Tobol Kostanaj – Jeunesse Esch 1:1 (kon.) | Almaty – Široki Brijeg 2:1 (kon.) | FK Makedonija – Alaškert 0:3 (kon.)
KF Teuta – Ventspils 1:0 (kon.) | Inter Turku – Brøndby 2:0 (kon.) | Levadia Tallinn – Stjarnan 3:2 (po pr.)
RFS Riga – Ljubljana 0:2 (kon.) | RoPS Rovaniemi – Aberdeen 1:2 (kon.) | Universitatea Craiova – Sabail 3:2 (kon.)
Minsk – FK Liepāja 1:2 (kon.) | Levski Sofia – Ružomberok sk 2:0 (kon.) | Limassol – Kauno Žalgiris 4:0 (kon.)
Kraków – Dunajská Streda sk 2:2 (po pr.) | Haugesund – Cliftonville 5:1 (kon.) | Milsami – FCSB 1:2 (kon.)
Neftçi Baku – Speranța Nisporeni 6:0 (kon.) | CS Petrocub – Larnaca 0:1 (kon.) | Kutaisi – Ordabasy 0:2 (kon.)
Vaduz – Breidablik 2:1 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Honvéd Budapešť 1:1 (kon.) | Zrinjski Mostar – AP Brera Strumica 3:0 (kon.)
Be'er Sheva – Laçi 1:0 (kon.) | Niederkorn – Cork City 1:2 (kon.) | Engordany – Dinamo Tbilisi 0:1 (kon.)
B36 Tórshavn – Crusaders 2:3 (kon.) | Hajduk Split – Gżira 1:3 (kon.) | Hibernians FC – Soligorsk 0:1 (kon.)
Kukësi – Debrecín 1:1 (kon.) | Fehérvár – Zeta 0:0 (kon.) | Mura – Haifa 2:3 (kon.)
Norrköping – St Patrick´s 2:1 (kon.) | Shkupi – Pjunik 1:2 (kon.) | Vitebsk – KuPS 1:1 (kon.)
Ballymena – Malmö 0:4 (kon.) | Budućnost Podgorica – Narva 4:1 (kon.) | Domžale – Balzan 1:0 (kon.)
Kilmarnock – Connah's Quay 0:2 (kon.) | Niš – Flora 2:2 (kon.) | Rangers – St Joseph's 6:0 (kon.)
Trnava – FK Radnik sk 2:0 (3:2 po pen.) | Reykjavík – Molde 0:0 (kon.) | Légia Varšava – Europa 3:0 (kon.)
Shamrock – Brann 2:1 (kon.)
koniec
FC Kajrat Almaty
2:1 (0:0)
NK Široki Brijeg
cz Štvrtok 18.07.2019, 16:30 • Almaty Ortalyk Stadion (Almaty) • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kajratu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Ve druhém dějství jsme sledovali o poznání vyrovnanější podívanou, možná o trochu aktivnějším celkem byli hosté, avšak k překonání brankáře došlo až v závěru, avšak soupeř reagoval dvěma přesnými zásahy. Rovněž jsme sledovali celou řadu nedovolených zákroků, hlavní sudí musel tasit hned čtyři žluté kartónky. Brijeg se s Evropskou ligou loučí už v prvním předkole. (18:20:39)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. KUAT - 2:1
     
    90+3
    Kajrat právě vstřelil branku!
    Aby toho nebylo málo, tak přichází ještě jedna branka! Islamchan dokázal načasovat přihrávku do pokutového území, kde se nacházel ISLAMBEK KUAT, který levačkou trefil míč ke vzdálenější konstrukci.
     
    90+3
    I tak se pro hostující celek nic moc nemění, stále potřebuje vstřelit minimálně jednu branku, na což už nemá moc času.
    90+1. ORAZOV - 1:1
     
    90+1
    Kajrat právě vstřelil branku!
    Jenomže hodně rychle máme také srovnáno! Kajrat se vydal do pokutového území, kde jeden z domácích ještě propasíroval přihrávku na malé vápno, kde se musel činit brankář. O úspěšnou dorážku se postaral až RAMAZAN ORAZOV.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    90. BAGARIĆ - 0:1
     
    90
    Široki Brijeg právě vstřelil branku!
    Přeci jenom tady máme úvodní branku! K rozehrávce pokutového kopu se postavil DRAZEN BAGARIĆ, který to zkusil na pravou stranu, zatímco se brankář hnul k druhé konstrukci.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Rade Dugalić (FC Kajrat Almaty).
    Žlutou kartu dostává Yeldos Achmetov (FC Kajrat Almaty).
     
    89
    Je tu pokutový kop pro Brijeg!
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Brijeg musí ještě dvakrát skórovat, na to bude mít ještě nastavený čas.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Dino Mikanović (FC Kajrat Almaty).
     
    87
    Pokus o zakončení v podání Brijegu skončil pouze na pozorném protihráči. Poté jsme sledovali centrovanou nabídku, kterou dokázal zablokovat Dugalić.
     
    85
    Široki si ještě vybojovalo rohový kop, který pro změnu směřoval k přední tyči. Tam došlo k prodloužení míče, avšak poté se k němu dostal protihráč.
     
    84
    Chorvatský celek měl k dispozici další zajímavou standardku. Tentokráte jsme sledovali vysoký centr, po kterém musel zasahovat brankář Pokatilov.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Brijeg musí pořádně zabrat, i nadále se v postupové pozici nachází jeho dnešní soupeř.
     
    82
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Široki. Míč se snesl do pokutového území, avšak tam se ve vzduchu podařilo zakročit Achmetovovi.
     
    81
    Kajrat se radoval z úvodní branky, avšak té předcházelo ofsajdové postavení. Stav se tak nemění, Zlomislić tak okamžitě rozehrál od branky.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Drazen Bagarić (NK Široki Brijeg).
    Žlutou kartu dostává Islambek Kuat (FC Kajrat Almaty).
     
    80
    Po pravém křídle to zkoušel Franjić, avšak proti přesile protihráčů neměl sebemenší šanci na úspěch. Následně si s balónem zahrál také Pokatilov.
     
    79
    Střídání v týmu FC Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Aderinsola Eseola, přichází Marton Eppel.
     
    74
    Následně si obrannou povinnost splnil také hostující obránce Kovačić, který za sebe nepustil Kuata. Almaty tak budou vhazovat od levé autové lajny.
     
    73
    Islamchan se uvolnil kolem protihráče, načež na hranici malého vápna zkoušel najít Eseolu, avšak důležitý obranný zákrok vyprodukoval Matić.
     
    72
    Brijeg nyní rozjel hodně pohlednou kombinací, na jejíž konci bylo zakončení v podání Juriće, který přeci jenom minul branku. Brankář tak nemusel zasahovat.
     
    71
    Střídání v týmu FC Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Yerkebulan Sejdachmet, přichází Konrad Wrzesinski.
     
    70
    Navíc na řadu přišel nedovolený zákrok, domácí tak budou zahrávat další standardní situaci. V tomto případě to bude zhruba ze čtyřiceti metrů od branky.
     
    69
    Tentokráte se pro míč dostával Eseola, který sice prohrál hlavičkový souboj, avšak svému celku zajistil autové vhazování, o které se postará Mikanović.
     
    68
    K odkopu od své branky se postavil brankář Pokatilov, kterému se na opačné straně podařilo najít Žukova, jenž při souboji proti Kovačićovi neměl šanci.
     
    67
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Druhý poločas je o poznání vyrovnanější, Brijeg ale stále musí vstřelit jednu branku.
     
    66
    Navíc si Islamchan vyzkoušel rozehrávku standardní situace, kterou se snažil zakrouti na hlavu Kuata, jenž ve vzduchu pořádně sestřelil Kvešiće.
     
    65
    Střídání v týmu NK Široki Brijeg: ze hřiště odchází Toni Jović, přichází Alen Jurilj.
     
    64
    Před malým momentem jsme registrovali pokus o zakončení. Dost možná se jednalo o přihrávku před branku, avšak i přesto byla od Islamchana nepřesná.
     
    59
    Brijeg to opět zkoušel z vlastní poloviny, nicméně hned první přihrávka byla velice nepřesná. Kajrat se dostal do útoku, avšak ten nakonec úplně zabrzdil.
     
    58
    Hodně prostoru měl kolem sebe Jović, nicméně finální přihrávka skončila v rukavicích domácího brankáře. Poté nepřesně přihrával kolega Corić.
     
    57
    Střídání v týmu NK Široki Brijeg: ze hřiště odchází Mario Babić, přichází Stipe Jurić.
     
    57
    Žukov si to namířil k hranici pokutového území, kde byl zastaven trojicí protihráčů. Poksu o protiútok dokázal zastavit Kovačić, jenž předvedl přesný skluz.
     
    56
    O přihrávku si řekl Corić, který musel jednat opravdu hodně rychle. Napadající smečka protihráčů mu nakonec zablokovala následnou nahrávku.
     
    55
    Rohový kop se snášel k zadní tyči, kam se ještě snažil doběhnout Matić.To se sice povedlo, avšak hrací předmět přeci jenom skončil za brankovou čárou.
     
    54
    Ve středu hrací plochy musel na dlouhou nohu zasahovat Enin, který to před protihráčem zvládl. Následný centr zablokoval na roh jeden z protihráčů.
     
    53
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitl Jović, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Chorvatský celek se tak rozhodl pro útočný výpad po pravém křídle.
     
    52
    Jako první se k míči dostal zadák Dugalić, který navíc velice přesně rozehrál do strany. To samé se nedá říct o Achmetovovi, jenž poslal míč za čáru.
     
    51
    Na jistotu musel jednat Achmetov, který dalekonosným způsobem poslal míč z vlastního pokutového území. Na druhé straně ho zastavil Sejdachmet.
     
    50
    U pokutového území se nacházel Franjić, který se ještě snažil přeposlat přihrávku do strany na Kvešiće, u kterého byl se skluzem včas Mikanović.
     
    49
    Přihrávku v podání Kovačiće dokázal vystihnout jeden z protihráčů, nicméně protiútok domácích skončil velice rychle. Kajrat bude alespoň vhazovat.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali autové vhazování, o které se postaral domácí Mikanović. Jeho nabídka doletěla pouze k Kvešićovi.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Brijegu, jenž budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FC Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Aibol Abiken, přichází Ramazan Orazov.
    Střídání v týmu NK Široki Brijeg: ze hřiště odchází Mateo Marić, přichází Mato Stanić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Směrem dopředu byl jednoznačně aktivnější Kajrat, přičemž největší šanci dokázal zneškodnit hostující brankář. Brijeg nám toho směrem dopředu zatím moc nepředvedl, zatím se spíše brání, což se daří, avšak do konce zápasu zbývá ještě celý druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro domácí. Ten nebyl vůbec povedený, neboť se míč snesl za pokutové území, kde se nacházel soupeř.
     
    42
    Na opačné straně skončil na zemi jeden z domácích hráčů, na nic vážného to ale nevypadá. Navíc na scénu nemusel spěchat ani lékařský personál.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Gafurzhan Sujumbajev (FC Kajrat Almaty).
     
    40
    Kajrat je v posledních minutách skutečně nebezpečnější. Před malým momentem to na sebe vzal Abiken, který se málem dostal až před brankáře.
     
    39
    Pokus o dalekonosné přenesení hry na pravou stranu se nesetkal s úspěchem, Mikanović na míč totiž nedosáhl. Kvešić tak obstaral další aut.
     
    38
    Až nyní se k sympatickému zakončení dokázal natlačit domácí Žukov, nicméně projektil skončil v rukavicích brankáře, který raději zdržel hru.
     
    37
    Jenomže domácí se ještě zdrželi u pokutového území. K dalšímu centru se tentokráte rozhodl křídelník Sejdachmet, který rovněž našel pouze soupeře.
     
    36
    Almaty měly k dispozici standardní situaci z pravé strany. Odpovědnost na sebe vzal Islamchan, jehož centr doplachtil pouze na hlavu připraveného protihráče.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Dominik Kovačić (NK Široki Brijeg).
     
    31
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl domácí Abiken, který dostal slušně naloženo. Sudí raději přerušil hru, na scénu se vydal lékařský personál.
     
    30
    Následoval rohový kop pro domácí celek. Z pravé strany ho rozehrál Islamchan, avšak jeho vzdušná nabídka pouze proletěla šestnáctkou.
     
    29
    Brijeg se snažil navázat na kombinaci na pravé straně, avšak pomalou přihrávku vystihl Kuat, po jehož nahrávce musel zasahovat zadák Matić.
     
    28
    Z hodně velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Enin, jehož projektil nebyl vůbec povedený. Pokatilov se za tímto pokusem stačil pouze ohlédnout.
     
    27
    Corić si úspěšně počínal na hranici vlastního pokutového území, nicméně nákop k postranní lajně jako první sebral Sujumbajev, který se daleko nedostal.
     
    26
    Na řadu přišla standardní situace pro Almaty, avšak z vlastní poloviny. O rozehrávku se postaral Achmetov, který si vybral naběhnuvšího Islamchana.
     
    25
    Kolmice do volného prostoru měla směřovat na Sejdachmeta, avšak ten se v době přihrávky nacházel v ofsajdu, což jasně signalizoval také pomezní.
     
    24
    Také brankář Zlomislić si vyzkoušel odkop od své branky, přičemž Franjić dokázal otřít míč o nohu protihráče. Široki tak bude moci opět vhazovat.
     
    23
    Pokatilov si s přehledem počínal proti padajícímu míči, který okamžitě sevřel do svých rukavic. Ihned poté následoval dalekonosný odkop na Eseolu.
     
    22
    Po odklizení míče za autovou čáru, se zadák Kvešić ujal dalšího autového vhazování, po kterém Matić raději přenesl hru na opačnou polovinu hřiště.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, přičemž na první branku stále čekáme. Zatím se o něco aktivnějším dojmem jeví celek z Kazachstánu.
     
    20
    Franjić se snažil přeposlat míč na levou stranu, avšak Mikanović dokázal přihrávku zablokovat za autovou čáru. Kvešić si tak vyzkouší provedení autu.
     
    19
    Po delší době si s míčem zahrál brankář Pokatilov, který z jedničky odkopával k hranici středového kruhu, kde se v ofsajdu zjevil forvard Eseola.
     
    14
    Hodně nepřesným projektilem to před malým momentem zkoušel Marić, jehož rána levou nohou o poznání minula branku soupeře, bude se vykopávat.
    13. Eseola selhal v šanci.
     
    13
    Kajrat mohl jít do vedení! Soupeř naprosto propadl při bránění útočné akce, míč se odrazil do malého vápna, kde Eseola nepřekonal ležícího brankáře.
     
    12
    Na opačné straně se do šance dostával Bagarić, který pelášil sám na brankáře, avšak na poslední chvíli k němu přispěchal pozorný Achmetov.
     
    11
    Islamchan dokázal v tísni přeposlat přihrávku na levou stranu, kde se nacházel Sujumbajev. Nahrávku ale srazil Corić, soupeř tak bude vhazovat.
     
    10
    Následně se za obranou zapomněl útočník Bagarić, čehož si pochopitelně všiml také pomezní sudí. Rozehrávky volného kopu se tak ujme Pokatilov.
     
    9
    Brijeg se usadil na polovině soupeře, nicméně Kvešić se po kontaktu s protihráčem ocitl na zemi. Chorvatský celek se rozhodl rozehrát urychleně.
     
    8
    Následně se autového vhazování ujal obránce Mikanović, který velice přesně našel kolegu Sejdachmeta, před kterým se podařilo zasáhnout Marićovi.
     
    7
    Na opačné straně to centrem do pokutového území zkoušel křídelník Franjić, jehož vzdušná nabídka dorazila pouze do rukavic brankáře Pokatilova.
     
    6
    Na pravou stranu si seběhl Sejdachmet, který okamžitě cpal míč do malého vápna, kde se podařilo zakročit Kovačićovi. Posléze si nedovoleně pomohl Abiken.
     
    5
    Nyní musel zasahovat obránce Matić, který odkopem na jistotu poslal balón ven z hrací plochy. Provedení autového vhazování se ujal zadák Mikanović.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Pokatilov, který dalekonosným způsobem poslal míč na pravou stranu, kde Eseola nebezpečně přihrával před brankáře.
     
    3
    Hned v úvodu si to po levém křídle namířil Islamchan, který se ještě snažil spolupracovat se Žukovem, jenž pouze přenášel hru k postranní lajně.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Kajrat Almaty: Pokatilov – Mikanović, Dugalić, Achmetov, Sujumbajev – Kuat – Sejdachmet, Abiken, Žukov, Islamchan (C) – Eseola
    Náhradníci: Plotnikov – Eppel, Keiler, Kosović, Orazov, Politevič, Wrzesinski

    NK Široki Brijeg: Zlomislić – Corić (C), Kovačić, Matić, Kvešić – Enin, Marić – Franjić, Babić, Jović – Bagarić
    Náhradníci: Miškić – Barišić, Cipetić, Hrkać, Jurić, Jurilj, Stanić

    Rozhodčí: Šurman – Žukov, Matyaš (všichni Ukrajina).
     
    NK Široki Brijeg

    Na opačné straně stojí bosenský Brijeg, který se v uplynulém ročníku umístil na třetí pozici, což pochopitelně znamenalo předkolo Evropské ligy. Brijeg dohromady nasbíral čtyřiapadesát bodů, přičemž manko na mistrovské Sarajevo činilo propastných šestnáct bodů. Široki za celou sezónu prohrál pouze v pěti případech, navíc se v posledních zápasech výrazně zlepšil na domácí půdě, kde dohromady odehrál sedmnáct zápasů, ve kterých hned desetkrát zvítězil. Brijeg má za sebou dva přípravné zápasy na nadcházející sezónu, v tom prvním podlehl poměrem 1:3, ten druhý přinesl pro změnu nerozhodný výsledek 1:1.
     
    FC Kajrat Almaty

    Kazašské Almaty se ve své domácí soutěži nacházejí na průběžné třetí pozici, což by v konečném důsledku znamenalo kvalifikaci o Evropskou ligu. Kajrat má na svém kontě pětatřicet bodů, přičemž manko na na vedoucí Tobol je pouze čtyřbodový. Zdá se, že se Almaty oklepaly z nepovedeného zápasu proti Ordabasy, v minulém kole si totiž dokázaly zastřílet proti pátému Kaisaru, který prohrál poměrem 1:5. Kajrat doposud prohrál hned v šesti případech, nicméně pouze dva zápasy přinesly nerozhodný výsledek. I tak bude Kajrat muset zabrat, vedoucí celek má svůj zápas tohoto kola k dobru.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu odvetné zápasy prvního předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Kajrat Almaty a NK Široki Brijeg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    David Suchý

    Góly: 90+1. Islamchan, 90+3. Kuat – 90. Bagarić (pen.)

    Karty:   41. Sujumbajev (KAL), 80. Kuat (KAL), 88. Mikanović (KAL), 89. Dugalić (KAL), 89. Achmetov (KAL) – 34. Kovačić (SIB), 80. Bagarić (SIB)


    FC Kajrat Almaty: Pokatilov – Mikanović, Dugalić, Achmetov, Sujumbajev – Kuat – Sejdachmet (71. Wrzesinski), Abiken (46. Orazov), Žukov, Islamchan (C) – Eseola (79. Eppel)
    Náhradníci: Plotnikov – Eppel, Keiler, Kosović, Orazov, Politevič, Wrzesinski

    NK Široki Brijeg: Zlomislić – Corić (C), Kovačić, Matić, Kvešić – Enin, Marić (46. Stanić) – Franjić, Babić (57. Jurić), Jović (65. Jurilj) – Bagarić
    Náhradníci: Miškić – Barišić, Cipetić, Hrkać, Jurić, Jurilj, Stanić

    Rozhodca: Šurman – Žukov, Matyaš (všichni Ukrajina)
    11.07.2019
    Široki Brijeg - Almaty 1:2

    Góly: 33. Enin – 29. Eseola, 58. Eseola

    Karty:   57. Bagarič (SIB), 59. Kovačič (SIB), 70. Marič (SIB) – 6. Achmetov (KAL), 26. Abiken (KAL), 48. Orazov (KAL), 54. Žukov (KAL), 71. Kosovič (KAL)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 13:12.