Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference FK Pardubice (kon.)
Tisková konference FK Dukla Praha (kon.) | Tisková konference FC Slavoj Vyšehrad (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Pardubice

cz Streda 17.07.2019, 09:00Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.
     
    Dobré středeční ráno z Pardubic! Vítejte u sledování online přenosu z předsezónní tiskové konference druholigového celku FK Pardubice.
     
    Vladimír Pitter (předseda představenstva FK Pardubice):
    Věřím, že jak byl doplněn tým, tak bude nadcházející sezona opět úspěšná. Barážová utkání pro nás vloni nebyla prioritou, pokud se tak stane někdy v budoucnu, tak to budeme tak prezentovat. Tudíž ani v nadcházející sezoně pro nás není cílem se probojovat do této nadstavby soutěže. Musím zmínit také B-tým, tady vidím velký posun a i vzhledem ke změně soutěže si myslím, že to bude ohromný přínos třeba i pro naše dorostence. Další věcí je postup našich dívek do nejvyšší soutěže, to bude jako velký úspěch a doufám, že to tak bude pokračovat i v dalších sezonách. Skvěle se v minule sezoně prezentovala také naše mládež! Co se týče stadionu, tak se schválil uzemní plán, ale nebudu zastírat, že jsme doufali, že se začne od léta stavět, nicméně nestalo se tak a také nás to mrzí. Ale doufám, že až se tady sejdeme třeba za rok, tak už to bude úplně jinak.
     
    Vladimír Pitter (předseda představenstva FK Pardubice):
    Jsme velice rádi, že jsme získali nového významného partnera, a to stavební firmu STRABAG a.s.
     
    Vít Zavřel (sportovní manažer):
    Odešel nám Michal Petráň, on tu odvedl obrovský kus práce a i vzhledem k jeho věku jsme se rozhodli, že když přijde nabídka z ligy, tak mu nebudeme bránit. Udělalo se tak hostování s opcí, a to je myslím pro všechny strany dobré. Přejeme mu, aby se mu dařilo! Co se týče Adama Fouska, tak o něho mělo Brno zájem už v zimě. Vzhledem k tomu, že se ale Pardubice v zimě pohybovaly v tabulce vysoko, nechtěli jsme ho ještě pouštět. Teď jsme se domluvili. Skončilo hostování dalším hráčům ze základní sestavy, dva hráči na hostování. Vnímáme, že si to teď v létě v kabině zase sedlo a doufáme, že hráče, kteří odešli, dokážeme stoprocentně nahradit.
     
    Jiří Krejčí (trenér A-týmu):
    Pevně věřím, že jsme na sezonu připraveni dobře! Přejeme si, aby byl vstup do sezony co nejlepší, to znamená výhra. Ale moc dobře víme, že týmy, které se v minulé sezoně nacházel na hranici sestupu, můžou hrát tuto sezonu naprosto jinak. Ale pochopitelně věříme, že naši kluci to zvládnou a vstoupí do sezoně přesně tak, jak si přejeme.
     
    Pavel Černý (hráč A-týmu):
    Nálada v kabině je příjemná, pozitivní a myslím si, že za ty dva roky co jsem tady, tak jsem ani žádný konflikt nezažil. Všichni o sobě víme hodně věcí, teď sice proběhla velká obměna hráčů, ale není to na hřišti naštěstí zatím moc znát, protože se snažíme kluky, kteří odešli, nahradit. Pevně věřím, že nás trenér připravil na prvního letošního soupeře tak, že si odneseme první tři body.
     
    Kamil Řezníček (trenér B-týmu):
    Příprava začala minulý týden, co se týče kádru, tak čtyři hráči skončili a 12 jich přišlo nových! Kluci makají, snaží se připravit na nadcházející sezonu co nejvíce dovedou, všichni se moc těšíme. I sám osobně to beru tak, jak další stupínek v mé kariéře a doufám, že budeme hrát důstojnou roli.
     
    Josef Karabinoš (trenér ženského týmu):
    Posílení týmu se zadařilo. Přichází k nám dvě nové hráčky, z Hradce Králové a ze Sparty Praha. Holky jsou obě reprezentantky v kategorii U19. Cílem nemáme malé, buď chceme skončit v první polovině tabulky, nebo na prvním místě té skupiny o udržení.
     
    Vladimír Pitter ke stadionu:
    Jsem věčný optimista, v klubu budeme přesvědčovat, že nebude dobrá varinata etapizovat stadion. To nebude ideální, už takhle to je o kompromisech, když se budeme bavit o těch změnách, které se musely udělat. Pokud nebude stadion, tak dobré hráče tu neudržíme, protože půjdou za lepším. V červenci má proběhnout na městě rada, kde má zase téma stadion zaznít, takže doufám, že se zase něco trochu posune.
     
    Jiří Krejčí směrem k B-týmu:
    ČFL je velká motivace pro hráče, kteří odcházejí z dorosteneckého věku, určitě i pro A-tým to bude dobré, když uvidíme, jak si kdo vede. A je tady varianta, že když budeme přivádět nějakého mladého hráče vyloženě pro A-tým, tak můžeme na začátek nabídnout i variantu zápasů v ČFL, což je také už lepší, než třeba divizní soutěž. Takže to kvituji, ale zároveň to bude určitě i velká zátěž pro ty hráče.
     
    Vladimír Pitter:
    Spolupráce s firmou STRABAG je zatím na rok, je to o poznání, ale pevně doufám, že bude spolupráce prodloužena. Firma přispěla významnou částkou, kterou teď úplně nedokážu specifikovat přesně, ale z celkového rozpočtu to bude nějakých 5 až 10 procent.
     
    Vít Zavřel:
    S Filipem Kopřivou jsme počítali jako s platným hráčem, ale bohužel na začátku léta mu koleno hodně nateklo a potom se zjistilo na velký úbytek chrupavky. Takže to vypadá, že bohužel přijde varianta ukončení profesionální kariéry. Ale jsme rádi, že se hned zapojil do pozice trenéra a v klubu už tak pomalu začíná působit.
     
    Vít Zavřel:
    Brankář Lukáš Horníček odlétal v pondělí ráno do portugalského týmu SC Braga. Celou situaci vyhodnotíme ve čtvrtek, ale tým o něho hodně stál a stejně tak i Lukáš. Vše se připraveno na roční hostování s opcí.
     
    Kamil Řezníček:
    Situace okolo nových B-týmu našich soupeřů je nečitelná, nevíme, jak tu bude u těch prvoligových nebo druholigových týmu nastavené. Ale doufáme, že se tomu nějak dokážeme vyrovnávat a i pro nás bude každý zápas přínosem. Třeba ti kluci z dorostu, kteří přišli, mají velkou motivaci se ukázat a zapojit se pak třeba v zimě i do přípravy A-týmu.
     
    Pavel Černý:
    O tu špičku se bude rvát asi zase Jihlava, neočekávám, že by se Dukla chtěl nějak rychle vrátit ke špičce, protože hodně obměnila kádr. Ale uvidíme. Co se týče horních páter dále, tak si myslím, že tam bude asi zase Hradec a vyletěl by mohl nějaký tým ze spodku. Doufám taky, že se k horním patrům, nebo alespoň kolem pátého místa, budeme pohybovat i my. (09:42:46)

    Ondřej Novotný