Kanada – Francúzsko 5:2 (kon.) | Švédsko – Rakúsko 9:1 (kon.) | Fínsko – Dánsko 3:1 (kon.)
Česko – Lotyšsko 6:3 (kon.)
koniec
Česko
6:3 (0:2, 4:0, 2:1)
Lotyšsko
Štvrtok 16.05.2019, 20:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:28 Jakub Voráček (CZE) - 6:3
     
    58:28
    Česko dalo gól!
    Česi mali hrať presilovku, avšak JAKUB VORÁČEK strieľa po peknej akcii gól do prázdnej brány. Následne sa strhla menšia šarvátka, pretože tam bol tvrdý a zbytočný zákrok na Gudasa, ktorý predtým zrazil Darzinša, potom tohto obrancu poslal z kolien do ľahu ďalší Lotyš. Bolo to dosť tvrdé. Bude sa aj vylučovať.
    55:28 Lauris Dārziņš (LAT) - 5:3
     
    55:28
    Lotyšsko dalo gól!
    Kapitán LAURIS DĀRZIŅŠ to počas presilovky a pri prázdnej bráne zobral na seba a z pravého kruhu prepálil všetko pred sebou.
    45:44 Dominik Simon (CZE) - 5:2
     
    45:44
    Česko dalo gól!
    Favorit stretnutia strieľa piaty a možno rozhodujúci gól. Jakub Voráček sa dobre zorientoval, prihral vedľa brány a voľný DOMINIK SIMON zasunul puk za Merzlikinsa.
    38:40 Jakub Vrána (CZE) - 4:2
     
    38:40
    Česko dalo gól!
    Fantastický obrat českých hráčov pokračuje. JAKUB VRÁNA si našiel puk pod korčuľami hráčov pri bráne, obišiel Merzlikinsa a krásne zasunul puk do brány.
    37:38 Jakub Voráček (CZE) - 3:2
     
    37:38
    Česko dalo gól!
    JAKUB VORÁČEK oslavoval ráno narodenie syna, teraz sa teší z gólu. Dominik Simon mu prenechal puk na ľavom kruhu a hviezda Philadelphie Flyers prestrelila Merzlikinsa pomedzi jeho lapačku a betón.
    31:01 Jan Kovář (CZE) - 2:2
     
    31:01
    Česko dalo gól!
    Česi na zadnom mantineli nezískali puk, avšak Lotyši ho dostali iba na modrú. Prvá strela bola ešte zrazená, potom trafil medzi kruhmi krásne k žrdi JAN KOVÁŘ.
    25:41 Filip Hronek (CZE) - 1:2
     
    25:41
    Česko dalo gól!
    Jan Kovář ešte obrancov neprestrelil, potom nedostal dobrú prihrávku na pravú stranu Jakub Voráček, a tak puk vrátil na os, kde napriahol Filip Hronek a MICHAEL FROLÍK tečom prekonal Merzlikinsa.
    13:08 Lauris Dārziņš (LAT) - 0:2
     
    13:08
    Lotyšsko dalo gól!
    LAURIS DĀRZIŅŠ zobral puk v strednom pásme a poľahky prešiel okolo všetkých štyroch českých hráčov ako okolo kužeľov. Patrik Bartošák išiel na ľad, Lotyš krásnym blafákom zvyšuje skóre. Nádherný gól.
    06:04 Miks Indrašis (LAT) - 0:1
     
    06:04
    Lotyšsko dalo gól!
    Fantastická kombinácia Lotyšska otvára gólový účet stretnutia. MIKS INDRAŠIŠ bol na jej konci. V ľavom kruhu ho našiel Lauris Dārziņš a útočník pobaltskej krajiny bol pred prázdnou časťou brány.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 26. Frolík (Hronek, Voráček), 32. Jan Kovář (Zámorský, Palát), 38. Voráček (Simon, Hronek), 39. J. Vrána (Faksa, Gudas), 46. Simon (Voráček, Frolík), 59. Voráček (Frolík, Simon) – 7. Indrašis (Dārziņš, Cibuļskis), 14. Dārziņš (Balcers, Cibuļskis), 56. Dārziņš (Cibuļskis)


    Česko: Bartošák (Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, Gudas, Kolář, D. Sklenička, Zámorský – Frolík, Simon, Voráček – Palát, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, H. Zohorna, T. Zohorna.
    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Sotnieks, Freibergs, Cibuļskis, Kulda, Balinskis, Galvinš, Zile – Dārziņš, Rihards Bukarts, Indrašis – Balcers, Blugers, Meija – Roberts Bukarts, Keninš, Batna – Dzierkals, Gegeris, Bičevskis – Marenis.