Vigo – Real Betis 0:1 (kon.) | Girona – Valencia 2:3 (kon.) | Levante – Villarreal 0:2 (kon.)
Sevilla – Sociedad 5:2 (kon.) | Valladolid – Real Madrid 1:4 (kon.)
koniec
FC Sevilla
5:2 (1:1)
Real Sociedad San Sebastian
cz Nedeľa 10.03.2019, 18:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:13. (20:27:26)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas sedmadvacátého kola nejvyšší španělské soutěže končí. Sevilla v domácím prostředí zničila San Sebastian 5:2!

    Sevilla vstoupila do zápasu o něco aktivněji a po více než dvaceti minutách byla odměněna úvodní brankou. Po parádním představení Quincyho Promese se prosadil z blízkosti Pablo Sarabia. Domácí si ale ještě ani nestihli užít úvodní gól a už bylo srovnáno. Mikel Oyarzabal potrestal nedůslednost domácí obrany prudkou ránou ke vzdálenější tyči.

    Po změně strany přišly na řadu brankové hody. Sevilla vlétla po přestávce na soupeře a záhy se vrátila do vedení. Navasovu průnikovou přihrávku proměnil v branku Wissam Ben Yedder. O deset minut později přidal osmadvacetiletý Francouz další zásah. Munirova hlavička se odrazila od břevna ven z branky, ale jako první byl u dorážky právě Ben Yedder. Hattrick zkompletoval o okamžik později, když potrestal nepřesnou rozehrávku a mizerné vyběhnuté Gerónima Rulliho střelou do prázdné branky. Tragický druhý poločas podtrhl vlastní brankou Mikel Oyarzbal, který se srazil míč do vlastní sítě. Oyarzabal ještě před koncem snížil na konečných 2:5 proměněnou penaltou.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sarabia zastavil ve středu pole Zubeldiu za dres. Hlavní rozhodčí odpískal faul domácího záložníka, ale po rychlé rozehrávce se dostal k balonu pouze Soriano.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Pablo Sarabia vedl ještě jeden rychlý útok domácích. Tentokrát ale pod tlakem přihrával Navasovi pouze na paty, domácí kapitán se už ve vápně k míči nedostal.
     
    89
    Mikel Morino přihrával k nohám Januzaje. Střídající útočník San Sebastian si ale nepohlídal bránícího Mercada, který mu balon s přehledem čistě odebral.
     
    88
    Přestože je o třech bodech dávno rozhodnuto, oba týmy se stále snaží útočit. Po dlouhém nákopu do domácího pokutového území si ale přišel pro balon Juan Soriano.
     
    87
    Hosté byli před Sorianem v solidním počtu, ale jako první se dostal k hlavičce pouze bránící Daniel Carrico. Následně musel faulovat při ztrátě balonu Zurutura.
     
    86
    Januzaj společně s Oyarzabalem se hnali podél postranní lajny do útoku, ale ještě daleko před vápnem Sevilly zastavil akci soupeře Sergi Gómez.
     
    85
    Sevilla se ještě snaží završit dnešní utkání šestou brankou. Silvova přihrávka na Gonalonse však postrádala potřebnou přesnost.
     
    84
    Daniel Carrico zastavil tělem unikajícího Januzaje a je potrestán žlutou kartou.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Sandro Ramírez si poradil s Mercadem, poté ale zamířil pouze před přední tyč.
     
    82
    Mikel Merino chtěl přihrávat Zubeldiovi, ale místo toho rukou zasáhl do obličeje Gonalonse. To neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu a je pískán faul.
     
    81
    Se závěrem druhého poločasu se přece jen lehce prosazují v útoku i hosté. Roque Mesa byl však faulován rychlým Ramírezem a získal pro domácí balon.
    80. Mikel OYARZABAL - 5:2
     
    80
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Míč si postavil na značku pokutového kopu MIKEL OYARZABAL. Stále jen jednadvacetiletý útočník hostujícího celku se rozběhl velmi rychle a poté zakončil mazácky do protipohybu Juana Soriana.
    79. Penaltový zákrok
     
    79
    Pokutový kop pro San Sebastian! Mercado zahrál v šestnáctce rukou.
     
    78
    Po zisku míče se dostal do hry také Bryan Gil. Střídající záložník přihrával velmi rychle na levou stranu, kde už čekal Promes. Tentokrát už se ale nevydal do útoku, ale raději poslal míč k obráncům.
     
    77
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Bryan Gil.
     
    76
    Sevilla přece jen nechává hrát také soupeře. Merino si narazil s Januzajem, ale akci hostujícího celku zastavil faulem u středového kruhu Mesa.
     
    75
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Maxime Gonalons.
     
    74
    Banega chtěl zrychlit hru přihrávkou z prvního doteku na Ben Yeddera, ale autor hattricku už byl pokryt bránícím Theem Hernándezem.
     
    73
    San Sebastian uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. Domácí už tolik nenapadají a tak má Raúl Navas společně s Héctorem Morenem více času na rozehrávku.
     
    72
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Munir, přichází André Silva.
     
    71
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Adnan Januzaj.
    71. Mikel OYARZABAL - 5:1
     
    71
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Neskutečný výkon Sevilly ve druhém poločase! Domácí rozehráli rohový kop pouze do kombinace, ale Pablo Sarabia ihned do pokutového území. V něm chtěl bránit Munira MIKEL OYARZABAL, ale míč si srazil do vlastní sítě. Rulli neměl šanci na zásah.
     
    70
    Promes prostrkával míč do pokutového území na Munira. Balon však sebral pro hostující tým Raúl Navas. Následně ale přišel jen odkop na roh.
     
    69
    Také Éver Banega se provinil proti pravidlům. V těsné blízkosti středové čáry poslal k zemi Igora Zubeldiu. Ani po dlouhém centru se hosté neprosadili k zakončení.
     
    68
    Hernándezův pád těsně před vápnem nedonutil hlavního rozhodčího k odpískání faulu. Domácí mohou pokračovat v držení balonu ve středu trávníku.
     
    67
    Ve střední části trávníku si vybojoval faul Ben Yedder. Domácí se ale už tolik neženou do útoku po třech brankách ve druhém poločase.
     
    66
    Míč si postavil na místo přestupku Sandro Ramírez. Rána zpoza vápna však přeletěla domácí branku o dobré dva metry. Soriano znovu nemusel zasahovat.
     
    65
    San Sebastian se snaží alespoň držet míč uprostřed hracího pole. Hosté jsou naprosto vykolejení. Ramíreze fauloval těsně před vápnem Carrico.
    64. Wissam Ben Yedder - 4:1
     
    64
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Branková smršť Sevilly pokračuje! Nepřesnou rozehrávku Raúla Navase chtěl ještě zachránit včasným vyběhnutím Rulli, ale WISSAM BEN YEDDER si kličkou do středu udělal prostor ke snadnému zakončení do zcela opuštěné hostující branky.
     
    63
    San Sebastian je stále zcela mimo hru. S Merinem si nerozuměl v kombinaci střídající Zurutuza ani následně nabíhající Mikel Oyarzabal.
     
    62
    Sevilla pokračuje ve zlepšeném výkonu ve druhém poločasu. Promes si narazil s Navasem, ale následný centr do pokutového území už Munira nenašel.
    60. Wissam Ben Yedder - 3:1
     
    60
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Po hodině hry vede Sevilla nad San Sebastian již o dva góly! Po rozehrávce rohového kopu centroval do šestnáctky Roque Mesa. Po hlavičce Munira se odrazil míč od břevna na brankovou lajnu a poté ven z branky, nakonec byl ale u balonu jako první WISSAM BEN YEDDER, který z blízkosti dorazil.
     
    60
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Rubén Pardo, přichází David Zurutuza.
     
    59
    Oyarzabal si sice dokázal tělem pokrýt míč, ale v souboji s Carricem si pomohl lehce rukou a musel míč nakonec odevzdat soupeřům.
     
    58
    Sarabia našel dlouhým pasem Promese, opět se Nizozemec prosadil k centru, ale těsně před Rullim nedokázal hlavičkovat Ben Yedder.
     
    57
    Tlak Sevilly nyní může rozmělnit Rulli. Hostující brankář sebral míč do rukavic a uklidňuje hru postupnou rozehrávkou se svými obránci.
     
    56
    Do druhém poločase je zatím na trávníku pouze jeden tým. Promesův centr sice prolétl vápnem, ale skončil přesně u Sarabii, který ale zakončoval nepřesně.
     
    55
    Sevilla ovládá hru. Po dalším parádním přenesení hry se dostal k míči Navas. Ještě roztáhl hru k Promesovi, ale nakonec těsně před Munirem zasáhl Moreno.
     
    54
    Munir na nic nečekal a ihned z prvního doteku mířil směrem na hostující branku. Míč ale proletěl těsně kolem levé tyče.
     
    53
    Gerónimo Rulli musel rychle z branka. Prudká přihrávka už mířila do běhu Ben Yeddera, ale právě hostující brankář byl u balonu o něco dříve.
     
    52
    Real Sociedad ve druhém poločase vůbec nestíhá. Promes motal hlavy soupeřů na levém kraji, k centru do pokutového území se ale přes Elustonda nedostal.
    50. Wissam Ben Yedder - 2:1
     
    50
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla vletěla do druhé půle a je náležitě odměněna. Po aktivním napadání hned pěti domácích hráčů se míče zmocnil Jesús Navas, následně parádní přihrávkou za obranu uvolnil WISSAMA BEN YEDDERA, který zakončil jako zkušený střelec těsně nad padajícím brankářem soupeře.
     
    50
    Tlak Sevilly pokračoval rohový kopem, ale ten už si po několika odrazech pohlídal Gerónimo Rulli. Sevila vstoupila do druhého poločasu ve velkém stylu.
     
    49
    Raúl Navas se stává hrdinou okamžiku. Po odraženém balonu totiž pálil z ideální pozice Quincy Promes, ale právě Navas odhlavičkoval míč z brankové lajny.
     
    48
    Také Sevilla se dostala poprvé ve druhém poločase k balonu. Promesův průnik těsně před vápno snadno zastavil Raúl Navas.
     
    47
    Druhou polovinu dnešního utkání rozehráli ze středového kruhu hostující fotbalisté. Oyarzabal se okamžitě hnal za míčem na levé straně, ale nakonec už ho na hrací ploše nezastavil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:34.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Hráči odcházejí do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

    Sevilla vstoupila do zápasu o něco aktivněji a po více než dvaceti minutách byla odměněna úvodní brankou. Po parádním představení Quincyho Promese se prosadil z blízkosti Pablo Sarabia. Domácí si ale ještě ani nestihli užít úvodní gól a už bylo srovnáno. Mikel Oyarzabal potrestal nedůslednost domácí obrany prudkou ránou ke vzdálenější tyči.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Munir se pokoušel zakončovat v pokutovém území přes hlavu. Při snaze trefit míč, ale trefil do nepříjemné oblasti Raúla Navase a je potrestán žlutou kartou.
     
    45+2
    Přes Jesúse Navase se domácí vydali do útoku. Tentokrát se Promes dokázal zbavit bránícího Elustonda, ale následný centr už skončil v rukavicích Gerónima Rulliho.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45
    Juan Soriano vykopával ze svého vápna daleko na útočnou polovinu. Munir musel podstoupit hned dva tvrdé souboje, ale nakonec udržel míč pro Ben Yeddera.
    44. Ani Munir si pokutový kop nevymodlil
     
    44
    Minutu před pauzou měli domácí fotbalisté k dispozici rohový kop. Po Banegově centru se však skácel na trávník Munir, ale ani tentokrát se hlavní rozhodčí neodhodlal odpískat penaltu.
     
    43
    Raúl Navas zastavil tělem unikajícího Promese a je po dohrání akce potrestán žlutou kartou.
     
    43
    Gabriel Mercado šel do souboje s Ramírezem pořádně tvrdě. Ani tento střet v pokutovém území není ohodnocen jako nedovolený a zápas pokračuje bez přerušení.
     
    42
    Spolupráce Promese s Mesou tentokrát zaskřípala. Hostující hráči se dostali lehce k míči po nepřesnosti Quincyho Promese.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Ani jeden z týmů nechce udělat lacinou chybu. Sevilla pokračuje ve zdlouhavé kombinaci u středového kruhu.
    40. Hernándezův pád těsně před pokutovým územím
     
    40
    Ještě další minutu pokračovala hra, než Elustondo odkopl míč za postranní lajnu. Až poté může být Theo Hernández ošetřen na hrací ploše.
     
    39
    Theo Hernández pořádně prohnal domácí obranu. Zdálo se, že byl hostující obránce těsně před vápnem faulován, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    38
    Igor Zubeldia přišlápl ve středu pole Sarabiu a po zásluze je potrestán žlutou kartu. Vůbec první karta v zápase.
     
    37
    Carrico si nechtěl přidělávat problémy a pod tlakem přihrával Sorianovi. Domácí brankář se s tím také nepáral a razantně odkopl míč do bezpečí.
     
    36
    Ani Navasův dlouhý pas na Sarabiu nebyl přesný. K balonu se tak téměř zadarmo dostali hostující fotbalisté v čele s brankáře Rullim.
     
    35
    Sevilla aktivně napadala rozehrávku hostujícího celku. Promes nakonec získal míč, ale místo okamžitého útoku uklidil míč k obráncům.
     
    34
    Tlak Realu Sociedad pokračoval od rohového praporku. Mikel Oyarzabal pálil z větší dálky, ale tentokrát branku netrefil ani v nejmenším.
     
    33
    Střelec vyrovnávací branky opět zavařil domácí obraně. Tentokrát se ale k Oyarzabalovi stačil na poslední chvíli stáhnout skluzem Mercado.
     
    32
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Joseba Zaldúa, přichází Aritz Elustondo.
     
    31
    Zdravotní potíže má v hostujícím dresu také Joseba Zaldúa. Tentokrát už to vypadá o něco vážněji, než s Oyarzabalem.
    30. Mikel OYARZABAL - 1:1
     
    30
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Vedení Seville ale nevydrželo ani tři minuty! Real Sociedad snad z první střely směrem na branku srovnává stav. MIKEL OYARZABAL se zjevil téměř nehlídaný na levé straně pokutového území a střelou ke vzdálenější tyči překonal překvapeného Soriana.
     
    29
    Ve středu pole se provinil proti pravidlům Roque Mesa. Hosté se sice udrželi u balonu, ale po dlouhé přihrávce do vápna lehce zasáhl Soriano.
     
    28
    Mikel Oyarzabal navíc opouští hrací plochu v doprovodu lékařů a hosté budou nejspíše muset předčasně střídat.
    27. Pablo SARABIA - 1:0
     
    27
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla se dostává do vedení! Quincy Promes tančil nad balonem v rohu pokutového území, přes dvojici obránců se ale skvěle dostal k centru, který zamířil do prostoru, kde byl PABLO SARABIA. Záložník Sevilly předskočil na poslední chvíli Morena a dopravil balon do sítě.
     
    27
    Z levé strany zamířil do pokutového území Wissam Ben Yedder. Kličkou do středu se ale bránícího Navase nezbavil a poté už pálil jen do soupeře před sebou.
     
    26
    Hosté zaváhali v rozehrávce. Od Morena skončil míč pouze za postranní lajnou. Sevilla se poprvé v zápase usadila na delší dobu před Rullim.
     
    25
    Kombinace Sevilly pokračovala u Promese s Mercadem. Nakonec se právě první jmenovaný protáhl do vápna, ale z blízkosti a pod tlakem už nedokázal překonat brankáře hostů.
     
    23
    Rohový kop měli k dispozici také hosté. Domácí hráči se však s klidem ubránili, ani nenechali hlavičkovat ofenzivní hvězdy San Sebastianu.
     
    22
    Mesa prostrčil míč do pokutového území na Promese. Nizozemský záložník poté mohl pálit, ale ještě si chtěl kličkou vylepšit pozici, ale to už se vrátil do obrany Navas.
    21. Šanci Munira zlikvidoval na brakové čáře Rulli
     
    21
    Také domácí se připomněli na trávníku. Po bleskové souhře Mesy s Navasem mohl pálit z dorážky do otevřené obrany Munir, ale Rulli předvedl vynikající zákrok.
     
    20
    Ani dvacet minut prvního poločasu branku nepřineslo. Sandro Ramírez sice vybojoval pro hosty rohový kop, ale ten byl zrušen po odpískaném ofsajdu.
     
    19
    Po parádním centru z místa přestupku se dostal ke hlavičce Héctor Moreno. Stoper Realu Sociedad však zamířil z ideálního prostoru pouze mimo tři tyče.
     
    18
    Éver Banega musel sáhnout k faulu těsně před vlastním vápnem. Oyarzabal se už už chystal ke střele, ale nakonec mu Banega překazil plán.
     
    17
    Roque Mesa se pokusil přenést hru k levé postranní lajny, kde byl připraven Banega. Vysokou přihrávku ale nedokázal ani domácí záložník zpracovat na hrací ploše.
     
    16
    S Mercadem se vydal do útoku i Jesús Navas. Po Sarabiovi se dostal k míči znovu Navas, ale tlak Sevilly skončil ještě před vápnem hostujícího celku.
     
    15
    Theo Hernández si narazil na levém kraji s Pardem, následně mu ale do cesty vstoupil Promes. Hernández ztratil míč a musel zastavit akci soupeře taktickým faulem.
     
    14
    Tentokrát už se Sarabia dostal k míči. Po několika rychlých krocích směrem k brance vypálil, ale pokus po trávníku si Gerónimo Rulli s přehledem pohlídal.
     
    13
    Obránci hostujícího týmu hrají i ve vlastním pokutovém území konstruktivně. Napadající Ben Yedder neměl větší šanci na zisk míče.
     
    12
    Opatrný začátek zápasu pokračuje. Moreno společně s Navasem si vyměňovali několikrát míč, nakonec ale musel Oyarzabal odkopnout do bezpečí.
    11. Odpískaný ofsajd při útoku Ramíreze
     
    11
    Gabriel Mercado nyní postrčil v pokutovém území unikajícího Ramíreze. Vzrušení bylo ale zbytečné, útočník Realu Sociedad byl přichycen v ofsajdu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Sevilla se zatím nemůže dostat do obvyklého tempo. Především záložní řada zatím zaostává.
     
    9
    Gerónimo Rulli musel opět rychle rozehrávat před napadajícím Ben Yedderem. Domácí hráči se dostali k míči, ale až u středové čáry a to už se hostující obrana stačila zformovat.
     
    8
    I druhý Sarabiův centr nebyl nejpřesnější. Na zadní tyči ještě zastavil míč Promes, ale prudkou ránu poslal sedmadvacetiletý Nizozemec pouze do boční sítě.
     
    7
    Pablo Sarabia centroval do pokutového území po faulu na Navase. Hostující obrana však stačila krátký pas s přehledem odhlavičkovat daleko od Gerónima Rulliho.
     
    6
    Ani jeden z týmů se v úvodu nežene do útočení. Merino raději přihrával pod tlakem napadajícího Munira ke svému brankáři. Ani Rulli to neměl jednoduché, ale nakonec zvládl odkopnout do bezpečí.
     
    5
    Po několika nepřesnostech ve středu pole se dostal k míči domácí Banega. Právě tvůrce hry Sevilly byl okamžitě faulován Rubénem Pardem.
     
    4
    Až od Soriana museli domácí zahájit svůj útok. Ben Yedder sice spěchal za balonem, ale o něco blíže měl ke hracímu předmětu Héctor Moreno.
     
    3
    Také Real Sociedad se dostal k balonu. Po dlouhém výkopu brankáře Rulliho pokračoval v akci Zubeldia, ale příliš dlouho se u míče nezdržel. Přihrávka na Juanmiho byla zablokována.
     
    2
    Úvodní rozehrávku ze středového kruhu obstarali domácí fotbalisté. Na levou stranu ihned pádil Promes, ale jeho následný centr pouze prolétl vápnem a skončil za brankovou lajnou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas sedmadvacátého kola nejvyšší španělské soutěže LaLigy může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Soriano – Sergi Gómez, Carriço, Mercado – Navas, Sarabia, Banega, Mesa, Promes – Ben Yedder, Munir.
    Náhradníci: Lucho García – André Silva, Gonalons, Rog, F. Vázquez, Gnagnon, Gil.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Navas, H. Moreno, Hernández – Merino, Zubeldia, Pardo – Juanmi, Sandro Ramírez, Oyarzabal.
    Náhradníci: Moyà – Januzaj, Zurutuza, Bautista, Sangalli, Muñoz, A. Elustondo.

    Rozhodčí: Iglesias – Costoya, García.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    04.11. 2018 Real Sociedad – Sevilla 0:0
    04.05. 2018 Sevilla – Real Sociedad 1:0
    20.12. 2017 Real Sociedad – Sevilla 3:1
    05.05. 2017 Sevilla – Real Sociedad 1:1
    07.01. 2017 Real Sociedad – Sevilla 0:4
     
    Sevilla FC

    Sevilla obhajuje z předešlého ročníku španělské soutěže sedmou pozici. Ještě bez Tomáše Vaclíka se vyhoupla Sevilla na poslední místo zaručující postup do evropských pohárů až v posledních kolech.

    Český reprezentační brankář se ihned po svém příchodu zařadil mezi nejlepší gólmany celé ligy a i jeho zásluhou se Sevilla nachází na solidní šesté pozici, ale s mizernou aktuální formou. Sevilla už čeká na vítězství v domácí soutěži více než měsíc. Od té doby má za sebou remízu s Eibarem a poté už jen tři porážky. Naposledy před týdnem Sevilla prohrála 1:2 s poslední Huescou.

    Do vyřazovací části Evropské ligy proklouzla Sevilla ze základní skupiny J. V šesti duelech padl španělský tým v Krasnodaru a také překvapivě v Lutychu a o postup tak musel bojovat až do posledního zápasu. V něm ale v domácím prostředí jednoznačně 3:0 porazil Krasnodar a zajistil si playoff dokonce z prvního pozice. S italským Laziem si Sevilla poradila ve obou zápasech, ale v týdnu se v osmifinálovém duelu jen remizoval 2:2 s pražskou Slavií. Navíc zápas nedohrál český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, který musel kvůli zranění střídat ještě před poločasem.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    San Sebastian rozehrálo aktuální ročník španělské soutěže výborně, hned v úvodu nebylo daleko od toho, aby okradlo na domácí půdě o body slavnou Barcelonu, nakonec ale Katalánci zvítězili 2:1. Aktuálně patří San Sebastian vynikající devátá pozice jen s minimální ztrátou na pohárové příčky, které okupuje také dnešní soupeř ze Sevilly.

    Před týdnem mohlo San Sebastian potvrdit vynikající formu v zápase s Atléticem Madrid, ale po dvou gólech Moraty vyhrál přece jen favorizovaný celek. Kdyby San Sebastian zvítězil, tak už by byl na šesté pozici před Sevillou.
     
    Krásný nedělní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž LaLiga pokračuje již sedmadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Sevilly, která před domácím publikem přivítá Real Sociedad San Sebastian.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vít Schück

    Góly: 27. Sarabia (Promes), 50. Ben Yedder (Navas), 60. Ben Yedder, 64. Ben Yedder, 71. Oyarzabal (vla.) – 30. Oyarzabal (Merino), 80. Oyarzabal (pen.)

    Karty:   45+3. Munir (SEV), 84. Carriço (SEV) – 38. Zubeldia (RSC), 43. Navas (RSC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:13.
    FC Sevilla: Soriano – Sergi Gómez, Carriço, Mercado – Navas, Sarabia, Banega (77. Gil), Mesa, Promes – Ben Yedder (75. Gonalons), Munir (72. André Silva).
    Náhradníci: Lucho García – André Silva, Gonalons, Rog, F. Vázquez, Gnagnon, Gil.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa (32. A. Elustondo), Navas, H. Moreno, Hernández – Merino, Zubeldia, Pardo (60. Zurutuza) – Juanmi (71. Januzaj), Sandro Ramírez, Oyarzabal.
    Náhradníci: Moyà – Januzaj, Zurutuza, Bautista, Sangalli, Muñoz, A. Elustondo.

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, García