Espanyol – Valladolid 3:1 (kon.) | Villarreal – Alavés 1:2 (kon.) | Huesca – Sevilla 2:1 (kon.)
Real Madrid – Barcelona 0:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
0:1 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 02.03.2019, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španielska LaLiga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas tohto šlágru 26. kola španielskej LaLigy nám už presný zásah neponúkol. Celkovo veľa zaujímavých príležitostí toto stretnutie neponúklo, rozhodla akcia z 27. minúty a gól hosťujúceho Rakitića. Real Madrid tak nedokázal vrátiť Barcelone porážku z pohára a tak aj druhé El Clásico, ktoré sa uskutočnilo tento týždeň, končí v prospech momentálneho lídra najvyššej španielskej futbalovej súťaže.

    S týmto konštatovaním a už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok neskorého večera a teda už aj dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj, dočítania pri ďalších športových prenosoch. (22:40:46)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4.
     
    90+4
    Nadstavený čas ešte ide ďalej, krátko pred koncom avizovaných troch minút sa dostal do veľkej šance Messi, ale jeho pokus tesne míňa bránu domácich!
     
    90+3
    Ešte tu bol jeden útok v podaní Barcelony. Coutinho sa dostal až pred domáceho brankára, ale celé vzrušenie bolo zbytočné, hosťujúci futbalista sa ocitol v ofsajde.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Nélson Semedo.
     
    90+2
    Domáci zahrávali priamy kop, čo zrejme už bola posledná šanca na ohrozenie brány súpera. Varaneho hlavička presná nebola a medzi tri tyče sa nevošla.
     
    90+1
    Navyše sa nadstavujú len tri minúty! Hra sa v druhom polčase nijak výrazne neprerušovala a tak sú zrejme tie tri minúty postačujúce.
     
    90
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Určite by sa malo ešte niečo nadstavovať, ale aj tak už Real nemá k dispozícii tak veľa času.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    88
    Po dlhšej dobe sme sledovali útočnú akciu, postarali sa o ňu futbalisti Barcelony. Bola pochopiteľne postupná, ale zakončenie Suáreza mierilo len do rukavíc brankára Courtoisa.
     
    87
    Nič takého sa zatiaľ nedeje. Hostia aj naďalej všetko kontrolujú a pomaly si budú môcť pripísať tri body do tabuľky. Radšej však ešte neprebiehajme, góly padajú aj v samom závere stretnutia.
     
    86
    Do jeho realizácie ostáva už len pár minút, ale niečo by sa ešte malo aj nadstavovať. Ostáva len hádať, či sa Realu podarí vytvoriť si poriadny záverečný tlak a tak niečo spraviť s týmto výsledkom.
     
    85
    Barcelona tak aj naďalej všetko kontroluje a tesné vedenie si drží vo svojich rukách. K Rakitićovi sa zatiaľ nikto s gólovým zápisom nepridal, ale futbal sa hrá až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    84
    Čas sa už neúprosne domácemu celku kráti. Uvidíme, či to Real skúsiť otvoriť v zadných radoch a vrhnúť tak všetky svoje sily do útoku.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Marco Asensio (Real Madrid CF).
     
    82
    Stále sa však Real Madrid nedokáže v útoku presadiť, čo je určite veľkým prekvapením tohto stretnutia. Gólové hody to tak už zrejme dnes nebudú, ale pre hostí je podstatné, ak domov povezú tri body.
     
    81
    Dostávame sa do záverečnej časti tohto stretnutia. Domáci fanúšikovia stále dúfajú, že ich miláčikovia tento nepriaznivý stav ešte zmenia.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Philippe Coutinho.

    Miroslav Revaj

    Góly: 27. Rakitić

    Karty:   61. Ramos (REA), 83. Asensio (REA), 89. Carvajal (REA) – 2. Busquets (BAR), 63. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:13.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Reguilón – Modrić, Casemiro (77. Isco), Kroos (56. Valverde) – Bale (62. Asensio), Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Navas – Marcelo, Valverde, L. Vázquez, Asensio, Isco, D. Ceballos.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (90+2. Semedo), Arthur (72. Arturo Vidal) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (80. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Coutinho, Malcom, Semedo, Umtiti, Arturo Vidal.

    Rozhodca: Undiano – Sobrino, Naranjo