Fiorentina – CD Guadalajara 2:1 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
2:1 (1:1)
CD Guadalajara
cz Streda 17.07.2019, 03:00 • SeatGeek Stadium (Bridgeview) • International Champions Cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence! Ve středu brzy ráno budeme svědky prvního utkání v Mezinárodním poháru mistrů, který slouží jako přípravný turnaj pro fotbalové velkokluby. V minulosti byla tato soutěž konající mezi červencem a srpen založena za účelem propagace fotbalu v USA. Stávalo se tak, že se spolu setkaly nejznámější kluby z Evropy (př. FC Barcelona, Real Madrid) s týmy americkokanadské MLS (př. FC Toronto, New York Red Bulls).

    Turnaj byl v jeho nepříliš dlouhé historii hodně pozměňován. Letos je dána jedna skupina, ve které je jedenáct týmů z Evropy a jeden z Mexika (Guadalajara).

    Právě Guadalajara se ve středu ve 3. hodinu ranní postaví tváří v tvář Fiorentině na stadionu Toyota Park v americkém státu Illinois!

    ACF Fiorentina:

    Tento klub si loni v italské nejvyšší lize Serie A zajistil další vstupenku do nadcházející sezóny, když se těsně o tři body zachránil. Celkově skončil na 16. místě z 20 pozic. Mimo tuto sezónu se prakticky každoročně umisťoval v horní půli tabulky, takže vyvracet, že se nejedná o úspěšný velkoklub není na místě. Na tomto turnaji startuje Fiorentina poprvé od roku 2015.

    Club Deportivo Chivas USA (alias. Guadalajara):

    Guadalajara je v mexické soutěži zvané Primera División lehce podprůměrným týmem. Sezónu za sezónou se celek umisťuje někde kolem dna tabulky. Pro jeho největší úspěchy musíme sáhnout do půle 20. století, kdy byl v jeho lize jedním z nejúspěšnějších, když dokázal vyhrát osm titulů těsně za sebou. Poslední triumf si tento tým připsal v roce 2006. Na tomto turnaji startuje Guadalajara poprvé.

    Oba týmy spolu nikdy nehrály
     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Dragowski – Venuti, Ceccherini, Ranieri, Teržič – Benassi, Cristoforo, Castrovilli – Eysseric, Simeone, Sottil.
    Náhradníci: Terracciano, Chiorra – Baez, Beloko, Biraghi, Dabo, Hancko, Hristov, Hugo, Chiesa, Koffi, Lakti, Milenkovic, Montiel, Rasmussen, Saponara, Vlahovic, Zurkowski.

    Club Deportivo Chivas USA: Rodriguez – Sanchez, Oswaldo, Mier, Van Rankin – Villalpando, Molina, Lopez – Brizuela, Pulido, Peralta.
    Náhradníci: Torres, Gudino – Basulto, Beltran Cruz, Briseno, Cervantes, Cisneros, Gonzalez, Huerta Valera, Madrigal, Marin, Mayorga, Perez, Ponce, Sandoval, Torres, Vega, Villanueva, Zendajas..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávka patří italské Fiorentině.
     
    2
    Míč si po dobré práci vybojovali Chivas a postupují do útoku.
     
    3
    Máme tu první faul. Provinil se Van Rankin Galland.
     
    4
    Teržič vyzkoušel najít svého spoluhráče před vápnem Chivas a také že se mu to podařilo. Žádné nebezpečí však kvůli špatnému zpracování nevzniklo.
     
    5
    S míčem se poprvé v zápase seznamuje také brankář Rodriguez, který hájí branku Fiorentiny.
     
    6
    Mexickému týmu znovu přálo štěstí. Po dobrých kontrech Fiorentiny přišla první pořádná střela od Teržiče, který bohužel pro něj netrefil bránu.
     
    7
    Další protiútok, který mohl využít Simeone! Míč před brankou zdá se trefil, ale měl před sebou protihráče, díky kterému balón změnil trajektorii a proletěl vedle levé tyče.
     
    8
    Fiorentina nepřestává tlačit a Chivas si neví vůbec rady! Obránci mexického týmu jakoby na hřišti vůbec nebyli!
     
    9
    První protiútok také pro Chivas, kteří využili špatného rozestavení protihráčů. Nejdříve to zkoušel centrem do vápna Molina, následně ze střední vzdálenosti pálil Pulido.
     
    10
    Fiorentina zklidňuje hru bezpečnou kombinací na své půli.
     
    11
    Italský tým dnes nastoupil v bílých dresech, Chivas zvolili červenou barvu s modrým pruhem.
     
    12
    Z ničeho nic obrovská šance Chivas! Po bleskurychlém útoku si na centrovaný míč do vápna naběhl Pulido, ale velkou šanci díky nepřesné střele nezužitkoval!
     
    13
    Balón drží červení, kteří nyní směřují do útoku.
     
    13
    Chivas vyzkoušeli nacentrovat z pravé strany, ale vše dobře přečetl gólman Dragowski, jenž si vyběhl a nákop zlikvidoval.
     
    14
    Prostor si před malou chvílí našel Villalpando, který zkusil svou první střelu v utkání. Chyběla však razance, s přízemní střelou neměl brankář Fiorentiny problém.
     
    15
    Oba týmy zatím dost propadají v defenzívě, což by nám mohlo přinést pár pěkných gólů.
     
    16
    Castrovilli se dostal před šestnáctkou Chivas k míči a nasměřoval si to právě skrz vápno. Při jednom ze soubojů narazil do protihráče a jistě pomýšlel na možnou penaltu, kterou však hlavní sudí neodpískal. Místo toho ukázal na útočný faul.
     
    17
    Další ze svých útoků vyzkoušeli mexičtí fotbalisté, jenž zkoušeli projít středem. Poslední přihrávku vytvořil Villalpando, ale nepřesně. Míč navíc po následném faulu získávají bílí.
     
    18
    Castrovilli si to teď s míčem na kopačkách namířil mezi dva protihráče a jasně si tak došel pro faul, který mu rozhodčí uznal.
     
    19
    Po divokém začátku, kdy byla Fiorentina u obrovsky nebezpečných akcí se hra trochu uklidnila. Pořádný útok nebyl k vidění již pár minut.
     
    20
    Chivas odcentrovali na pravou stranu na Brizuelu, který po hbitém změnění směru upadl a dožadoval se faulu za hmátnutí do jeho obličeje. Sudí si ničeho nevšiml a tak nechal hru dál plynout.
     
    21
    Červení se osvobozují z lehkého obležení soupeře jednoduchým odkopem.
     
    23
    Po delší době jsme tu měli protiútok od Fiorentiny! Italští hráči se dostali do lehkého přečíslení ale k pořádné střele se nedostali. Výbornou práci totiž odvedl obránce Chivas, který zblokoval pokus Cristofora.
     
    25
    Tým Chivas USA právě vstřelil branku!
    Tak tohle si brankář Fiorentiny Dragowski rozhodně za rámeček nedá! ANTONIO LOPEZ se dostal k balónu a z poměrně velké vzdálenosti vystřelil. Jeho pokus se však otřel o nohu jednoho z hráčů italského týmu a náhle změnil směr, na což Dragowski nedokázal zareagovat.
    25. LOPEZ - 0:1
     
    26
    Po žluté kartě pro Sancheze za hrubost je tu standartní situace Fiorentiny.
     
    27
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Volný kop, jenž kopal Venuti dokázal zužitkovat GIOVANNI SIMEONE, jenž si našel prostor v šestnáctce a krásnou hlavičkou překonal gólmana Dragowskiho!
    27. SIMEONE - 1:1
     
    29
    Brankář Chivas Rodriguez předvedl vynikající zákrok! Byl to útočník Fiorentiny, který se z ničeho nic dostal ke střele, jenž mířila do pravé šibenice brány!
    29. Zákrok brankáře Rodrigueze
     
    30
    Máme tu první rohový kop v zápase. Bere si ho na starost útočník Fiorentiny.
     
    31
    S centrem od rohového praporku si obrana mexického celku poradila na jedničku.
     
    32
    Gólman Rodriguez v posledních sekundách září! Po inkasovaném gólu předvedl dva výborné zákroky, z nichž jeden byl k vidění před malou chvílí, když zlikvidoval dorážku Sottila.
     
    33
    Už to vypadalo na další útok bílých, když v tom byl odpískán faul.
     
    35
    Byla nařízena penalta pro tým Chivas!
     
    35
    Teržič se provinil nastřelenou rukou v šestnáctce Fiorentiny, za což dostal žlutou kartu.
     
    36
    Není to gól! Pulido zkoušel přeblamutit brankáře Dragowskiho až to úplně překombinoval. Místo normální střely zvolil pomalou, táhlou střelu doprostřed brány.
    36. Neproměněná penalta.
     
    37
    Svojí šanci teď mají i na druhé straně. Tým Fiorentiny se připravuje na svojí další standartku.
     
    38
    Střelu do pravé šibenice vyzkoušel Simeone, ale netrefil! Míč proletěl těsně nad břevnem.
     
    39
    Dobrý útok Chivas! Červení se prodrali před vápno a míč šel stále dál hlouběji. Zdálo se, že jej ve výhodné pozici může přebrat Peralta, ale ten se nacházel v ofsajdu.
     
    40
    Na opačné straně hřiště se rozvíjel kontr Fiorentiny. Po levém křídle si nabíhal Benassi, na kterého byl směřován centr. Bohužel pro italské fanoušky byl až moc prudký, takže se k němu útočník neměl šanci dostat.
     
    41
    Ohrozit mohl také Molina, ale proti němu se rázem zjevili čtyři obránci Fiorentiny, kteří ho rychle o míč připravili.
     
    42
    Bílí uklidňují hru přihrávkou ke svému brankáři Rodriguezovi.
     
    43
    Opět to hráči Fiorentiny zkoušeli centrem na levou stranu hřiště a opět byl nákop příliš prudký.
     
    44
    Balón je teď asi dvě minuty v kuse v držení Chivas.
     
    45
    Kromě fanoušků, jenž bučeli na nelíbivé poslední okamžiky poločasu to nevydržel ani Luca Ranieri, který neudržel nervy na uzdě a fauloval hráče na míči. Sudí mu za to nelítostně udělil žlutou kartu.
     
    45+1
    První poločas skončil. Sudí v něm nastavil jednu minutu.
     
    Prvních 45 minut je u konce. K vidění bylo spoustu hezkých a nadějných šancí, z nichž dvě byly přeměněny v branku. O tu první se postaral útočník Chivas Antonio Lopez, jenž s poměrně velké vzdálenosti zkusil přízemní střelu, která se však pro brankáře Rodrigueze smolně odrazila od jeho spoluhráče a míč tak úplně změnil svůj směr. Na to již gólman Fiorentiny nestihl včasně zareagovat a první gól byl na světě. Druhé rozvlnění sítě v utkání zařídil dvě minuty na to Giovanni Simeone, který si vyskočil na centr ze standartky svého týmu a přesnou hlavičkou překonal protějšího gólmana. Ve zbylých minutách po těchto brankách bylo spoustu dalších zajímavých akcí, ale na další branku to nestačilo.

    Druhý poločas začne za přibližně 10 minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Eysseric, přichází Baez.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Terzic, přichází Hancko.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Castrovilli, přichází Saponara.
     
    47
    Míč získali bílí, ale Chivas ihned vytáhli nebezpečné napadání.
     
    48
    Nepřesný centr Cristofora končí v autu. Míč pro tým Guadalajara.
     
    49
    Střelec druhé branky dostává za kopnutí do nohy soupeře žlutou kartu.
     
    50
    Právě Simeone se před faulem dostal z ničeho nic do zajímavé šance, když mohl jít s míčem sám na brankáře. Bohužel pro něj jej o balón obral soupeř.
     
    52
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Fiorentina otáčí skóre a jde do vedení zásluhou nádherné branky RICCARDA SOTTILA! Vše začalo dobrým centrem na Benassiho, který to ve velké šanci napálil do brankáře. Následně přišel na scénu právě Sottil, který se před vápnem vytočil soupeři a pohlednou točivou střelou k levé tyči překonal gólmana Rodrigueze!
    52. SOTTIL - 2:1
     
    53
    Italský celek pokračuje ve svém tlaku. Nyní bude mít šanci znovu ohrozit bránu z další standartní situace.
     
    54
    Střela útočníka, jenž si standartku vzal na starost skončila v nastavené zdi.
     
    56
    Simeone již jednu branku dal, ale před malou chvílí mohl přidat další! Dostal se totiž po přesné přihrávce do samostatného úniku, ale v šestnáctce si smolně předkopl balón. Brankář Chivas tak vyběhl a možné nebezpečí zlikvidoval.
     
    57
    Do dalšího protiútoku se hnal Sottil, ale stál v ofsajdu.
     
    58
    Fiorentina kombinuje poblíž středové čáry.
     
    59
    Aktuální držení míče: Fiorentina 44% – 56% Chivas
     
    60
    V dobré šanci se objevil Brizuela, ale svoji situaci dobře nevyhodnotil.
     
    61
    Střídání v týmu Club Deportivo Chivas USA: ze hřiště odchází Peralta, přichází Gonzalez.
    Střídání v týmu Club Deportivo Chivas USA: ze hřiště odchází Rodriguez, přichází Gudino.
     
    62
    Střídání v týmu Club Deportivo Chivas USA: ze hřiště odchází Molina, přichází Perez.
     
    63
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Vlahovic, přichází Simeone.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Montiel, přichází Sottil.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Zurkowski, přichází Benassi.
     
    64
    Máme za sebou velmi početné střídání obzvlášť na straně Fiorentiny. Na její straně odešli oba střelci dnešní druhé a třetí branky.
     
    65
    Hezká klička Sancheze, kterou se zcela uvolnil. Bohužel pro něj zpětnou přihrávku nedostal.
     
    66
    Obránce Fiorentiny se provinil hrou proti pravidlům, což dává Chivas možnost zaútočit ze standartky.
     
    67
    Dobře to rozhodně nevypadá s útočníkem italského klubu Marcem Benassim, kterého musel zdravotník odnést do útrob stadionu.
     
    68
    Dobrá střela od Zurkowskiho, jenž si vyzkoušel svojí první střelu v tomto klání. Svůj pokus umístil z voleje pouze do náruče gólmana Rodrigueze.
     
    69
    Tak nyní nebyl před malou chvílí zmiňovaný Zurkowski daleko od vstřelení branky! Znovu se dostal ke střele, kterou umístil těsně vedle levé spojnice břevna s tyčí!
     
    70
    Ještě hezčí akce přišla ihned poté, co Cristoforo trefil ve velké šanci břevno! Tak teď měli hráči Chivas obrovské štěstí!
     
    70
    Další karta pro hráče Fiorentiny. Tentokrát je provinilcem Ceccherini, který předvedl nedovolený zákrok. Chivas mají standartku z velmi dobré pozice.
     
    71
    Střela z přímého kopu gólem neskončila.
     
    72
    Ve velké příležitosti se objevil znovu aktivní Zurkowski, jenž se s míčem pokoušel v šestnáctce překonat brankáře Chivas. Střídající brankář Gudino ovšem předvedl výborný zákrok pravou nohou!
     
    73
    Střídání v týmu Club Deportivo Chivas USA: ze hřiště odchází Villalpando, přichází Cervantes.
     
    74
    Rohový kop pro italskou Fiorentinu zlikvidoval s přehledem Gudino, když si letící míč zkrotil chytnutím do náruče.
     
    75
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Hristov, přichází Ranieri.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Dabo, přichází Venuti.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Lakti, přichází Cristoforo.
     
    76
    Vlivem volnějšího režimu v tomto přípravném utkání si oba trenéři vyměňují sestavy a dávají šanci náhradníkům.
     
    78
    Střídání v týmu Club Deportivo Chivas USA: ze hřiště odchází Oswaldo, přichází Briseno.
    Střídání v týmu Club Deportivo Chivas USA: ze hřiště odchází Sanchez, přichází Mayorga.
    Střídání v týmu Club Deportivo Chivas USA: ze hřiště odchází Pulido, přichází Huerta.
    Střídání v týmu Club Deportivo Chivas USA: ze hřiště odchází Lopez, přichází Sandoval.
     
    78
    Žlutá karta pro Laktiho, jenž se nemůže vůbec divit. Svému protihráči zabránil v rozvinutí útoku, když jej dlouhou chvíli držel.
     
    79
    Výtečná střela od jednoho z útočníků Chivas, který prověřil gólmana Dragowskiho prudkým projektilem do levé časti brány!
     
    80
    Brankář Dragowski dostal za svou bránou dáreček ve formě světelné dýmovnice, která se zaktivovala v momentu, kdy k ní přišel. Naštěstí se nejednalo o nic vážného, takže gólman Fiorentiny je v pořádku.
     
    82
    U míče jsou hráči v bílém, jenž pronikají do protiútoku.
     
    83
    Vlahovič si potáhl míč z levé strany šestnáctky a z těžkého úhlu zkusil vystřelit. Míč provětral jen rukavice gólmana Chivas, jenž dobře zasáhl a balón poslal do zámezí. Roh pro Italy.
     
    84
    Rohový kop zlikvidovala obrana Chivas bez potíží na další roh.
     
    85
    Ani tentokrát to fotbalistům Fiorentiny nevyšlo. Místo toho se míče chopili červení, jenž vystartovali na napříč útočné polovině.
     
    86
    Střely na branku: (9) Fiorentina – Chivas (5)
     
    87
    Z před vápna vyzkoušel překvapit brankáře Dragowskiho rychlou střelou Mier, ale bránu netrefil.
     
    88
    Huerta Valera získává za faul na protihráče žluté ohodnocení.
     
    89
    Krásná technická práce ve středu hřiště od Basulta, který krásnými kličkami obehrál tři soupeře.
     
    90
    Španělský útočník Montiel narazil do Pereze. Ihned upadá na trávník a snaží se zdržovat závěr hry jak jen to jde.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty nad rámec hrací doby!
     
    90+2
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Montiel, přichází Koffi.
     
    90+2
    Velká šance na srovnání skóre pro Chivas! Jeden z jejich hráčů se objevil tváří v tvář brankáři Fiorentiny, ale úspěšný nebyl. Dragowski díky dobrému postavení před svou bránou střelu vykryl.
     
    90+3
    Hráči Guadalajary jsou mírně frustrovaní, což dávají najevo i velkým množstvím faulů.
     
    90+4
    U míče jsou hráči Fiorentiny. Vypadá to, že již k ničemu ze strany Chivas nedojde.
     
    90+5
    Poslední střelu si v tomto utkání připisuje Hristov, jenž prověřil pozornost gólmana Gudina. Ten třetí branku v síti svého týmu lovit nechtěl, pokus zlikvidoval vyražením míče do bezpečí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    První utkání Mezinárodního turnaje šampionů je u konce! Tohle hodně zajímavé utkání přineslo tři góly, což je minimální výtěžek že všech naskytnutých šancí.

    Úvodní branka přišla ve 25. minutě, kdy se se štěstím prosadil Lopez po teči jednoho z obránců Fiorentiny, jenž si tak srazil míč do vlastní branky. O dvě minuty později bylo srovnáno zásluhou pohledné hlavičky Simeoneho, který trefil přesně z naskytnuté standartky. O necelých deset minut na to přišel pro italský kádr nepříjemný moment. Jejich hráč Terzič ve svém vápně neudržel ruku při těle, když mu jí útočník Chivas nastřelil. Sudí vše spatřil, nadělil Teržičovi žlutou a šlo se na pokutový kop. K udivení všech příznivců mexického týmu Pulido penaltu po nesmyslném řešení neproměnil.

    Ve druhém poločase mohli být hned z kraje šťastnější hráči a fanoušci Fiorentiny, když Sottil krásnou točivou střelou umístil míč k levé tyči, čímž poslal svůj celek poprvé do vedení. Po velkém množství střídání žádná z čerstvých sil nedokázala vsítit branku.

    Italští fotbalisté si tak připisují tři body do tabulky. (05:09:42)
    GÓL DNE - RICCARDO SOTTIL

    Jan Štokman

    Góly: 27. Simeone (Terzic), 52. Sottil – 25. Lopez (Pulido)

    Karty:   35. Teržič (FIO), 45. Ranieri (FIO), 49. Simeone (FIO), 70. Ceccherini (FIO), 78. Lakti (FIO) – 26. Sanchez (CHV), 88. Huerta (CHV)

    Nepremenená penalta: 36. Pulido (CHV), brankár Dragowski zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:13.
    ACF Fiorentina: Dragowski – Venuti, Ceccherini, Ranieri, Teržič – Benassi, Cristoforo, Castrovilli – Eysseric, Simeone, Sottil.
    Náhradníci: Terracciano, Chiorra – Baez, Beloko, Biraghi, Dabo, Hancko, Hristov, Hugo, Chiesa, Koffi, Lakti, Milenkovic, Montiel, Rasmussen, Saponara, Vlahovic, Zurkowski.

    CD Guadalajara: Rodriguez – Sanchez, Oswaldo, Mier, Van Rankin – Villalpando, Molina, Lopez – Brizuela, Pulido, Peralta.
    Náhradníci: Torres, Gudino – Basulto, Beltran Cruz, Briseno, Cervantes, Cisneros, Gonzalez, Huerta Valera, Madrigal, Marin, Mayorga, Perez, Ponce, Sandoval, Torres, Vega, Villanueva, Zendajas.

    Rozhodca: Vazquez R.