Newcastle – Wolverhampton 0:4 (kon.) | Manchester City – West Ham 4:1 (kon.)
koniec
Manchester City
4:1 (2:1)
West Ham United
cz Streda 17.07.2019, 14:30 • Nanjing Olympic Sports Center (Nanjing) • Premier League Asia Trophy • Semifinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Premier League Asia Trophy má na programu semifinálové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Manchester City a West Ham United.
     
    Manchester City

    Fotbalisté Manchesteru City mají za sebou celkem úspěšnou sezónu, kralovali ve své domácí soutěži, ve které se pochopitelně ocitli na první pozici, nicméně jsme sledovali velice zajímavou bitvu až do posledního kola. Citizens nakonec dosáhli na mistrovský titul o jeden jediný bod, navíc se jim povedl také FA Cup, v jehož finále porazili Watford vysokým výsledkem 6:0. Celek z Manchesteru zatím nijak extrémně neposiluje, doposud jediná posila přišla ze Španělska. Z hlavního města se do Anglie vydal záložník Rodri, za jehož služby City zaplatilo sedmdesát milionů eur.
     
    West Ham United

    Na opačné straně stojí West Ham, který už celkem dlouhou dobu čeká na nějaký vážnější úspěch. Kladiváři se v uplynulé sezóně umístili na desáté pozici, což určitě nebylo cílem vedení klubu. West Ham ztrácel na pohárové pozice pouze pět bodů, nicméně k účasti nepomohla ani zlepšená forma ke konci ligového ročníku. Kladiváři se navíc prezentovali velice špatnou obrannou činností, ta inkasovala propastných pětapadesát bodů, což bylo nejvíce z první poloviny tabulky Premier League. West Ham má za sebou úvodní přípravné utkání, v souboji proti rakouskému Altachu vyhrál poměrem 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Bravo – Danilo, Harwood-Bellis, Laporte, Angelino – Doyle, Rodrigo, D. Silva (C) – Poveda, Nmecha, Bernabe
    Náhradníci: Grimshaw – De Bruyne, Dionkou, García, Gundogan, Knight, Pozo, Sané, B. Silva, Sterling, Stones, Touaizi, Walker, Zinčenko

    West Ham United: Roberto – Fredericks, Diop, Ogbonna, Johnson – Noble (C), Rice, Wilshere – Anderson, Antonio, Lanzini
    Náhradníci: Martin – Cresswell, Cullen, Diangana, Chicharito, Obiang, Reid, Sánchez, Snodgrass, Jarmolenko, Zabaleta.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči West Hamu, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Ihned v úvodu jsme sledovali přihrávku na levou stranu, kam si sbíhal Angelino. K němu se včas vrátil Fredericks, jenž poslal míč do zámezí.
     
    4
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Doyle, jehož vzdušná nabídka našla hlavu dobře postaveného Harwooda-Bellise, jenž mířil pouze doprostřed.
     
    5
    První velká šance tohoto zápasu! Kladiváři chybovali v rozehrávce, soupeř to vykombinoval velice dobrým způsobem, nicméně Silva si na Roberta nepřišel.
     
    6
    Posléze se Johnsonovi podařilo vybojovat autové vhazování, o které se postaral kolega Ogbonna. West Ham se daleko podél autové čáry nedostal.
     
    7
    Následně se poprvé dostal do akce pomezní sudí, jenž rozluštil ofsajdové postavení v podání Andersona. Volný kop rozehrál od své šestnáctky Harwood-Bellis.
     
    8
    Napadající Poveda si nakonec pomohl nedovoleným způsobem, což uviděl také hlavní sudí. Rice ale nedokázal uspět s přihrávkou přes záložní linii.
     
    9
    Velice sympatickým způsobem to zkoušel Antonio, který dokráčel zhruba k hranici pokutového území, kde svému celku zajistil standardní situaci.
     
    10
    Tu si nakonec vzal na starost Lanzini, jenž nedokázal procedit míč přes hradbu těl. Manchester City se díky dobrému napadání nakonec nedostal k míči.
     
    11
    Snad poprvé se k míči dostal brankář Bravo, který v poklidu schoval skákající míč do svých rukavic, načež výhozem rozehrál na volného Rodriga.
     
    12
    Ogbonna vyvezl míč od svého pokutového území, načež ho úspěšně přenesl na pravou stranu, kde Fredericks okamžitě sklepával na Wilshera.
     
    13
    Posléze se do kombinace svého celku zapojil také nenápadný Anderson, který to zkoušel pravou nohou, nicméně jeho nabídka nenašla kýženého adresáta.
     
    14
    Momentálně se nehraje, neboť v bolestech skončil na zemi forvard Nmecha. Na nic vážného to nevypadá, i tak do akce zamířil lékařský personál.
     
    19
    Před malým momentem jsme sledovali další rohový kop, který z hranice malého vápna odklízel Diop. Posléze si s balónem zahrál také brankář Bravo.
     
    20
    Angeliňo v poklidu zpracoval míč hrudí, načež rozjel kombinaci na levé straně hrací plochy. Tam číhal Rice, jenž včasným zákrokem vystihl přihrávku.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou.
     
    22
    Brankář Bravo si konečně připsal zákrok, z hranice pokutového území to levačkou zkoušel Antonio, jenž svůj pokus poslal pouze doprostřed branky.
     
    23
    Rodrigo ještě dokázal zastavit míč na hrací ploše, načež ho posílal na pravou stranu. Manchester City to zkouší velice poklidnou rozehrávkou.
     
    24
    Obranná řada si hned několikrát výměnila balón, přičemž ho v tuto chvíli má na své kopačce Laporte. Kladiváři se nikterak nesnaží napadat rozehrávku.
     
    25
    Je tu pokutový kop pro West Ham!
    25. Ruka v šestnáctce.
     
    26
    West Ham právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil kapitán MARK NOBLE, který to zkoušel střelou k pravé tyči, na kterou brankář Bravo neměl šanci dosáhnout.
    26. NOBLE - 0:1
     
    27
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut hry, West Ham udeřil ze své první šance. V tuto chvíli je na tahu soupeř.
     
    28
    Hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin. V místě dění utkání panuje velké vedro, což určitě není zrovna příjemné.
     
    29
    Po zhruba minutovém přerušení se opět pokračuje ve hře. City se okamžitě usadilo na polovině soupeře, kde se snaží protivníka uspat zdlouhavou kombinací.
     
    30
    Pro přihrávku si seběhl Nmecha, avšak včas u něj byl pozorný Ogbonna, který mu nedaroval vůbec žádný prostor. S míčem si zahrál také Roberto.
     
    31
    Také West Ham celkem dlouho kombinoval, což mu ale maximálně vyhovuje. Navíc si to Fredericks namířil po pravém křídle, odkud nenašel Andersona.
     
    32
    Danilo to zkoušel přihrávkou na Garcíu, avšak tento záměr dokázal přečíst také pozorný Johnson, jenž okamžitě uklidnil hru na vlastní polovině hřiště.
     
    33
    Roberto zkoušel odkopnout ke středovému kruhu, kde se podařilo zasáhnout Rodrigovi. Ten okamžitě přihrával na Nmechu, jehož rána nebyla přesná.
     
    33
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Zničehonic tady máme vyrovnávací branku v podání hráčů Citizens! Fantastickou přihrávku vyprodukoval Bernabe, jehož nadýchaná nabídka našla naběhnuvšího DAVIDA SILVU, jenž levačkou prostřelil brankáře Roberta.
    33. David SILVA - 1:1
     
    34
    Celkem dost času měl kolem sebe Fredericks, který se dostal až do pokutového území, kde spadl na zem. Druhá penalta to ale nebude.
     
    35
    Navíc uvidíme pokutový kop pro Manchester City!
    35. Penaltový zákrok.
     
    36
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Záhy se celek z Manchesteru dostává do vedení! Tentokráte se k provedení pokutového kopu postavil LUKAS NMECHA, jenž poslal brankáře Roberta k opačné konstrukci.
    36. NMECHA - 2:1
     
    41
    Opět jsme sledovali kombinaci ve středu hrací plochy, o kterou se staral Rodrigo, jenž v tísni přeci jenom procedil balón na kolegu ze zálohy Silvu.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Za pokutovým územím se nacházel Anderson, který to ihned po přihrávce zkoušel pravou nohou, jenž vyprodukovala hodně nepřesný projektil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Koncovka prvního poločasu nenabízí nic moc zajímavého. Před malým momentem skončil na zemi Bernabe, jenž ale faul nedokázal vybojovat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned tři přesné zásahy. Překvapivě se do vedení dostal West Ham, který ale během krátké chvíle hned dvakrát inkasoval, což znamená vedení pro soupeře. Sledujeme ale vyrovnanou podívanou, která se odehrává v hodně poklidné atmosféře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Michail Antonio, přichází Chicharito.
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Jack Wilshere, přichází Robert Snodgrass.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Lukas Nmecha, přichází Kevin De Bruyne.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Bernardo Silva.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Ian Poveda, přichází Raheem Sterling.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Adrián Bernabe Garcia, přichází Leroy Sané.
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Andrij Jarmolenko.
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Declan Rice, přichází Carlos Sánchez.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Manchesteru City, jenž budou hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to velice chytrou kolmicí za obranu zkoušel De Bruyne, avšak jeho úmysl se podařilo včas vystihnout soupeři.
     
    49
    Přihrávka podél autové čáry nakonec nenašla Jarmolenka, místo toho se k míči dostal dobře stojící Laporte, který okamžitě přihrával na útočnou polovinu.
     
    50
    Posléze se do zakončení dokázal natlačit Chicharito, avšak jeho střelecký pokus odvracel jeden z protihráčů. Brankář Bravo tak nemusel zasahovat.
     
    51
    O další zakončení se pokoušel mexický forvard Chicharito, jenž krkolomným způsobem mířil zhruba metr vedle. Bravo tak bude moci vykopávat.
     
    52
    Sterling z první přeposílal na De Bruyneho, který na prudkou nabídku neměl šanci dosáhnout. Kladiváři se svižným způsobem dostávají na druhou stranu.
     
    53
    West Ham rozjel kombinaci na levém křídle, přičemž Chicharito chtěl prostrčit přihrávku na Lanziniho, avšak tento úmysl vystihl jeden z protihráčů.
     
    54
    Hned dvakrát musel zasahovat brankář Roberto. Nejprve to pravačkou zkoušel Sané, nicméně neuspěl ani Sterling, jenž mířil slabě doprostřed.
     
    55
    Na opačné straně se u středového kruhu podařilo zakročit Doylovi, jenž konstruktivně přeposlal do strany na Danila, jehož centr nebyl povedený.
     
    56
    Po jednom ze zákroků se na zemi ocitl Lanzini, kterému se podařilo vybojovat standardní situaci. Hlavní sudí ani tentokráte nevytáhl kartónek.
     
    57
    Do kombinace se zapojil také defenzivně laděný Sánchez, po jehož přenesení hry skončil na trávníku Snodgrass. Standardní situaci pro West Ham.
     
    58
    Noble to zkoušel jakousi střílenou nabídkou, která doplachtila pouze do jednoho z protihráčů. Následně musel ven z branky Bravo, jenž to před Fredericksem stihl.
     
    59
    Jarmolenko celkem dlouho váhal, nakonec přenášel hru k postranní lajně, kde se Johnson dokázal dostat kolem napadající dvojice protihráčů.
     
    59
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Rázem tady máme další branku Citizens! Kladiváři chybovali v blízkosti středového kruhu, což vedlo ke kolmici na rychlonohého RAHEEMA STERLINGA, který pelášil sám na brankáře Roberta, jenž nakonec na střelu nedosáhl.
    59. STERLING - 3:1
     
    62
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Danilo, přichází Kyle Walker.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Angelino, přichází Oleksandr Zinčenko.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Thomas Doyle, přichází Ilkay Gundogan.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Aymeric Laporte, přichází John Stones.
     
    63
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Ryan Fredericks, přichází Aaron Cresswell.
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Benjamin Johnson, přichází Pablo Zabaleta.
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Mark Noble, přichází Pedro Obiang.
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Manuel Lanzini, přichází Grady Diangana.
     
    67
    Sané se u pokutového území snažil spolupracovat s Gundoganem, avšak druhý jmenovaný tento záměr nepochopil. West Ham se nedokázal osvobodit.
     
    68
    Posléze včas zakročil velezkušený Zabaleta, který tak zabránil stoprocentní šanci soupeře. Následně to tentýž hráč udělal velice dobře, vybojoval totiž volný kop.
     
    69
    O provedení autového vhazování se postaral Walker, který si pro spolupráci vybral De Bruyneho, jehož finální přihrávka směřovala mimo dosah Sterlinga.
     
    69
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Aleix García.
     
    70
    Na opačné straně se divákům připomněl útočník Chicharito, který pálil pro Jarmolenkově přihrávce vysoko nad branku. Bravo tak nemusel zasahovat.
     
    71
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Angelo Ogbonna, přichází Winston Reid.
     
    72
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Obrana West Hamu si opět nepočínala vůbec dobře! Jako první se k míči dostal Bernardo Silva, jenž ho přeposlal na De Bruyneho, který v šanci nezazmatkoval. Místo toho ještě našel RAHEEMA STERLING, jenž se štěstím prostřelil brankáře.
    72. STERLING - 4:1
     
    73
    Kladiváři to nyní budou mít hodně složité, prohrávají už o tři branky. Navíc do konce zápasu zbývá už jen něco málo přes dvacet minut hry.
     
    74
    I ve druhém dějství nařídil hlavní sudí krátkou přestávku na doplnění tekutin. Hráči se seběhli k postranní lajně, chvíli se tak hrát nebude.
     
    75
    De Bruyne si viditelným způsobem pomáhal taháním za dres, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí. West Ham bude zahrávat nadějnou standardku.
     
    76
    Odpovědnost na sebe vzal Chicharito, jehož chytrý obstřel dokázal Bravo zneškodnit. Posléze s dorážkou z bezprostřední blízkosti neuspěl Jarmolenko, jenž trefil pouze tyč.
     
    81
    Do zajímavé pozice pro zakončení si seběhl Sané, jenž míč tečoval kousek vedle branky. Roberto se v době střeleckého pokusu nacházel zadkem na zemi.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. V tuto chvíli sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, West Ham je směrem dopředu bezradný.
     
    83
    Obrannou povinnost si splnil Stones, který za sebe nepustil přihrávku od Obianga. Soupeř tak mohl vhazovat, nicméně Diangana se daleko nedostal.
     
    84
    Kolmicí na levou stranu to zkoušel Jarmolenko, avšak včas zasahoval Walker, jenž odkopem dokázal oslovit naběhnuvšího kolegu z mužstva.
     
    85
    Na pořadu dne byl rohový kop z levé strany, o který se postaral Gundogan. Jeho kroucený centr dopadl na hlavu Reida, jenž nekompromisně odklízel míč.
     
    86
    Útočným faulem si pomohl právě Gundogan, který místo míče zasáhl nohu soupeře. Kladiváři budou rozehrávat volný kop z vlastní poloviny hřiště.
     
    88
    Roztažení hry našlo na pravém křídle Walkera, který posílal prudkou přihrávku napříč pokutovým územím, avšak žádný ze spoluhráčů míč netrefil.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi se zdá být rozhodnuto, uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+2
    Bernardo Silva ukázkovým způsobem zalepil těžkou přihrávku, následně se k míči dostal Sané, jehož slabá rána skončila v rukavicích brankáře Roberta.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Manchesteru City, kterému se podařilo zvítězit poměrem 4:1. Druhý poločas byl jednoznačně v režii mistrovského celku z uplynulé sezóny, navíc hodně pomohly také chyby v obraně soupeře. Kladiváři byli postupem času směrem dopředu bezradní, naopak útočné kvality soupeře byly o poznání nebezpečnější. Citizens si tak zahrají finálový souboj proti Wolves.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:3. (16:20:45)

    David Suchý

    Góly: 33. David Silva, 36. Nmecha (pen.), 59. Sterling, 72. Sterling – 26. Noble (pen.)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:3.
    Manchester City: Bravo – Danilo (62. Walker), Harwood-Bellis, Laporte (62. Stones), Angeliño (62. Zinčenko) – Doyle (62. Gundogan), Rodrigo (69. García), D. Silva (C) (46. B. Silva) – Poveda (46. Sterling), Nmecha (46. De Bruyne), Bernabe (46. Sané)
    Náhradníci: Grimshaw – De Bruyne, Dionkou, García, Gundogan, Knight, Pozo, Sané, B. Silva, Sterling, Stones, Touaizi, Walker, Zinčenko

    West Ham United: Roberto – Fredericks (63. Cresswell), Diop, Ogbonna (71. Reid), Johnson (63. Zabaleta) – Noble (C) (63. Obiang), Rice (46. Sánchez), Wilshere (46. Snodgrass) – Anderson (46. Jarmolenko), Antonio (46. Chicharito), Lanzini (63. Diangana)
    Náhradníci: Martin – Cresswell, Cullen, Diangana, Chicharito, Obiang, Reid, Sánchez, Snodgrass, Jarmolenko, Zabaleta