Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference FK Pardubice (kon.)
Tisková konference FK Dukla Praha (kon.) | Tisková konference FC Slavoj Vyšehrad (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Ústí nad Labem

cz Streda 17.07.2019, 09:00 • tiskové středisko, Městský stadion, Masarykova 780/228, Ústí nad Labem-Bukov • Tlačové konferencie
     
    Na tiskové konferenci FK Ústí nad Labem se nejen zástupci vedení klubu rozpovídali o budoucnosti klubu. Kapitán Jan Peterka také ukázal velké srdce a odmítl nabídku z brněnské Zbrojovky, což ocenil především výkonný ředitel klubu Ing. Petr Heidenreich. Představen byl také nový předseda představenstva Václav Kožíšek a člen představenstva Ing. Petr Procházka. Slovo dostal také hlavní trenér týmu Mgr. Aleš Křeček, jenž hodnotil spokojeně přípravu jako povedenou.

    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (09:50:41)
     
    09:34
    Oficiální část tiskové konference Ing. Petr Heidenreich právě ukončil.
     
    09:33
    Jan Peterka:

    "Jádro, kostra týmu je podobná. Noví hráči dobře zapadli a určitě nám pomůžou. Na úvod máme těžkého soupeře, což je dobře. Budeme jim chtít oplatit porážku z jara."
     
    09:32
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Příprava byla dostatečná, pět utkání nám ukázalo hodně věcí. Loni jsme hráli s celky z nižších soutěží. Před duelem s Jihlavou stále o sestavě nemám definitivně jasno, mám v hlavě dva až tři otazníky. Jsem rád, že tým zůstal téměř celý pohromadě. Do konce přestupního období si necháváme otevřené okénko."
     
    09:30
    Jan Peterka:

    "Dostal jsem nabídku ze Zbrojovky Brno. O zajímavé nabídce jsem uvažoval, ale z osobních důvodů jsem se rozhodl, že v Ústí nad Labem zůstanu."
     
    09:30
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Co se týká brankářů, máme vyrovnanou dvojici. Přípravné zápasy si rozdělili na polovinu. Zásadní rozhodnutí o gólmanech bude mít Juraj Šimurka."
     
    09:28
    Ing. Petr Heidenreich:

    "Za pochodu jsme museli připravovat novou sezónu, připravovaly se akcie. Přišel s cílem hrát co nejvýše, navázat na úspěšnou sezónu. Jiří Hora určitě nechce hrát o sestup nebo o desáté místo."
     
    09:26
    Ing. Petr Heidenreich:

    "Koupí klubu se nám ulevilo hodně, Jiří Hora je fotbalový fanatik a podporuje fotbalové projekty, známe se přibližně deset let. Máme jistotu, že nám někdo pomůže a můžeme mít klid na práci. Máme jasného a transparentního vlastníka. Měli jsme dlouhodobě strategicky za úkol sehnat akcionáře. S městem jedeme dál, budeme dále jeho reprezentanty a věřím, že město to bude brát stejně."
     
    09:24
    Ing. Petr Heidenreich:

    "Jednoznačným cílem je navázat na úspěšnou sezónu výsledkově i herně. Jsme schopní na to připravit podmínky, město nás nadále významně podporuje. Poděkovat musíme partnerům a věříme, že se nám bude tato rodina nadále rozrůstat. Po dlouhé době nám zůstali v týmu dva naši odchovanci, to je až historický okamžik. Věřím, že tato cesta bude motivačním nástrojem pro ostatní v mládeži. Eagle Wings je fotbalový klub z Nigérie, máme domluveno hostování s opcí. Fortune Akpan Bassey v Ústí nad Labem mohl být již v zimě, my vyčkali. Měl i prvoligové nabídky, vypálili jsme spoustě klubů rybník. Věřím, že bude bavit diváky, pomůže týmu a bude střílet góly i za Ústí nad Labem. Nebylo jednoduché udržet tým pohromadě, zájem o naše hráče byl. Musím poděkovat Janu Peterkovi, který měl zajímavou nabídku. Je to velký srdcař a zapálený ústecký hráč."
     
    09:19
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Od baráže jsme loni nebyli daleko. Chceme být v popředí druholigové tabulky. Bavíme se s hráčem, co je vůbec cílem fotbalu. Herní cíl je stejně důležitý jako výhry. Chceme hrát takový fotbal, který bude bavit lidi a přiláká je na stadion. Ústí nad Labem má 100 000 obyvatel a mohlo by fanoušků chodit více."
     
    09:17
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Ondřej Jakubov by nám měl pomoct na levé straně. Znám ho z Baníku Ostrava. Když bych se měl rozpovídat o ambicích, musíme si dávat cíle, které jsou ambiciózní. Když se nám loňská sezóna povedla a byla úspěšná, neměli bychom mít nižší ambice. Vstup do soutěže hodně napoví."
     
    09:15
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Zájem o některé naše hráče byl po úspěšné sezóně. Během roku jsme museli nahradit z vlastních zdrojů Jindráčka, Leibla či Kingueho. Chtěli jsme přivést útočníka, dlouhodobě jsme sledovali hráče jménem Fortune Akpan Bassey. Zvýšit konkurenci jsme chtěli i v defenzivě, Tomáš Vlček by měl být velkým přínosem."
     
    09:13
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Zapojili jsme do přípravy dorostence, přičemž Martina Jirkovského a Ondřeje Kolaříka jsme si v kádru nechali. Co se týče kádru, zůstane nám osmnáct hráčů a dva brankáři. Během přípravy jsme absolvovali také soustředění v Modré, kde jsme udělali kus práce a odehráli dva těžké zápasy. Jsem spokojen s přístupem hráčů k náročné přípravě. Věnovali jsme se herním a taktickým věcem do zápasů."
     
    09:11
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Příprava proběhla bez větších problémů, byla rychlá. V přípravě jsme změřili síly s kvalitními soupeři (Bohemians Praha – 4:1, Dukla Praha – 2:2, Lubin – 1:2, Jena – 0:0, generálka s Velvary – 4:0; všechny výsledky z pohledu Army; pozn. red.)."
     
    09:10
    Ing. Petr Procházka:

    "Cíle jsou jasné, chceme navázat na skvělou předchozí sezónu. Chtěli bychom atakovat nejvyšší příčky soutěže. Zásadním cílem je také stabilizace rozpočtu. Věříme, že Arma má potenciál a dále se bude rozvíjet tam, kam všichni chceme."
     
    09:08
    Václav Kožíšek:

    "Je to premiéra, nevím, co mám říkat, i když v představenstvu klubu jsem již rok a půl. Došlo ke změnám ve vedení akciové společnosti a i majitele. Dlouhodobě akcie drželo město, současně jediný akcionář je Ing. Jiří Hora. Co se týče sportovních ambicí, nechám na trenérovi, aby se k tomu vyjádřil. Skončil dlouhodobý činovník sportovní ředitel Stanislav Pelc, který odešel na vlastní žádost, neboť měl důchodový věk. O jiné pracovní pozice v klubu zájem neměl."
     
    09:07
    Ing. Petr Heidenreich:

    "Je mi ctí představit nové představenstvo. Novým předsedou představenstva je Václav Kožíšek, novým členem představenstva Ing. Petr Procházka."
     
    09:05
    Tiskovou konferenci právě zahájil výkonný ředitel klubu Ing. Petr Heidenreich.
     
    Tisková konference začne přibližně o pět minut později.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Téma tiskové konference:
    - hodnocení letní přípravy
    - cíle pro soutěžní ročník 2019/2020
    - představení kádru pro sezónu 2019/2020
    Účastníci tiskové konference:
    - Ing. Petr Heidenreich (výkonný ředitel FK Ústí nad Labem)
    - Ing. Petr Procházka (člen představenstva FK Ústí nad Labem)
    - Václav Kožíšek (předseda představenstva FK Ústí nad Labem)
    - Mgr. Aleš Křeček (trenér "A"-týmu FK Ústí nad Labem)
    - Jan Peterka (kapitán týmu FK Ústí nad Labem)