Espanyol – Valladolid 3:1 (kon.) | Villarreal – Alavés 1:2 (kon.) | Huesca – Sevilla 2:1 (kon.)
Real Madrid – Barcelona 0:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
0:1 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 02.03.2019, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španielska LaLiga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas tohto šlágru 26. kola španielskej LaLigy nám už presný zásah neponúkol. Celkovo veľa zaujímavých príležitostí toto stretnutie neponúklo, rozhodla akcia z 27. minúty a gól hosťujúceho Rakitića. Real Madrid tak nedokázal vrátiť Barcelone porážku z pohára a tak aj druhé El Clásico, ktoré sa uskutočnilo tento týždeň, končí v prospech momentálneho lídra najvyššej španielskej futbalovej súťaže.

    S týmto konštatovaním a už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok neskorého večera a teda už aj dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj, dočítania pri ďalších športových prenosoch. (22:40:46)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4.
     
    90+4
    Nadstavený čas ešte ide ďalej, krátko pred koncom avizovaných troch minút sa dostal do veľkej šance Messi, ale jeho pokus tesne míňa bránu domácich!
     
    90+3
    Ešte tu bol jeden útok v podaní Barcelony. Coutinho sa dostal až pred domáceho brankára, ale celé vzrušenie bolo zbytočné, hosťujúci futbalista sa ocitol v ofsajde.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Nélson Semedo.
     
    90+2
    Domáci zahrávali priamy kop, čo zrejme už bola posledná šanca na ohrozenie brány súpera. Varaneho hlavička presná nebola a medzi tri tyče sa nevošla.
     
    90+1
    Navyše sa nadstavujú len tri minúty! Hra sa v druhom polčase nijak výrazne neprerušovala a tak sú zrejme tie tri minúty postačujúce.
     
    90
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Určite by sa malo ešte niečo nadstavovať, ale aj tak už Real nemá k dispozícii tak veľa času.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    88
    Po dlhšej dobe sme sledovali útočnú akciu, postarali sa o ňu futbalisti Barcelony. Bola pochopiteľne postupná, ale zakončenie Suáreza mierilo len do rukavíc brankára Courtoisa.
     
    87
    Nič takého sa zatiaľ nedeje. Hostia aj naďalej všetko kontrolujú a pomaly si budú môcť pripísať tri body do tabuľky. Radšej však ešte neprebiehajme, góly padajú aj v samom závere stretnutia.
     
    86
    Do jeho realizácie ostáva už len pár minút, ale niečo by sa ešte malo aj nadstavovať. Ostáva len hádať, či sa Realu podarí vytvoriť si poriadny záverečný tlak a tak niečo spraviť s týmto výsledkom.
     
    85
    Barcelona tak aj naďalej všetko kontroluje a tesné vedenie si drží vo svojich rukách. K Rakitićovi sa zatiaľ nikto s gólovým zápisom nepridal, ale futbal sa hrá až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    84
    Čas sa už neúprosne domácemu celku kráti. Uvidíme, či to Real skúsiť otvoriť v zadných radoch a vrhnúť tak všetky svoje sily do útoku.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Marco Asensio (Real Madrid CF).
     
    82
    Stále sa však Real Madrid nedokáže v útoku presadiť, čo je určite veľkým prekvapením tohto stretnutia. Gólové hody to tak už zrejme dnes nebudú, ale pre hostí je podstatné, ak domov povezú tri body.
     
    81
    Dostávame sa do záverečnej časti tohto stretnutia. Domáci fanúšikovia stále dúfajú, že ich miláčikovia tento nepriaznivý stav ešte zmenia.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Philippe Coutinho.
    79.
     
    79
    Striedajúci Isco sa ihneď snaží zapájať do ofenzívnych akcií svojho celku. Realu to však dnes v útoku nevychádza podľa predstáv a zatiaľ sa črtá aj druhá porážka v krátkom slede od Barcelony.
     
    78
    Domáci tréner realizoval svoje posledné striedanie v tomto zápase. Opäť tu mame posilnenie ofenzívy, čo je určite logické. Podarí sa Realu vyrovnať stav stretnutia?
     
    77
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Casemiro, prichádza Isco.
     
    75
    Hosťujúci brankár tohto dnes veľa na prácu nemal. Zatiaľ si drží čisté konto, ale ešte je tu nejaký ten čas pre domáci celok, aby s týmto výsledkom niečo spravil.
     
    74
    Domáci Vinícius sa rozhodol pre individuálnu akciu, ktorú napokon ukončil aj strelou na bránu súpera, ale jeho pokus bol veľmi nepresný. ter Stegen sa s rozohrávkou od svojej brány nikam neponáhľa.
     
    73
    Prvá výmena v tábore hostí. Pre Barcelonu sa to stále vyvíja veľmi priaznivo, hostia sa vo výraznejšom nebezpečenstve neocitli a tak sa to bude takto vyvíjať ďalej, tri body poputujú s nimi domov.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Arturo Vidal.
     
    71
    Ďalší z rýchlych útokov hosťujúceho celku a následné zakončenie v podaní Dembélého. Ten mal celkom dobrý priestor pred sebou, ale jeho zakončenie putovalo mimo troch tyčí.
     
    70
    Zakrátko tu bol ďalší útok zo strany hosťujúceho celku. Tentoraz už Messi dokázal zakončovať, ale bolo to nepresné. Barcelona však znova ukrojila z toho zostávajúceho času vo svoj prospech.
     
    69
    Kapitán Realu Madrid o malú chvíľu hlavičkoval pri rohovom kope svojho tímu, ale mieril len nepresne a bol tu rýchly brejk Barcelony. Ten však takisto presné zakončenie neponúkol.
     
    68
    Zaujímavá situácia sa potom črtala na druhej strane. Dembélé sa skvelo uvoľnil a už to vyzeralo, že pôjde sám na brankára domácich. Na poslednú chvíľu však dokázal zasiahnuť Ramos.
     
    67
    Nový muž na ihrisku sa teraz snažil oživiť útočné snaženie domáceho celku. Konkrétne je reč o Valverdem, ktorý sa snažil svojou prihrávkou nájsť Benzemu, ale pred ním výborne zasiahol Lenglet.
     
    66
    No a práve hostia teraz kombinovali na polovici súpera. K zakončeniu sa futbalisti Barcelony nedostali, aspoň nazbierali cenný čas ďaleko od svojej brány a tak ukrojili z toho zostávajúceho priebehu stretnutia.
     
    65
    Barcelona stále pohodlne kontroluje dianie na ihrisku a drží si svoje tesné vedenie o jeden gól. Druhý polčas zatiaľ nie je tak až na jednu situáciu pred bránou domácich.
     
    64
    Domáci tréner Solari stiahol z ihriska ďalšieho hráča. Bale musel prenechať miesto Asensiovi, Real je stále v útoku bezzubý a potrebuje teda každý nový impulz.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Clément Lenglet (FC Barcelona).
     
    62
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Marco Asensio.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF).
    60.
     
    60
    Máme za sebou hodinu z tohto stretnutia. Barcelona aj naďalej vyhráva na trávniku Realu Madrid o jeden gól a momentálne je tak bližšie k trom bodom. Domáci si v podstate žiadnu gólovú šancu nevypracovali a čas sa im začína pomaličky krátiť.
     
    59
    Ale dlho netrvalo a hostia opäť pohrozili pred bránou súpera. Courtois mal teraz troška väčšie problémy, keď Dembélého prihrávku tečoval Carvajal a domáci brankár mal tak celú situáciu sťaženú. Poradil si však úspešne.
     
    58
    Sledovali sme postupný útok hosťujúceho celku, po ktorom sa do zakončenia dostal Dembélé, ale tento nevydarený pokus nemohol Courtoisovi narobiť žiadne problémy.
     
    57
    Ako prvý siahol k striedaniu domáci tréner Solari. Zrejme cítil, že v domácej zostave treba nejaké to oživenie a práve výmena hráčov môže byť tým správnym impulzom.
     
    56
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Federico Valverde.
     
    55
    Dembélé sa nám rozhodol predviesť individuálnu akciu, ale neprešiel cez obranu súpera až do pokutového územia. Pre Barcelonu je teraz dôležité, že sa hrá ďaleko od jej brány.
     
    54
    Domáci si však na podobné zaváhania musia dávať pozor. Stále prehrávajú o jeden gól a ešte si dnes výraznú gólovú šancu nevypracovali. Času však majú aj naďalej dostatok.
     
    53
    Zaváhanie v domácej obrane sa teraz snažil využiť Suárez, ktorý sa už aj skoro dostal pred brankára a tak to veľmi výhodnej pozície, ale loptu si hodil o čosi viac pred seba a tak Courtois stihol zasiahnuť!
     
    52
    Úvodné minúty druhého dejstva zatiaľ ponúkajú podobný obraz hry, ako tomu bolo aj v prvom polčase. Raz sú to útočné výpady z oboch strán, potom je zas aktívnejší jeden z aktérov.
    51.
     
    51
    Postupne začínajú iniciatívu preberať domáci futbalisti. Benzema sa poriadne oprel do tejto strely, ale všetko sa to udialo v postavení mimo hru.
     
    50
    Ďalší útok zo strany domácich už bol o niečo úspešnejší, pretože priniesol Realu rohový kop. Jeho exekútorom bol Kroos, ale priamo od rohovej zástavy ter Stegena neprekvapil.
     
    49
    Ten sa domácim aj vydaril, ale šancu im nepriniesol. Benzema sa prebíjal obranou súpera ako to len šlo, ale až k zakončeniu to neviedlo. Barcelona sa po zisku lopty nikam neponáhľa.
     
    48
    Na druhej strane sa potom Kroos previnil faulom a tak hostia zahrávali priamy kop. Messi však len odovzdal loptu súperovi a tak sa Real snaží o ďalší útočný výpad.
     
    47
    Modrić potiahol rýchlu akciu domáceho celku, na jeho následný center sa snažil reagovať Vinícius, ale výborne pred ním stihol zasiahnuť Lenglet, ktorý dostáva loptu do bezpečia.
     
    46
    Druhý polčas sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťom. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvý polčas tohto stretnutia je už minulosťou, k videniu bol zatiaľ jeden presný zásah. Od úvodného výkopu to bolo vyrovnané na oboch stranách, ale postupne začali v útoku byť viacej nebezpeční hostia a v 27. minúte sa dokázal gólovo presadiť Rakitić. Výraznejšiu šancu domáci v prvom polčase nemali a tak budú musieť v druhom polčase doťahovať náskok súpera. Je to však len o jeden gól a tak je ešte všetko v druhom dejstve otvorené, El Clásico zatiaľ spĺňa divácke predpoklady.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:46.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Ešte sme sledovali menší závar pred hosťujúcou bránou, ale Modrić zakončoval len vysoko nad brvno. To už zrejme bude z prvého polčasu všetko.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už blíži ku svojmu koncu. Uvidíme, či sa ešte bude niečo nadstavovať.
     
    43
    Ani ďalší pobyt hostí na útočnej polovici úspešný nebol. Môžme však konštatovať, že Barcelona je v týchto minútach lepším celkom a domáci už zrejme chcú len to, aby do polčasovej prestávky neinkasovali.
     
    42
    Po krátkej dobe zahrávali hostia ďalší priamy kop na útočnej polovici, stalo sa tak po nedovolenom zákroku Ramosa. Nič zaujímavého sme však nevideli, domáci sa pohodlne ubránili.
     
    41
    Prípadný druhý inkasovaný gól by domácim už narobil väčšie problémy. Ostáva dohrať záverečné minúty prvého polčasu a sme určite zvedaví, čo nám ešte ponúknu.
    40.
     
    40
    No a veľa teraz nechýbalo, aby Barcelona navýšila svoje vedenie! Z hranice pokutového územia nebezpečne pálil Suárez, jeho pokus vyrazil Courtois len pred seba a tak sa ešte k dorážke dostal Messi, ktorého si však postrážila obrana!
     
    39
    Hostia sa však pomaly presúvajú na útočnú polovicu, snažia sa hrať s loptou čo najdlhšie a prípadne znova dostať súpera pod tlak, z ktorého by domáci mohli spraviť chybu.
     
    38
    Prvý polčas sa nám pomaly dostáva do svojej záverečnej časti. Barcelona si aj naďalej drží svoje tesné vedenie a bude sa ho snažiť určite udržať aj do polčasovej prestávky.
     
    37
    Realizáciu spomínaného priameho kopu si zobral na starosť Messi, ale jeho pokus ide tesne vedľa domácej brány. Chýbal možno len kúsok, aby mal Courtois vážnejšie problémy.
     
    36
    Faul aj na druhej strane, stalo sa tak po rýchlom brejku hosťujúceho celku. Aj Barcelona tak získava priamy kop na polovici súpera, bude to však z výhodnejšej vzdialenosti.
     
    35
    Tak toto bol ostrý zákrok od Alby na Viníciusa. Domáci sa u hlavného rozhodcu dožadovali kartového trestu, ale ten len napomína hosťujúceho futbalistu. Potom nasledoval priamy kop, ktorý Barcelona pohodlne ubránila.
     
    34
    Postupnou kombináciu sa hostia dostali na útočnú polovicu, mohli sme sledovať spoluprácu Arthura s Messim, ale druhý menovaný nedokázal presnejšie zakončiť.
     
    33
    Center od rohovej zástavky však nič zaujímavého neponúkol, loptu už má na svojich kopačkách Barcelona a snaží sa teraz presunúť na polovicu súpera.
     
    32
    O malú chvíľu sa však hra znova presťahovala pred pokutové územie hosťujúceho celku a Alba musel odvrátiť nebezpečný center. Budeme tak svedkami rohového kopu, o ktorý sa postarajú futbalisti Realu Madrid.
    31.
     
    31
    Domáci futbalista Reguilón predviedol výborný nábeh do pokutového územia, ale k zakončeniu sa už nedostal. Po páde sa dožadoval penalty, ktorú však hlavný rozhodca Undiano neodpískal.
     
    30
    Uplynula nám už polhodina z tohto stretnutia. Hosťujúci celok vyhráva najtesnejším možným rozdielom a na strane domácich zrejme cítiť trocha nervozitu. Uvidíme, akým smerom sa toto stretnutie bude ďalej uberať.
     
    29
    Dianie na hracej ploche je aj naďalej vyrovnané. Oba tímy sa snažia zakladať útočné akcie, ale horšie je to už s finálou fázou. Barcelonu to však v týchto chvíľach až tak mrzieť nemusí.
     
    28
    Hostia sú tak momentálne v lepšej pozícii, ale určite nie je o ničom ešte rozhodnuté. Do konca zápasu je ešte dlhá doba, domáci majú dostatok času, aby niečo s týmto výsledkom spravili.
     
    27
    Barcelona dala gól!
    Máme tu otvárací zásah tohto stretnutia na Santiago Bernabéu a na smútok domácich ho dávajú hostia! Nedávno sa v dobrej príležitosti na skórovanie ocitol Lionel Messi, ale z dobrej pozície ideálne nezakončil. Ako sa to má, mu teraz ukázal jeho spoluhráč IVAN RAKITIĆ, keď si úspešne poradil z obranou súpera, prehodil aj vybiehajúceho Courtoisa a lopta končí v domácej sieti – 0:1!
    Ivan Rakitić (BAR) - 0:1
     
    25
    Opäť sa striedajú útočné akcie striedajú na oboch stranách, sú to všetko rýchle akcie, ale nie sú dotiahnuté do zdárneho konca. Momentálne je pri lopte hosťujúca Barcelona.
     
    24
    Domáci po dlhšej dobe dokázali pohroziť a Modrić sa napokon dostal aj do šance. Spoza pokutového územia to skúšal veľmi dobrou strelou, ale včas stihol zasiahnuť Piqué.
     
    23
    Už sme sa dostali za polovicu prvého polčasu. Na gól tak stále čakáme, najbližšie k nemu mali nedávno hostia, ale Messi nedokázal ideálne zakončiť.
     
    22
    Ale práve takáto situácia môže oba tímy naštartovať za väčšou aktivitou. Útočné snaženie sa nedá uprie ani jednému celku, ale chce to zlepšiť finálnu fázu.
    21.
     
    21
    Možno som to aj trocha privolala! Barcelona založila rýchlu útočnú akciu, po ktorej sa do šance dostal Lionel Messi, ktorý prehodil brankára Courtoisa, ale lopta do siete nedoputovala! Ešte situáciu pred bránkou kontroloval Ramos a Varane.
     
    20
    Teraz sledujeme vyslovene futbal medzi oboma šestnástkami. K zakončeniu sa nedostáva ani jeden z aktérov tohto stretnutia, diváci na štadióne stále netrpezlivo čakajú na prvú vážnejšiu situáciu.
     
    19
    Varane opäť preukázal svoje kvality, keď zastavil prihrávku od Messiho na Dembèlého. Barcelona potom ešte kombinovala na útočnej polovici, ale nič zaujímavé si vypracovať nedokázala.
     
    18
    To sa im nepodarilo a pri lopte je teda opäť hosťujúci celok. Barcelona sa snaží pridať na svojej aktivite a vypracovať si tak nejakú gólovú šancu, prípadne dostať súpera pod väčší tlak.
     
    17
    Na druhej strane tu bol rýchly brejk hosťujúceho celku, po ktorom nasledoval opäť rohový kop Barcelony. Domáci sa ubránili úspešne a skúšajú teraz odpovedať rovnakou mincou.
     
    16
    Sledovali sme precízne pripravený útok domácich futbalistov. Ako posledný sa k lopte dostal Kroos, ktorý potom aj odcentroval do pokutového územia Barcelony, ale obrana súpera bola pozorná.
     
    15
    Úvodná štvrťhodina z tohto stretnutia je už minulosťou, sledujeme vysoké nasadenie oboch tímov. Zatiaľ však ťažko predpovedať, či by to dnes na Santiago Bernabéu mohli byť gólové hody. Čakáme na vážnejšiu situáciu pred jednou či druhou bránou.
     
    14
    Aj naďalej máme možnosť sledovať rýchle protiútoky na oboch stranách. Defenzívy aktérov tohto stretnutia tak majú čo robiť, svoju prácu však stále odvádzajú výborne a tak čakáme na úvodný presný zásah.
     
    13
    Hostia získali po precíznom prechode do útoku ďalší rohový kop. Ani po jeho rozohrávke sme nič zaujímavého nevideli, ale Jordi Alba troška narobil problémy domácej defenzíve.
     
    12
    Ani jeden z celkov si nič nedaruje v osobných súbojoch, v ktorých sa to pomaličky začína priostrovať. Uvidíme, ako sa bude toto stretnutie ďalej vyvíjať, zaujímavejšia šanca by tomu dodala ešte väčší spád.
     
    11
    Rýchle akcie z oboch strán nám teraz zdobia dianie na hracej ploche. Po jednej z nich si vytvoril priestor na strelu domáci Benzema, ale nemieril presne a lopta len preletela kolo ter Stegenovej brány.
     
    10
    Prvých desať minút tohto stretnutia sme sa určite mali na čo pozerať, aj keď výraznejšia šanca tu zatiaľ nebola. Oba tímy vstúpili do stretnutia s vysokým nasadením a snažia sa strhnúť vedenie na svoju stranu.
     
    9
    Strata lopty a okamžitý rýchly brejk zo strany domáceho celku. Aj túto akciu ťahal Kross, ktorý však už cez Piquého neprešiel. Barcelona sa teraz nikam neponáhľa a skôr kombinuje na svojej polovici.
     
    8
    Ani táto snaha o rýchlu útočnú akciu zo strany Barcelony nevyšla. Hostia však ešte môžu ostať na útočnej polovici, ale majú to ťažké sa presadiť cez prepracovanú defenzívu súpera.
     
    7
    Postupne máme možnosť sledovať, ako sa oba tímy snažia o svoje ofenzívne akcie. Obe defenzívy sa tak musia mať na pozore a zatiaľ svojho súpera do väčších šancí nepúšťajú.
     
    6
    Možno nikoho neprekvapilo, že Barcelona tento rohový kop rozohrala nakrátko. Nič zaujímavého sme však potom už nevideli, hostia začínajú zakladať ďalší útok až od svojho brankára.
     
    5
    Ale už aj domáci pokazili rozohrávku, čoho sa ihneď snažil využiť kapitán hostí Messi. Rýchlo šprintoval aj s loptou do pokutového územia, ale výborne zasiahol Varane, ktorý loptu odvracia na rohový kop.
     
    4
    Hostia sa pokúsili o rýchlu útočnú akciu, ale opäť tu bola len nepresná rozohrávka a tak aj strata lopty. Real Madrid zatiaľ pôsobí pokojnejším dojmom a momentálne opäť operuje na útočnej polovici.
    3.
     
    3
    Hneď v úvode stretnutia sme tak mali možnosť sledovať prvú zaujímavejšiu situácia. Z predchádzajúceho faulu teda rezonoval priamy kop z veľmi dobrej pozície, ale Bale mieril len vysoko nad bránu súpera.
     
    2
    Bola tu veľmi nepresná rozohrávka zo strany Barcelony, z ktorej potom pramenil faul od Busquetsa pred pokutovým územím a futbalista hosťujúceho celku už v druhej minúte vidí žltú kartu!
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril Barcelone. Luis Suárez sa ako prvý dotkol lopty, El Clásico sa teda začalo!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca tohto stretnutia Undiano spoločne so svojimi asistentmi Sobrinom a Naranjom privádza oba celky na hraciu plochu štadióna Santiago Bernabéu. To je už teda jasný signál, že sa stretnutie medzi Realom Madrid a FC Barcelona čoskoro začne. Mne už neostáva nič iné, ako vám všetkým popriať príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný sobotný večer všetkým fanúšikom futbalu! V španielskej lige sa dnes môžme tešiť azda na najväčšie derby a šláger kola, ktorým El Clásico určite je. Diváci pozorne sledovali toto zápolenie už v týždni, keď v pohári jasne dominovala Barcelona rozdielom triedy a tak Real Madrid má čo dnes svojmu súperovi vracať. Hostia sú aj naďalej neohrozene na čele tabuľky, domáci sú tretí a dnes tak Barcelona môže spraviť ďalší veľmi dôležitý krok za ziskom majstrovského titulu. Určite nás tak čaká veľmi zaujímavé stretnutie, pri ktorého sledovaní by sme sa nudiť nemali. Ako dopadne druhé tohto týždňové El Clásico? To sa už čo nevidieť začne, tesne pred výkopom sa znova prihlásime!
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Reguilón – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Vinícius Júnior

    Náhradníci: Navas – Marcelo, Valverde, L. Vázquez, Asensio, Isco, D. Ceballos

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé

    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Coutinho, Malcom, Semedo, Umtiti, Arturo Vidal

    Rozhodca: Undiano – Sobrino, Naranjo
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Real Madrid CF a FC Barcelona. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45!

    Španielska LaLiga pokračuje ďalej, na programe je 26. kolo a to prinesie obrovský šláger medzi Realom Madrid a Barcelonou, ktorý futbaloví fanúšikovia poznajú pod názvom El Clásico.

    Real Madrid CF:
    Domácemu mužstvo sa zrejme nedarí podľa jeho predstav. Real Madrid určite vstupoval do novej sezóny s ambíciami smerujúcimi k titulu, ale momentálne sa nachádza na treťom mieste so ziskom 48 bodov. Posledná ligová forma domácich je priaznivá, aj keď tam svieti nedávna domáca prehra s Gironou. V prvom osemfinálovom stretnutí Ligy Majstrov si Real poradil s Ajaxom 2:1, ale v Copa del Rey možno trocha prekvapivo podľalol rozdielom triedy práve svojmu dnešnému súperovi. Keď sa pozrieme na posledné ligové stretnutie, tak to dopadlo pre Real úspešne, pretože zdolal Levante na jeho pôde pomerom 2:1.

    FC Barcelona:
    To hosťujúcemu celku vychádza všetko podľa plánov. Barcelona má momentálne na svojom konte 57 bodov a momentálne je lídrom španielskej LaLigy. Pred druhým Atl. Madrid má Barcelona náskok sedem bodov a posledná forma môže hovoriť o absolútnej pohode v tábore hostí. Síce sa zrodili troška prekvapivé remízové výsledky či už v lige, alebo aj nedávno v Lige Majstrov s Lyonom 0:0. Svoju skvelú formu však Barcelona potvrdila už v spomínanom pohári a momentálne má našliapnuté za ligovým titulom, ale o ničom ešte nie je rozhodnuté.

    Pred pár dňami sa v tomto španielskom derby radovala Barcelona, takže Real Madrid má určite o motiváciu naviac postarané. Vrátia teda domáci svojmu súperovi nedávnu prehru? Alebo si Barcelona pripíše tri body a posilní tým svoje šance na titul? Určite sa môžme tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie, sledujte náš prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Revaj

    Góly: 27. Rakitić

    Karty:   61. Ramos (REA), 83. Asensio (REA), 89. Carvajal (REA) – 2. Busquets (BAR), 63. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:13.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Reguilón – Modrić, Casemiro (77. Isco), Kroos (56. Valverde) – Bale (62. Asensio), Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Navas – Marcelo, Valverde, L. Vázquez, Asensio, Isco, D. Ceballos.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (90+2. Semedo), Arthur (72. Arturo Vidal) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (80. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Coutinho, Malcom, Semedo, Umtiti, Arturo Vidal.

    Rozhodca: Undiano – Sobrino, Naranjo