Liverpool – Burnley 4:2 (kon.) | Chelsea – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Arsenal – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:2 (2:1)
Burnley FC
Nedeľa 10.03.2019, 13:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu potvrdili úlohu favorita a v zápase 30. kola najvyššej anglickej súťaže zdolali Burnley pomerom 4:2. V druhom polčase mali domáci jasnú prevahu a druhým gólom Roberta Firmina zvýšili svoj náskok. V nadstavenom čase ešte zdramatizoval stretnutie Johann Gudmundsson, ale bodku za stretnutím dal Sadio Mané. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (14:57:25)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Sadio Mané (LIV) - 4:2
     
    90+3
    Liverpool dal gól! Je rozhodnuté. Futbalisti v červených dresoch spečatili svoje víťazstvo druhým gólom SADIA MANÉHO. Daniel Sturridge vymyslel kolmú prihrávku na spomínaného Senegalčana, ten obišiel vybehnutého Toma Heatona a poľahky skóroval.
     
    90+2
    Dwight McNeil centroval z ľavej strany. V šestnástke domáceho tímu boli hneď dvaja útočiaci hráči Burnley, ale tentokrát bol Alisson vo vzduchu stopercentný. Brazílčan sa snaží nazbierať cenné sekundičky.
    90+1. Johann Gudmundsson (BLY) - 3:2
     
    90+1
    Burnley FC dáva gól! Tak predsa len ešte hostia dramatizujú koncovku dnešného zápasu. Gól padol po akcii striedajúcich hráčov. Český reprezentant Matěj Vydra posunul v šestnástke loptu na JOHANNA GUDMUNDSSONA, ktorý z tesnej blízkosti prekonal Allisona.
     
    90
    Riadny hrací čas zápasu sa nám v tejto chvíli naplnil. Hlavný rozhodca Andre Marriner pridáva ešte tri minúty, pričom nadstavený čas odštartuje odkop brazílskeho brankára Alissona z hranice piatich metrov.
     
    88
    Mohamed Salah ani tentokrát neprelomil svoje strelecké suchoty. Po akcii Sadia Maného zakončoval prvým dotykom z vnútra šestnástky, ale veľmi pekný reflexívny zákrok predviedol hosťujúci gólman Tom Heaton.
     
    87
    Mohamed Salah sa snažil individuálne presadiť, ale veľmi dobre bol zdvojený hráčmi súpera. Jack Cork sa poctivo vrátil a znovu sa v dobrom defenzívnom svetle ukázal aj stopér James Tarkowski.
     
    86
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Daniel Sturridge.
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Ashley Barnes, prichádza Matěj Vydra.
     
    85
    Teraz sa črtala šanca pre domácich. Sadio Mané posunul loptu doľava na nabehnutého Andrewa Robertsona, ale jeho pokus z dobrej pozície dokázal v poslednej chvíli zblokovať obetavý Phil Bardsley.
     
    84
    Naby Keïta individuálne prenikal, ale možno sa mohol skôr zbaviť lopty. Zobral si na seba až príliš veľké sústo a pred pokutovým územím ho dokázal zastaviť pozične pripravený James Tarkowski.
    82. Sadio Mané (LIV)
     
    82
    Liverpool mohol definitívne rozhodnúť o dnešnom víťazstve. Krásnu prihrávku do pravého krídla dostal Trent Alexander-Arnold, ten nasmeroval pas na Sadia Maného, ale ten snáď z troch metrov prestrelil bránu hostí.
     
    81
    Vysoký útočník Peter Crouch si pomohol ofenzívnym faulom, a tak sa končí ofenzívna aktivita hostí. Naopak, hráči v červených dresoch môžu naďalej kombinovať na vlastnej polovici ihriska a šetriť čas.
     
    80
    Už len desať minút zostáva do konca dnešného stretnutia. Nič nenasvedčuje o tom, že by domáci mali o víťazstvo prísť. Burnley má na konte iba jeden strelecký pokus smerom na bránu, ktorý sa skončil gólom.
     
    79
    Hneď dvojité striedanie na strane hostí. Johann Gudmundsson prichádza na trávnik výmenou za Jeffreyho Hendricka. Takisto končí aj Chris Wood, ktorého nahradí bývalý hráč Liverpoolu Peter Crouch.
     
    78
    Domáci sa dostali do ďalšej šance. Po mäkučkom centri Roberta Firmina zakončoval z tesnej blízkosti striedajúci Jordan Henderson, ale obetavo sa mu pod nohy hodil obranca James Tarkowski.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. Firmino, 29. Mané, 68. Firmino, 90+3. Mané – 6. A. Westwood, 90+1. Gudmundsson

    Karty:   7. Alisson (LIV), 71. Fabinho (LIV)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 4:7.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (86. Sturridge), Matip, V. van Dijk (C), Robertson – Wijnaldum (69. Henderson), Fabinho, Lallana (77. Keïta) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Lovren, Keïta, Henderson, Sturridge, Shaqiri, Origi.

    Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Cork, A. Westwood – Hendrick (79. Gudmundsson), McNeil – Barnes (86. Vydra), Wood (79. Crouch).
    Náhradníci: Hart – Lowton, Gudmundsson, Brady, B. Gibson, Crouch, Vydra.

    Rozhodca: Andre Marriner – Scott Ledger, Richard West – Mike Dean

    Diváci: 53 310