Lipany – Šamorín 1:3 (kon.) | KFC Komárno – Inter Bratislava 3:1 (kon.) | L. Mikuláš – Poprad 0:1 (kon.)
Skalica – Bardejov 1:2 (kon.) | Prešov – Petržalka 1:1 (kon.) | B. Bystrica – Dubnica 2:0 (kon.)
koniec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
0:1 (0:0)
FK Poprad
Sobota 11.05.2019, 17:00 • Štadión MFK Tatran Liptovský Mikuláš • MONACObet liga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítame vás pri sledovaní sobotňajšieho zápasu 28. kola celoštátnej II. futbalovej ligy, kde domáci tím MFK Tatran Liptovský Mikuláš privíta na svojom štadióne FK Poprad. Stretnutie má výkop o 17:00.

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš v 27. kole odohral zápas na vlastnom štadióne proti Skalici. Hostia na začiatku stretnutia zaskočili svojho súpera, keď sa dostali v tretej minúte do vedenia zásluhou Blažeka. Liptáci okamžite zvýšili výkon a počase celého zápasu mali hernú aj optickú prevahu. Vyrovnať sa im podarilo v 24. minúte keď sa z pokutového kopu presadil Kucharčík. Podobný obraz hry videli diváci aj po zmene strán. Liptáci mali navrch, no skórovať sa im nepodarilo. Naopak v 51. minúte sa vysokou loptou z polovice ihriska presadil Tomovič a tesne pred záverom stretnutia Gábriša preloboval Pospíšil a tak sa zápas skončil výdlekom 1:3. Liptáci sú v tabuľke na štvrtom mieste so 44 bodmi.

    FK Poprad svoj posledný zápas odohral na súperovom ihrisku proti Trebišovu. O stretnutí rozhodol jediný gól stretnutia z 39. minúty, keď bol úspešným strelcom a zároveň "katom" domácich Stanislav Šesták. Popradu tak s 52 bodmi prináleží druhé miesto v tabuľke II. futbalovej ligy a na lídra tabuľky, FK Pohronie, stráca tri body.

    Posledný vzájomný zápas (13. kolo, II. futbalová liga, 2018/2019):
    FK Poprad – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:5 (0:1)
    Góly: 67. Horváth – 15. Staš, 56. D. Andrić (pen.), 64. D. Andrić, 90. Laura
    ŽK: 62. Maťaš, 66. Holiš – 11. Staš,
    Rozhodcovia: Sedlár – Jekkel, Sluk
    Diváci: 550
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Gábriš – Gerát, Kačerík, Staš, Kuc, Čery, Laura, Václavík, D. Andrić, Kucharčík, Ondrek
    Náhradníci: Baláž, Strmenský, Janec, Papaj, S. Andrić, Mikušiak

    FK Poprad: Knurovský – Maťaš, Luberda, Horváth, Zekucia, Pajer, Zošák, Šesták, Gallovič, Kukoľ, Acosta
    Náhradníci: Malec, Maslo, Holiš, Gajan, Streňo, Jančo, Palša

    Rozhodca: Dohál – Galo, Janovič.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V úvodnej minúte mali loptu na kopačkách hráči host, ale na útočnej polovici napokon po nepresnej prihrávke o loptu prišli.
     
    2
    Acosta sa teraz z pravej strany pekne uvoľnil a dostal sa až do pokutového územia. Jeho strela presná nebola a lpta skončila mimo ihriska.
     
    3
    Na dostrel súperovej brány sa teraz dostali aj hráči domáceho Liptovského Mikuláša. No v pokutovom území boli dobre bránení a zakončiť sa im nepodarilo.
     
    5
    Priamy kop Liptovského Mikuláša zahrával Václavík. Jeho lopta našla v pokutovom území iba nohu súpera a hostia sa môžu oslobodiť.
     
    7
    Maťaš sa snažil uvoľniť po pravej strane, ale tam bol pripravený Čery, ktorý ho dokázal odzbrojiť a lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    8
    Na Václavíkov center z pravej strany vyskakoval Dragan Andrić. Hostia stihli zakročiť a loptu poslali mimo ihriska.
     
    9
    Krásna akcia domácich. V rýchlom protiútoku bol Kačerík, ktorý loptu prihral Stašovi do pokutového územia. Jeho zakončenie hostia zblokovali a domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    10
    Z rohového kopu domáci ohroziť bránu hostí nedokázali a tí loptu poslali mimo nebezpečenstva.
     
    11
    Veľká šanca na otvorenie stavu stretnutia. Po chybe v domácej obrane sa pred Gaábrišom ocitol osamotený Gallovič, ale Gábriš stihol vybehnúť a loptu mu zobral.
     
    11
    Žltú kartu dostáva Gallovič (FK Poprad).
     
    13
    Obrovská šanca na druhej strane. Staš zachytil výkop hostí a pomedzi obrancov poslal loptu do pokutového územia až na osamoteného Dragana Andrića. Jeho zakončenie Knurovský vyrazil a hostia loptu odkopli.
     
    14
    Po stašovej prihrávke to tentoraz z hranice pokutového uzemia skúsil Kačerík, ale táto strela bola veľmi nepresná a letela vysoko nad bránu.
     
    15
    Ďalšia veľká príležitosť hostí. Zošák perfektne v úniku našiel Šestáka, no z veľmi dobrej pozície jeho strelecký pokus Gábriš vychytal.
     
    16
    Diváci na štadióne sa rozhodne nemajú na čo sťažovať. Hrá sa rýchly futbal s množstvom pekných kombinácii a šancí na oboch stranách.
     
    18
    Rohový kop hostí zahrával Kukoľ. V pokutovom území sa k lopte dostal Zekucia, no v obrovskej príležitosti minul Gábrišovu bránu.
     
    20
    Tak a teraz obrovská šanca na druhej strane. Liptáci zachytili prihrávku hostí a krásnym centrom loptu poslali na veľmi dobre postaveného Dragana Andrića v pokutovom území. Brankár Knurovský vytiahol perfektný zákrok a loptu dokázal zachytiť.
     
    23
    Liptáci veľmi aktívne napádajú rozohrávku Popradu a ten často stráca loptu ešte na vlastnej polovici.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Luberda (FK Poprad).
     
    26
    Na oboch stranách bolo viacero strát lopty, no naďalej sa pokračuje v rýchlom kombinačnom futbale.
     
    28
    Na zemi zostáva ležať vo vlastnom pokutovom území Pajer.
     
    28
    Pomaly sa dvíha z trávnika, zdá sa, že bude v poriadku, môže sa pokračovať v hre.
     
    29
    Maťaš v protiútoku po pravej strane. Jeho prudký center našiel iba Kucharčíka, ktorý loptu odkopol na súperovu polovicu.
     
    30
    Pekná kombinácia Liptovského Mikuláša. Po centri z pravje strany sa k lopte dostal Čery. Ten si narazil loptu s Draganom Andrićom no nasledujúci center skončil iba v rukaviciach brankára.
     
    32
    Na rohový kop Kačeríka vyskakoval Kucharčík, ale bol dobre bránený a lopta skončila len mimo ihriska.
     
    34
    Kačerík sa pretlačil cez Maťaša do pokutového územia, tam bol ale zasiahnutý kopačkou do tváre a tak bude ošetrovaný.
     
    36
    Pekná kombinačná akcia domácich. Na jej konci Václavík do dobrej pozície prihral osamotenému Draganovi Andrićovi, ale jeho strela letela len mimo Knurovského brány.
     
    39
    S blížiacim sa záverom stretnutia hrajú tímy pozornejšie a svojmu súperovi nedovoľujú dostať sa do šancí.
     
    40
    Kačerík si obišiel na strede ihriska dvoch protihráčov ale následná prihrávka pomedzi obrancov bola veľmi nepresná a skončila len v rukaviciach brankára Popradu.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Laura (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    43
    Krásna individuálna akcia Acostu, ktorý sa sám s loptou dostal až do pokutového územia, obišiel si viacerých protihráčov, no následná prihrávka skončila iba na Kucharčíkovej kopačke a ten loptu odkopol.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase dnešného stretnutia Liptovského Mikuláša proti Popradu diváci gól nevideli aj napriek veľmi dobrému futbalu a viacerým gólovým priležitostiam. Uvidíme ktorému tímu sa podarí prelomiť strelecké šťastenu a otvorí stav stretnutia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Gallovič, prichádza Jančo.
     
    47
    Prvé dve minúty druhého dejstva sa zatiaľ nesú v znamení nepresností na oboch stranách.
     
    49
    Liptáci teraz chvíľu kombinovali pred súperovou šestnástkou, ale finálna prihrávka nebola ideálna a hostia loptu môžu v pokoji odkopnúť.
     
    50
    Po centri Maťaša z pravej strany sa k lopte dostal iba Kucharčík a loptu poslal za polovicu ihriska.
     
    52
    Po hrubej chybe domácej obrany sa do úniku sám proti brankárovi mohol dostať Zošák, ale jeho snaženie rozhodca zastavil kvôli ofsajdu.
     
    53
    Rohový kop domácich z ľavej strany zahrával Staš. Hostia sa dobre ubránili a loptu odkopli.
     
    54
    Pekná individuálna kacia Lauru. Ten sa po pravej strany uvoľnil až pred pokutové územie, odkiaľ prudko vystrelil. Jeho zakončenie Knurovský prstami vytlačil mimo priestor brány.
     
    56
    V protiútoku bol Kačerík a z ľavej strany sa centrom pokúsil nájsť osamoteného Dragana Andrića. Hostia dokázali zakročiť a loptu odkopli.
     
    58
    Po ďalšom centri Kačeríka sa k lopte dostal Dragan Andrić, ktorý si loptu spracoval ale následné zakončenie letelo len vedľa Knurovského brány.
     
    59
    Rýchly protiútok domácich. Staš perfektne našiel v úniku Kačeríka, ten si obišiel protihráča a z hranice pokutového územia nebezpečne vystrelil. Lopta napokon letela tesne ponad bránu Popradu.
     
    61
    Krásna akcia domácich. Laura parádnou prihrávkoou našiel v pokutovom území osamoteného Dragana Andrića. Ten trochu zaváhal a v dobrej pozícii sa rozhodol pre prihrávku, ktorú hostia zblokovali.
     
    62
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Maťaš, prichádza Streňo.
     
    63
    Perfektná príležitosť domácich. Laura centrom našiel v pokutovom území Dragana Andrića. Jeho hlavička pod tlakom opečiatkovala iba tyčku popradksej brány.
     
    64
    Rohový kop hostí zahrával Kukoľ. No ten našiel v pokutovom území len hlavu Kucharčíka, ktorý loptu poslal mimo ohrozenia brány.
     
    66
    Na druhej strane rohový kop domácich zahrával Tomáš Staš. Lopta však bola pridlhá a s končila pri Gerátovi. Jeho center hostia zrazili a domáci budú zahrávať ďalší rohový kop.
     
    67
    Na Václavíkov rohový kop vyskakoval Kucharčík, ale pod tlakom nedokázal zakončiť.
     
    69
    Tak teraz sa LIptáci mohli dostať do obrovskej príležitosti. Václavík dostal dlhú loptu a okamžite ju poslal na Kačeríka, ktorý mohol ísť sám proti brankárovi. ale rozhodca hru prerušil kvôli ofsajdu.
     
    70
    Dnešné stretnutie sleduje 610 divákov.
     
    73
    Ďalšia veľká šanca domácich na skórovanie. Laura sa dostal do úniku a osamotený v pokutovom území hľadal spoluhráčov. K jeho prihrávke sa dostali Dragan Andrić aj Kačerík, no pod tlakom ani jeden z nich nedokázal zakončiť.
     
    76
    Na druhej strane sa po Zošákovej prihrávke dostal do šance Šesták, jeho prudký strelecký pokus Gábriš vyráža mimo pokutové územie.
     
    77
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Václavík, prichádza S. Andrić.
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Kačerík, prichádza Papaj.
     
    79
    Staš po pravej strane krásne vysunul Papaja. Jeho center mierený na Dragana Andrića ale hostia dokázali zachytiť a loptu odkopli.
     
    82
    Poprad dal gól!
    Po hrubej chybe Liptákov pri rozohrávke sa do vedenia dostávajú hostia. Chybu dokázal pretaviť v prvý gól stretnutia STANISLAV ŠESTÁK.
     
    84
    Tak Liptáci boli počas zápasu aktívnejším tímom s veľkým množstvom gólových šancí, no recept na brankára Knurovského sa im nájsť nepodarilo. Napriek tomu hostia sa dostávali na útočnú polovicu sporadicky a jeden zo svojich útokov za pomoci chyby domácich dokázali premeniť na otvárací gól stretnutia.
     
    86
    Liptáci opäť pred súperovou 16-kou, no prudkú strelu Lauru dokázali hostia zblokovať.
     
    89
    Priamy kop domácich zahrával Staš. Lopta sa dostala len k brankárovy, ktorý ju pohodlne vyboxoval.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Streňo (FK Poprad).
     
    90
    Staš svojím rohovým kopom perfektne našiel osamoteného Papaja. Jeho prudkú strelu vo veľkej šanci z prvej brankár vyrazil mimo nebezpečenstva.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Holiš, prichádza Šesták.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Zošák (FK Poprad).
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Tak stretnutie sa napokon končí výsledkom 0:1 po jedinom góle stretnutia, ktorý v 82. minúte zaznamenal Stanislav Šesták. Liptáci boli počas zápasu lepším tímom, ale recept na brankára Knurovského aj napriek veľkým šanciam nájsť nedokázali. Týmto sa s vami lúčim a prajem pekný zbytok dňa. (18:53:05)

    Michael Hruška

    Góly: 82. Šesták

    Karty:   42. Laura (LMI) – 11. Gallovič (PPD), 25. Luberda (PPD), 90. Streňo (PPD), 90+1. Zošák (PPD)


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Gábriš – Gerát, Kačerík, Staš, Kuc, Čery, Laura, Václavík, D. Andrić, Kucharčík, Ondrek
    Náhradníci: Baláž, Strmenský, Janec, Papaj, S. Andrić, Mikušiak

    FK Poprad: Knurovský – Maťaš, Luberda, Horváth, Zekucia, Pajer, Zošák, Šesták, Gallovič, Kukoľ, Acosta
    Náhradníci: Malec, Maslo, Holiš, Gajan, Streňo, Jančo, Palša

    Rozhodca: Dohál – Galo, Janovič

    Diváci: 610