Tobol Kostanaj – Jeunesse Esch 1:1 (kon.) | Almaty – Široki Brijeg 2:1 (kon.) | FK Makedonija – Alaškert 0:3 (kon.)
KF Teuta – Ventspils 1:0 (kon.) | Inter Turku – Brøndby 2:0 (kon.) | Levadia Tallinn – Stjarnan 3:2 (po pr.)
RFS Riga – Ljubljana 0:2 (kon.) | RoPS Rovaniemi – Aberdeen 1:2 (kon.) | Universitatea Craiova – Sabail 3:2 (kon.)
Minsk – FK Liepāja 1:2 (kon.) | Levski Sofia – Ružomberok sk 2:0 (kon.) | Limassol – Kauno Žalgiris 4:0 (kon.)
Kraków – Dunajská Streda sk 2:2 (po pr.) | Haugesund – Cliftonville 5:1 (kon.) | Milsami – FCSB 1:2 (kon.)
Neftçi Baku – Speranța Nisporeni 6:0 (kon.) | CS Petrocub – Larnaca 0:1 (kon.) | Kutaisi – Ordabasy 0:2 (kon.)
Vaduz – Breidablik 2:1 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Honvéd Budapešť 1:1 (kon.) | Zrinjski Mostar – AP Brera Strumica 3:0 (kon.)
Be'er Sheva – Laçi 1:0 (kon.) | Niederkorn – Cork City 1:2 (kon.) | Engordany – Dinamo Tbilisi 0:1 (kon.)
B36 Tórshavn – Crusaders 2:3 (kon.) | Hajduk Split – Gżira 1:3 (kon.) | Hibernians FC – Soligorsk 0:1 (kon.)
Kukësi – Debrecín 1:1 (kon.) | Fehérvár – Zeta 0:0 (kon.) | Mura – Haifa 2:3 (kon.)
Norrköping – St Patrick´s 2:1 (kon.) | Shkupi – Pjunik 1:2 (kon.) | Vitebsk – KuPS 1:1 (kon.)
Ballymena – Malmö 0:4 (kon.) | Budućnost Podgorica – Narva 4:1 (kon.) | Domžale – Balzan 1:0 (kon.)
Kilmarnock – Connah's Quay 0:2 (kon.) | Niš – Flora 2:2 (kon.) | Rangers – St Joseph's 6:0 (kon.)
Trnava – FK Radnik sk 2:0 (3:2 po pen.) | Reykjavík – Molde 0:0 (kon.) | Légia Varšava – Europa 3:0 (kon.)
Shamrock – Brann 2:1 (kon.)
koniec
CS Petrocub
0:1 (0:0)
AEK Larnaca
cz Štvrtok 18.07.2019, 19:00 • Stadionul Zimbru, Chisinau • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u prvního předkola Evropské ligy, v němž se představí CS Petrocub a AEK Larnaka FC. Lepší výchozí pozici má hostující celek, ovšem nic není zdaleka hotového.
     
    Sázkové kanceláře pro dnešní utkání favorizují hostující celek, ovšem moldavský tým přivezl z Kypru nadějný výsledek. Petrocub sice Larnace podlehl, ovšem pouze nejnižším možným způsobem. Jenže překážkou by mohl být fakt, že domácí budou odvetné střetnutí hrát na cizím hřišti.

    První zápas:

    Larnaka – CS Petrocub 1:0 (1:0)

    Branky:
    3. Hevel

    Karty: 52. Tričkovski (LAR), 88. Cases (LAR) – 32. Mudrac (PTB), 34. Guera Djou (PTB), 49. Cojocari (PTB), 56. Onana (PTB), 61. Taras (PTB), 67. Bejan (PTB), 90. Gulceac (PTB)

    Držení míče: 64 % : 36 %. Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:28.
     
    Úvodní sestavy:

    CS Petrocub: Avram – Potirniche, Onana Ndzomo, Mudrac – Slivca, Guera Djou, Cojocari, Jardan – Bejan, Ambros (C), Taras.
    Náhradníci: Railean – Bogdanović, Coscodan, Gulceac, Rusu, Tiscul, Turcan.

    AEK Larnaka FC: Ramirez – Truyols, Mojsov, Gonzalez, Hevel – Barrera Reyes, Sastre, Cases, Tete – Giannou, Trickovski (C).
    Náhradníci: Christodoulou – Antoniades, Assoubre, Keaveny, Ruiz, Taulemesse, Thandi.

    Rozhodčí: Novak Simović – Bojan Banovic, Miloš Miškeljin (všichni SRB).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v první minutě to vypadalo na nadějnou akci domácího celku, protože na pravé straně dostal prostoru Bejan. Jeho centr mířil na penaltový puntík, kde na míč nedosáhl nabíhající spoluhráč.
     
    2
    Na druhé straně mohl zahrozit Giannou, který byl osamocen na hranici velkého vápna. Ovšem hostující hráč na míč nedosáhl, ovšem Larnaka bude rozehrávat rohový kop.
     
    5
    Kyperský celek bude rozehrávat standardní situaci! Pas do šestnáctky poslal Sastre a k zakončení se z nebezpečné pozice dostal Giannou. Jeho hlavička mířila do náruče brankáře.
     
    7
    Hostující celek je aktivní a snaží se vsítit první branku. Ovšem pas na pravou stranu byl nepřesný, a tak Petrocub bude vhazovat.
     
    8
    Na levé straně postupoval směrem dopředu Hevel, jehož skluzem zastavil Potirniche. Domácí obránce navíc vybojoval míč a jeho tým bude vhazovat.
     
    9
    Hráči ve žlutých dresech jsou aktivnějším týmem a opět kombinují na útočné polovině. Larnaka je na míči skvělá, ale zatím aktivitu v branku nepřetavila.
     
    10
    Petrocub opět jen odevzdal balon, který skončil u hostujícího brankáře. Hráči ve žlutých dresech opět mohou myslet na přechod na útočnou polovinu.
     
    11
    Opět na levé straně si pohybem o balon řekl Hevel, který ale nedostal přesnou přihrávku. Kombinace Larnaky trvala dále a za obranu si naběhl Trickovski, který předvedl dlouhou kličku, po které nezakončil do prázdné branky.
     
    12
    Snad poprvé sledujeme domácí celek v kombinaci, ale první přihrávka na soupeřovu polovinu byla nepřesná. Hra se tak otáčí před druhou z branek, kde výborně zabojoval Slivca. Bude z toho odkop od brány.
     
    13
    Tentokrát si Hevel naběhl přímo do šestnáctky, kde byl tísněn obráncem, který skluzem zastavil přihrávku. Celou situaci pak dořešil domácí brankář, jenž si pro balon vyběhl.
     
    15
    Patnáct minut hry je minulostí a my vidíme převahu hostujícího mužstva. Larnaka drží otěže pevně v rukách, naopak domácí se na balonu nemohou vůbec udržet.
     
    16
    AEK opět snadno získalo balon a začíná další akci z vlastní poloviny. Jenže následný pas na pravou stranu byl pokryt bránícím hráčem.
     
    17
    Za dlouhým pasem se vydal Ambros, před kterého se nacpal jeden ze stoperů. Celou akci pak vyřešil hostující brankář, tohle byl první náznak šance pro domácí.
     
    18
    Hostující mužstvo se znovu nachází u balonu, ovšem také daleko od branky. Kyperský celek se snaží soupeřův blok roztrhat.
     
    19
    Bohužel Petrocub nedokáže směrem dopředu nic vymyslet. Domácí celek opět odevzdal balon a zalézá do hlubokého bloku.
     
    20
    Srbský hlavní rozhodčí přerušuje hru, jelikož ve středovém kruhu byl faulován domácí hráč. Jenže rozehrávka na levou stranu byla znovu jen odevzdáním míče.
     
    22
    Zatím sledujeme utkání, které velké tempo nepobralo. Larnaka je často na míči, ale zatím všechny útoky táhne postupnou kombinací. Úvodní branka by zápasu jistě pomohla.
     
    23
    Podél levé postranní čáry se rozeběhl Taras, na kterého také měl mířit pas. Ovšem balon byl opět nepřesný a doputoval mimo hrací plochu, bude se znovu kopat od brány.
     
    25
    Kyperský tým bude rozehrávat další autové vhazování, po kterém míč putoval na hranici vápna. Ovšem hostující hráč byl zády k brance, a tak zvolil přihrávku zpátky.
     
    26
    Na levé straně dostal hodně prostoru Hevel, jenž poslal před branku střílený centr. Na balon nedosáhl jeho spoluhráč, a tak celou situaci přerušil brankář Avram.
     
    27
    Do šestnáctky si naběhl Giannou, který se ale snažil udržet míč na hrací ploše. To se mu nepodařilo, a tak se znovu bude rozehrávat jen od domácí brány.
     
    28
    Celkem snadno se domácí dostali k balonu, který byl poslán z pravé strany. Ke střele z dálky natáhl Cojocari, jehož skákavý pokus mířil jen doprostřed branky.
    28. Cojocari (PTB)
     
    29
    První žlutou kartu vidí Jesse Guera Djou (CS Petrocub), který nešťastně zasáhl soupeře rukou do obličeje.
     
    31
    Nacho Cases (AEK Larnaka FC) šel nešikovně do souboje, když si pomohl šlapákem. Hostující hráč navíc zasáhl soupeře do oblasti stehna.
     
    33
    Domácí mužstvo po zisku míče mohlo jít do otevřené obrany. Celou akci zakončil Bejan, jenž spíše zamířil na rohový praporek, zde se dalo vytěžit více.
     
    34
    Na levé straně dostal hodně prostoru Cases, jehož centr mířil do nebezpečného prostoru. Domácí Mudrac hru přerušil, když míč srazil těsně vedle své branky.
    34. Mudrac (PTB)
     
    35
    Larnaka rozehrála rohový kop, jenž byl z malého vápna odvrácen. Zpoza šestnáctky pak zakončil Hevel, jehož pokus zamířil do spojnice břevna a tyče.
    35. Hevel (LAR)
     
    37
    Kyperské mužstvo je na zeleném pažitu pánem, ovšem zatím své šance zahazuje. Tentokrát mohou hráči ve žlutých dresech znovu útočit.
     
    38
    Aktivní Hevel se po kličce na střed pokusil o přihrávku pod sebe. Ovšem jeho spoluhráč si naběhl do soupeře, a tak se balon nachází v moci domácích hráčů.
     
    40
    Úvodní poločas se blíží ke konci a my stále čekáme na úvodní branku. Larnaka je tak stále blíže postupu do dalších bojů.
     
    41
    Po delší době registrujeme Petrocub v kombinaci, navíc bude rozehrávat standardní situaci, jelikož u postranní čáry byl faulován Jardan.
     
    42
    Volný kop poslal do šestnáctky Cojocari, jenž mířil balon na malé vápno. Ovšem k míči se probojoval jen bránící hráč, který celou situaci rychle uklidnil.
     
    43
    Pohybem si o balon opět říkal Hevel, ovšem nepochopil se s myšlenkou spoluhráče. Tete tak poslal balon jen mimo hrací plochu, bude se opět jen kopat od brány.
     
    44
    Komunikace vázla také na druhé straně, kde se nedomluvili Mojsov s brankářem. Obránce pak zahrál míč raději na rohový kop. Ten byl opět rozehrán na malé vápno, kde vládla znovu obrana.
     
    45
    Domácí mužstvo se pokusilo o dlouhý nákop na útočníky, ovšem míč skončil až u soupeřova brankáře. Larnaka se tak bude moci ještě pokusit o další útočnou akci.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    V první pětačtyřicetiminutovce byla aktivnější Larnaka, která byla také blíže vstřelenému gólu. Ovšem Hevel zamířil až moc přesně a orazítkoval spojnici. Pokud se zaměříme na hru domácího mužstvo, musíme říct, že k vidění bylo hodně odevzdaných míčů. Pokud chce Petrocub myslet na postup, musí směrem dopředu předvést větší kvalitu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování zápasu, jako první se balonu dotkl domácí kapitán. Nákop hráčů v černých dresech si pohlídala hostující obrana.
     
    47
    Při pohledu na hrací plochu to vypadá, že oba celky pokračují v zahajovacích sestavách. Larnaka je aktuálně u balonu a kombinuje na vlastní polovině.
     
    48
    Na levou stranu šestnáctky si naběhl Ambros, který si kolem obránce stáhl míč níže. Ovšem poté zamířil hodně nepřesně, znovu se bude odkopávat jen od brány.
    48. Ambros (PTB)
     
    49
    Za dlouhým pasem si znovu naběhl domácí kapitán, který se nacházel na hranici ofsajdového postavení. Ambros byl při zakončení atakován, a tak jeho pokus zamířil vedle levé tyče.
    49. Ambros (PTB)
     
    51
    A znovu domácí kapitán, který se pokouší o vstřelení branky. Ambros si zpracoval míč na prsa a zakončil zpoza vápna. Zakončení bylo slabé a mířilo do pravého spodního rohu branky, kam se natáhl Ramirez.
     
    52
    Domácí mužstvo potřebuje vstřelit branku, aby si vynutilo minimálně prodloužení. Petrocub už tři příležitosti zahodil, ovšem je začátek druhého poločasu.
     
    53
    Netradiční situace! Fanouškům domácího celku ulétla jedna z vlajek na hrací plochu, a tak se hra musela přerušit. Brankář Avram pro ni doběhl a předal ji někomu z realizačního týmu.
     
    54
    Ve stejný moment rozehrávala Larnaka volný kop, od pravé postranní čáry. Centr zamířil před branku, odkud byl balon odvrácen do bezpečných míst. Následně se hosté dopustili útočného faulu.
     
    55
    Hráči ve žlutých dresech chtějí uklidnit hru, a tak se s míčem vrátili na vlastní polovinu, kde v poklidu kombinují.
     
    56
    Probouzí se také publikum, které se snaží své hráče vyburcovat k vedoucí brance. Ovšem u balonu se nachází Larnaka, která je stále na vlastní polovině.
     
    59
    Hostující tým dostal právo rozehrání rohového kopu. Centr mířil znovu na hranici malého vápna, kde si pro balon vyběhl brankář Avram.
     
    60
    Další akce kyperského celku rychle končí, jelikož Trickovski si nepohlídal ofsajdové postavení. Petrocub se bude moci opět pokusit o útočnou akci.
     
    61
    Střídání v týmu CS Petrocub: ze hřiště odchází Jardan, přichází Gulceac.
     
    62
    po vystřídání se rychle hrálo, domácí celek byl nastěhován na útočné polovině. Ovšem zakončení bylo vysláno z velké dálky a navíc mířilo vysoko nad branku.
     
    65
    Vracející se Onana Ndzomo zastavil pronikajícího soupeře a ještě o něj otřel míč, a tak se bude rozehrávat od branky domácího mužstva.
     
    67
    Domácímu týmu stále zbývá ještě hodně času, ale po dobrém nástupu do druhého poločasu, se k dalším příležitostem moc nedostává.
     
    68
    Ve středu hrací plochy si chtěl míč do pohybu stáhnout střídající Gulceac, jenže moc se mu nedařilo. Larnaka se vrátila k míči, ovšem přihrávka do vápna byla příliš dlouhá.
     
    69
    Jeden z hostujících hráčů zastavil míč rukou, a tak má Petrocub šanci na ohrožení branky. Jenže i další centr se kyperskému celku podařil odvrátit, uvidíme roh v podání domácího mužstva.
     
    70
    Centr od rohového praporku zamířil na první tyč, kde se nacházeli jen bránící hráči. K odvrácenému míči se pak dostal Gulceac, jehož pokus z pětatřiceti metrů úspěch neslavil.
     
    71
    Střídání v týmu CS Petrocub: ze hřiště odchází Taras, přichází Bogdanović.
     
    72
    kyperské mužstvo znovu uklidňuje hru, sledujeme další jeho kombinaci. Tentokrát už domácí celek rozehrávku více napadá, ale k míči se nedostává.
     
    73
    Hostující Giannou převzal míč a chtěl ho přihrát na nabíhajícího spoluhráče. Ovšem velmi rychle z branky vyrazil Avram, jenž celou akci překazil.
     
    75
    Petrocub se hnal za další akcí, kterou zastavil Gonzalez. Hostující hráč nabídl soupeři další rohový kop, ovšem zakončení z hranice velkého vápna bylo znovu nepřesné.
     
    77
    Po odvráceném centru se k zakončení z velké dálky odhodlal Cases. Jeho halfvolej byl nepřesný a mířil jen nad branku. Šance s blížícím koncem ubývají.
     
    77
    Střídání v týmu CS Petrocub: ze hřiště odchází Barrera Reyes, přichází Ruiz.
     
    80
    Larnaka odmítla šanci na pojištění postupu! Centr od praporku zamířil na zadní tyč, kde se nacházel osamocený hostující hráč, ovšem jeho hlavička znovu mířila nad branku.
     
    81
    Jdeme do koncovky zápasu! U balonu se nachází hostující brankář, který bude znovu rozehrávat od branky. Petrocub stále potřebuje vsítit alespoň jeden gól.
     
    82
    Střídání v týmu CS Petrocub: ze hřiště odchází Bejan, přichází Rusu.
     
    83
    Střídání v týmu AEK Larnaka FC: ze hřiště odchází Giannou, přichází Taulemesse.
     
    84
    Očekává se, že domácí mužstvo předvede závěrečný nápor. Fanoušci na tribunách vstávají a ženou své hráče za vedoucím gólem. Ovšem u balonu je soupeř, který by chtěl zápas s míčem snad dohrát.
     
    86
    Čes domácímu mužstvu plyne hodně rychle. Hráči ve žlutých dresech jsou u balonu, ovšem pas za obranu nevyšel.
     
    87
    Další akce Larnaky končí zákrokem brankáře! Hevel přihrával do šestnáctky, kam si naběhl Trickovski. Hostující kapitán si píchl balon kolem brankáře, ale už se nacházel ve velkém úhlu a míč do branky nedopravil.
    87. Trickovski (LAR)
     
    89
    Žlutou kartu dostává Victor Mudrac (CS Petrocub), který si pomohl zatažením za dres. Domácí obránce tak hasil svou ztrátu míče, jelikož kapitán soupeře mířil do otevřené obrany.
     
    89
    Střídání v týmu AEK Larnaka FC: ze hřiště odchází Hevel, přichází Assoubre.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad rámec normální hrací doby. To je také čas, který domácím zbývá ke vstřelení důležité branky.
     
    90+2
    Larnaka právě vstřelila branku!
    O postupujícím je rozhodnuto! V nastaveném čase dostal přihrávku do vápna JEAN LUC ASSOUBRE, který mířil na zadní tyč. Avram se po střele sice natáhl, ale míč zamířil do bránícího hráče, který jej poslal do vlastní brány. Ovšem autorem gólu je označen hostující střídající hráč.
    90+2. Jean Luc Assoubre - 0:1
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    AEK Larnaka FC postupuje do dalšího předkola Evropské ligy! Ovšem postup se nerodil jednoznačně, jak se asi čekalo. Domácí celek mohl na začátku druhého poločasu vsítit branku, ovšem Ambros zahodil slibné šance. Poté už se jednalo spíše o křeč, a tak Petrocub v soutěži končí. Pokud se zaměříme na hru kyperského celku, tak jsme zaznamenali jeho dominanci v držení balonu. Ovšem o pojistku se až v nastavení postaral střídající Assoubre.
     
    S konstatováním, že kyperskou Larnaku uvidíme v další fázi o Evropskou ligu, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:59:08)

    Michal Luxa

    Góly: 90+2. Assoubre

    Karty:   29. Djou (PTB), 89. Mudrac (PTB) – 31. Cases (LAR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 12:7.
    CS Petrocub: Avram – Potirniche, Onana Ndzomo, Mudrac – Slivca, Guera Djou, Cojocari, Jardan (61. Gulceac) – Bejan (81. Rusu), Ambros (C), Taras (71. Bogdanović).
    Náhradníci: Railean – Bogdanović, Coscodan, Gulceac, Rusu, Tiscul, Turcan.

    AEK Larnaca: Ramirez – Truyols, Mojsov, Gonzalez, Hevel (89. Assoubre) – Barrera Reyes (77. Ruiz), Sastre, Cases, Tete – Giannou (83. Taulemesse), Trickovski (C).
    Náhradníci: Christodoulou – Antoniades, Assoubre, Keaveny, Ruiz, Taulemesse, Thandi.

    Rozhodca: Novak Simović – Bojan Banovic, Miloš Miškeljin (všichni SRB)
    11.07.2019
    Larnaca - CS Petrocub 1:0

    Góly: 3. Hevel

    Karty:   52. Tričkovski (LAR), 88. Cases (LAR) – 32. Mudrac (PTB), 34. Guera Djou (PTB), 49. Cojocari (PTB), 56. Onana (PTB), 61. Taras (PTB), 67. Bejan (PTB), 90. Gulceac (PTB)

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:28.