Bordeaux – Remeš 0:1 (kon.) | Guingamp – Nîmes 2:2 (kon.) | Lille – Angers 5:0 (kon.)
Lyon – Caen 4:0 (kon.) | Monaco – Amiens 2:0 (kon.) | Montpellier – Nantes 1:1 (kon.)
Paríž – Dijon 4:0 (kon.) | Saint-Étienne – Nice 3:0 (kon.) | Štrasburg – Rennes 0:2 (kon.)
Toulouse – Marseille 2:5 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
4:0 (3:0)
Dijon FCO
cz Sobota 18.05.2019, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:48:47)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 2:5. Fauly: 13:5.
     
    Je dobojováno. Domácí ve svém posledním domácím utkání sezóny zvítězili 4:0 a pohár pro vítěze francouzské ligy tak převezmou s vítěznou náladou. Hosté tak odjedou s prázdnou a na to, zda půjdou do baráže nebo rovnou sestoupí do druhé ligy, si musejí počkat do posledního kola.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Aréola byl daleko od své branky a poslal míč zase až před bránu soupeře. Domácí tak ještě mohou zaútočit.
     
    88
    Lautoa se dostal do zakončení před brankou PSG, na brankovišti však pohotově zasáhl Aréola a dostal míč do bezpečí. Poté ho odkopl daleko od své branky.
     
    87
    Tavaresova střela byla zablokována domácí obranou a poslána za zadní čáru. Rohový kop pro Dijon.
     
    87
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Layvin Kurzawa, přichází Christopher Nkunku.
     
    86
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Wesley Saïd, přichází Benjamin Jeannot.
     
    86
    Hosté se opět nedostali ke střele před Aréolou. Domácí pak otočili hru na opačnou stranu, jejich dalekonosná střela ale skončila jen na obraně Dijonu.
     
    84
    Naím Slití střílel po zemi, balon skončil jen vedle pravé tyče z pohledu Aréoly. Domácí brankář tak bere míč a hned ho pošle zpět do hry.
     
    83
    Dagba centroval míč Mbappému, ten ale nedokázal přesněji zakončit. Hosté tak odkopnou míč a půjdou do další útočné akce.
     
    81
    Aréola nyní vytáhl zákrok proti jedovaté střele Wesleyho Saïda a udržel tak své čisté konto.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, domácí mají bezpečný náskok a závěr si už užívají.
     
    78
    Slití střílel uvnitř velkého vápna z první a jeho pokus nebyl vůbec špatný. Mezi tři tyče ale míč neposlal. Následuje tak odkop od branky Alphonseho Aréoly.
     
    77
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Moussa Diaby.
     
    77
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Colin Dagba.
     
    76
    Další marná snaha Dijonu, který se tak znovu nedostal do zakončení před domácí brankou a dopředu tak mohou jít znovu Pařížané.
     
    75
    Hosté získali míč po faulu domácích a směřují s ním na polovinu PSG. Avšak domácí jim balon sebrali a na druhé straně zahrozil opět Mbappé, ale trefil se jen vysoko nad.
     
    73
    Draxler poslal míč zpětnou přihrávkou na Edinsona Cavaniho, ten ale byl tísněn obráncem hostů. Nakonec se ale domácím podařilo dostat balon ven z vlastního území a mohou opět zaútočit.
     
    71
    Amalfitano ostře zajel do Mbappého a sudí mu uděluje žlutou kartu.
     
    69
    Meunier špatně zpracoval míč a nedostal se díky tomu před branku hostů. Rúnarsson tak bude mít k dispozici další odkop od své branky.
     
    68
    Nepřesná rozehrávka hostů a u míče tak jsou opět domácí hráči, kteří spěchají s další akcí před branku Dijonu. Obrana hostů tentokráte jejich počínání utnula.
     
    67
    Mbe Soh vyslal další přihrávku pro Di Maríu, ten se otočil kolem obránce soupeře, do dalšího přiblížení k brance hostů se nedostal.
     
    66
    Znovu agilní Di María, tentokráte však záložník PSG na balon nedosáhl a blíže k němu měl brankář hostů. Rúnarsson tak poté odkopl míč daleko od své branky.
     
    65
    Domácí zahrávali volný přímý kop, kterého se ujal Ángel Di María, a pěknou střelou pak přestřelil zeď, míč však skončil jen těsně u levé tyče z pohledu hostujícího brankáře.
     
    63
    Mbappé byl Draxlerem uvolněn a prvně jmenovaný se hnal za další střelou, na hattrick však zatím nedosáhl. Následuje odkop od hostující branky.
     
    62
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Florent Balmont, přichází Naím Slití.
     
    60
    Hodina hry za námi a domácí mají stále bezpečný náskok. Hosté tak usilují o vstřelení alespoň čestné branky.
     
    58
    Další akce domácích, ti jsou neustále aktivní a nepolevují v tempu. Poslední domácí zápas si tak chtějí naplno i se svými příznivci užít.
    56. Kylian MBAPPÉ - 4:0
     
    56
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Nyní už se mu to povedlo a přidává svou druhou branku v utkání. KYLIAN MBAPPÉ převzal přihrávku za obranu soupeře a pokračoval po levé straně směrem dopředu a poté svou střelou přeloboval Rúnara Rúnarssona, jenž tak dnes inkasuje už počtvrté – 4:0. Asistence: Leandro Paredes.
     
    55
    Dani Alves to zkusil po pravé straně, míč zatáhl k velkému vápnu a hned ho poslal na Mbappého, jenž se ale netrefil.
     
    53
    Di María převzal centr od spoluhráče a dostal se k další střele, avšak ta končí také mimo tři tyče.
     
    52
    Kwon Čang-hoon vyslal na straně hostů asi nejnebezpečnější střelu. Jeho pokus však jen zaletěl nad břevno domácí branky. Aréola tak míč odkopne od svého zařízení.
     
    50
    Rohový kop na druhé straně zahráli hosté, k míči se dostal Kwon Čang-hoon a jeho pokus srazila obrana opět na další rohový kop.
     
    48
    Nyní se hráči PSG nedostali dále od středu hřiště, vybojovali však autové vhazování a u míče tak zřejmě zůstanou i nadále.
     
    47
    Domácí pokračují v nastoleném tempu z prvního poločasu a už jsou opět nastěhováni na polovině Dijonu. Tam kombinují a pokusí se o další střelu.
     
    46
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Usáma Haddadí, přichází Arnold Bouka Moutou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 3 – 1
     
    První poločas je za námi. V něm domácí jasně dominovali. Už ve čtvrté minutě po gólech Di Maríi a Cavaniho vedli 2:0. Hostům se nepovedla žádná akce dotáhnout do konce a neskórovali. Naopak Pařížané ještě přidali třetí přesnou trefu díky Mbappému a mají tak bezpečný náskok. Uvidíme, co nám ještě nabídne druhý poločas, který začne přibližně ve 22:00.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Samotný závěr první půle se blíží, domácí se už nikam neženou a na svém území si přihrávají míč. Poté se s ním ještě dostávají před hostující bránu.
     
    42
    Hosté opět neprošli skrze pozornou obranu pařížského týmu a další náznak akce do zdárného konce nedotáhli. Místo toho přichází na řadu další rozehrávka domácích z jejich poloviny.
     
    40
    Po delší době byla k vidění akce hostů, ale znovu z toho nebyla žádná střela na branku. Pařížané tak ziskem míče odvracejí hru na opačnou stranu.
     
    39
    Domácí jsou rozjetí a stále se tlačí před hostující branku. Další šance Mbappého však skončila mimo tři tyče.
     
    37
    Meunierova přihrávka do pokutového území nenašla adresáta a míč se dostal ven. Avšak nakonec se k němu dostal Mbappé a zblízka Rúnarssona nepřekonal.
    36. Kylian MBAPPÉ - 3:0
     
    36
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    V závěru prvního poločasu se domácí znovu prosazují a je to 3:0. Kurzawa poslal míč před hostující branku, kde se ještě v pádu netrefil Cavani, avšak ten poté dostal do brány přibíhající KYLIAN MBAPPÉ a akci Pařížanů tak dokonal – 3:0. Asistence: Edinson Cavani.
     
    35
    Wesley Saïd střílel levačku k bližší tyči, domácí tuto šanci odvrátili na rohový kop. Po něm pak hosté nedokázali zakončit a míč je opět u Aréoly.
     
    34
    Po nepřesné střele hostů se míč dostal k Aréolovi a ten ho poté bez větších problémů poslal dlouhým odkopem až na polovinu hostů.
     
    32
    Z této standardní situace však nezahrozili, míč se dostal skrze zeď k domácímu obránci a ten ho poslal do bezpečí.
     
    31
    Thomas Meunier přišlápl nohu soupeři a poslal ho k zemi. Sudí tasí žlutou kartu a hosté budou kopat volný přímý kop.
     
    30
    Po třiceti minutách hry stále domácí vedou rozdílem dvou branek, které vsítili v rozmezí třetí a čtvrté minuty. Hosté zatím marně dobývají branku Alphonseho Aréoly.
     
    29
    Hosté jsou u míče a po pravé straně si to namířili do blízkosti branky Aréoly. Avšak jejich následná střela končí pouze nad brankou domácího celku. Aréola tak byl opět bez práce.
     
    27
    V Paříži začalo mrholit, domácím to ale příliš nevadí. Ti se dostali do další šance, kterou však zastavila pozorná hostující obrana a zabránila tak další střele Pařížanů.
     
    25
    Po něm vznikla před Rúnarssonem menší skrumáž, ve které se však ani jeden z hráčů pařížského celku nedokázal zorientovat a poslat míč za Rúnarssonova záda.
     
    24
    Na levé straně unikl Draxler k pokutovému území a chtěl akci vyšeperkovat ještě na Kyliana Mbappého. Ten na míč nedosáhl, ale hosté ho poslali za zadní čáru. Rohový kop pro PSG.
     
    22
    Hosté se opět nedokázali dostat do ohrožení domácí branky, hráči PSG tak už kousek od středové čáry mohli získat míč a namířit si to až před Rúnarssona. Ale počínali si podobně jako před malou chvílí soupeř.
     
    20
    Kylian Mbappé se uvolnil, obešel protihráče, zasekl míč a poté přes dalšího soupeře neprošel dále a upadl. Znovu to ale nebyl faul. Následuje odkop od branky Dijonu.
     
    19
    Na malou domů poslal balon Kurzawa a na míč si tak sáhne Alphonse Aréola a pošle ho okamžitě zpět do hry, aby se do akce mohli vydat jeho spoluhráči.
     
    18
    Saïd mohl vyslat první střelu na branku na straně Dijonu, avšak to se mu nepovedlo. Domácí hráči tak stále mají nadvládu v dnešním duelu a i nyní jdu do útočné akce na druhé straně.
     
    17
    Meunier se zbavil čtyři hráčů soupeře, pokračoval dále do akce, ale stopku mu pak vystavil poslední obránce hostů, jenže dostal míč na polovinu Pařížanů.
     
    16
    Mbappé se snažil uvolnit Kurzawu, ten po střetu s hostujícím hráčem padl v pokutovém území, ale na penaltu to rozhodně nebylo a sám Kurzawa to věděl, proto ani nijak neprotestoval.
     
    15
    A domácí hráči vybojovali další autové vhazování.
     
    14
    Hosté nyní mají míč a na polovině PSG tak zakládají další akci. Ale obrana Pařížanů je připravena a odhodlána akci hráčů Dijonu ubránit.
     
    13
    Kylian Mbappé byl zdvojen obranou hostů, nakonec ale domácí vybojovali autové vhazování po tom, co míč za postranní čáru zakopl jeden z hráčů Dijonu.
     
    12
    Domácí fotbalisté i jejich příznivci se doslova fotbalem baví. Poslední domácí duel sezóny, ve kterém hráči Paris Saint-Germain převezmou pohár pro vítěze francouzské ligy.
     
    10
    Po levé straně unikl Kurzawa, poté akce pokračovala a do pokutového území dostal přihrávku Ángel Di María, jenž vystřihl efektní nůžky, ale trefit se nedokázal.
     
    8
    Pařížané jsou na koni, s lehkostí se dostali opět na polovinu svého soupeře z Dijonu, avšak tentokráte branku Rúnarssona neohrozili.
     
    6
    Hosté se nedostali do útočné akce, uprostřed hřiště sebrali míč domácí obránci a znovu tak mohou hráči PSG projít do útoku.
    4. Edinson CAVANI - 2:0
     
    4
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to je start do zápasu jako hrom. Hned z další akce udeřili Pařížané znovu a ve čtvrté minutě mají už dvougólový náskok. Z pravé strany poslal míč Di María do pokutového území přímo na hlavu EDINSONA CAVANIHO, jenž poté prostřelil Rúnarssona nad jeho nataženýma rukama – 2:0. Asistence: Ángel Di María.
    3. Ángel Di María - 1:0
     
    3
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    První akce domácích, první střela na branku a je z toho úvodní gól zápasu. Paredes našel na pravé straně u velkého vápna ÁNGELA DI MARÍU, který poté pěkným lobem přelstil hostujícího brankáře a ten byl hodně zaskočený – 1:0. Asistence: Leandro Paredes.
     
    2
    Pařížané mají stále míč ve své moci, ale nedokázali se dostat do blízkosti hostující branky, takže ji zatím ohrozit nemohli žádnou střelou.
     
    1
    Domácí hráči jsou u míče a už se z vlastní poloviny pokoušejí poprvé projít do útočné akce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Meunier, Kehrer, Soh, Kurzawa – Dani Alves, Paredes, Draxler, Di María – Mbappé, Cavani (C).
    Náhradníci: Buffon – Dagba, Nsoki, Nkunku, Diaby, Choupo-Moting.

    Dijon FCO: Rúnarsson – Alphonse, Lautoa (C), Yambéré, Haddadí – Amalfitano, Marié, Balmont, Kwon Čang-hoon – Tavares, Saïd.
    Náhradníci: Allain – Coulibaly, Bouka Moutou, Sammaritano, Slití, Jeannot, Kaba.

    Rozhodčí: Brisard – Boudikian, Pages.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemné měření sil dopadlo lépe pro PSG, které na hřiště Dijonu zvítězilo bezpečně 4:0. Potvrdí svou dominanci i dnes, nebo naopak hosté překvapí? To se dozvíme v sobotu večer.
     
    Dijon FCO

    To hosté z Dijonu mají úplně opačné starosti. Zatímco domácí skončí první, hráči Dijonu bojují o záchranu. Zatím jsou s jednatřiceti body na devatenáctém, tedy předposledním místě a jsou v pásmu sestupu do druhé francouzské ligy. Šanci se zachránit mají, ztráta na záchranu je dvoubodová, ve hře ale ještě může být i baráž, která dává šanci zůstat v nejvyšší soutěži. K tomu, aby si tyto naděje hosté zachovali, potřebují dnes získat body, nejlépe všechny tři. A v Parku princů to tedy nebude vůbec jednoduché je získat. Uvidíme, jak si na hřišti velkého favorita povedou a zda ho o nějaké body připraví. Čeká nás zajímavý zápas, který si nenechte ujít.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Pařížané mají už s předstihem zajištěn ligový titul, tedy jeho obhajobu a také samozřejmě skupinovou fázi Ligy mistrů. Na svém kontě mají fotbalisté Paris Saint-Germain na prvním místě osmaosmdesát bodů a i letošní sezóna je pro ně už nyní hodně úspěšná, co se týče ligy. V Lize mistrů to na postup o boje o vítězství v této prestižní evropské soutěži nebylo, uniklo jim vítězství ve francouzském ligovém poháru, když po penaltách prohráli s Rennes. I tak jsou ale určitě spokojeni s obhajobou titulu a ten po sezóně jistě náležitě oslaví. V posledním odehraném utkání Pařížané brali tři body za těsnou výhru 2:1 na hřišti Angers.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu sedmatřicáté kolo francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Paris Saint-Germain FC a Dijon FCO.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 3. Di María (Paredes), 4. Cavani (Di María), 36. Mbappé (Cavani), 56. Mbappé (Paredes)

    Karty:   31. Meunier (PSG) – 71. Amalfitano (DIJ)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 2:5. Fauly: 13:5.
    Paríž Saint-Germain: Aréola – Meunier (77. Dagba), Kehrer, Soh, Kurzawa (87. Nkunku) – Dani Alves, Paredes, Draxler, Di María (77. Diaby) – Mbappé, Cavani (C).
    Náhradníci: Buffon – Dagba, Nsoki, Nkunku, Diaby, Choupo-Moting.

    Dijon FCO: Rúnarsson – Alphonse, Lautoa (C), Yambéré, Haddadí (46. Bouka Moutou) – Amalfitano, Marié, Balmont (62. Slití), Kwon Čang-hoon – Tavares, Saïd (86. Jeannot).
    Náhradníci: Allain – Coulibaly, Bouka Moutou, Sammaritano, Slití, Jeannot, Kaba.

    Rozhodca: Brisard – Boudikian, Pages

    Diváci: 47 532