 6:0 (kon.) | CS Petrocub – Larnaca 0:1 (kon.) | Kutaisi – Ordabasy 0:2 (kon.)
Vaduz – Breidablik 2:1 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Honvéd Budapešť 1:1 (kon.) | Zrinjski Mostar – AP Brera Strumica 3:0 (kon.)
Be'er Sheva – Laçi 1:0 (kon.) | Niederkorn – Cork City 1:2 (kon.) | Engordany – Dinamo Tbilisi 0:1 (kon.)
B36 Tórshavn – Crusaders 2:3 (kon.) | Hajduk Split – Gżira 1:3 (kon.) | Hibernians FC – Soligorsk 0:1 (kon.)
Kukësi – Debrecín 1:1 (kon.) | Fehérvár – Zeta 0:0 (kon.) | Mura – Haifa 2:3 (kon.)
Norrköping – St Patrick´s 2:1 (kon.) | Shkupi – Pjunik 1:2 (kon.) | Vitebsk – KuPS 1:1 (kon.)
Ballymena – Malmö 0:4 (kon.) | Budućnost Podgorica – Narva 4:1 (kon.) | Domžale – Balzan 1:0 (kon.)
Kilmarnock – Connah's Quay 0:2 (kon.) | Niš – Flora 2:2 (kon.) | Rangers – St Joseph's 6:0 (kon.)
Trnava – FK Radnik sk 2:0 (3:2 po pen.) | Reykjavík – Molde 0:0 (kon.) | Légia Varšava – Europa 3:0 (kon.)
Shamrock – Brann 2:1 (kon.)
koniec
FK Radnički Niš
2:2 (0:0)
Flora Tallinn
cz Štvrtok 18.07.2019, 20:45 • Gradski Stadion Čair (Niš) • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu odvetné zápasy prvního předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Radnički Niš a FC Flora Tallinn.
     
    FK Radnički Niš

    Srbské Radnički se po základní části uplynulé sezóny umístilo na sympatické druhé pozici, což automaticky znamenalo účast ve skupině o titul. Radnički si nakonec druhé místo přeci jenom udrželo, což znamenalo předkolo Evropské ligy. Niš za celou sezónu prohrálo pouze ve dvou případech, což je velice slušné číslo. Lépe na tom byl pouze CZ Bělehrad, jenž prohrál pouze jeden jediný zápas. Radnički se prezentovalo druhou nejlepší ofenzívou soutěže, na druhou stranu mělo třetí nejméně propustnou obranu. Radnički se bude o podobný úspěch pokoušet i v letošním ročníku domácí soutěže.
     
    FC Flora Tallinn

    Na opačné straně stojí estonský Tallinn, který se v současné době nachází na vedoucí pozici své domácí soutěže. Flora má náskok na druhou Levadiu pět bodů, což je v tuto chvíli celkem dostačující. Tallinn letos prohrál pouze dva zápasy, ten poslední před necelým měsícem, kdy celkem překvapivě nestačil na domácím stadionu na čtvrté Kalju, kterému podlehl poměrem 0:1. I tak má Flora druhou nejefektivnější útočnou vazbu celé soutěže, ideálním dojmem se jeví také obrana. Ta z devatenácti odehraných zápasů inkasovala pouze čtrnáctkrát, což je rovněž nejlepší v celé soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Radnički Niš: Knežević – Todorovski, Djordjević, Ostojić, Djordjević – Batrović, Bondarenko, Stojanović (C) – Jirka, Bojović, Tomić
    Náhradníci: Petrović – Cumić, Makarić, Meleg, Mitrović, Noma, Stevanović

    FC Flora Tallinn: Igonen – Kams (C), Kuusk, Purg, Jarvelaid – Liivak, Kreida, Ainsalu, Miller – Vassiljev – Sorga
    Náhradníci: Aland – Alliku, Lepik, Lukka, Nurmela, Poom, Sinyvaskiy

    Rozhodčí: Proske – Caletka, Hrubeš (všichni Česko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu to Niš zkoušela po levém křídle, kde to rychlostním způsobem zamýšlel Djordjević, který se ale daleko nedostal.
     
    4
    Následně dokázal čistým způsobem zasáhnout hostující Kreida, který se snažil najít kolegu Sorgu, což se vůbec nepovedlo.
     
    5
    Vůbec poprvé se k míči dostal hostující brankář Igonen, který si tak vyzkoušel rozehrávku od své branky, jenž byla vedena po zemi.
     
    6
    Jarvelaid odkopl míč kousek za středový kruh, kde se dokázal nejlépe zorientovat Stojanović, který svému celku vybojoval rohový kop.
     
    7
    K rozehrávce se postavil křídelník Tomić, který stáčel míč směrem od branky, avšak nakonec našel pouze hlavu jednoho z protihráčů.
     
    8
    Náběh za obranu si nedokázal načasovat domácí Todorovski, který se tak ocitl v ofsajdu, což také jasným gestem signalizoval sudí.
     
    9
    Radnički se usadilo u pokutového území, díky čemuž se poprvé dostalo do zakončení, avšak míč směřoval výrazně vedle branky.
     
    10
    Následoval nedovolený zákrok v podání napadajícího Batroviće, který zákrokem proti pravidlům poslal k zemi Ainsalua.
     
    11
    Flora se už delší dobu nedostala z vlastní poloviny, nepovedlo se to ani tentokráte, domácí smečka vybojovala hrací předmět zpět.
     
    12
    Navíc to vedlo k dalšímu ohrožení branky Igonena. Do zakončení se protlačil Djordjević, jehož rána nevyplašila hostujícího brankáře.
     
    13
    V krátkém časovém sledu přišel na řadu další nedovolený zákrok, tentokráte se na trávníku zjevil jeden z hráčů Tallinnu.
     
    14
    Flora se až nyní konečně na delší dobu dostala na útočnou polovinu. Jarvelaid spolupracoval s Millerem, jenž trefil nohu protihráče.
     
    15
    Do zajímavé šance se dostal Ainsalu, který to zkoušel pravou nohou, avšak v tomto případě zasahoval Knežević, jenž podržel svůj celek.
     
    16
    Pokus o vysunutí Tomiće se vůbec nepovedl, tuto přihrávku totiž dokázal vystihnout pozorný Kams, který vyvezl míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou.
     
    22
    Igonen se opět dostal k práci s hracím předmětem, který se pokusil vykopnout daleko od své branky, což se mu tak nějak povedlo.
     
    23
    Liivakovi se u pravé autové čáry podařilo vybojovat vhazování, o které se postaral Kams. Krátká souhra s prvně jmenovaným nikam nevedla.
     
    24
    V tuto chvíli se nehraje, neboť po jednom ze soubojů skončil na zemi hráč Radnički. Na nic vážného to nevypadá, brzo se bude pokračovat.
     
    25
    Pokus o centrovanou nabídku dokázal zablokovat obránce Purg, od kterého se míč odrazil do autu. Todorovski si tak vyzkouší jeho provedení.
     
    26
    Flora se na malý moment dostala na druhou stranu, avšak hodně rychle se musela vracet, neboť s dalším centrem přispěchal Todorovski.
     
    27
    V tuto chvíli nesledujeme zrovna atraktivní pasáž tohoto zápasu. Miller zkoušel za obranou najít Sorga, avšak to se nepodařilo.
     
    28
    Bondarenkova přihrávka na kolegu nebyla vůbec přesná, dokázal jí vystihnout pozorný Kreida, který kolem sebe neměl podporu spoluhráčů.
     
    29
    Srbský celek to opět zkoušel po pravém křídle, nicméně Jarvelaid zabránil jakýkoliv náznak centrů. Domácí tak raději otáčejí hru na levou stranu.
     
    30
    Domácí se svižným způsobem vymanili ze sevření, načež se k pokutovému území dostal Batrović, jehož nabídku odklízel do bezpečí Kuusk.
     
    31
    Ani třicet minut nám žádnou branku nepřineslo, hra se o poznání uklidnila. Tallinn znemožnil další pokus o centr, soupeř je i nadále u míče.
     
    32
    Radnički si díky aktivitě vynutilo standardní situaci, nedovoleným zákrokem se prezentoval Miller, který poslal k zemi Stojanoviće – volný kop.
     
    37
    Po delší době jsme se dočkali střeleckého pokusu. Z větší vzdálenosti to na branku soupeře zkoušel Bojović, jehož rána byla zablokována.
     
    38
    O rozehrávku rohového kopu se postaral Tomić, jehož nabídka opět doplachtila na hlavu soupeře. Flora se i tentokráte dokázala ubránit.
     
    39
    Naopak jsem sledovali pokus o rychlý protiútok, nicméně Vassilejov narazil do protihráče, který navíc zasáhl velice zodpovědným zákrokem.
     
    40
    Zablokovaný centr přinese srbskému celku už pátý rohový kop. Obrana soupeře si ve vzduchu počíná velice dobrým dojmem.
     
    41
    O provedení autového vhazování se postaral obránce Kams, který ve středu hrací plochy hledal Kreidu, jenž ale bohužel pro jeho celek přišel o míč.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Bondarenko si nedovoleným zákrokem pomohl v souboji s Kreidou, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí, jenž pískl do píšťalky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám celkem překvapivě nepřinesl žádný přesný zásah. Radnički bylo pochopitelně aktivnějším celkem, dohromady vypálilo hned osmkrát, avšak pouze jedna střela směřovala na branku soupeře. Naopak hráči estonského celku se snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se zatím celkem daří. Niš bude muset zabrat, marně dotahuje manko z prvního zápasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, jenž budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme se dočkali sympatického zakončení, zkoušel to Liivak, který ale na brankáře Kneževiće neuspěl.
     
    49
    Posléze se k rozehrávce od své branky postavil brankář Igonen, který konstruktivně roztáhl hru do strany, kde se nacházel Kams.
     
    50
    Flora to pro změnu zkusila přes levou stranu hrací plochy, tam se o centr pokoušel Miller, který narazil na prvního protihráče.
     
    51
    Batrović byl v souboji o míč příliš pozdě, proto musel sáhnout k nedovolenému zákroku, po kterém na zemi skončil Jarvelaid.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Marten Kuusk (FC Flora Tallinn).
     
    53
    O rozehrávku volného kopu se nakonec postaral záložník Vassiljev, který pochopitelně centroval do pokutového území, kde nikoho nenašel.
     
    54
    Niš se celkem pohotovým způsobem dostalo na druhou polovinu, jenomže Jirka nepřesně přihrával, čímž našel kopačku protihráče.
     
    55
    O provedení autového vhazování se nakonec postaral obránce Jarvelaid, který na útočné polovině hledal Ainsalua, jenž ještě roztáhl hru.
     
    56
    U postranní čáry si o přihrávku do běhu řekl Djordjević, který ještě předal míč do tandemu na Stojanoviće, jenž narazil pouze do Kuuska.
     
    57
    Už to vypadalo na zisk rohového kopu, avšak Kams ještě dopravil míč za postranní čáru. To znamená, že soupeř bude moci opět vhazovat.
     
    58
    Tallinn se na malý moment dostal k zdlouhavé kombinaci na vlastní polovině, načež se po přihrávce dostal ke střele mimo branku Sorga.
     
    58
    Střídání v týmu FK Radnički Niš: ze hřiště odchází Veljko Batrović, přichází Dejan Meleg.
     
    59
    Nakonec z toho byl ještě rohový kop, neboť si brankář Knežević na míč přeci jenom sáhl. Rozehrávka ale nepřinesla nic vážnějšího.
     
    59
    Střídání v týmu FK Radnički Niš: ze hřiště odchází Milan Bojovac, přichází Marko Mitrović.
     
    64
    Po delší době se domácí dostali do velice slušné příležitosti, zakončující Tomić to zkoušel táhlou střelou, se kterou si Igonen poradil.
     
    65
    Aktivita domácích je na malý moment u konce. Střídající Meleg si nedokázal pohlídat své postavení, nacházel se totiž v ofsajdu.
     
    66
    Střídání v týmu FC Flora Tallinn: ze hřiště odchází Martin Miller, přichází Vlasiy Sinyavskiy.
     
    67
    Flora se v posledních minutách pořádně zatáhla do obrany. Toho se pokusil využít Jirka, jehož střelecký pokus minul branku soupeře.
     
    68
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, zatím na první branku stále čekáme. To Floře maximálně vyhovuje, nachází se v postupové pozici.
     
    68
    Tým Niš právě vstřelil branku!
    Ono to bude hodně zajímavé, neboť se domácí dostávají do vedení! Todorovskimu se podařilo poslat míč do pokutového území, kde se nacházel MARKO MITROVIĆ, jehož projektil skončil za brankářem soupeře.
    68. MITROVIĆ - 1:0
     
    69
    Todorovski už nedokázal zastavit míč na hrací ploše, což logicky znamenalo autové vhazování, o které se postaral aktivní Jarvelaid.
     
    70
    Máme zaděláno na pořádnou zápletku. V tuto chvíli stačí domácím ještě jedna branka, to by se tento zápas dostal do prodloužení.
     
    71
    Téměř ihned po rozehrávce se na útočnou polovinu vydal Ainsalu, který byl napadán smečkou protihráčů, jenž slavila zisk balónu.
     
    72
    O rychlou odpověď se pokoušel hodně aktivní Ainsalu, který ani v tomto případě na brankáře nevyzrál. Knežević si připsal snadný zákrok.
     
    73
    Tentokráte si své postavení nedokázal pohlídat ani útočník Sorga, který se rovněž nacházel v ofsajdu. I tentokráte správný verdikt pomezního.
     
    73
    Střídání v týmu FK Radnički Niš: ze hřiště odchází Erik Jirka, přichází Nikola Cumić.
     
    74
    Igonen si dával s odkopem od své branky hodně načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho výkop i přesto zamířil za pomezní čáru.
     
    78
    Střídání v týmu FC Flora Tallinn: ze hřiště odchází Erik Sorga, přichází Mark Anders Lepik.
     
    78
    Radnički se opět velice snadným způsobem dostalo před pokutové území soupeře, avšak tam si útočným faulem pomohl Bondarenko.
     
    79
    Jarvelaid to u postranní čáry udělal velice zkušeným způsobem, míč totiž otřel o nohu soupeře, díky čemuž vybojoval autové vhazování.
     
    80
    Djordjević to nyní neudělal zrovna nejlépe, dopustil se nedovoleného zákroku. Na zemi skončil Sinyavskiy, následovat bude standardní situace.
     
    80
    Flora Tallinn vstřelila branku!
    Je tu vyrovnávací branka v podání estonského celku! Do pokutového území přiletěla nadýchaná nabídka, kterou na zadní tyči ještě vracel do malého vápna jeden z hostujících hráčů, přičemž se o přesný hlavičkový pokus postaral HENRIK PURG.
    80. PURG - 1:1
     
    82
    Radnički to nyní bude mít hodně složité, bude muset vstřelit další tři branky. Navíc do konce zápasu zbývá jen něco málo kolem deseti minut.
     
    83
    Djordjević to nyní neudělal zrovna nejlépe, dopustil se nedovoleného zákroku. Na zemi skončil Sinyavskiy, následovat bude standardní situace.
     
    84
    Estonský celek si navíc vybojoval rohový kop z levé strany, který byl rozehrán nakrátko. Následně Kreida šikovně roztáhl hru vpravo.
     
    84
    Tým Niš právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu tady máme vedoucí branku domácích! Mihajlović dokázal přesnou přihrávkou najít střídajícího NIKOLU ČUMIĆE, který se s míčem dostal do palebné pozice, odkud s přehledem překonal brankáře.
    84. ČUMIĆ - 2:1
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Niš stále potřebuje vstřelit další dvě branky, na což nezbývá zrovna dostatek času.
     
    88
    Srbský celek se už delší dobu nachází na polovině soupeře, kde kombinuje. Naopak hráči Flory se zatáhli před vlastní pokutové území.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Flora je hodně blízko k postupu, ještě musíme počítat s nastavením.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jarvelaid (FC Flora Tallinn).
    Žlutou kartu dostává Čumić (FK Radnički Niš).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Igonen si dával s rozehrávkou opět hodně načas, nakonec míč poslal daleko od branky.
     
    90+3
    Domácí hráči se konečně dostali na polovinu soupeře, kde se snaží o další branku, avšak zatím neúspěšně.
     
    90+3
    Flora Tallinn vstřelila branku!
    Tak přeci jenom přichází ještě jedna branka! Domácí obrana se nestačila vrátit, proto jsme sledovali průnikovou přihrávku na MARKA ANDRESE LEPIKA, který obešel brankáře a poté zasunul míč do odkryté svatyně.
    90+3. LEPIK - 2:2
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2, avšak to domácím k postupu do druhého předkola to nestačilo. Srbský celek měl i ve druhém dějství výraznou územní převahu, kýžené první branky se dočkal zhruba dvacet minut před koncem. Krátce poté přišel šok, neboť soupeř vyrovnal, čímž domácímu celku slušně zavařil. Niš ještě jednou skórovalo, avšak soupeř v nastaveném čase srovnal na konečných 2:2.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 6:0. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:13. (22:37:58)

    David Suchý

    Góly: 68. Mitrović, 84. Čumić – 80. Purg, 90+3. Lepik

    Karty:   89. Čumić (RNS) – 52. Kuusk (FLT), 89. Jarvelaid (FLT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 6:0. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:13.
    FK Radnički Niš: Knežević – Todorovski, Djordjević, Ostojić, Djordjević – Batrović (58. Meleg), Bondarenko, Stojanović (C) – Jirka (73. Čumić), Bojović (59. Mitrović), Tomić
    Náhradníci: Petrović – Čumić, Makarić, Meleg, Mitrović, Noma, Stevanović

    Flora Tallinn: Igonen – Kams (C), Kuusk, Purg, Jarvelaid – Liivak, Kreida, Ainsalu, Miller (66. Sinyvaskiy) – Vassiljev – Sorga (78. Sorga)
    Náhradníci: Aland – Alliku, Lepik, Lukka, Nurmela, Poom, Sinyvaskiy

    Rozhodca: Proske – Caletka, Hrubeš (všichni Česko)
    11.07.2019
    Flora - Niš 2:0

    Góly: 75. Lepik, 89. Vassiljev

    Karty:   40. Djordjevič (RNS)