Bayern – Frankfurt 5:1 (kon.) | Brémy – Lipsko 2:1 (kon.) | Düsseldorf – Hannover 2:1 (kon.)
Freiburg – Norimberk 5:1 (kon.) | Hertha – Leverkusen 1:5 (kon.) | Mainz – Hoffenheim 4:2 (kon.)
Mönchengladbach – Dortmund 0:2 (kon.) | Schalke – Stuttgart 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Augsburg 8:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:1 (1:0)
Eintracht Frankfurt
cz Sobota 18.05.2019, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Nemecká Bundesliga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 8:0. Fauly: 7:13. (17:25:00)
     
    Bayern Mnichov se posedmé v řadě stává německým mistrem! V závěrečném utkání letošního ročníku Bundesligy přemohl bavorský gigant Frankfurt jednoznačně 5:1!

    Oba týmy vlétly do utkání s velkým nasazením, jak první se radovali z branky domácí. Na Müllerovo přistrčení reagoval v pokutovém území Kingsley Coman, který prostřelil Kevina Trapp střelou ke vzdálenější tyči. Následně ale hostující brankář hned dvakrát podržel svůj tým, když zlikvidoval šance Müllera i Lewandowského. Serge Gnabry sice poslal míč do sítě, ale ještě před tím byl odmáván ofsajd Müllera. Právě Müllera ještě stačil trefit břevno.

    Po změně stran stačil srovnat krok po rohovém kopu Sébastien Haller. Vyrovnaný stav ale netrval ani pět minut, Müllerovu ránu totiž dokázal dorazit do prázdné branky David Alaba. Renato Sanches ještě do hodiny hry přidal třetí zásah po parádní individuální akci na levém kraji. Následně se přišly loučit na trávník hvězdy Bayernu. Nejprve oslavil svou rozlučku samostatným průnikem do pokutového území a přesným zakončením Franck Ribéry. Dočkal se také Arjen Robben, kterému připravil gól před prázdnou branku Alaba.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Po Müllerově rozehrávce do kombinace pálil Robben, ale ten napálil pouze před sebou stojícího bránícího Martina Hintereggera. Za postranní lajnou už se připravují mistrovské oslavy Bayernu!
     
    90+1
    Těsně před pokutovým územím byl faulován Franck Ribéry. Bayern bude mít ještě jednu možnost k ohrožení Trappovy branky. K balonu se staví Müller.
     
    90
    S Hallerem si na pravém kraji narazil Danny Da Costa, následně se k balonu dostal hostující Fernandes, který ale už nedokázal najít přesně Kostiće.
     
    89
    Sanches odkráčel s lékaři za postranní lajnu a zápas může pokračovat. Frankfurt se i nadále snaží alespoň zmírnit nelichotivý výsledek zápasu.
     
    88
    Zdravotní potíže má na trávníku Renato Sanches. Hra musí být přerušena, aby se k útočníkovi domácího celku mohli vydat zdravotníci.
     
    87
    Rohový kop Frankfurtu si pohlídala obrana domácího celku v čele s Hummelsem, následně mohl postupovat do protiútoku Lewandowski, ale balon mu utekl za koncovou čáru.
     
    86
    Po dlouhé době musel zasahovat také Sven Ulreich. Po zblokované ráně Luky Joviće budou ještě hosté zahrávat rohový kop.
     
    85
    Obrana Frankfurtu je plamenech! Robbenovi střelu dokázal Trapp vyrazit k Müllerovi, který se snadno zbavil Hasebeho, ale poté narazil opět na brankáře hostů.
     
    84
    Robben mohl přidat šestou branku Bayernu. Po přistrčení od Müllera pálil v parádním postavení v prostoru na penaltě, ale Trappa nedokázal překonat.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu i celé Bundesligy. Fotbalisté Bayernu už mohou vyhlížet mistrovské oslavy!
     
    82
    Frankfurt se ještě snaží alespoň zmírnit debakl, ale souhra Joviće s Da Costou přišla pouze k Alabovi, který dnes hraje vynikající utkání, stejně jako celý Bayern.
    80. Arjen ROBBEN - 5:1
     
    80
    Bayern právě vstřelil branku!
    Neskutečná exhibice Bayernu v rozhodujícím zápase Bundesligy! Také ARJEN ROBBEN se dočkal při své rozlučce gólu. Po Sanchesově přihrávce do pokutového území naběhl před Trappa David Alaba, který nabídl míč před zcela prázdnou branku právě Robbenovi a ten již zkušeně zakončil.
     
    79
    U postranní lajny se dostal k balonu David Alaba, následně přenesl hru přes celou šířku trávníku k Robbenovi. Ten byl ale okamžitě pod tlakem bránícího Hasebeho.
     
    78
    Také Frankfurt se dostává opět ke slovu. Po bloku Alaby rozehrávali host zpoza postranní lajny, ale až do pokutového území nepronikl Jović ani Haller.
     
    76
    Také Arjen Robben by si přál při svém posledním utkání v Bundeslize vstřelit branku. Jeho průnik po pravém kraji ale dokázal zastavit čistým způsobem Hasebe.
     
    75
    Ribéry si při oslavě branky svlékl dres a je za to potrestán žlutou kartou.
    74. Franck RIBÉRY - 4:1
     
    74
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern přidává čtvrtou branku! FRANCK RIBÉRY se loučí s Bundesligou výstavním gólem! Francouzský záložník se prostrčil míč v pokutovém území mezi dvěma obránci, poté už byl zcela sám před Trappem, kterého parádně přehodil až do sítě.
     
    73
    Po několika výpadech hostujícího celku se Bayern opět dostal snadno k balonu. Po přihrávce Müllera mohl upalovat do útoku Sanches, ale ten ještě zkoušel najít obsazeného Lewandowského.
     
    72
    Thiago Alcantara si vykoledoval žlutou kartu, když rozběhnutého Joviće poslal k zemi nevybíravým zákrokem. Frankfurt ale nadějné příležitosti nevyužil.
     
    71
    Joshua Kimmich už po přihrávce Robbena překonal Trappa, ale na brankové čáře dokázal balon vykopnout ve prospěch Frankfurtu Abraham.
     
    70
    Domácí tým i nadále kontroluje své vedení o dvě branky. Bayern drží balon ve střední části trávníku a čeká na vhodný moment k průniku do útoku.
     
    69
    Na pravé straně se ihned pokoušel Robben spolupracovat s Kimmichem, balon ale skončil od krajního obránce Bayernu jen za postranní lajnou.
     
    68
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Arjen Robben.
     
    67
    Po kličce do středu trávníku pálil zpoza pokutového území Joshua Kimmich. Následně se do hry dostane také i Arjen Robben.
     
    66
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Lucas Torró.
     
    66
    Nechybělo mnoho a Ribéry si připsal asistenci. Vynikající přihrávkou oslovil Gnabryho, který ale nepřekonal Trappa, následný lob Müllera se už do branky nevešel.
     
    65
    Thomas Müller připravil pozici Ribérymu na levém kraji, ale střídající francouzský záložník se ocitl až za ofsajdovou linií. K balonu se tak zcela zadarmo dostávají hosté.
     
    64
    Právě Ribéry se dostal k balonu na levém kraji trávníku. Se Sanchesem si narazil i Müller, následně se ale domácí museli zatáhnout před napadajícími hráči soupeře.
     
    63
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Franck Ribéry.
     
    62
    Hummels snadno odzbrojil od balonu Fernandese. Domácí se udrželi v kombinaci na útočné polovině trávníku. Za postranní lajnou už se připravuje na střídání Ribéry.
    60. Renato SANCHES - 3:1
     
    60
    Bayern právě vstřelil branku!
    Po hodině hry vede Bayern nad Frankfurtem již 3:1! Po parádní přihrávce Davida Alaby se dostal do pokutového území RENATO SANCHES. Střídající útočník mnichovského celku si skvěle poradil s Abrahamem a poté zakončil do protipohybu Trappa.
     
    59
    Další volný přímý kop hostujícího celku rozehrával Luka Jović. Srbský útočník ale našel znovu jen hlavu připraveného Matse Hummelse.
     
    58
    Nechybělo mnoho a Bayern se mohl radovat potřetí. Müller prodloužil hlavou míč na osamoceného Gnabryho, který z voleje pálil k přední tyči, ale trefil jen boční síť.
     
    57
    Nebezpečnou standardní situaci si nyní Bayern dokázal pohlídat v pokutovém území, jako první se dostal k hlavičce Mats Hummels. Frankfurt ale zápas rozhodně nevzdává.
     
    56
    Coman byl příliš pozdě v souboji s Da Costou, pomohl si přidržením soupeře za dres a to neuniklo hlavnímu rozhodčímu.
    55. David ALABA - 2:1
     
    55
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern okamžitě reaguje na srovnání stavu dalším gólem! Müllerovu ránu z hranice pokutového území vyrazil Trapp pouze před sebe, kam sbíhal DAVID ALABA, který už dokázal balon dorazit do odkryté branky Frankfurtu.
     
    54
    Makoto Hasebe sestřelil ve středu pole Lewandowského a je velmi rychle potrestá žlutou kartou. Polský střelec se jen těžce zvedal z trávníku.
    53. Sébastien HALLER - 1:1
     
    53
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Frankfurt srovnává skok a v Allianz Areně bude ještě drama! Abraham trefil po rohovém kopu dělovkou břevno, poté se ale míč odrazil přesně k nohám střídajícího SÉBASTIENA HALLERA a ten z blízkosti poslal míč do sítě.
     
    52
    Po tečovaném centru se dostal k balonu s velkou dávkou štěstí Jović. Prudký pas ještě zkoušel natlačit před Ulreicha, ale na přední tyči odrazil balon do bezpečí David Alaba.
     
    51
    Alcantara zaváhal v rozehrávce a k balonu v nebezpečné pozici se dostal Gaćinović. Hosté se okamžitě přesunuli až před vápno Bayernu, ale spolupráce Joviće s Hallerem nevyšla.
     
    50
    Gnabry měl solidní rychlost na pravém kraji, kličkou si poradil s Hasebem, ale už se dostal do příliš velkého úhlu. Přece jen ještě ohrozil Trappa, který ale nadvakrát dokázal balon polapit.
     
    49
    Od Lewandowského odpadl v souboji v pokutovém území Hasebe. Hlavní rozhodčí postřehl lehký úder do oblasti hlavy a okamžitě píská proti domácím.
     
    48
    Frankfurt začal aktivně napadat, ale rozběhnutého Gnabryho nemohl zastavit Hasebe ani Kostić. Domácí se zastavili až před pokutovým územím, kde neuspěl v souboji s Hintereggerem Lewandowski.
     
    47
    Druhý poločas rozehrávali ze středového kruhu hostující fotbalisté. Od Joviće putovalo balon k nohám Da Costy, který ale nedokázal pomalou přihrávku zpracovat.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Jonathan de Guzmán, přichází Sébastien Haller.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Bayern je pouhých pětačtyřicet minut od obhajoby německého titulu, nad Frankfurtem totiž vede 1:0.

    Oba týmy vlétly do utkání s velkým nasazením, jak první se radovali z branky domácí. Na Müllerovo přistrčení reagoval v pokutovém území Kingsley Coman, který prostřelil Kevina Trapp střelou ke vzdálenější tyči. Následně ale hostující brankář hned dvakrát podržel svůj tým, když zlikvidoval šance Müllera i Lewandowského. Serge Gnabry sice poslal míč do sítě, ale ještě před tím byl odmáván ofsajd Müllera. Právě Müllera ještě stačil trefit břevno.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Kimmich společně s Gnabrym spěchali podél pravé postranní lajny, následně se do hry dostal také Thomas Müller, ale kapitán Bayernu už nedokázal předat balon přesně Lewandowskému.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Joshua Kimmich se také připomněl na trávníku. Po jeho autovém vhazování se Bayern udržel těsně před vápnem hostům, ale ke střele se nedostal Müller ani následně Lewandowski.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu po dlouhém nákopu Svena Ulreicha Serge Gnabry. Domácí následně kombinovali u středové čáry, ale proti byl Da Costa, který zastavil akci lehkým faulem.
     
    43
    S přetaženou přihrávkou De Guzmána si poradil vyběhnutý Ulreich. Domácí brankář poté rozehrával na Sanchese, který poté ještě rychle přesouval balon k nohám obsazeného Müllera.
     
    42
    Faul Ancantary se přece jen pískal. Frankfurt ale u balonu příliš dlouho nevydržel, do útoku se mohl hnát střídající Sanches, ale přihrávku od Lewandowského nedostal do pohybu zcela ideálně.
     
    41
    Také Luka Jović dostal pocítit tvrdost domácího týmu. Alcantara byl sice v souboji pozdě, ale stačil odehrát balon, s ním ale trefil i kotníky hostujícího útočníka.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí i nadále ovládají balon, ale s tvrdou hrou hostujícího týmu se nevypořádavají snadno. Nepřesnost vyrobil z přihrávky Alcantara.
     
    39
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Renato Sanches.
     
    38
    Hosté si čím dál více pomáhají fauly. Nyní zastavil Müllera jen pomocí nedovoleného zákroku Makoto Hasebe.
     
    37
    Po rozehrávce Kevina Trappa se dostal k balonu ve střední části trávníku Alcantara. Následně přišel další faul tentokrát už inkasoval žlutou kartu Hinteregger.
     
    36
    Už to vypadalo, že by se Robert Lewandowski mohl dostat za obranu, ale nejenže přišel tvrdý pád po souboji s Abrahamem, ale polský útočník si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    35
    Jović sice nebezpečně napadal rozehrávku Bayernu, ale na Hummelse si nepřišel. Navíc se provinil tvrdým zákrokem na Süleho, který se z trávníku zvedá jen s bolestivou grimasou.
     
    34
    S postupujícím časem se nápor Bayernu znovu zvyšuje. Po přihrávce Müllera pálil ze střední vzdálenosti Serge Gnabry, ale branku trestuhodně minul o pořádný kus.
    32. Müllerovo zakončení do břevna
     
    32
    Další obrovská klika Frankfurtu! Po Comanově přihrávce do pokutového území pálil neobsazený Thomas Müller pouze do břevna. Trapp byl tentokrát zcela bez šance.
     
    31
    Goretzka ztratil míč ještě na útočné polovině trávníku, už to vypadalo na smrtící protiútok srbského tria, ale Gaćinović společně s Jovićem v náběhu neuspěli.
     
    30
    Po půlhodině hry vede domácí Bayern stále jen o jeden zásah. Domácí jsou sice o poznání aktivnější na hrací ploše, ale pojišťovací branku ne a ne přidat. Dvakrát podržel Frankfurt Trapp, následně i odpískaný ofsajd při gólu Gnabryho.
     
    29
    Bayern se snaží rychle přidat druhý zásah. Na pravém kraji si narazil s Goretzkou Gnabry, ale dále už nemohl postupovat přes bránícího Abrahama.
    27. Gól Gnabryho neplatí pro ofsajdu Müllera
     
    27
    Bayern přidává ještě do půlhodiny zápasu druhý zásah! Od Ulreicha putoval balon přes Thomase Müllera až k SERGE GNABRYMU, který ještě mohl vracet ke svému kapitánovi, ale vzal zodpovědnost na sebe a prudkou ránou k pravé tyči překonal Kevina Trappa.

    Vše je ale jinak Müller se nacházel v ofsajdu, což potvrdilo video a domácí tak vedou stále jen o jednu branku.
     
    26
    Nadýchaným centrem do pokutového území se prezentoval Serge Gnabry. Ten našel skvěle postaveného Comana, který byl ale při hlavičkovém pokusu obtěžován bránícím Hintereggerem.
     
    25
    Lewandowski prodlužoval míč z prvního doteku k nabíhajícímu Gnabrymu. Balon však třiadvacetiletému útočníkovi utekl až za postranní čáru. Hosté se ale u míče příliš dlouho nezdrželi.
     
    24
    Za nakopnutým balonem se vydal až téměř k vápnu Bayernu aktivní Mijat Gaćinović. Domácí ale stačili napadajícího soupeře bez potíží překombinovat. Skvěle si vedl především Mats Hummels.
     
    23
    Thomas Müller přebral míč na ofsajdové linii, následně mu ale balon utekl až za koncovou čáru a rozehrávat tak může od vlastní branky Kevin Trapp.
     
    22
    Souhra Kostiće s Jovićem přinesla Frankfurtu postup až do pokutového území. Právě druhý jmenovaný ale kličkou nevyzrál na Alabu a akce skončil bez zakončení.
     
    21
    Lewandowského přidržel u středové čáry Makoto Hasebe. Domácí rozehrávali pouze do kombinace, Coman přenesl hru přes celou šířku trávníku na obsazeného Gnabryho.
     
    20
    I po dvaceti minutách vede Bayern nad Frankfurtem v důležitém utkání o jednu branku. Hosty už několikrát zachránil od dalších nepříjemností Kevin Trapp.
     
    19
    Müller se stáhl pro balon až ke středovému kruhu. Následně se kapitán Bayernu pokoušel projít do šestnáctky po souhře s Gnabrym, ale právě krajního záložníka domácího týmu poslal k zemi Hasebe.
     
    18
    Frankfurt se po úvodu v obraně dostává více k balonu. De Guzmán vyslal přihrávku na Joviće, který byl ale pozorně hlídán Hummelsem. Následně ale Hummels přihrával jen do zámezí.
     
    17
    Až od Ulreicha museli domácí rozehrávat po faulu Joviće. Domácí se bleskově přesunuli na útočnou polovinu trávníku, kde však nepřišel s přesnou přihrávkou Müller.
     
    16
    Tlak Bayernu neustává. Ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele Alcantara, ale trefil v pokutovém území jen Lewandowského. Následně se hnal do protiútoku Jović, ale v souboji se Sülem si pomohl faulem.
     
    15
    Kevin Trapp znovu podržel svůj tým. Lewandowski prošel kolem Abrahama až do vápna, mohl zakončovat k bližší tyči, ale na Trappa si nepřišel. Další vynikající zákrok.
     
    14
    Už už to vypadalo, že se Lewandowski prosmýkne až do pokutového území, ale s bránícím Hintereggerem si nedokázal poradit. Na druhé straně trávníku vyzkoušel Ulreichovu pozornost Jović.
     
    13
    Ve střední části trávníku získal míč pro mnichovský tým Leon Goretzka. Domácí se rychle přesouvali po levém kraji až ke Comanovi, kterému ale ustřelil míč od kopaček Abraham.
     
    12
    Zápas pokračuje v obrovském tempu. Da Costa chtěl zmírnit tlak domácího týmu postupem do protiútoku. Souhra s Fernandesem a následně i De Guzmánem ale nevyšla podle představ.
     
    11
    Kevin Trapp měl znovu práci. Po přihrávce Alcantary se opřel do balonu zpoza pokutového území Thomas Müller, ale hostující brankář byl u své tyče včas. Následný rohový kop zakončil Lewandowski nepřesnou hlavičkou.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla jednoznačně lépe domácím. Bayern i nadále pokračuje v ofenzivní smršti, hosté se pouze přesouvají bez balonu kolem vlastního vápna.
     
    9
    Nápor Bayernu pokračuje. Thomas Müller si naběhl na dlouhý hod Kimmicha, poté se mohl uvolnit kolem bránícího Abrahama, ale v souboji kapitánů uspěl ten frankfurtský.
    8. Šanci Gnabryho předcházel odmávaný ofsajd
     
    8
    A už to mohlo být o dva góly. Serge Gnabry si naběhl do pokutového území na přihrávku Lewandowského, ale nejenom, že Trappa v jasné šanci nepřekonal, ale byl také pískán ofsajd.
     
    7
    Domácí tým pokračuje v aktivním postupu směrem dopředu. Přihrávka Goretzky však tentokrát rozběhnutého Gnabryho o pořádný kus minula. Rozehrávat od své branky tak může Trapp.
    5. Kingsley COMAN - 1:0
     
    5
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern vstupuje do zápasu skvěle! Po sklepnutí Lewandowského se dostal k míči Müller, kapitán domácího týmu na nic nečekal, rychle vysunul do pokutového území KINSLEYHO COMANA a ten ránou mezi nohama clonícího obránce překonal bezmocného Kevina Trappa v brance Frankfurtu.
     
    5
    Thiago Alcantara nebyl daleko od žluté karty. Po úderu loktem do obličeje Fernandese byl napomínán hlavním rozhodčím pouze slovně. Bayern se ale rychle dostal zpět k balonu po chybě Gaćinoviće.
     
    4
    Právě David Alaba následně rozehrával podél postranní lajny na Comana. Oba týmy vstoupily do zápasu s velkým nasazením. Comanovu zpracování chyběla větší přesnost.
     
    3
    Také Frankfurt se dostal poprvé k balonu na útočné polovině trávníku. Jovićova spolupráce s Da Costou ale skončila jen na skvěle postaveném Alabovi.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postaral domácí útočník Robert Lewandowski. Goretzka okamžitě cpal míč do útoku na Gnabryho, ale balon stačil odhlavičkovat Hinteregger.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu mnichovské Allianz Areny. Veledůležitý zápas posledního čtyřiatřicátého kola německé nejvyšší soutěže Bundesligy může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Th. Alcântara, Goretzka – Gnabry, T. Müller (C), Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Hofmann – Ribéry, Robben, Rafinha, J. Boateng, A. Davies, Sanches.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger, Hasebe – D. da Costa, G. Fernandes, de Guzmán, Gaćinović, Kostić – Jović, Rebić.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Haller, Torró, A. Touré, Chandler, Paciência.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Christ.

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    22.12. 2018 Frankfurt – Bayern 0:3
    12.08. 2018 Frankfurt – Bayern 0:5
    19.05. 2018 Bayern – Frankfurt 1:3
    28.04. 2018 Bayern – Frankfurt 4:1
    09.12. 2017 Frankfurt – Bayern 0:1
     
    Eintracht Frankfurt

    Fotbalisté Frankfurtu prožili průměrnou loňskou sezonu v Bundeslize. Především horší jarní část odsoudila Eintracht až na osmou pozici. V německém poháru ale dokázal outsider z Frankfurtu projít až do finále a v něm proti slavnému Bayernu Mnichov také uspěl. Dvěma zásahy se podílel na historickém zisku trofeje Ante Rebić, na konečných 3:1 upravoval skóre v šesté minutě nastavení Mijat Gaćinović.

    V přípravě dokázal Frankfurt porážet týmy z nižších německých soutěží. Proti zvučnějších jménům už to tak slavné nebylo. Nevedlo se hlavně proti italským celkům Empoli a Spalu, se kterými Frankfurt prohrál 0:2, respektive 1:2.

    Ani úvod nového ročníku Bundesligy se Frankfurtu nevydařil. Po zlepšených výkonech především v říjnu a listopadu se Eintracht vyhoupl až na aktuální šestou příčku. V posledních měsících ale ofenzivně laděný tým doplácel na našlapaný program v Evropské lize a v Bundeslize už tolik bodů neposbíral. Naposledy Frankfurt vyhrál v domácí soutěži před více než měsícem. Z šesté příčky sice ztrácí Frankfurt na čtvrtý Mönchengladbach pouze bod, ale na místo zaručující základní skupinu Ligu mistrů by dnes musel přehrát Bayern a ještě čekat na zaváhání Mönchengladbachu i Leverkusenu.
     
    Bayern Mnichov

    Mnichovský gigant má na dosah již sedmý titul v řadě. V posledních kole stačí Bayernu proti Frankfurtu i remíza, při dvoubodovém náskoku na druhý Dortmund má také k dobru ve skóre hned sedmnáct branek!

    V přípravě si Bayern vyšlápl v rámci International Champions Cupu na PSG, poté ale ve stejném turnaji nestačil na Juventus ani Manchester City. Novou sezonu ale Mnichovští odstartovali ziskem německého superpoháru, když jasně smetli 5:0 Frankfurt.

    Letos ale v Bayern v Bundeslize nezačal ideálně. Hned několik zaváhání ze začátku sezony se podařilo bavorskému týmu smazat ještě před závěrem ročníku. Po třiatřiceti kolech má Bayern dvoubodový náskok na své úhlavní rivaly z Dortmundu. Před dvěma týdny mohl mnichovský tým potrestat zaváhání Borussie se Schalke, ale v proti Norimberku pouze remizoval 1:1. Před týdnem poté Bayern uhrál bezbrankovou remízu s Lipskem.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga dnes pozná svého mistra. Nejlepší výchozí pozici má právě Bayern Mnichov, který se ale v posledním kole střetne na domácí půdě s nebezpečným Frankfurtem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Góly: 5. Coman (T. Müller), 55. Alaba (T. Müller), 60. Sanches (Alaba), 74. Ribéry, 80. Robben (Alaba) – 53. Haller (D. Abraham)

    Karty:   72. Th. Alcântara (BAY), 75. Ribéry (BAY) – 37. Hinteregger (FRN), 54. Hasebe (FRN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 8:0. Fauly: 7:13.
    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Th. Alcântara, Goretzka (39. Sanches) – Gnabry (68. Robben), T. Müller (C), Coman (63. Ribéry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Hofmann – Ribéry, Robben, Rafinha, J. Boateng, A. Davies, Sanches.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger, Hasebe – D. da Costa, G. Fernandes, de Guzmán (46. Haller), Gaćinović, Kostić – Jović, Rebić (66. Torró).
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Haller, Torró, A. Touré, Chandler, Paciência.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Christ