Colorado Rapids – Arsenal 0:3 (kon.) | Dynamo Drážďany – Paríž 1:6 (kon.)
koniec
Colorado Rapids
0:3 (0:2)
Arsenal FC
cz Utorok 16.07.2019, 03:00 • Dick's Sporting Goods Park • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou přípravný zápas mezi Coloradem a Arsenalem, v němž londýnský celek potvrdil roli favorita a zvítězil jasně 3:0. O první gól se postaral ve 13. minutě Bukayo Saka, jenž zakončil únik po levé straně přesným lobem. Na rozdíl dvou branek zvýšil o čtvrt hodiny později James Olayinka nádhernou ránou do pravého horního rohu. Konečnou podobu výsledku dal po hodině hry Martinelli, jenž hrudí umístil za Irvingova záda centr od Thompsona. Arsenal tak začal americké turné úspěšně, zápasy s top kluby ho však teprve čekají, ten nejbližší už zítra s Bayernem.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:07:08)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Přímý kop si vzal na starosti Acosta, jenž zajímavě kroutil pokus přes zeď, Matt Macey nadvakrát dokázal zkrotit nebezpečný projektil domácího středopolaře.
     
    88
    Kolašinac fauloval protihráče v souboji mimo balón a v závěru utkání se stává prvním hráče potrestaným žlutou kartou.
     
    87
    Kellyn Acosta dnes patří rozhodně mezi nejaktivnější hráče Colorada. Jeho další střelecký pokus se nepovedl, proletěl hodně vedle levé tyče.
     
    86
    Centroval Sead Kolašinac na Lacazetta, toho si ovšem dobře postrážil stoper Opare.
     
    85
    Aubameyang byl v okamžiku převzetí míče dokocne ztrojen, přesto dokázal vybojovat další rohový kop pro svůj tým.
     
    84
    Hundley si udělal prostor, když si z levé strany dobře navedl míč na střed, vzápetí však zakončil přímo dorpostřed brány, kde byl připravený Macey.
     
    83
    Ten Arsenal nezahrál vůbec dobře. Po rozehrávce na krátko chtěl centrovat Willock, jenže trefil prvního stojícího hráče soupeře.
     
    82
    Kolašinac po levé straně vyslal Aubameyanga, po jehož zblokované nahrávce na střed hřiště bude následovat rohový kop.
     
    81
    O zakončení se pokusil Alexandre Lacazette, přes tři bránící hráče ale míč propasírovat až do branky nedokázal.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Londýnský celek vede o tři branky, o vítězi tak již není pochyb.
     
    79
    Kombinace vyvrcholila v dobrou přihrávku na nabíhajícího Acostu, jehož křižný pokus těsně minul pravou tyč Maceyho brány.
     
    78
    Colorado se po velmi dlouhé době dostalo k nějaké souvislejší kombinaci. Nyní je to právě americký celek, jenž kombinuje na polovině Arsenalu.
     
    77
    Na posledních zhruba patnáct minut jdou do hry ve stejnou chvíli Lacazette, Aubameyang i Ozil. Tak uvidíme, zda se tato trojice ještě postará o nějaké vzrušení.
     
    76
    Po krátké době se opakovala spolupráce mezi Nketiahem a Honem-Julesem, avšak ani tentokráte nepřinesla branku. Zakončení prvně zmíněného skončilo mimo soupeřovu svatyni.
     
    75
    Výborný diagonální nákop našel Donsu, jehož si nepohlídal Kolašinac. Domácího hráče však zradil první dotyk s balónme, čehož bosenský obránce okamžitě využil.
     
    74
    Nakonec se po pravé straně vydal dopředu Jenkinson, centr ale poslal přímo do Irvingových rukavic.

    Milan Huppert

    Góly: 13. Saka, 29. Olayinka, 61. Martinelli

    Karty:   88. Kolašinac (ARS)


    Colorado Rapids: Irving – Anderson, Sjoberg, Opare, Raben – Bassett (46. Schweitzer), Acosta – Blomberg, Mezquida (46. Donsu), Serna – Jackson (56. Hundley)
    Náhradníci: Rawls – Rosenberry, Abubakar, Hundler, Romero, Schweitzer, Reaves, Yaro, Jome, Donsu

    Arsenal FC: Macey – Jenkinson, Chambers (62. Mustafi), Medley, Thompson (64. Kolašinac), Olayinka (62. Willock), Burton, Martinelli (78. Özil), John-Jules (78. Lacazette), Saka, Nketiah (78. Aubameyang)