Anderlecht – Kortrijk 2:0 (kon.) | Antverpy – Charleroi 1:2 (kon.) | Cercle Brugge – Liége 1:2 (kon.)
Eupen – Brugge 0:4 (kon.) | Genk – Lokeren 1:0 (kon.) | Gent – Oostende 2:1 (kon.)
Mouscron – Sint-Truiden 1:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Waregem 1:1 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
2:0 (1:0)
KV Kortrijk
cz Nedeľa 10.03.2019, 18:00 • Constant Vanden Stockstadion, Brusel • Belgická Jupiler Pro League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera. (19:58:41)
     
    Naprostá dominance Anderlechtu v druhé půli. Domácí tým si vytvořil vskutku velký tlak, jemuž hosté někdy více úspěšně, někdy méně úspěšně odolávali. Výsledkem toho byl další vstřelený gól Anderlechtu a zcela zasloužená výhra 2:0.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:0. Rohy: 8:5.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Obrana Anderlechtu dělá maximum možného, aby udržela vzadu nulu. Díky tomu se i obětavě staví k faulům, díky kterým nakonec Didillon mohl vykopnout míč úplně na druhý konec hřiště.
     
    90+2
    Kortrijk se během nich pokouší zformovat u vlastní branky a zahájit protiútok na branku soupeřovu. To se mu i daří, leč stále jej trápí zakončení.
     
    90+1
    Hlavní sudí nastavuje tři minuty.
     
    90
    Bravurní zákrok Sebastiena Bruzzeseho! Zcela sám si musel poradit s dobíhajícím Bolasiem, který měl již napřáhnuto ke střele a také vystřelil. Gólman hosté ale proti míči sklouzl a nohama jej odrazil mimo bezprostřední ohrožení.
     
    89
    Z něj se ovšem hosté vrátili zpět překonávat neprostupnou obrannou tvrz Anderlechtu.
     
    88
    Zatím poslední šanci Kortrijku zpacifikoval prostor mimo hřiště, díky kterému se Didillon dostal k dlouhému odkopu a definitivně usadil těžiště hry ke středovému kruhu.
     
    87
    Kortrijk se ovšem ani v závěru nevzdává a stále se snaží přiblížit k soupeřově brance. V průnicích do útočného prostoru je úspěšný, ovšem následná zakončení se zdají být velmi nepřekonatelným oříškem.
     
    86
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Ivan Obradović, přichází Antonio Milić.
     
    84
    Jako nůž máslem prošel obranou Kortrijku po levé straně Yari Verschaeren. Před brankou našel v náběhu Bolasieho, který zkusil zadovkou najít někoho ze svých spoluhráčů. Prostor malého vápna však bedlivě střežila hlídka hráčů Kortrijku, která také zamezila jakémukoliv pokusu o dorážku.
     
    83
    Hosté se po delší době zmocnili míče, se kterým se pokoušeli o průnik na soupeřovu polovinu. Hraniční čára ale pro ně byla nepřekonatelná, naopak Anderlecht využil vízové kontroly k vlastnímu zahájení okupace nepřátelské soupeřovy poloviny.
     
    82
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Sven Kums, přichází Francis Amuzu.
     
    80
    Anderlecht se opět vydává do útoku. Opět také naráží na obranný blok Kortrijku, čímž je nucen vrátit hru hlouběji k vlastní brance.
     
    78
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Teddy Chevalier, přichází Christophe Lepoint.
     
    78
    Slibnou šanci na skórování mají i hosté po nedovoleném zákroku Obiradoviće.
     
    77
    Již tradiční rozehrávka Anderlechtu mezi obránci a z ní vycházející průnik bruselského týmu zahuštěným středem hrací plochy.
     
    75
    Stále z lepších pozic se Anderlecht pokouší o vstřelení dalšího gólu. Nejblíže trefě byl Pieter Gertens. Jeho křižná střela ale zamířila pouze vedle pravé tyče Bruzzeseho branky.
     
    73
    Herní režie se po nějaké době chopili hosté. Konkrétně Gary Kagelmacher, který ze své pozice rozehrál po křídle. I to však vedlo pouze k ukořistění si míče obranou Anderlechtu.
     
    72
    Domácí rozehráli další kombinační akci. Tentokrát ale již na polovině narazili na obranu Kortrijku, která jim míč vypíchla a museli tak začít znovu od gólmana.
    70. Sven KUMS - 2:0
     
    70
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    A tu také vytrestává! Obloučkem přes zeď zcela precizně uklidil míč do soupeřovy branky SVEN KUMS, čímž si navíc připisuje již druhou trefu dnešního večera.
     
    70
    Anderlecht má před sebou další velmi nadějnou standardní situaci.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Charis Charisis (KV Kortrijk).
     
    69
    Přetahovaná o míč pokračuje. Nyní jsou na tahu domácí, kteří se úspěšně probíjí do velkého vápna.
     
    66
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Aboubakary Koita, přichází Liam Prez.
     
    65
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Peter Žulj, přichází Edo Kayembe.
     
    64
    Nedovolený zákrok D´Haeneho dostal Anderlecht do celkem slibné pozice pro zakončení z přímého kopu.
     
    63
    A začala další kombinace mezi obránci celku z hlavního města Belgie.
     
    63
    Ovšem Kortrijk se dostal k další šanci. Ta tentokrát skončila v Didillonově náručí a gólman Anderlechtu posléze míč vyhodil.
     
    61
    Hosté po dlouhém bránění přešli do protiútoku. Před branku se na dvakrát pokoušel nacentrovat míč Larry Azouni. Jednou mu to však obrana Anderlechtu vrátila zpět, podruhé vykopla před sebe.
     
    60
    Obrana Kortrijku zmařila další akci bruselského týmu. Navíc se dostala k outovému vhazování, jehož pomocí zcela uklidila míč mimo vlastní ohrožení.
     
    58
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Petar Golubović, přichází Larry Azouni.
     
    58
    Anderlecht to opět zkouší. Od pokojného průběhu rozehrávky ho však zastavila vlastní chyba, když si Zulj nedokázal přesně zpracovat míč.
     
    57
    Přímý kop Anderlechtu ze slibné vzdálenosti v podání Kumse odhlavičkoval směrem na branku Jamie Lawrence. Chytře mířenou akci ale trefil nepřesně, čímž míč vylétl vysoko do vzduchu.
     
    55
    Anderlecht rozehrává od vlastní branky. Pokouší se probít přes vlnu hlídajících hráčů soupeře krátce za středovou čarou, která hájí svůj vymezený prostor velmi důsledně.
     
    54
    Jeho rozehrávku zvolil Zulj příliš dalekou, přesto ji ještě ve vápně hlavou srazil obránce Kortrijku, i za cenu vlastního pádu a drobného pochroumání.
     
    54
    Anderlecht má výhodu dalšího rohového kopu.
     
    52
    Pokus o kolmici do uličky se Bolasiemu nevydařil. Nejenže v prostoru, do kterého nasměroval míč, byli pouze dva obránci Kortrijku, navíc byl u míče jako první gólman Bruzzese.
     
    52
    Mezi dvěma protihráči se úspěšně prosmýkl Zannick Bolasie. Narazil až na třetího z nich, přičemž po srážce s ním zakopl a upadl, načež i ztratil míč.
     
    51
    Až k Didillonovi se vrátil míč. Ten tak přihrávkou na své obránce zahájil další kombinační akci Anderlechtu.
     
    49
    Anderlecht dokázal obrátit hru a přesunout se do útoku. Nadějný průnik ale k výraznému, tedy abych upřesnil k žádnému, zakončení nevedl. Obrana Kortrijku jej dokázala rychle odrazit.
     
    48
    Centr zprava na Didillona obrana Anderlechtu rychle srazila k zemi a započala rozehrávku nakrátko ve velkém vápně.
     
    47
    Litý boj o míč u půlící čáry předznamenal pokus Kortrijku o průnik směrem na branku Anderlechtu. To jim domácí nechtějí dovolit, ovšem stále je také nemohou obrat o míč.
     
    46
    Po úvodním výkopu druhé půle se rychle dostali k míči domácí fotbalisté. Peter Zulj posléze zkoušel průnikovku po levé straně, leč neúspěšně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Velmi aktivní první půli přinesl současný průběh zápasu. Zpočátku si vedl o něco lépe Anderlecht, s postupem času se více do hry zapojoval i Kortrijk. Když už to s ním vypadalo velmi nadějně, tak přišla studená sprcha v podobě první branky Anderlechtu. I tak se ale hosté snažili, leč ke gólu to nevedlo a domácí celek zcela zaslouženě vede 1:0.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V ní se Anderlecht pokouší ještě o další kombinaci. Ta ale vzala rychle za své, naopak Kortrijk se ještě v posledních chvílích přiblížil k brance, navíc měl výhodu rohového kopu.
     
    45
    Hlavní sudí nastavuje jednu minutu.
     
    44
    Velmi namále měl Sebastien Bruzzese v posledních vteřinách! Dělovku z hranice velkého vápna jen tak tak vyrazil nad sebe, načež se Anderlecht pokusil o řadu dorážek, které všechny Bruzzese zpočáku vyrazil, posléze lapil.
     
    43
    Ani Bruzzeseho lapení míče nezměnilo nic na dalším rohovém kopu Anderlechtu, jehož exekuce se zmocnil Zulj.
     
    42
    K nepříjemnému střetu došlo poblíž středového kruhu. Sudí na nic nečekal a ihned po odpískání ukázal na rozehrávku standardní situace směrem k brance Anderlechtu.
     
    41
    Zcela sám se snažil projít středem pole do vápna Teddy Chevalier. Úkol to byl bezpochyby náročný, ovšem pomohli mu křídelníci, kterým mohl poslat míč, když se na něj řítila trojice hráčů ve fialových dresech.
     
    40
    A z kombinace rozehrávací přešli do kombinace útočné. To se ovšem nelíbilo obraně Kortrijku, načež zaúřadoval Kumordzi a míč odkopl mimo hřiště.
     
    39
    Znovu domácí kombinují, postupně navíc svou kombinaci vytahují stále hlouběji do pole.
     
    37
    Dlouhý křižný pass do prázdného prostoru nenašel žádného z přípravných adresátů. Zásilku si tak s malým zpožděním vyzvedla obrana Anderlechtu, která zahájila dlouhou a náročnou cestu za vrácením míče adresátovi.
     
    36
    A zdá se, že se mu to daří. Znovu zahájil okupování poloviny Anderlechtu a postupně se snaží probít blíže k brance. V první chvíli ale hostům zmařil cestu Verschaeren a odkop jeho míče.
     
    35
    Svou další rozehrávku zahájil tým z belgického hlavního města u svého gólmana. Na soupeřově polovině ale vzala za své, naopak se Kortrijk pokusil o rychlý přechod dále.
    33. Sven KUMS - 1:0
     
    33
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Přecijen se ale podařila! SVEN KUMS si obehrál dvojici hráčů Kortrijku, načež těsně za ni vypálil kolmici na Bruzzeseho. Ta navíc ve vzduchu lehce zaplavala, o to větší problémy s ní gólman hostí měl. Anderlecht tak jde do vedení.
     
    32
    Domácí to zkoušejí po levé straně. Snaha o centr ale není příliš úspěšná.
     
    32
    V hlavičkovém souboji proti dvěma hráčům Anderlechtu utrpěl lehké šrámy Felipe Avenatti.
     
    30
    Kortrijk se usadil na soupeřově polovině a díky přesným přihrávkám drží Anderlecht v sevření. Domácí se tak musí uchylovat k nedovoleným zákrokům, přičemž jeden takový schytal Aboubakary Koita.
     
    28
    Z blízké vzdálenosti brance Didillona vhazuje Chevalier. A také jeho outové vhazování nadělalo obraně Anderlechtu značné potíže! Nejdříve se míč odrazil od samotného gólmana Bruselu, načež od břevna jeho branky. Až pak jej obránci domácího týmu odkopli do bezpečí.
     
    27
    Rychlá a daleká střela Zannicka Bolasieho! Svým křižným pokusem na vzdálenější tyč ale útočník Anderlechtu zcela minul soupeřovu branku.
     
    26
    Dlouhý Bruzzeseho odkop našel pouze hráče bruselského týmu. Přesněji řečeno obrannou řadu, ta tak zahájila další rozehrávku.
     
    25
    Akci hostí musel hasit svým odkopem Didillon. Posléze se Anderlecht pokouší o další probití se mezi obránci soupeře.
     
    23
    Slibná akce Anderlechtu! Verschaerenův vysoký nákop převzal na opačné straně malého vápna Bolasie, který se jej pokusil dotečovat do branky. Ovšem ruce Bruzesseho byly připraveny a gólman Kortrijku do nic bez obtíží míč lapil.
     
    22
    O svou rozehrávku se pokusil i Kortrijk. Krátce za středovou čarou mu ale nevyšlo pokračování akce a míče se opět zmocnili domácí.
     
    20
    Ta vyústila ve velmi nadějný centr Gertense z pravé strany. Do míče však přidal příliš velkou razanci, čímž balon pouze přeletěl prostor nad malým vápnem a k zemi usedl až daleko za ním.
     
    20
    Nepřesnou nahrávku mezi dvěma útočícími hráči Kortrijku pro sebe ukořistil Kara Mbodji a následovala další rozehrávka mezi obránci Anderlechtu.
     
    19
    A Anderlecht se musel vrátit do středu pole, kde navíc odevzdal míč soupeři, načež i on začíná svou kombinační průnikovou akci.
     
    18
    Centr Appiacha z přímého kopu zakopl obránce hostí vysoko nad sebe a za branku, čímž si Peter Zulj mohl stavět míč k dalšímu rohovému kopu.
     
    16
    Její vyústění přineslo nadějnou střelu Pietera Gertense, kterou ovšem obránce Kortrijku srazil mimo hřiště a následoval tak další rohový kop bruselského týmu.
     
    16
    Domácí opět začínají svou kombinaci od obránců středem pole.
     
    15
    Otěže hry nyní převzal hostující celek, který se pokouší o závan na polovině soupeře. Nějakou dobu byl úspěšný a nechybělo málo ke střele, ovšem obrana Anderlechtu posléze vše potřebné udržela a míče se zmocnila.
     
    14
    Dlouhý pass mířil na připraveného Yariho Verschaerena, který po chvilce zpracování vyslal vysokou křižnou střelu na Bruzzeseho. Obránci před ním ale byli pozorní a odhlavičkovali míč nad branku.
     
    13
    Hra se posunula opět více do středu pole, kde se u pravé postranní čáry oba týmy přetahují o míč.
     
    12
    Přízemní centr zprava obrana Kortrijku rychle srazila.
     
    11
    Domácí se stále více a více vzdalují od branky Kortrijku. Přesto drží míč na svých kopačkách a usilovně se snaží o zvrat situace a přesun na opačný konec hrací plochy.
     
    10
    Další nedovolený zákrok proti Kumsovi znamená další přímý kop, který přiblížil Anderlecht k soupeřově brance.
     
    9
    Kortrijk se dostal do nadějného průniku díky Avenattiho průniku středem pole. Ještě před velkým vápnem ale narazil na obranu Anderlechtu, která ho od míče odzbrojila.
     
    8
    Posléze se domácí dostali i k rohovému kopu. To přineslo obrovský závan před Bruzzesem a následný rohový kop z druhé strany.
     
    6
    Sudí aktuálně zkoumá video po nedovoleném zákroku D'Haeneho. Obránce hostujícího celku posléze dostává žlutou kartu a Anderlecht má výhodu přímého kopu ze slibné vzdálenosti.
     
    4
    Obrana Kortrijku pozvolna rozehrává od vlastní branky. Je však vysoko napadána, což jí uchyluje k tvrdým zákrokům. Jeden takový od D´Haeneho schytal Sven Kums.
     
    3
    Koita si počínal nedovoleně v souboji s Appiahem. Díky následné standardní situaci se Anderlecht dostal blíže k soupeřově brance.
     
    2
    Posléze jim vyšel průnik po pravém křídle. Z něho ale nedošlo k zakončení, naopak míč do hry vracela outovým vhazováním obrana Kortrijku.
     
    2
    Domácí se snaží o rozehrávku z vlastní poloviny. Na středové čáře jsou ale napadáni, čímž se stále musí vracet.
     
    1
    Hráči Kortrijku se jako první dostali do útočné situace. Jejich průnik ale doznal svého konce na hranici velkého vápna, kde si obrana Anderlechtu celkem snadno ukořistila míč pro sebe.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Trubička

    Góly: 33. Kums, 70. Kums

    Karty:   6. D'Haene (KRT), 70. Charisis (KRT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:0. Rohy: 8:5.
    R.S.C. Anderlecht: Didillon – Mbodji, Lawrence, D. Appiah, Obradović (86. Milić) – Gerkens, Kums (82. Amuzu), Žulj (65. Kayembe), Verschaeren – Bolasie, Santini.
    Náhradníci: Boeckx – Milić, Sanneh, Kayembe, Amuzu, Doku, Saelemaekers.

    KV Kortrijk: Bruzzese – D'Haene, Kagelmacher, Kumordzi, Golubović (58. Azouni) – Charisis, Rolland – Koita (66. Prez), Avenatti, Chevalier (78. Lepoint) – Ezekiel.
    Náhradníci: Pereira – Rougeaux, Hines-Ike, Azouni, Lepoint, Ouali, Bacula, Prez.