Hr. Králové – Liberec 3:1 (kon.) | Teplice – Plzeň 1:2 (kon.) | Slavia – Bohemians 0:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Č. Budějovice 0:2 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
3:1 (1:1)
FC Slovan Liberec
cz Nedeľa 10.03.2019, 10:00 • Všesportovní stadion UMT • Juniorská liga – Čechy (CZ) • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Hradec Králové a FC Slovan Liberec.
     
    FC Hradec Králové

    Fotbalisté Hradce Králové se po dvaceti kolech nacházejí na sedmé pozici, což určitě není nejhorší počínání. Votroci mají na svém kontě sedmadvacet bodů, avšak na vedoucí Spartu jim chybí už devatenáct bodů. Hradec Králové v posledních dvou kolech nezískal ani bod, nejprve totiž v divoké přestřelce nestačil na plzeňskou Viktorii, která zvítězila poměrem 3:2, následně pak přišla porážka na půdě Příbrami, která dokázala vyhrát výsledkem 2:1. Votroci jsou ale druhým nejlepším celkem na domácím stadionu, z deseti zápasů zde prohráli pouze ve třech případech.
     
    FC Slovan Liberec

    Na opačné straně stojí o poznání lépe hrající Slovan Liberec, kterému pro změnu patří třetí pozice, přičemž na druhou Mladou Boleslav mu chybí pouze jeden jediný bod. Liberec v posledním kole napravil zaváhání proti pražské Spartě, na domácím stadionu si totiž celkem v poklidu poradil právě s Mladou Boleslaví, která si odvezla vysoký příděl 2:6. Slovanu se na venkovních stadionech celkem daří, konkrétněji je z toho třetí pozice. Liberec na hřištích soupeřů odehrál už deset zápasů, přičemž prohrál pouze ve dvou případech, naposledy nestačil na již zmiňovanou Spartu Praha.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Mach (C) – Gjinollari, Petřík, Kundrt, Soukeník, Kropáček, Vobejda, Šípek, Locker, Firbacher, Finěk
    Náhradníci: Prouza, Bičiště, Brůža, Šeba

    FC Slovan Liberec: Vliegen – Köstl, Lábek, Pázler, Vrabec, Micovčák, Kazda, Yu, Dvořák (C), Gembický, Vuklišević
    Náhradníci: Hasalík – Šulc, Baláž, Petr

    Rozhodčí: Melichar – Poživil, Vaňkát.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se po levém křídle prodral hostující Micovčák, který ihned cpal míč do pokutového území, kde musel zasahovat Firbacher.
     
    4
    K výkopu od své branky se postavil brankář Mach, která vykopával ke středovému kruhu, kde v hlavičkovém souboji uspěl hostující Vuklišević.
     
    5
    Na druhé straně se do šestnáctky dostával Firbacher, kterému ale zakončení příliš nevyšlo. Vliegen nemusel zasahovat, nyní bude vykopávat.
     
    6
    Bylo pískáno ve prospěch Hradce Králové, z vlastní poloviny rozehrával obránce Gjinollari, po jehož přihrávce se na zemi ocitl kolega Locker.
     
    7
    Na pořadu dne byl první rohový kop, od pravého praporku ho obstaral domácí Petřík. Jeh nabídka měla pořádnou výšku, nakonec ve vzduchu uspěl Yu.
     
    8
    Míč doskákal ven z hrací plochy, Slovan si tak vyzkoušel autové vhazování z pravé strany, po kterém se k šestnáctce probíjel zkušený Kropáček.
     
    9
    Po kratší době se k práci s míčem dostal brankář Mach, který z jedničky odkopával na druhou stranu hrací plochy, kde číhala smečka protihráčů.
     
    10
    Útočným faulem si pomohl domácí Vobejda, což uviděl také hlavní rozhodčí. Liberec se rozhodl rozehrát nakrátko, Gembický ale nenašel Pázlera.
     
    11
    Středem hrací plochy si to namířil právě Pázler, kterému ale uskočil míč trochu dál od kopačky, čehož využil Petřík, jenž pro jistotu uklidnil hru.
     
    12
    O autové vhazování se za domácí strany postaral Locker, který si pro spolupráci vybral Vobejdu, kterému se pro změnu podařilo vybojovat další aut.
     
    13
    Kazda raději přihrál vedle stojícímu Vukliševićovi, který pro změnu přenášel hru na pravou stranu. Tam domácí zachytili balón, protiútok jim ale nevyšel.
     
    14
    Gembický to zkoušel klasickým manévrem na pravou nohu, načež polovysokou nabídkou hledal své spoluhráče, před kterými zasáhl Finěk.
     
    15
    Liberec se usídlil na útočné polovině soupeře, kde dostal k dalšímu autovému vhazování. To směřovalo na Pázlera, který se nedostal do vápna.
     
    16
    Proto musel Kazda obstarat další aut, načež u hranice pokutového území opět neuspěl Pázler, kterému uskočil míč od nohy. Jeho celek si ale došel pro faul.
     
    17
    Vliegen musel rychle odkopávat na druhou stranu, přičemž našel pouze hlavu Fiňka, který nenašel nikoho ze spoluhráčů. Hrát tak může opět Slovan.
     
    18
    První šance tohoto zápasu! Votroci podnikli bleskurychlý protiútok, který se přesunu do volného prostoru, odkud vedle branky pálil Petřík.
    18. Petřík pálil vedle branky.
     
    19
    Mach s rozehrávkou od své branky nikam nespěchal, naopak si dal záležet, díky čemuž na druhé straně hrací plochy dokázal najít Soukeníka.
     
    20
    Dvořákovu ránu dokázal srazit Kundrt, načež tentýž hráč vytasil nedovolený zákrok před šestnáctkou. Liberec bude mít k dispozici nadějnou standardku.
     
    21
    Jednalo se o přímý pokus na branku, avšak hrací předmět skončil na dobře postavené zdi. Mach tak nemusel zasahovat, Slovan ale zůstává u balónu.
     
    21
    Je tu pokutový kop pro Liberec!
    21. Penaltový zákrok.
     
    21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se postavil ERIK MICOVČÁK, který zvolil razantní zakončení k levé tyči, kam se sice vydal také Mach, který ale na míč nedosáhl.
    21. MICOVČÁK - 0:1
     
    22
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut, Slovan využil hned svojí první větší šanci. V tuto chvíli jsou na tahu domácí.
     
    23
    Hradec Králové se díky aktivitě dostal k dalšímu rohovému kopu, který pouze proletěl kompletně celou šestnáctkou. O aut se tak postará Vrabec.
     
    24
    Postupná kombinace středem hrací plochy nakonec nepřinesla nic nebezpečného, naopak se míč odrazil do míst, kam přispěchal brankář Mach.
     
    29
    Sledujeme lehce nezáživnou pasáž tohoto utkání, přičemž aktivnějším celkem jsou hosté. Před malým momentem se Kazdovi podařilo přenést hru.
     
    30
    Po následném centru se pokoušel vrhnout Pázler, který pouze protečoval za sebe. Následná rána z velké vzdálenosti prosvištěla daleko od branky.
     
    31
    Roztažení hry našlo na pravém křídle Micovčáka, který vybojoval další autové vhazování. K němu se staví Lábek, který si zřejmě vybere Dvořáka.
     
    32
    Přihrávku mezi obránce obdržel Pázler, který se po krátkém driblinku pokusil zakončit, avšak brankář Mach si s jeho projektilem dokázal poradit.
     
    33
    U středového kruhu se do hlavičkového souboje pouštěl Firbacher, který prodloužil pouze k protihráči. Na druhé straně pálil Pázler, po jehož střele skončil míč vedle.
     
    34
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Slovan. Na malým vápně si na ní dokázal naskočit Dvořák, který hlavičku poslal kousek nad břevno.
     
    35
    Hradec se rozhodl rozehrát narychlo, načež došlo k roztažení hry na pravou stranu, odkud se Petříkovi nepodařilo odcentrovat kolem Kazdy.
     
    36
    Autové vhazování směřovalo na Micovčáka, který ještě vracel míč k postranní lajně. Z této pozice přiletěl další centr, který se stal kořistí Gjinollariho.
     
    37
    Yu ještě posílal míč do nebezpečného prostoru, odkud se dostal k hlavičkovému pokusu Gembický. Ani jeho zakončení nesměřovalo mezi tři tyče.
     
    38
    Nepovedené přenesení hry dokázal zachytit hostující Kazda, který posléze raději přihrával na kopačku Vliegena, jenž pro změnu roztáhl hru k pravé straně.
     
    39
    Votroci se snad poprvé v utkání dostali k nadějné standardní situaci, po které přišel protiútok pro soupeře. Kazda si počkal na náběh Gembického, který měl k míči daleko.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil domácí Soukeník, který se vrátil na vlastní polovinu, kde čistě odzbrojil jednoho z protihráčů.
     
    42
    Gembickému se sice podařilo zalepit těžkou přihrávku, posléze si ale příliš neporozuměl s Kazdou, který měl k prudké nabídce celkem dost daleko.
     
    43
    Těsně před pokutovým územím fauloval hostující Vuklišević , který překvapivě neobdržel červenou kartu, nýbrž bude následovat pouze standardka.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Damjan Vuklišević (FC Slovan Liberec).
     
    44
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A domácí přeci jenom srovnávají! K rozehrávce standardní situace se postavil RENÉ KROPÁČEK, který to zkusil přízemní střelou ke vzdálenější tyči, což se povedlo dokonale. Vliegen zůstal bezmocně stát.
    45. KROPÁČEK - 1:1
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl dvě branky. Úvodní utkání nám nabídly hodně bojovnou podívanou, která přinášela celou řadu nepřesností. Na první šanci jsme museli čekat něco málo přes dvacet minut, Liberec totiž zužitkoval pokutový kop. I následně byl Slovan výrazně nebezpečnější, avšak další jeho šance skončily vedle branky. Ke konci poločasu si domácí připsali odpověď z přímého kopu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    47
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Domácí se zničehonic dostávají do vedení! DOMINIK SOUKENÍK se ze středového kruhu dostal až k hranici pokutového území, odkud to zkoušel střelou na přední tyč, což slavilo úspěch. Vliegen si na míč sice sáhl, avšak i přesto skončil v síti.
    47. SOUKENÍK - 2:1
     
    48
    Na třetí branku jsme nemuseli dlouho čekat, Hradec tak zaznamenal skvělý vstup do druhého poločasu. V tuto chvíli jsou na tahu hostující hráči.
     
    49
    Posléze se na levém křídle pokoušel o centrovanou nabídku Gembický, který si potáhl míč na silnější nohu, avšak i přesto našel hlavu protihráče.
     
    50
    Dvořák se u postranní čáry dostal do nepříjemného obležení, přičemž nepřesně přihrál na Yu. Prvně jmenovaný ale svojí chybu rychle napravil.
     
    51
    Pázler se velice dobrým způsobem uvolňoval na hranici malého vápna, ve finální fázi mu ale do střely vložil nohu soupeř. Následovat bude rohový kop.
     
    52
    Avšak ten nenabídl nic nebezpečného, následně se Mach postaral o rozehrávku od své branky, kterou celkem překvapivě posílal po zemi na Kropáčka.
     
    53
    Za pokutovým územím se ještě pokoušel kombinovat Micovčák, který si ale nedokázal narazit se spoluhráčem. Výsledkem je další ztráta balónu.
     
    54
    I nadále sledujeme tentýž obrázek hry, přičemž Slovan drží míč na polovině soupeře. Před malým momentem se o autové vhazování postaral Kazda.
     
    55
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení! Liberec chyboval v rozehrávce, načež se obrana neprezentovala důrazným způsobem. Toho využil jeden z domácích, který kolmicí vysunul FILIPA FIRBACHERA, který z menšího úhlu přeci jenom propálil Vliegena, jenž zřejmě mohl zasáhnout.
    55. FIRBACHER - 3:1
     
    56
    Na druhé straně to Kundrt zkoušel dalekonosným pasem na druhou stranu, který se ale neujal. Následně ale velmi dobře vystoupil z obrany Petřík.
     
    57
    Následně se za obranu dostával Šípek, jehož nebezpečná nabídka směřovala do malého vápna, kam se včas dokázal vrátit hostující zadák Kostl.
     
    58
    Na opačné straně hrací plochy se na rohový kop dokázal natlačit Vuklišević, jehož hlavička ale postrádala větší přesnost. I tak se bude konat další roh.
     
    59
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Yu, jehož ránu ještě přizvedl jeden z protihráčů. Liberec se dostává k slušnému tlaku, následovat bude další roh.
     
    60
    Votrokům se podařilo vybojovat autové vhazování z pravé strany, o které se postaral Gjinollari. Ten si počkal na náběh nevýrazného Vobejdy.
     
    61
    Hra se celkem rychle přesunula na polovinu domácího celku. Zhruba ze čtyřiceti metrů to zkoušel Gembický, jehož pohotová rána vyletěla nad.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Hradec i nadále vede o dvě branky. Hosté sice působí aktivnějším dojmem, avšak Mach stále drží svůj celek.
     
    63
    Hodně ostrým zákrokem se prezentoval hostující Micovčák který za svůj čin uviděl žlutý kartónek.
     
    64
    Gembický si vzal na starost provedení dalšího rohového kopu, který byl hodně nepovedený. Míč totiž zamířil daleko za postranní lajnu.
     
    65
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází René Kropáček, přichází Dominik Bičiště.
     
    66
    Liberec to zkoušel hodně zbrklou kombinací, která navíc postrádala větší přesnost. Yu totiž našel pouze protihráče, který okamžitě přeposlal na Macha.
     
    67
    Sledovali jsme autové vhazování v podání Gjinollariho, po kterém si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Vrabec. K rozehrávce volného kopu se staví Vobejda.
     
    68
    Jenomže nepovedená rozehrávka přinesla sympatickou akci soupeře, přičemž se málem do zakončení natlačil Pázler, avšak včas zakročil Petřík.
     
    69
    Rohový kop z pravé strany si vzal na starost kapitán Dvořák, který centr zakroutil na hlavu domácího Vobejdy, jenž ho odvrátil do bezpečí.
     
    71
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Milan Vrabec, přichází Petr Petr.
     
    74
    Z pravé strany se pokoušel odcentrovat domácí Gjinollari, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho nabídku ale za sebe dokázal prodloužit Lábek.
     
    75
    I o pár vteřin později se míč ocitl na kopačce brankáře Vliegena, který i v tomto případě rozehrál po zemi. Postupná akce přinesla nepovedený centr.
     
    76
    Votroci faulovali v blízkosti vlastní šestnáctky, logicky tak přišel na řadu přímý kop. O rozehrávku se postaral Gembický, který trefil pouze zeď soupeře.
     
    77
    Míč se příhodně odrazil do prostoru, kam si naběhl hostující Micovčák, jehož pohotová rána zaplula kousek vedle. Nyní měl Mach trochu štěstí.
     
    78
    Také na druhé straně jsme sledovali standardku. Petřík to překvapivě zkusil přímo na branku, Vliegen se ke své bližší tyči včas přesunul.
     
    79
    Dlouho avizované přenesení hry na levou stranu nenabídlo nic nebezpečného, naopak si obrannou povinnost splnil domácí Kundrt.
     
    80
    Posléze si ve středu hrací plochy pomohl nedovoleným zákrokem napadající Dvořák, který poslal na zem protihráče, jenž stále leží na zemi.
     
    81
    Hradec to zkusil další vzdušnou nabídkou, která se ani v tomto případě neujala. Navíc se Soukeník nacházel v ofsajdu, Vliegen rychle rozehrál.
     
    82
    Tohle už byla šance! Dvořák našel naprosto osamoceného Pázlera, který se zjevil v dobré pozici pro zakončení. Jeho hlavičku ale dokázal Mach zneškodnit.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Hradec stále vede o dvě branky. Liberec bude muset pořádně zabrat, už mu nezbývá moc času.
     
    84
    Od vlastního pokutového území rozjížděl další útočný výpad hostující Lábek, kterému se podařilo najít pouze hlavu pozorného Petříka.
     
    84
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Michal Lábek, přichází Jan Šulc.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Daniel Finěk, přichází Daniel Prouza.
     
    85
    Hradec se dostal k rohovému kopu z pravé strany, který nebyl vůbec špatný. Na malém vápně ale zasahoval Kazda, avšak domácí budou zahrávat další roh.
     
    88
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro Hradec. Míč propadl až na kopačku Vobejdy, který pravačkou zamířil nad branku, Vliegen bude vykopávat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    90
    Snížení měl na hlavě jeden z hostujících hráčů, kterému se ale nepovedlo trefit prázdnou bránu.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Hradce Králové, který dokázal zvítězit poměrem 3:1. Liberec sice byl v prvním poločase výrazně nebezpečnější, avšak inkasovaná branka ke konci prvního dějství měla fatální následky. Hned v úvodu druhého poločasu se Hradec dostal do vedení, které posléze ještě dokázal navýšit o jednu branku. Následně jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, která nám už žádnou branku nenabídla. (11:47:11)

    David Suchý

    Góly: 44. Kropáček, 47. Soukeník, 55. Firbacher – 21. Micovčák (pen.)

    Karty:   43. Vuklišević (LIB), 63. Micovčák (LIB)


    FC Hradec Králové: Mach (C) – Gjinollari, Petřík, Kundrt, Soukeník, Kropáček (65. Bičiště), Vobejda, Šípek, Locker, Firbacher, Finěk (84. Prouza)
    Náhradníci: Prouza, Bičiště, Brůža, Šeba

    FC Slovan Liberec: Vliegen – Köstl, Lábek (84. Šulc), Pázler, Vrabec (71. Petr), Micovčák, Kazda, Yu, Dvořák (C), Gembický, Vuklišević
    Náhradníci: Hasalík – Šulc, Baláž, Petr

    Rozhodca: Melichar – Poživil, Vaňkát

    Diváci: 80