Montpellier – Angers 2:2 (kon.) | Saint-Étienne – Lille 0:1 (kon.) | Toulouse – Guingamp 1:0 (kon.)
Rennes – Caen 3:1 (kon.) | Marseille – Nice 1:0 (kon.)
koniec
Toulouse FC
1:0 (1:0)
EA Guingamp
cz Nedeľa 10.03.2019, 15:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 12:15. (16:53:36)
     
    Čtyři nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a zápas osmadvacátého kola končí. Toulouse přehrálo na domácím trávníku Guingamp 1:0.

    V úvodních minutách se ani jednomu z týmů nechtělo útočit. Až po dvaceti minutách po parádní akci Gradela, Garcíi a Sanoga přišla na řadu úvodní branka. Právě třetí jmenovaný s velkou dávkou štěstí prostřelil Caillarda v hostující brance. Ještě v prvním poločase se nechal zcela zbytečně vyloučit Marcus Coco, který zajel na útočné polovině do Gradela.

    Po změně stran se pokoušeli domácí hráči využít početní přesilu. Dvacet minut před koncem dostal Issiaga Sylly míč podruhé do sítě, ale hlavní rozhodčí po komunikaci s videem gól pro ofsajd neuznal. Do závěrečného hvizdu se již další šance neobjevila a Toulouse může slavit.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dlouhá kombinace domácího týmu pokračovala na pravé straně. Kelvin Amian se pokoušel projít do vápna, ale byl zastaven hned dvojicí soupeřů.
     
    90+2
    Toulouse ani v nastaveném čase nepouští soupeře k balonu. Gradel si několikrát narazil se Sidibém, ale ani do útoku už se domácí příliš neženou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Amian si nabíhal na další prudkou přihrávku, ale balon zpracoval pro Caillarda Eboa Eboa. Hosté se ale u míče příliš dlouho nezdrželi a musí se opět bránit.
     
    89
    Corentin Jean se neuvedl na trávníku zrovna nejlépe. Po mizerné přihrávce na pravou stranu skončil míč za postranní lajnou mimo dosah Amiana.
     
    88
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Manu García, přichází Corentin Jean.
     
    87
    Přece jen přišla šance na vyrovnání. Roux přistrčil míč proti noze Benezetovi, který ale v ideálním postavení napálil balon daleko vedle přední tyče.
     
    86
    Sylla přihrával podél postranní lajny, ale rozběhnutého Sanoga nezastihl. Míč následně zastavil na hrací ploše ještě obránce Guingampu Cheik Traoré.
     
    85
    Po dlouhé době se hosté hnali do útoku. Šoji společně s Jullienem dnes neměli příliš práce, ale nyní zasáhli na jedničku proti náběhu Rouxe.
     
    84
    Kalidou Sidibé centroval do pokutového území od rohového praporku. Míč se několikrát odrazil před Caillardem, ale nakonec ho dokázal hostující brankář vyrazit.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Toulouse sice stále kontroluje situaci, ale pojišťovací branku ne a ne vstřelit.
     
    81
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Lucas Deaux, přichází Étienne Didot.
     
    81
    Kombinace domácího celku skončila ještě před vápnem. Sanogo si nahrál s Durmazem, ale do zpětné přihrávky už se vložil Sorbon.
     
    80
    Střídající Durmaz si obhodil na levém kraji Traorého, ale míč mu nakonec utekl až za koncovou lajnu a rozehrávat tak mohou hosté.
     
    79
    Toulouse pokračuje i s přibývajícím časem v útočení. Sanogova přihrávka skrz pokutové území ale až k nohám Gradela nedoputovala.
     
    78
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Mathieu Dossevi, přichází Jimmy Durmaz.
     
    77
    Další sporný moment ve vápně Guingampu. Dossevi byl lehce přistrčen, ale pokutový kop se nepíská. Hlavní rozhodčí se nejde ani poradit s videem.
     
    76
    Střídající Nolan Roux se pokoušel překvapit domácího brankáře střelou ze střední vzdálenosti, ale branku nakonec o něco netrefil.
     
    75
    Guingamp je tak stále ve hře o bodový zisk z dnešního zápasu. Hosté jsou po neuznané brance nastartovaní a ženou se do útoku.
    73. Neuznaná branka domácího týmu pro ofsajd
     
    73
    Po zisku míče se domácí hnali do otevřené obrany Guingampu. Úvodní atak Sanoga ještě Toulouse nevyšel, ale akce ještě pokračovala. Mathieu Dossevi předložil parádní přihrávku před prázdnou branku ISSIAGAOVI SYLLOVI, který z blízkosti dopravil míč do sítě.

    Hlavní rozhodčí ale dal na výrok u videa a gól pro ofsajd neuznal.
     
    72
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Alexandre Mendy, přichází Nolan Roux.
     
    71
    Eboa Eboa podrážděně vletěl do souboje s Sangarém. Domácí fotbalisté ale rozehráli z místa přestupku pouze do další kombinace.
     
    70
    Toulouse ani s přibývajícím časem nemůže přidat pojišťovací branku. Gradelova přesnost z prvního poločasu je pryč a domácí se nemohou dostat do šance.
     
    68
    Sorbon byl při rozehrávce pod tlakem napadajícího Dosseviho. Nakonec přece jen přihrával na dlouhou vzdálenost, ale jen Thuramovi, který byl v ofsajdu.
     
    67
    Další faul na Sanoga. Nyní se provinil proti pravidlům Eboa Eboa, který sestřelil útočníka Toulouse ještě v blízkosti středového kruhu.
     
    66
    Guingamp se ani v deseti rozhodně nevzdává. Lucas Deaux posílal míč skrz obrannou hradbu domácího celku, ale Mendy ani následně Thuram se k hlavičce nedostali.
     
    65
    Nepřesná přihrávka Phiriho skončila až u Goicoechea. Domácí brankář zatím nemá příliš práce a tak se nyní zapojil do rozehrávky rychlým výhozem.
     
    64
    Ke slovu se dostávají také hosté. Střídající Bezenet přihrával do vápna k nohám Mendyho, právě útočník Guingampu si ale neporadil s bránícím Jullienem.
     
    63
    Za dlouhou nahrávkou z vlastní poloviny trávníku se rozběhl Gradel. Před domácím záložníkem ale stačil míč sebral pro sebe Pedro Rebocho.
     
    62
    Tlak Toulouse sice narůstá, ale druhá branka je zatím v nedohlednu. Zatažení hosté s přehledem odolávají nebezpečným útokům soupeře.
     
    61
    I po více než hodině hry vede domácí Toulouse nad Guingampem o jednu branku. O tu se postaral již v prvním poločase Yaya Sanogo po spolupráci s Garcíou.
     
    60
    Po dalším rohu zařval Caillard bolestí. Sanogo šel po balonu hodně neohleduplně a trefil hostujícího brankáře do ruky. Žlutá karta pro domácího útočníka.
     
    59
    Sanogo se prosadil k hlavičce po rohovém kopu. Míč po odrazu od země mířil k tyči, ale brankář Guingampu předvedl parádní zákrok.
     
    58
    Toulouse pokračuje v útočné snaze. Po narážečce s Garcíou pálil v nadějné pozici Sanogo, ale tentokrát byla střela zblokována na rohový kop.
     
    57
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Nicolas Benezet.
    56. Garcíova rána prolétla těsně vedle hostující branky
     
    56
    Manu García pořádně vystrašil hostující obranu. Střela zpoza vápna prosvištěla nebezpečně kolem pravé horní šibenice.
     
    55
    Po ztrátě balonu po rohovém kopu musel zastavovat protiútok Toulouse jen faulem za žlutou kartu Lebogang Phiri.
     
    55
    Domácí se museli zatáhnout také do obrany. Guingamp měl k dispozici rohový kop, ale po přetaženém centru se k hlavičce Mendy nedostal.
     
    54
    Na zdlouhavou rozehrávku Toulouse už se nemohl dívat Ibrahim Sangaré. Táhlá rána ze střední vzdálenosti se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    53
    Také úvod druhé půle postrádá svižnější tempo. Se Syllou se vydal do útoku Sidibé, ale něž přišla přihrávka na Sanoga, tak už se obrana hostů stačila zformovat.
     
    52
    Sylla vhazoval zpoza postranní lajny až do pokutového území. Po lehkém prodloužení Sanogem si ale balon sebral opět jen brankář Guingampu.
     
    51
    Gradelův centr byl sražen za postranní lajny. Domácí se přesunuli více na útočnou polovinu, ale Sanogo proti přesile před vápnem neuspěl.
     
    50
    Toulouse pokračuje v aktivní hře směrem dopředu proti oslabenému soupeři. Prudký pas do šestnáctky si ale stáhl do rukavic Caillard.
     
    49
    Ani domácím se v úvodu druhého poločasu nedaří kombinovat. S Gradelem si chtěl narazit García, ale míč se k němu už nevrátil přes bránícího Deauxe.
     
    48
    Phiri mohl postupovat směrem do vápna, ale raději volil přízemní přihrávku, která skončila bez teče domácích za koncovou lajnou.
     
    47
    Do druhé půle vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Sidibé si ale ihned nerozuměl s Gradelem a k balonu se dostali hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas končí. Spokojeněji odcházejí do šaten domácí fotbalisté, kteří vedou nad Guingampem o jednu branku.

    V úvodních minutách se ani jednomu z týmů nechtělo útočit. Až po dvaceti minutách po parádní akci Gradela, Garcíi a Sanoga přišla na řadu úvodní branka. Právě třetí jmenovaný s velkou dávkou štěstí prostřelil Caillarda v hostující brance. Ještě v prvním poločase se nechal zcela zbytečně vyloučit Marcus Coco, který zajel na útočné polovině do Gradela.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí chtěli ještě do přestávky využít početní výhodu, ale Gradelova přihrávka do pokutového území skončila jen u brankáře.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
    45. Červená karta
     
    45
    Hlavní rozhodčí dostal signál od videa, aby se šel na souboj u postranní lajny ještě jednou podívat. Po krátkém zhlédnutí opakovaného záběru ukazuje červenou kartu Cocovi.
     
    45
    U postranní lajny zůstal ležet domácí Sylla. Hlavní rozhodčí ale hru nepřerušil a tak se hrálo dál. Až po obranném skluzu Amiana se jde podívat rozhodčí, co je s krajním obráncem Toulouse.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Pedro Rebocho. Domácí hráči se museli stáhnout až do obrany, ale s průnikem Thurama neměli příliš starostí.
     
    43
    Jullienovi nevyšla rychlá rozehrávka na levém kraji a míč skončil pouze za postranní lajnou. Ani hostům však vhazování neprošlo přes Syllu.
     
    42
    Z úhlu sice pálil po průnikové přihrávce Coco. Míč zamířil pouze do boční sítě, navíc bylo vzrušení před domácí brankou zbytečné. Coco byl totiž přichycen v ofsajdu.
     
    41
    Hned dva sporné zákroky po sobě pustil hlavní rozhodčí. Nejprve si to namířil na trávník, po něm i García, ale sudí nechal hru pokračovat.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Nyní prožil nepříjemnou chvíli domácí brankář, který byl sražen Mendym na trávník. Pochopitelně se píská faul.
     
    39
    Gradel unikl svému strážci, poté ještě přihrával Sanogovi, který se sice dostal ke střele, ale trefil právě Gradela, který nedokázal míči uhnout.
     
    38
    S blížícím se závěrem první půle se domácí zatahují do obrany. S náběhem Thurama si bez potíží poradil Sylla ve spolupráci s Jullienem.
     
    37
    Caillard musel rychle z branky. K Sanogovi totiž mířila přihrávka za obranu, ale hostující brankář včasným vyběhnutím zamezil zakončení.
     
    36
    S Amianem se skvěle vrátil do obrany hostující Rebocho. Amian se přece jen prosadil k centru, ale ten skončil jen na rohovém kopu.
     
    35
    Hostům se stále nedaří proniknout blíže k domácí brance. Coco si zkoušel narazit s Mendym, ale tomu míč utekl až k bránícímu Amianovi.
     
    34
    Gradelův centr od rohového praporku tentokrát prolétl šestnáctkou bez jakéhokoliv doteku hráčů v pokutovém území.
     
    33
    Náběh Sanoga zvedl domácí fanoušky ze sedaček. Sanogo chtě ještě přihrával pod sebe, ale García neměl příliš prostoru ke střele. Akce ještě pokračovala a nakonec pálil Sanogo těsně vede hostující branky.
     
    31
    Skluz Blase byl tentokrát skvěle načasovaný. Míč zamířil přesně do kroku Mendymu, ale hostující útočník si neporadil v souboji jeden na jednoho se Syllou.
     
    30
    Po hodině hry vede Toulouse nad Guingampem na domácí půdě o jednu branku. O tu se postaral po pohledné akci Yaya Sanogo.
     
    29
    Mathieu Dossevi musel skousnout tvrdý zákrok Thurama. Hostující útočník je prvním potrestaným hráčem dnešního zápasu.
     
    28
    Guingampu se nedaří domácí tým ani lehce zatlačit. Když už mohl Marcus Coco vypálit, tak míč skončil od jeho kopačky ve dvacáté řadě nad brankou.
     
    27
    Také Alexandre Mendy se cpal do útoku, ale po strážce s Šojim přišel o balon. Hlavní rozhodčí navíc ani neodpískal pád Mendyho.
     
    26
    Také rohový kop domácího celku byl nebezpečný. Na hranici vápna si zpracovával míč pro sebe Sanogo, ale tentokrát mu střela tak nesedla na kopačku.
     
    25
    Guingamp zatím marně nahání domácí hráče. Blas nestačil u postranní lajny na Sidibého a musel si pomoci pouze faulem.
     
    24
    Toulouse i po vystřelené brance pokračuje v útočném snažení. Nyní přihrával Dossevi Gradelovi, ale před strůjcem první branky zasáhl Sorbon.
    22. Yaya SANOGO - 1:0
     
    22
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Toulouse se přece jen dostává do vedení! Po zmatcích v hostující rozehrávce se dostal k balonu Gradel. YAYA SANOGO ještě sklepl míč hrudníkem Garcíovi, který mu ihned přihrál zpět a šestadvacetiletý útočník Toulouse se štěstím propálil Caillarda.
     
    22
    Gradel byl faulován Blasem. Ani další volný přímý kop se ale Toulouse příliš nevydařil. Centr do šestnáctky si pohlídal na hranici malého vápna Caillard.
     
    21
    K Dossevimu proskákala vysoký nahrávka z vlastní poloviny. Obrana Guingampu v čele se Sorbanem se ale velmi snadno ubránila.
     
    20
    Ani po dvaceti minutách branka napadla. Toulouse se sice více a více tlačí do útoku, ale před Caillardem se nemůže prosadit až do zakončení.
     
    19
    Po ruce Traorého na levém kraji rozehrávali domácí volný přímý kop. Před Caillardem bylo pořádně horko, ale útočící Amian se dopustil faulu a ani případná branka by neplatila.
     
    18
    Caillard si sice musel vyskočit pro vysoký centr, ale nabíhající Sanogo neměl ani nejmenší šanci akci Toulouse zakončit.
     
    17
    García sice drží míč pod kontrolou, ale nemá ho komu předat. Ani jeden hráč Toulouse nebyl v pohybu. Hosté s přehledem hlídají vlastní vápno.
     
    16
    Domácí ale nabídnutou příležitost nevyužili ani k zakončení. Dossevi přihrával na rozběhnutého Sanoga nepřesně.
     
    15
    Hlavní rozhodčí musí napomínat také Gradela, který vystartoval po soupeři po dalším tvrdém souboji ve středu pole.
     
    14
    Sanogo byl přidržen v souboji se Srobonem. Hlavní rozhodčí odpískal faul na třiceti metrech od hostující branky. Velká šance pro Toulouse.
     
    13
    Rebocho vhazoval zpoza postranní lajny. Hosté se natlačili do pokutového území, ale Cocova zpětná přihrávka našla jen bránícího Amiana.
     
    11
    Na levém kraji se rozběhl Issiaga Sylla. Už to vypadalo, že by se mohl dostat před bránícího Traorého, ale v závěrečné fázi si pomohl rukou.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Thuram nyní číhal na šanci až za posledním obráncem Toulouse a po odpískaném ofsajdu musí míč odevzdat.
     
    9
    Jullien si nedělal starosti s napadajícím Mendym a raději odkopl míč nekompromisně do bezpečí. Nadějnou akci domácích však zhatila nepřesná přihrávka Sidibého.
     
    8
    Nebezpečí před brankou Guingampu. Z levé strany centroval do šestnáctky Gradel, k hlavičce se sice neprotlačil Sanogo, ale akce ještě pokračovala. Když už to vypadalo, že by se Dossevi mohl dostat ke střele, tak přišel faul.
     
    7
    Souhra Dosseviho s Garcíou nebyla z nejpřesnějších. Hosté se sice dostali k míči na útočné polovině, ale ani Phiri si s Cocem příliš nerozuměl.
     
    6
    Marc-Aurele Caillard rozehrával od své branky do středu trávníku. O míč ale prohrál hlavičkový souboj Mendy s Jullienem a útočit tak mohou znovu domácí.
     
    5
    Eboa Eboa raději uklidil míč před unikajícím Sanogem na rohový kop. Toulouse tlačilo míč od rohového praporku do vápna, ale Gradelova hlavička nebyla přesná.
     
    4
    Až od brankáře Goicoechea museli domácí začít svou akci. Na levém kraji měl potíže s napadajícím Mendym Amian. Domácí se ale z tlaku vyměnili a mohou pokračovat do útoku.
     
    3
    Před vápnem Toulouse zaváhal při lehké přihrávce Šoji. Coco měl před sebou zčistajasna mraky prostoru, ale tvrdou ránu mezi tři tyče neumístil.
     
    2
    Hostující fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. U balonu ale Guingamp příliš dlouho nevydržel, Blase totiž na pravém kraji obral Sidibé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas osmadvacátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Goicoechea – Amian, Šoji, Jullien, Sylla – Sangaré, Sidibé – Dossevi, García, Gradel – Sanogo.
    Náhradníci: Reynet – Moubandje, Bostock, Diakité, Durmaz, Jean, Leya Iseka.

    EA Guingamp: Caillard – Traoré, Eboa Eboa, Sorbon, Rebocho – Blas, Deaux, Phiri – Thuram, A. Mendy, Coco.
    Náhradníci: Johnsson – Benezet, Roux, Didot, Kerbrat, N'Dong, Djilobodji.

    Rozhodčí: Brisard – Boudikian, Pages.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    01.09. 2018 Guingamp – Toulouse 1:2
    19.05. 2018 Toulouse – Guingamp 2:1
    30.09. 2017 Guingamp – Toulouse 1:1
    15.04. 2017 Guingamp – Toulouse 2:1
    17.09. 2016 Toulouse – Guingamp 2:1
     
    Toulouse FC

    Toulouse muselo po mizerné minulé sezoně bojovat o udržení mezi francouzskou elitou až v barážovém dvojutkání proti Ajacciu. Na půdě soupeře se ale podařilo Toulouse vyhrát 3:0 a poté i v domácím prostředí si těsným vítězstvím 1:0 ujistilo Ligue 1.

    V přípravné fázi na novou sezonu se Toulouse příliš nedařilo. Ani proti francouzským celkům z nižších lig se nedařilo Toulouse vyhrávat. V závěru přípravy poté v přestřelce podlehlo 3:4 nováčkovi z Nimes. V generálce poté schytal porážku 1:4 s anglickým Crystal Palace.

    Úvod aktuálního ročníku Ligue 1 ale zastihl Toulouse v solidní formě. V úvodních sedmi zápasech hned třikrát zvítězilo, cenné bylo především vítězství 2:1 nad Bordeaux. S trápícím se Monakem uhrálo Toulouse remízu 1:1. Po nezcela vydařeném období v poslední době se ale Toulouse propadlo až na aktuální patnáctou pozici. Před týdnem dostalo Toulouse výprask v Lyonu, odkud si odvezlo hned pět kousků, navíc byl v samém závěru vyloučen Cahuzac.
     
    EA Guingamp

    Guingamp se v minulém ročníku Ligue 1 pohyboval v klidném středu tabulky, to letos bude mít co dělat, aby se v nejvyšší francouzské soutěži udržel. Po sedmadvaceti zápasech se Guingamp nachází až na samém chvostu celé soutěže.

    V celé sezoně uhrál Guingamp pouze devatenáct bodů, v posledních třech zápasech se ale aktuálně poslední celek Ligue 1 nevídaně rozjel. Po bezbrankové remíze v Bordeaux přišlo vítězství 1:0 nad Angers a v minulém týdnu Guingamp přidal další bod za další bezbrankovou remízu s Nantes.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již osmadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Toulouse, které před domácím publikem přivítá Guingamp.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Góly: 22. Sanogo (García)

    Karty:   60. Sanogo (TOU) – 29. Thuram (GUG), 55. Phiri (GUG)   45. Coco (GUG)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 12:15.
    Toulouse FC: Goicoechea – Amian, Šoji, Jullien, Sylla – Sangaré, Sidibé – Dossevi (78. Durmaz), García (88. Jean), Gradel – Sanogo.
    Náhradníci: Reynet – Moubandje, Bostock, Diakité, Durmaz, Jean, Leya Iseka.

    EA Guingamp: Caillard – Traoré, Eboa Eboa, Sorbon, Rebocho – Blas (57. Benezet), Deaux (81. Didot), Phiri – Thuram, A. Mendy (72. Roux), Coco.
    Náhradníci: Johnsson – Benezet, Roux, Didot, Kerbrat, N'Dong, Djilobodji.

    Rozhodca: Brisard – Boudikian, Pages