Samara – Jenisej 4:0 (kon.) | CSKA Moskva – Kazaň 3:0 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
3:0 (1:0)
FC Rubin Kazaň
cz Sobota 09.03.2019, 14:30 • VEB Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu 19. kola ruské Premier Ligy mezi týmy CSKA Moskva a FC Rubin Kazaň. Utkání začíná v 14:30.
     
    CSKA Moskva

    Domácí bojují o Ligu mistrů, potřebují tak pravidelně bodovat. V prvním jarním souboji ale prohráli v Tule 0:2 a před tímto kolem jsou na třetím místě, 4 body za druhým Krasnodarem a 7 za prvním Zenitem Petrohrad. I když jaro začalo CSKA porážkou, tak delší pohled na jejich zápasy vypadá zajímavě. Posledních pět podzimních utkání armádní klub neprohrál a dostal v nich jen jeden gól. CSKA má celkově nejlepší obranu soutěže – 10 inkasovaných gólů v 18 zápasech je skutečně famózní bilance. Doma ale patří jen mezi průměr a jsou až osmým nejlepším týmem v tabulce domácích zápasů.

    Posledních 5 zápasů:
    CSKA Moskva – Zenit Petrohrad 2:0
    Achmat Groznyj – CSKA Moskva 0:2
    FK Rostov – CSKA Moskva 0:0
    CSKA Moskva – Jenisej Krasnojarsk 2:1
    Arsenal Tula – CSKA Moskva 2:0
     
    FC Rubin Kazaň

    Hosté také bojují o evropské poháry. Ze šestého místa ztrácí na pátou příčku jen bod a na svého dnešního soupeře jen dva. Kazaň mohla být i výše, je však remízovým králem ruské ligy – z 18 ligových zápasů remizovala až 10, díky čemuž má současně jen dvě prohry. Aktuálně drží hosté sérii pěti utkání bez prohry, pričemž na konci podzimu vyhráli i na půde lídra Zenitu Petrohrad 2:1. Do jara vstoupili výhrou nad Achmatem Groznyj, pak ale prohráli ve středu v poháru s Lokomotivem Moskva 0:1. Jejich skóre 18:14 v 18 utkáních mluví jasnou řečí o tom, že v zápasech Rubinu moc gólu nepadá. Venku se mu navíc moc nedaří, když z osmi zápasů vyhrál jediný.

    Posledních 5 zápasů:
    Kazaň – Lokomotiv Moskva 0:0
    Anži Machačkala – Kazaň 1:1
    Kazaň – Dinamo Moskva 1:1
    Zenit Petrohrad – Kazaň 1:2
    Kazaň – Achmat Groznyj 1:0
     
    Vzájemné zápasy

    Ve vzájemných zápasech v poslední době se daří více hostům. Domácí tým naposledy vyhrál v červenci 2015, když CSKA doma vyhrálo 1:0. Posledních šest zápasů se skončilo remízou nebo výhrou hostů. Za posledních pět sezon je jasně lepším týmem CSKA, které šestkrát vyhrálo, dvakrát prohrálo a třikrát se zrodila remíza. První vzájemný zápas v letošní sezoně se skončil v Kazani remízou 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Divejev, Becao, Magnússon, Ščennikov – Mário Fernandes, Vlašić, I. Achmetov, Obljakov – Nišimura, Čalov.
    Náhradníci: Pomazun, Kyrnac – Vasin, Jefremov, Sigurdsson, N'diaye, Bistrović, Bijol, Tiknizjan.

    FC Rubin Kazaň: Baburin – Callagov, Kambolov (C), Granat, Sorokin, Ustinov – Podběrjozkin, Mogilevec, Konovalov – Poloz, Bucharov.
    Náhradníci: Konovalov, Tušjov – Uremović, Baškirov, Pantělejev, Akbašev, I. Kalinin, Bajramjan, Mikušin, Abdullin, Sagitov, Stěpanov.

    Rozhodčí: Kirill Levnikov.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu, zápas se tak o chvíli začne. Domácí CSKA bude hrát v červenomodré kombinaci, hosté v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop zápasu měli domácí, kteří se okamžitě posunuli na útočnou polovinu. První průnik hostů skončil Divejevovým odkopem míče na rohový kop Kazaně.
     
    2
    Polozův centr odhlavičkoval první bránící hráč CSKA na přední tyči, pak se ale míč vrátil k hostům. Polozův centr se dostal k nabíhajícímu Callagovovi, který ho zblízka poslal nad bránu domácích.
     
    3
    Hosté vstoupili do zápasu hodně aktivně. Proti útoku domácích okamžitě vystoupili hráči Rubinu a donutili Obljakova k ztrátě míče a následnému faulu.
     
    4
    Po přihrávce z levé straně střílel z hranice šestnáctky CSKA Konovalov, míč ale dobře netrefil, takže Akinfejev neměl s tímto pokusem problém.
     
    5
    Domácí tým má poprvé od začátku zápasu míč delší dobu na svých kopačkách. Magnússon hledal křížným pasem Čalova, obrana hostů ale míč dokázala odvrátit do bezpečí.
     
    6
    Následně se Magnússon dostal na vlastní polovině pod tlak útočníků Rubinu a míč musel odkopnout do autu.
     
    7
    Po centru z levé strany vznikl před bránou Rubinu velký chaos, na konci kterého se snažil o akrobatické zakončení Fernandes. Míč zablokoval na poslední chvíli obránce Kambolov.
     
    8
    Domácí zatlačili hosty do obrany, pak ale po nepovedením zpracování Divejeva u autové čáry míč ztrácejí.
     
    9
    Míč ale získali domácí zpátky a okamžitě přišel nákop na hrot na Čalova. Hru dobře přečetl brankář hostů Baburin, který vyběhl z brány včas a míč chytil.
     
    10
    Oba týmy si několikrát rychle vyměnili míč kolem středového kruhu, pak ho ale získalo CSKA a zaútočilo. Vlašić vystřelil přes obránce, Baburin byl ale připraven a míč chytil.
     
    11
    Následně se Baburinovi nepovedla snadná rozehrávka na Callagova a po odkopu do autu daroval míč domácím.
     
    12
    Sorokin odhlavičkoval centr z levé strany na první rohový kop CSKA v zápase.
     
    13
    Obljakovův centr doletěl na druhou stranu, kde Fernandes získal druhý rohový kop CSKA.
     
    14
    Rohový kop byl rozehrán na krátko, centr ale pak odvrátila obrana Rubinu. Hosté se začínají dostávat pod drtivý tlak, od povedených úvodních minut se totiž vůbec nedostali na útočnou polovinu.
     
    15
    Becao trochu zariskoval s malou domů Akinfejevovi, brankář a kapitán CSKA si ale poradil a míč odkopl alespoň do autu. S rozehrávkou hostů si pak poradila domácí obrana, která zachytila kolmou přihrávku na Bucharova.
     
    16
    Achmetov se hezky uvolnil ve středu pole a našel svou přihrávkou Nišimuru, který si ještě potáhl míč k šestnáctce. Jeho pokus zablokoval na další rohový kop domácích Kambolov.
     
    18
    CSKA nadále obléhá pokutové území hostů. Fernandes uvolnil Vlašića, kterého střelu k pravé tyči musel vyrazit gólman Rubinu Baburin. Nišimura pak míč netrefil a ten skončil mimo bránu hostů.
     
    19
    Rubin získal po faulu Ščennikova standardku na útočné polovině, centr ale bez problémů odhlavičkovala obrana domácích.
     
    20
    Kazani se ale po dlouhé době povedlo alespoň na chvilku usadit se na útočné polovině. Kombinace bílých ale skončila po nepovedené přihrávce, kterou zachytil zatím skvěle hrající Fernandes.
     
    21
    Becao podrazil zezadu Bucharova, sám se ale při tomto zákroku asi zranil. Zatím se nezvedá ze země.
     
    23
    I domácí získávají standardku na útočné polovině, po faulu na Achmetova.
     
    23
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre! Ščennikovův centr sklepl hlavou před bránu Rubinu Fernandes a tam ještě posunul míč patou za sebe Čalov na TAKUMU NIŠIMURU. Japonec sice při zakončení podklouzl, míč ale poslal k levé tyči brány Kazaně. Asistence: Fjodor Čalov.
     
    25
    Hosté se snaží okamžitě odpovědět a se svou postupnou kombinací se posunuli na útočnou polovinu. Domácí jim zatím nedávají prostor na průnik nebo kolmou přihrávku.
     
    26
    Čalov obral o míč kapitána hostů Kambolova a získal pro CSKA autové vhazování na útočné polovině.
     
    27
    Magnússon hodil dlouhý aut do pokutového území Rubinu, Kambolov ale svou předchozí chybu napravil a míč získal.
     
    28
    Achmetov získal míč pro Vlašiće, který s ním vystartoval k bráně Rubinu. Zezadu mu ale míč čistě odkopl Mogilevec a pak ho odkopl do bezpečí Kambolov.
     
    29
    Magnússon chtěl nacentroval před bránu Rubinu, míč ale netrefil vůbec dobře a poslal ho za bránu hostů.
     
    30
    Držení míče: 60 % : 40 %
     
    31
    Domácí si znovu posouvají míč na útočné polovině. Čalov našel přihrávkou z pravé strany v pokutovém území Vlašiće, kterého střelu z otočky tečoval na rohový kop Granat.
     
    32
    Bucharov nejdříve centr z rohu odhlavičkoval a následný centr Magnússona chytil brankář Rubinu Baburin.
     
    33
    Granat našel krásnou kolmicí mezi stopery CSKA Mogilevce, tomu ale míč při zpracování odskočil a Ščennikov ho odkopl na rohový kop.
     
    34
    Ani hosté ale rohový kop nerozehráli dobře a míč nakonec skončil v zámezí.
     
    35
    Hosté konečně trochu zvýšili svou útočnou aktivitu. Ustinov hledal kolmicí Bucharova, Divejev si ale dal pozor a míč odkopl.
     
    36
    Na opačné straně po hezkém průniku Obljakova zakončoval tísněn obráncem Čalov, míč ale bez problémů chytil gólman Baburin.
     
    37
    Střely: 8:3
     
    38
    Mogilevcův centr si hrudí stáhl Poloz, pak se ale zamotal ve vlastních kličkách a o míč přišel. Hosté se ale dokázali vrátit včas a zastavili rychlý protiútok CSKA.
     
    38
    Fernandes poslal přízemný centr z pravé strany na nabíhajícho Ščennikova, který střílel z hranice šestnáctky. Střela mu ale moc nesedla a napokon míč chytil gólman Kazaně Baburin.
     
    39
    Střely na bránu: 6:1
     
    40
    Hosté znovu kombinovali u pokutového území CSKA, jejich útok ale není vůbec přímočarý a nepřicházejí střelecké pokusy. Akinfejev musel v prvním poločase doteď zasahovat jen jednou.
     
    41
    Kambolov zastavil průnik Ščennikova na levé straně, míč ale pak jen odkopl do autu.
     
    42
    Hosté po zisku míče poslali do náběhu na levé straně Bucharova, u rohového praporku se ale útočník Rubinu zamotal ve vlastních kličkách a míč tak ztratil.
     
    43
    Vlašić svým průnikem získal rohový kop, který ale skončil pro domácí bez úspěchu. Následný centr Vlašiće nedokázal zasáhnout v šestnáctce Nišimura.
     
    44
    Becao zasáhl loktem v hlavičkovém souboji Bucharova. Přímý kop pro Kazaň.
     
    45
    Ani tentokrát se ale hosté k zakončení nedostali a míč znovu odvrátila bez problémů skvěle fungující domácí obrana.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Domácí po první půli zaslouženě vedou 1:0 po gólu Nišimury. CSKA bylo aktivnější, rychlejší a častěji na míči. Hosté vstoupili do zápasu aktivně, pak se ale dostali pod tlak CSKA a pokud se i objevili na útočné polovině, tak jim chyběla přímočarost a střelba. Uvidíme tedy, jak v druhém poločase hosté zareagují na tento vývoj.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Vjačeslav Podběrjozkin, přichází Jevgenij Baškirov.
     
    47
    Magnússon se provinil faulem na vlastní polovině, Rubin tak získává přímý kop.
     
    48
    Ze standardky nakonec nebylo nic, protože centr Poloze odhlavičkovala domácí obrana. Míč se ale vrátil k hostům, kteří vstoupili aktivně i do druhé půle.
     
    49
    Míč konečně získali i domácí po nepřesné přihrávce Bucharova, míč ale brankář CSKA Akinfejev odkopl přímo do autu.
     
    50
    Konovalov poslal další nákop za obranu domácích na Bucharova, Ščennikov si ale s útočníkem hostů poradil a míč odkopl do autu.
     
    51
    Callagov rozehrál špatně a založil útok CSKA. Achmetov potáhl míč na útočnou polovinu, tam ale také nepřesně přihrál Vlašićovi a od něj míč skončil v zámezí.
     
    53
    Domácí hezky zakombinovali na hranici pokutového území a Nišimura s Čalovem se dostali do pokutového území. Navzájem si ale vadili, takže nemohli zakončit, pak ale tečovanou střelu Čalova vyrazil brankář Baburin.
     
    54
    Čalov našel krásnou přihrávkou na pravou stranu Obljakova, který ale míč podkopl až příliš a vystřelil vysoko nad bránu Rubinu.
     
    55
    Druhý poločas začal úplně stejně, jako první. Rubin do něj vstoupil aktivně, po několika minutách se ale dostává znovu pod tlak a čelí jednomu útoku CSKA za druhým.
     
    57
    Nišimura sklepl hlavou centr z levé strany do druhé vlny Achmetovovi, který vystřelil vysoko nad bránu Rubinu.
     
    58
    Na opačné straně vystřelil ze střední vzdálenosti Mogilevec, tento pokus byl ale spíše pro statistiky, protože letěl přímo do rukavic brankáře Akinfejeva.
     
    59
    Další kombinace Kazaně skončila dalším střeleckým pokusem hostů. Baškirov také vystřelil ze střední vzdálenosti, jeho pokus zablokoval Ščennikov.
     
    60
    Hosté ve druhé půli přece jen střílejí častěji na bránu CSKA, vysloveně nebezpečné pokusy to pro Akinfejeva v bráně domácích ale zdaleka nejsou.
     
    62
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Pavel Mogilevec, přichází Choren Bajramjan.
     
    62
    První žlutou kartu zápasu dostává za brutální skluz proti Obljakovovi Ruslan Kambolov (FC Rubin Kazaň). Táto karta měla výrazný nádech červené...
     
    64
    A hned přichází další karta pro Rubin. Žlutou kartu za podražení Achmetova zezadu dostává Jevgenij Baškirov (FC Rubin Kazaň).
     
    65
    Achmetov je v péči lékařů a jen těžce se zvedá ze země.
     
    66
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Takuma Nišimura, přichází Kristijan Bistrović.
     
    67
    Vlašić se po odchodu Nišimury posunul prakticky na pozici druhého útočníka CSKA a na jeho místo se posunul střídající krajan Bistrović.
     
    69
    Vlašić obral o míč obránce Kazaně a pak se řítil jen proti Sorokinovi. Klička se mu ale vůbec nepovedla a vracející se Kambolov mu míč odkopl.
     
    70
    Krásná kombinace domácích vedla k další velké příležitosti! Obljakovův centr byl sražen k Vlašićovi, který byl úplně osamocen uprostřed šestnáctky Rubinu. Hlavičku Chorvata zblízka skvělým zákrokem vyrazil gólman Baburin.
     
    71
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Alexandr Bucharov, přichází Artur Sagitov.
     
    73
    Vlašić uvolni přihrávkou na levou stranu Obljakova, který se prokličkoval do šestnáctky Rubinu, pak ale přízemnou střelou poslal míč přímo do náručí brankáře Baburina.
     
    74
    Žlutou kartu za šlápnutí na nohu Vlašiće dostává Igor Konovalov (FC Rubin Kazaň).
     
    75
    Držení míče: 54 % : 46 %
     
    76
    Po přímeém kopu CSKA zakončoval akrobaticky Magnússon, jeho pokus na dvakrát chytil gólman Kazaně Baburin.
     
    78
    CSKA kontroluje průběh druhého poločasu. Vlašić se snažil o další individuální průnik z levé strany, čistě ho ale o míč připravil Kambolov.
     
    79
    Achmetov si pak nabíhal na kolmici Čalova za obranu, Gólman Kazaně Baburin ale opět dobře přečetl hru a byl u míč jako první.
     
    80
    Rubin se dostal na útočnou polovinu a zatlačil domácí. Centr na Baškirova odhlavičkoval Divejev, který se pak srazil s Magnússonem. Oba obránci CSKA jsou napokon v pořádku.
     
    82
    Čalov si nabíhal na přihrávku Bistroviće, při zpracování mu ale míč odskočil. Naštěstí pro domácí ho doběhl a alespoň založil postupný útok domácích.
     
    83
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují do dvojgólového náskoku! Bajramjan ztratil míč ve středu pole a ten se dostal k Obljakovovi, který našel krásným obloučkem za obranu nabíhajícího FJODORA ČALOVA a ten dalším obloučkem poslal míč do brány Rubinu. Čalov potvrdil pozici nejlepšího střelce ruské ligy desátým gólem. Asistence: Ivan Obljakov.
     
    85
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Fjodor Čalov, přichází Arnór Sigurdsson.
     
    85
    Žlutou kartu za podražení Baškirova dostává Igor Divejev (CSKA Moskva).
     
    87
    Domácí jsou ve velké pohodě a s přehledem drží míč na útočné polovině. Hosté ho nemůžou získat.
     
    88
    CSKA posunulo míč pod tlakem na vlastní polovinu, ani tam ale o něj nepřišlo. Domácí nechtějí dát hostům ani možnost zaútočit.
     
    89
    Baškirov získal míč, pak ho ale okamžitě ztratil. Vlašić mohl vyrazit do otevřené obrany Rubinu, místo toho ale zbytečně kličkoval a nadějnou příležitost zabil.
     
    90
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Ilzat Achmetov, přichází Jaka Bijol.
     
    90
    Bude sa hrát ještě tři minuty.
     
    90+1
    Zápas se už v podstatě dohrává, protože o vítězi je rozhodnuto. Rubin jakoby už ani nechtěl útočit a po zisku míče ho okamžitě vrátil domácím.
     
    90+2
    Bistrović vystřelil ze střední vzdálenosti, namířil ale jen mimo Baburinovu bránu.
     
    90+4
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají ještě jednu branku! Mário Fernándes našel přihrávkou do středu šestnáctky Rubinu volného JAKU BIJOLA, který přesnou střelou z první poslal míč od levé tyče do brány. Asistence: Mário Fernandes.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    CSKA předvedlo jeden z nejlepších poločasů v sezoně a ve druhé půli potvrdilo své zasloužené vítězství. Rubin se snažil hrát útočněji, domácí obrana ale hosty nepustila prakticky k ničemu a naopak, každý útok domácích hrozil gólem. CSKA v pohodě kontrolovalo průběh zápasu a v závěru ještě dalšími dvěma góly navýšilo svou výhru na 3:0. Díky této výhře se CSKA přiblížilo k druhému Krasnodaru na jeden bod, hosté po nejvyšší porážce v sezoně zůstanou na šestém místě.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:10.
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek soboty. (16:33:35)

    Michal Sadlek

    Góly: 23. Nišimura (Čalov), 83. Čalov (Obljakov), 90+4. Bijol (Mário Fernandes)

    Karty:   85. Divejev (CSK) – 62. Kambolov (RKZ), 64. Baškirov (RKZ), 74. Konovalov (RKZ)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:10.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Divejev, Becao, Magnússon, Ščennikov – Mário Fernandes, Vlašić, I. Achmetov (90. Bijol), Obljakov – Nišimura (66. Bistrović), Čalov (85. Sigurdsson).
    Náhradníci: Pomazun, Kyrnac – Vasin, Jefremov, Sigurdsson, N'diaye, Bistrović, Bijol, Tiknizjan.

    FC Rubin Kazaň: Baburin – Callagov, Kambolov (C), Granat, Sorokin, Ustinov – Podběrjozkin (46. Baškirov), Mogilevec (62. Bajramjan), Konovalov – Poloz, Bucharov (71. Sagitov).
    Náhradníci: Konovalov, Tušjov – Uremović, Baškirov, Pantělejev, Akbašev, I. Kalinin, Bajramjan, Mikušin, Abdullin, Sagitov, Stěpanov.

    Rozhodca: Kirill Levnikov