Hradec Králové – Sparta Praha 2:4 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 6:5 (kon.) | Chomutov – Vítkovice 2:6 (kon.)
Č. Budějovice – HC Litvínov 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Přerov 1:4 (kon.) | Olomouc – Havířov 2:1 (kon.)
Salzburg – Třinec 0:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.) | Vsetín – Kometa Brno 4:3 (po pr.)
Zlín – Slavia 2:6 (kon.) | K. Vary – Plzeň 1:3 (kon.)
koniec
Mountfield HK
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
HC Sparta Praha
cz Sobota 09.03.2019, 12:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 4. kolo
Partner:
     
    59:58
    V závěru zápasu je ještě vyloučen hradecký Jakub Kynčl za faul kolenem.
     
    59:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    A o vítězi je pravděpodobně rozhodnuto, Pražané odskakují krátce před sirénou na dvě branky! DAVID VITOUCH zaútočil v podstatě zpoza brány a překonal domácího brankáře počtvrté – 2:4. Asistence: Dominik Arnošt, Vojtěch Kropáček.
     
    59:10
    Domácí si berou oddechový čas, po jeho uplynutí se ale bude vhazovat před Sajdlem!
     
    49:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ještě není o osudu zápasu jasno, Mountfield se totiž právě nyní dostal na dostřel jedné branky! Jakub Kynčl našel od mantinelu úplně volného DOMINIKA SKLENÁŘE, který zametl puk do odkryté klece – 2:3. Asistence: Jakub Kynčl, Vojtěch Síla.
     
    46:58
    Vojtěch Síla nahrál Dominiku Sklenářovi, který byl sám na ose hřiště, bekhendem ale nedokázal usměrnit puk za gólmana.
     
    42:27
    Z boje o kotouč za hradeckou bránou vyšli vítězně domácí, rozhodčí ale viděl nepovolený zákrok. Jakub Kynčl bude pykat za podrážení.
     
    35:45
    Ondřej Pšenička mohl v úniku dvou na jednoho zakončovat do odkryté brány, nahrávka mu ale nesedla přesně a puk v rozhodující chvíli přeskočil čepel hole!
     
    33:06
    Teď si domácí pro změnu zahrají přesilovku, protože Daniel Poizl fauloval jednoho z protihráčů kolenem.
     
    32:12
    Vojtěch Síla se pomalu rozjel a zvolil zakončení na vzdálenější tyč, tam ale místo nebylo, puk vyrazil brankářův beton.
     
    32:12
    Vojtěch Síla byl hákován v samostatném úniku brankářem Janem Škorpíkem a je nařízeno trestné střílení!
     
    31:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po neučesané pasáži je tu další branka, opět ve sparťanském podání! ONDŘEJ PŠENIČKA si na levém kruhu srovnal kotouč na holi a z poměrně velkého úhlu překvapil brankáře svižnou a hlavně přesnou ranou na bližší tyčku – 1:3. Asistence: Jakub Prchal.
     
    27:59
    Petr Poppel našel u levé tyče úplně volného Jaroslava Dvořáka, jenže ten nedokázal usměrnit prudký puk za gólmanova záda. Tohle je dnes už alespoň čtvrtá nevyužitá šance Hradce, která vypadá jako přes kopírák!
     
    25:12
    Samuel Hrabčák mohl zamířit do odkrytého místa na zadní tyč, kotouč si ale chtěl ještě lépe zpracovat, což se mu vymstilo, protože do střely stihl sáhnout Jan Škorpík!
     
    22:59
    Před Davidem Vitouchem se z ničeho nic objevila možnost dorážky, v rychlosti ji ale sparťanský forvard poslal vysoko nad bránu.
     
    20:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražanům se náramně povedl vstup do druhé třetiny a dnes již podruhé jdou do vedení! DOMINIK ARNOŠT ujel všem hradeckým hráčům a tváří v tvář brankáři se ve svém zakončení nemýlil. Svou trefu oslavil náležitým výskokem do plexiskla – 1:2. Asistence: David Vitouch, Ondřej Havlín.
     
    17:20
    Další trest je tu, přesilovou hru si zahrají hosté. Vojtěch Síla totiž vystřelil puk mimo hřiště.
     
    16:06
    To pokus Petra Poppela z hranice brankoviště byl nebezpečnější, i tak ale puk mířící k levé tyči stihl Škorpík vytáhnout mimo!
     
    13:30
    Dominik Sklenář měl teď sám před brankářem šanci na reparát, puk ale nedokázal zvednout a napálil ho do pravého betonu! Současně jsou hosté v plném počtu.
     
    11:26
    Ale ne dlouho. Chvíli poté, co Sajdl zneškodnil nebezpečný pokus, je za vysokou hůl potrestán František Gajdoš a domácí hrají ve výhodě.
     
    10:59
    Za sekání jsou vyloučeni Jaroslav Kašpar (MHK) a David Vitouch (SPA), bude se tedy hrát čtyři na čtyři.
     
    10:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale sparťanské vedení trvalo jen 17 vteřin, Hradec bleskově srovnal se soupeřem krok! Martin Štohanzl posunul v rychlém protiútoku puk k pravé tyči na DOMINIKA SKLENÁŘE, jenž do protipohybu gólmana umístil kotouč pěkně na delší tyčku – 1:0. Asistence: Martin Štohanzl.
     
    09:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na rozdíl od Hradce Sparta první velkou příležitost v přesilovce využívá a jde do vedení! ONDŘEJ HAVLÍN si z pozice beka sjel až na pravý kruh, odkud příklepem z voleje trefil prostor u bližší tyče – 0:1. Asistence: František Gajdoš.
     
    09:34
    A nyní v něm zřejmě pobudou ještě déle, Tomáš Perička je totiž vyloučen za držení.
     
    08:12
    A další obrovská šance Hradce! Petr Poppel křižně nahrál na příklep z blízka Martinu Štohanzlovi, také on však netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    07:53
    Dominik Sklenář přiklepával do úplně odkryté brány, kotouč ale prosvištěl nad bránou!
     
    06:39
    Teď k tomu budou mít zase více příležitostí domácí, protože je tu jejich druhá početní výhoda. Marek Bláha se totiž provinil hákováním.
     
    03:25
    Petr Poppel střílel z první po křižné nahrávce, byl ale příliš z úhlu na to, aby trefil odkrytý prostor mezi tělem gólmana a tyčí!
     
    02:32
    Jaroslav Dvořák obkroužil celé útočné pásmo, než ale stihl vystřelit nebo nahrát, byl obrán o puk. Rozhodčí navíc stejně hru přerušili, protože Simeon Gluzman se provinil podrážením. Přesilovka pro Hradec.

    Klára Petrásková

    Góly a asistencie: 11. Sklenář (Štohanzl), 50. Sklenář (Kynčl, Síla) – 10. Havlín (Gajdoš), 21. Arnošt (Vitouch, Havlín), 32. Pšenička (Prchal), 60. Vitouch (Arnošt, Kropáček)


    Mountfield HK: Sajdl (Vacek) – Kukla (C), Voňka (A), Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík, Kynčl – Sklenář (A), Ďuriš, Hrabčák, Kašpar, Síla, Štohanzl, J. Dvořák, Lang, Janda, Poppel.
    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Klodner, Poizl, Krutil, Bláha, Havlín (A), Prchal, Gajdoš – Prymula, Schwamberger (C), Dani, Slavíček, Rubeš, Pšenička, Kropáček, Arnošt, Gluzman, Čech (A), Vitouch.

    Rozhodca: Kopeček – Křivohlavý, Klouda