Tobol Kostanaj – Jeunesse Esch 1:1 (kon.) | Almaty – Široki Brijeg 2:1 (kon.) | FK Makedonija – Alaškert 0:3 (kon.)
KF Teuta – Ventspils 1:0 (kon.) | Inter Turku – Brøndby 2:0 (kon.) | Levadia Tallinn – Stjarnan 3:2 (po pr.)
RFS Riga – Ljubljana 0:2 (kon.) | RoPS Rovaniemi – Aberdeen 1:2 (kon.) | Universitatea Craiova – Sabail 3:2 (kon.)
Minsk – FK Liepāja 1:2 (kon.) | Levski Sofia – Ružomberok sk 2:0 (kon.) | Limassol – Kauno Žalgiris 4:0 (kon.)
Kraków – Dunajská Streda sk 2:2 (po pr.) | Haugesund – Cliftonville 5:1 (kon.) | Milsami – FCSB 1:2 (kon.)
Neftçi Baku – Speranța Nisporeni 6:0 (kon.) | CS Petrocub – Larnaca 0:1 (kon.) | Kutaisi – Ordabasy 0:2 (kon.)
Vaduz – Breidablik 2:1 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Honvéd Budapešť 1:1 (kon.) | Zrinjski Mostar – AP Brera Strumica 3:0 (kon.)
Be'er Sheva – Laçi 1:0 (kon.) | Niederkorn – Cork City 1:2 (kon.) | Engordany – Dinamo Tbilisi 0:1 (kon.)
B36 Tórshavn – Crusaders 2:3 (kon.) | Hajduk Split – Gżira 1:3 (kon.) | Hibernians FC – Soligorsk 0:1 (kon.)
Kukësi – Debrecín 1:1 (kon.) | Fehérvár – Zeta 0:0 (kon.) | Mura – Haifa 2:3 (kon.)
Norrköping – St Patrick´s 2:1 (kon.) | Shkupi – Pjunik 1:2 (kon.) | Vitebsk – KuPS 1:1 (kon.)
Ballymena – Malmö 0:4 (kon.) | Budućnost Podgorica – Narva 4:1 (kon.) | Domžale – Balzan 1:0 (kon.)
Kilmarnock – Connah's Quay 0:2 (kon.) | Niš – Flora 2:2 (kon.) | Rangers – St Joseph's 6:0 (kon.)
Trnava – FK Radnik sk 2:0 (3:2 po pen.) | Reykjavík – Molde 0:0 (kon.) | Légia Varšava – Europa 3:0 (kon.)
Shamrock – Brann 2:1 (kon.)
koniec
B36 Tórshavn
2:3 (1:2)
Crusaders Belfast
cz Štvrtok 18.07.2019, 20:00 • Gundadalur Stadium • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, dobrou noc. (21:58:36)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:17.
     
    Zajímavý duel je za námi, Crusaders si na Faerských ostrovech pohlídali náskok z prvního duelu, a po výhrách poměrem 2:0 a 3:2 tak postupují do dalšího kola. Hosté vstoupili do zápasu výborně, ve třetí minutě se trefil Jordana Forsythe, na kterého později navázal Paul Heatley. Jenže hráči B36 se nechtěli vzdát bez boje. Ještě před přestávkou snížili zásluhou Hugina Samuelsena, na začátku druhé půle se o vyrovnání postaral Lukasz Cieślewicz. Tórshavn posléze vrhl veškeré síly do útoky a několikrát byl blízko k dokonání obratu, poslední slovo ale měl tým ze Severního Irska, když na konečných 2:3 skóre upravil Paul Heatley.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Heatley (Crusaders F.C.).
     
    90+2
    Nielsen se na útočné polovině dopustil nedovoleného zákroku na Lowryho. Vše tedy nasvědčuje tomu, že domácí už šanci na vstřelení třetí branky nedostanou.
     
    90+1
    Domácí se snaží o vyrovnávací trefu. Samuelsenův pokus o křižný pas na Przybylského nevyšel, balon posléze doputoval až za postranní čáru.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty.
    88. Sean O'Neill udržel hosty ve vedení skvělými zákroky.
     
    88
    Neuvěřitelný O'Neill! Brankář Crusaders nejprve parádně zlikvidoval samostatný únik Agnarssona, ihned poté navíc nad branku vytěsnil i dorážku Stefana Radosavlevice.
     
    87
    Před pár okamžiky příchozí David Cushley zpracoval balon za obrannou linií hráčů B36, ofsajd. Zpět do hry pošle balon Hans Jörgensen.
     
    86
    Střídání v týmu Crusaders F.C.: ze hřiště odchází Forsythe, přichází Thompson.
     
    85
    Do konce základní hrací doby zbývá odehrát už jen pět minut, samozřejmě se dočkáme také drobného nastavení. Povede se domácím fotbalistům vyrovnat?
     
    83
    Střídání v týmu B36 Tórshavn: ze hřiště odchází Naes, přichází G. Samuelsen.
     
    83
    Střídání v týmu Crusaders F.C.: ze hřiště odchází Owens, přichází Cushley.
     
    82
    Pěkná kombinační akce domácích. Agnarsson si naběhl na Cieślewiczovu patičku, poté si ale dovolil ještě jednu zbytečnou kličku navíc, načež byl odstaven Burnsem.
     
    80
    Následovalo poměrně dlouhé obléhání hostující branky. Frederiksberg jej ukončil prudkou ranou, do které se obětavě vrhl ve skluzu zasahující Hegarty.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Beverland (Crusaders F.C.).
     
    78
    Sean O'Neill zachoval ledový klid a s napadajícím Agnarssonem si poradil za pomoci elegantní kličky. Hostující gólman teď ukázal velký přehled.
     
    77
    Przybylski se protáhl po pravé straně, načež si zamýšlel narazit s Cieślewiczem, jenže jeho zpětná nahrávka postrádala přesnost.
     
    76
    Z následné rozehrávky rohového kopu nevzešlo nic zajímavého, Owens se totiž v souboji s Eriksenem dopustil útočného faulu. Rozehrávat bude Jörgensen.
     
    75
    Heatley byl blízko hattricku! Navedl si balon na hranici pokutového území, odkud povedenou střelou protáhl Jörgensena, který konečky prstů vytěsnil balon nad horní tyč.
     
    73
    Philip Lowry se prokličkoval až k zakončení, těsně před momentem střely ale lehce zavrávoral a Jörgensena nakonec vůbec neprověřil.
     
    72
    Clark skvěle zvládl zpracování, ideální moment pro střelu ale prováhal. Následně byl vytlačen Eriksenem až k postranní čáře, uvidíme aut domácího celku.
     
    71
    Střídání v týmu B36 Tórshavn: ze hřiště odchází Samuelsen, přichází Agnarsson.
     
    70
    Pro B36 je třetí inkasovaná branka poněkud krutá, po většinu druhého poločasu totiž byli lepším týmem a diktovali tempo hry. Povede se jim ještě srovnat?
    68. HEATLEY - 2:3
     
    68
    Crusaders právě vstřelili branku!
    Jenže nyní domácí zaváhali v rozehrávce a celek ze Severního Irska je za tuto chybu okamžitě potrestal! Nielsen ve středu hřiště přišel o balon, Hale na to konto vyslal do protiakce PAULA HEATLEYHO, který šikovně obstřelil brankáře Jörgensena.
     
    67
    Domácí i nadále kontrolují balon, naopak Crusaders působí hodně zataženým dojmem. Trochu to vypadá, že se i přes komfortní náskok z celkového součtu bojí o výsledek.
     
    66
    S touto možností šlo naložit lépe. Samuelsenův centr oslovil ve vápně osamoceného Przybylského, jehož hlavička skončila nad O'Neillovou brankou.
     
    65
    Střídání v týmu Crusaders F.C.: ze hřiště odchází Caddell, přichází Ror. Hale.
     
    63
    Burns u postranní lajny nedovoleně zastavil Cieślewicze. Přímý kop rozehrál Frederiksberg, na jehož nabídku si seběhl Przybylski, zakončení mu ovšem nevyšlo.
     
    62
    Střídání v týmu B36 Tórshavn: ze hřiště odchází E. Jacobsen, přichází Przybylski.
     
    61
    Naesova nabídka se snášela na hranici malého vápna. O'Neill sice reagoval trochu pomaleji, nakonec ale zvládl balon vyboxovat mimo vlastní šestnáctku.
     
    60
    Jörgensen se s balonem mazlil až příliš dlouho. Nakonec jej musel před dotírajícím Owensem pouze zakopnout mimo hřiště, autové vhazování pro hosty.
     
    59
    Po sérii vyhraných soubojů ve středu pole se balon odrazil příhodně pro Radosavlevice, jehož dalekonosný střelecký pokus O'Neill neohrozil.
     
    58
    Lowry sice zachytil rozehrávku Petersena, poté se ale trochu ukvapil a taktéž on si ve snaze kombinovat s Clarkem počínal nepřesně.
     
    56
    Domácí v dosavadním průběhu druhého poločase dominují, Crusaders jejich aktivní herní hodně zaskočilo. Nielsenův průnik musel zastavit až ve skluzu hrající Burns.
     
    55
    Exekuce této standardní situace se ujal střelec druhé branky Cieślewicz, ovšem jeho nabídka byla pro všechny spoluhráče příliš vysoká a dlouhá.
     
    54
    Dalekonosný pokus vyslal na branku hostí Samuelsen, s včasným blokem ale přispěchal Chris Hegarty. Uvidíme rohový kop.
     
    53
    Skóre je sice vyrovnané, ovšem dá se předpokládat, že celkový stav už si hosté pohlídají. K tomu, aby o postup přišli, by přeci jen museli inkasovat ještě třikrát.
    51. CIEŚLEWICZ - 2:2
     
    51
    Tórshavn právě vstřelil branku!
    Tak pozor, vývoj dnešního duelu se na začátku druhého poločasu dramatizuje, domácí totiž srovnávají na 2:2. Radosavlevic si počkal na z druhé vlny sbíhajícího LUKASZE CIEŚLEWICZE, který i s přispěním jednoho z bránících protivníků dopravil míč do sítě.
     
    50
    Dva skvělé zákroky nyní předvedl Jörgensen! Nejprve si poradil s táhlým pokusem Heatleyho a o chvíli později zlikvidoval i Owensovu dorážku z bezprostřední blízkosti.
     
    48
    Úvod druhé půle vychází lépe Bílým Tygrům. Jejich další kombinace vyústila v Cieślewiczovo sklepnutí hlavou, na které před brankou jen těsně nedosáhl Radosavlevic.
     
    47
    Domácí se krátce po zisku míče pokusili zaútočit, jenže daleko nedoputovali, protože Samuelsen přijímal Nielsenovu přihrávku v ofsajdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, o postupujícím je s téměř stoprocentní jistotou rozhodnuto. Crusaders navázali na vítězství z minulého týdne hned v úvodu. Ve třetí minutě se prosadil Forsythe, na nějž později navázal Heatley. Domácí se dočkali alespoň čestného úspěchu, když hlavou přesně zamířil Samuelsen.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jen jedna minuta.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává O'Neill (Crusaders F.C.).
     
    45
    Na Naesovo dlouhé autové vhazování si naskočil Frederiksberg, jehož hlavička nevypadala špatně, balon se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    44
    Radosavlevic si troufl proti třem protihráčům. Na dva z nich vyzrál, kousek před pokutovým územím mu ale míč odkopl Beverland.
     
    42
    Gólem posilněný Samuelsen se rozhodl zkusit své štěstí z ostrého úhlu, jenže O'Neill si se střelou doprostřed branky bez problému poradil.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá ještě necelých pět minut. Pohne se skóre před přestávkou, nebo týmy půjdou do šaten za těsného vedení Crusaders?
     
    40
    Po rozehrávce přímého kopu hlavičkoval z hranice malého vápna Owens, ovšem jeho zakončení postrádalo razanci. Jörgensen si tak připsal rutinní zákrok.
     
    39
    O'Neill napravil své předchozí zaváhání. Tentokráte odhadl centrovaný balon bez sebemenšího problému a Cieślewicze k hlavičce nepustil.
    37. H. SAMUELSEN - 1:2
     
    37
    Tórshavn právě vstřelil branku!
    No vida, tak domácí se přeci jen dočkávají své první branky v tomto měření sil se soupeřem ze Severního Irska. Brankář Crusaders si vybral slabší moment, když nedosáhl na centr z levé strany, což hrálo do karet HUGINU SAMUELSENOVI, jenž uklidil balon do sítě.
     
    36
    Clark se pokusil zaměstnat Jörgensena, rána ze střední vzdálenosti se mu ovšem moc nepovedla, a domácí brankář tak mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    35
    Ross Clarke si s obránci soupeře dělá, co se mu zlíbí. Nyní přispěchal na pomoc Owensovi, poté parádně obešel Nielsena a nakonec získal pro hosty aut.
     
    33
    Do šestnáctky Tórshavnu přilétl načechraný centr od Heatleyho, pro který si z branky vyběhl tentokráte jistě si počínající Hans Jörgensen.
     
    32
    Zajímavý moment byl k vidění na druhé straně. Povedený slalom mezi obránci podnikl Radosavlevic, jehož pokus skončil nad brankou.
     
    31
    Nechybělo mnoho k tomu, aby se svěřenci trenéra Baxtera vydal do slibně vypadající protiakce, jenže na polovině hřiště aktivního Clarka fauloval Erling Jacobsen.
     
    30
    Při pohledu na trávník je vidět velký rozdíl mezi oběma celky. Hráči Crusaders jsou fotbalově lépe vybaveni, což dnes znovu potvrzují.
    28. HEATLEY - 0:2
     
    28
    Crusaders právě vstřelili branku!
    Hosté přidávají druhou branku a už nyní je jasné, že o postup do dalšího předkola je nemůže nic připravit. Zmatků v defenzivě Tórshavnu využil PAUL HEATLEY, který přízemní střelou překvapil nepřipraveného Jörgensena.
     
    27
    Clarke to udělal fantasticky, když se v rohu hřiště zbavil dvou protivníků, svou sóloakci ale nedotáhl do zdárného konce kvůli nepřesnému zakončení.
     
    26
    Akci týmu z Faerských ostrovů zastavil správně odmávaný ofsajd, ve kterém byl přistižen Hugin Samuelsen. Rozehrávat tak budou hosté.
     
    25
    Teď měli domácí štěstí. Clarke si to totiž namířil do vápna, kde si narazil s Owensem, na jehož zpětný pas těsně nedosáhl. Kdyby to zvládl, stál by před Jörgensenem zcela osamocen.
     
    24
    Cieślewicz sklepl hlavou balon pro vpravo běžícího Frederiksberga, ten jej ale zpracoval rukou. Přímý kop pro hostující borce.
     
    21
    A další nedovolený zákrok v podání The Hatchetmen, tentokráte si za hranicí pravidel počínal středopolař Declan Caddell.
     
    19
    Heatley ve středu hřiště nedovoleně atakoval Magnuse Jacobsena, přímý kop pro B36 Tórshavn.
     
    17
    Tentokráte už musel Hans Jörgensen zasahovat. Prověřil jej Ross Clarke, ale domácí gólman předvedl spolehlivý zákrok a balon vyrazil.
     
    14
    K zakončení ze střední vzdálenosti se propracoval Paul Heatley, jenže balon stačil ve vápně zblokovat jeden z domácích obránců.
     
    12
    Ani další rohový kop svěřenců trenéra Borga nevedl k ohrožení brankáře O'Neilla, Crusaders opět odvrátili míč mimo pokutové území.
     
    10
    Do zajímavé možnosti se po přihrávce od jednoho ze spoluhráčů hnal Jordan Owens, sudí ale odmával ofsajdové postavení.
     
    9
    Od rohového praporku rozehrávali také hosté. Míč do šestnáctky poslal Declan Caddell, avšak hráči Tórshavnu se zvládli ubránit.
     
    7
    Celek z Faerských ostrovů se dostal k rohovému kopu. Rozehrál jej kapitán Cieślewicz, avšak z této standardní situace nevzešlo nic zajímavého.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Hegarty (Crusaders F.C.).
     
    4
    Lepší vstup do zápasu si Crusaders asi nemohli přát. Domácí to nyní budou mít hodně obtížné, k postupu totiž potřebují vstřelit minimálně čtyři branky.
    3. FORSYTHE - 0:1
     
    3
    Crusaders právě vstřelili branku!
    Hosté hned v úvodu odvetného utkání podnikají důležitý krok vstříc postupu do dalšího kola, už ve třetí minutě se totiž ujímají vedení! Gólová situace se narodila po nepřímém kopu, Lowry sklepl balon pro JORDANA FORSYTHEA, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.
     
    1
    Makedonský arbitr Milacić právě odstartoval dnešní utkání, pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v bílo-černých dresech, naopak Crusaders budou hrát v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    B36 Tórshavn: Jörgensen – Naes, Eriksen, Petersen, E. Jacobsen – M. Jacobsen, Nielsen – Frederiksberg, Radosavlevic, H. Samuelsen – Cieślewicz (C)
    Náhradníci: Hansen – Agnarsson, Mellemgaard, B. Jacobsen, G. Samuelsen, Thomsen, Przybylski

    Crusaders F.C.: O'Neill (C) – Burns, Hegarty, Beverland, Ruddy – Forsythe, Caddell, Lowry – Clarke, Owens, Heatley
    Náhradníci: Doherty – Ward, Ron. Hale, Ror. Hale, Cushley, O'Rourke, Thompson

    Rozhodčí: Milovan Milacić – Milovan Djukić, Vladan Todorović.
     
    B36 Tórshávn:
    Jedenáctinásobný mistr Faerských ostrovů v posledních letech žádný výraznější úspěch v evropských pohárech neudělal, konečnou bývá zpravidla první nebo druhé předkolo. V UEFA klubovém žebříčku se pohybuje až ve čtvrté stovce pořadí a pokud dnes Crusaders vyloženě neselžou, třetí tým uplynulé sezony tamní soutěže bude mít pro letos dohráno a bude se moct soustředit pouze na domácí soutěž, kde je po čtrnácti kolech čtvrtý s nepatrnou ztrátou na první místo.

    Crusaders F.C.:
    Crusaders oproti svému dnešnímu soupeři v počtu titulů o čtyři zaostává, má jich zatím sedm. V uplynulé sezoně na mistrovský primát mohl zapomenout, obsadil totiž až čtvrté místo. O tom, že tým Crusaders je v souboji dvou ostrovních týmů favoritem, svědčí nejen výsledek prvního vzájemného zápasu, ale i to, že je v klubovém žebříčku UEFA na pozici lepší o téměř sto míst.
     
    Vítěz duelu:
    Dnes se hraje nejen o to, kdo si prodlouží sezonu v pohárové Evropě, byť jen z hlediska předkol, ale také o možnost zahrát si v Anglii. Postupující z tohoto dvojutkání totiž ve druhém předkole narazí na Wolverhampton hrající Premier League, což by pro oba kluby bylo skutečným fotbalovým svátkem.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u odvetného zápasu prvního předkola Evropské ligy. Po prvním utkání v Severním Irsku se nyní stěhuje dvojzápas na Faerské ostrovy, kde bude Tórshavn muset stahovat nepříznivé dvougólové manko. První utkání totiž Crusaders vyhráli 2:0 a vytvořili si velice dobrou výchozí pozici pro postup.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 37. H. Samuelsen, 51. Cieślewicz – 3. Forsythe, 28. Heatley, 68. Heatley

    Karty:   5. Hegarty (CRU), 45+1. O'Neill (CRU), 78. Beverland (CRU), 90+3. Heatley (CRU)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:17.
    B36 Tórshavn: Jörgensen – Naes (83. G. Samuelsen), Eriksen, Petersen, E. Jacobsen (62. Przybylski) – M. Jacobsen, Nielsen – Frederiksberg, Radosavlevic, H. Samuelsen (71. Agnarsson) – Cieślewicz (C)
    Náhradníci: Hansen – Agnarsson, Mellemgaard, B. Jacobsen, G. Samuelsen, Thomsen, Przybylski

    Crusaders Belfast: O'Neill (C) – Burns, Hegarty, Beverland, Ruddy – Forsythe (86. Thompson), Caddell (65. Ror. Hale), Lowry – Clarke, Owens (83. Cushley), Heatley
    Náhradníci: Doherty – Ward, Ron. Hale, Ror. Hale, Cushley, O'Rourke, Thompson

    Rozhodca: Milovan Milacić – Milovan Djukić, Vladan Todorović
    11.07.2019
    Crusaders - B36 Tórshavn 2:0

    Góly: 33. Hegarty, 79. Lowry

    Karty:   30. Hegarty (CRU), 38. Ruddy (CRU), 42. Caddell (CRU), 55. Forsythe (CRU), 90+3. Burns (CRU) – 2. Nielsen (B36), 10. Naes (B36), 41. Cieślewicz (B36), 62. Eriksen (B36)

    Nepremenená penalta: 2. Owens (CRU), mimo

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 5:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:8.