Frankfurt – Hoffenheim 3:2 (kon.) | Hertha – Mainz 2:1 (kon.) | Leverkusen – Freiburg 2:0 (kon.)
Norimberk – Lipsko 0:1 (kon.) | Schalke – Düsseldorf 0:4 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 1:5 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
3:2 (1:1)
TSG 1899 Hoffenheim
cz Sobota 02.03.2019, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 7:10. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:16. (17:35:13)
     
    Až v sedmé minutě nastaveného času rozhodčí naposledy zapískal. Frankfurt se nakonec raduje z vydřeného vítězství nad Hoffenheimem 3:2.

    Ani jednomu z týmů se v úvodních minutách nedařilo v ofenzivní fázi. Změna přišla až po dvaceti minutách, kdy fauloval těsně před vápnem Schulz a domácí standardní situaci proměnili ve vedoucí branku. Kostićovo zakončení ještě tečoval ve zdi Ante Rebić. Už se zdálo, že si domácí tým pohlídá vedení do poločasu, ale těsně před přestávkou udeřili také hosté. Szalaiovu patičku uklidil za záda Kevina Trappa Joelinton.

    Po změně stran se ujal diktování tempa zápasu Hoffenheim. Po hodině hry byl za svou aktivitu odměněn vedoucí brankou, kterou obstaral táhlou střelou k přední tyči Ishak Belfodil. Následně se ale hostům honba za vítězstvím výrazně zkomplikovala, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Kasim Nuhu. Otěže zápasu okamžitě převzal Frankfurt, ale domácím se nedaří početní výhodu využít. Až se závěrem zápasu se prosadil po Gaćinovićově centru Sébastien Haller. Frankfurt nepolevoval v tlaku ani v nastaveném čase a v samém závěru ještě dokázal rozhodnout zápas střídající Goncalo Paciencia.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Gonçalo PACIÊNCIA - 3:2
     
    90+6
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Neskutečný závěr zápasu! Do konce šesté minuty nastaveného času zbývalo dvacet sekund. Hallerův nadýchaný centr přeletěl obránce a zamířil ke vzdálenější tyči ke střídajícímu GONCALU PACIENCIOVI, který parádní hlavičku umístil mimo dosah Baumanna.
     
    90+6
    Těsně před vápnem fauloval Brenet Gaćinoviće. Frankfurt měl jednu z posledních šancí ještě otočit zápas na svou stranu. Po Willemsově centru však přišla jen hlavička bránícího Posche.
     
    90+5
    Haller nedal v hlavičkovém souboji šanci Poschovi, ale pomohl si lehkou rukou a hlavní rozhodčí zapískal faul proti domácím. Hoffenheim může znovu ušetřit čas.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Andrej Kramarić (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    90+3
    Frankfurt pokračuje v náporu. Jovićovi ale utekl míč až za koncovou lajnu a hosté mohou hru lehce podržet rozehrávkou od vlastní branky.
     
    90+3
    Po dalším centru Gaćinoviće mohl zcela otočit zápas na domácí stranu Jović, ale tentokrát se předvedl ve skvělém světle Oliver Baumann.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned šest minut.
    90+1. Sébastien HALLER - 2:2
     
    90+1
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Exploze radosti ve Frankfurtu! Kostić vybojoval na Joelintonovi rohový kop. Ten domácí rozehráli nakrátko, ale ihned poté přiletěl centr do pokutového území Hoffenheimu, kde zůstal zcela osamocený SÉBASTIEN HALLER, který zamířil hlavou ideálně k pravé tyči.
     
    90
    Frankfurt stále usiluje o vyrovnáno. Po Kostićově přihrávce centroval do vápna Hasebe, ale v něm jsou domácí fotbalisté naprosto bezzubí.
     
    89
    Andrej Kramarić se zničehonic dostal do střelecké pozice. Ránu chorvatského útočníka ale skončil jen těsně nad břevnem domácí branky.
     
    88
    Joelinton hru znovu lehce pozdržel, když dlouho čekal s rozehrávkou. Hosté se poté usadili u postranní lajny, navíc míč šel mimo hru právě od Willemse.
     
    87
    K rozehrávce volného přímého kopu se místo Kostiće postavil Willems, ale domácí hráči se ani nyní neprosadili. Z velké dálky poté uklidil míč na tribunu Gaćinović.
     
    86
    Vyrovnání měl na noze také Mijat Gaćinović, ale k prudkému centru se nedokázal pořádně srovnat a pálil z prvního doteku jen těsně vedle.
    85. Oliver Baumann zachránil svůj tým zákrokem
     
    85
    Jović roztáhl hru přes celou šířku trávníku na Gaćinoviće, ale ten po zpracování pálil jen do připravené obrany. Ještě přišla střela Hasebeho, ale Baumann předvedl parádní zákrok.
     
    84
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Nadiem Amiri, přichází Alfons Amade.
     
    83
    Frankfurtu již příliš času na vyrovnání nezbývá. I s nastavením zhruba deset minut. Navíc hosté se snaží čas natahovat. Nyní se ošetřován Nadiem Amiri.
     
    82
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Sebastian Rode, přichází Gonçalo Paciência.
     
    82
    Sebastian Rode se neohlížel okolo sebe a chtěl jít rovnou do vápna. Jeho ránu ale dokázal zblokovat hned první obránce hostujícího celku.
     
    81
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Ishak Belfodil, přichází Reiss Nelson.
     
    80
    Hosté se postupně uchylují pouze k obranným odkopům, které sbírá těsně za polovinou Kevin Trapp. Po Willemsově náběhu se ale nebude kopat ani rohový kop.
     
    79
    Joviće stáhl na třiceti metrech k zemi Amiri. Frankfurt se následně opět usadil na útočné polovině trávníku, ale o přesné centry je zatím nouze.
     
    78
    Hoffenheimu se podařilo po delší době také zaútočit. Už už to vypadalo, že Belfodil alespoň vyzkouší pozornost Kevina Trappa, ale míč se od kopačky útočníka Hoffenheimu odrazil úplně mimo.
     
    77
    Willems je u každé akce Frankfurtu. Nyní vymýšlel přihrávku na Hallera, ale na poslední chvíli sáhl po balonu bránící Stefan Posch. Frankfurt se ale ihned dostává zpět k balonu.
     
    76
    Příchod Willems výrazně okysličil útok domácího týmu. Nyní se zkušený záložník pokoušel prosmýknout do vápna, ještě předložil míč Gaćinovićovi, kterého ale zradilo zpracování.
     
    75
    Gaćinović s Hallerem byli až příliš blízko sebe. Nemohli si těsně před vápnem pomoci přihrávkou a tak míč získal pro hosty Joshua Brenet.
     
    74
    Se Szalaiem si nyní velmi snadno poradil střídající Jetro Willems. Následně vedl útočnou akci domácího celku Filip Kostić, ale jeho přihrávka na Joviće nebyla z nejpřesnějších.
     
    73
    Tlak Frankfurtu roste. Od Gaćinoviće měl míč putovat k Jovićovi, ale to už se obrana Hoffenheimu stačila stáhnout do svých pozic.
     
    72
    Hasebe nadýchaným centrem našel v pokutovém území hlavu Luky Joviće, který ale našel pohotovým pokusem jen připraveného Olivera Baumanna.
     
    71
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Almamy Touré, přichází Jetro Willems.
     
    70
    Další Kostićův centr nyní směřoval na Hallera, ale francouzský útočník byl obsazen hned dvěma obránci Hoffenheimu a nemohl hlavičkovat.
     
    69
    Frankfurt cítí šanci na vyrovnání. Po vyloučení Nuhua se hraje výhradně na polovině hostujícího celku. Kostić získal pro domácí další volný přímý kop.
     
    68
    Frankfurt měl navíc k dispozici také volný přímý kop z pořádně nebezpečné pozici. Opět si míč přichystal ke střele Filip Kostić, ale nyní předvedl Baumann skvělý zákrok.
    67. Červená karta po 2. žluté
     
    67
    Teď už to ale Kasim Nuhu přehnal! Gaćinović si nabíhal na Hallerovu přihrávku, při tom dostal pořádně naloženo od Nuhua a ten musí po druhé žluté kartě opustit hrací plochu.
     
    66
    Frankfurt sice po inkasované brance drží míč pod kontrolou, ale až k Baumannovi se nemůže za žádnou cenu probojovat.
     
    64
    Nuhu si pomohl znovu tvrdým zákrokem. Stoper hostů už má z prvního poločasu žlutou kartu, ale nyní se po tvrdém střetu s Hallerem nepískalo.
     
    63
    Frankfurt se snaží o rychlou odpověď. Právě Da Costa zkoušel centrovat do vápna, ale v šestnáctce se neprosadil k hlavičce Gaćinović ani následně Jović.
    61. Ishak BELFODIL - 1:2
     
    61
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Hoffenheim je za svou aktivitu ve druhém poločase odměněn vedoucí brankou! Joelinton byl sice ve středu pole faulován, ale hlavní rozhodčí ponechal hostům výhodu. ISHAK BELFODIL si skvěle zpracoval dlouhý pas, poté si kličkou do středu udělal prostor ke střele a tu ukryl mezi nohama bránícího Da Costy.
     
    60
    Po hodině hry je stav zápasu stále nerozhodný. Na levém kraji si několikrát narazil Schulz s Amirim, poté pronikl do vápna Brenet, ale až ke střele nedošlo.
     
    59
    Nebezpečí také před Baumannem! Po Kostićově centru hlavičkoval ze země střídající Luka Jović, míč sice umístil přesně k tyči, ale pouze nedůrazně a tak mohl Baumann zasáhnout.
     
    58
    Hoffenheim začíná mít navrch. Po Kramarićově centr od rohového praporku se dral po balonu Brenet, ale ještě před ním stačil tečovat Da Costa.
     
    57
    Po rohovém kopu pálil z odraženého balonu Nadiem Amiri. Trapp ale drží Frankfurt v posledních minutách nad vodou. Další povedený zákrok.
    56. Szalaiova rána do břevna
     
    56
    Hned dva hráči Frankfurtu zůstali po soubojích před vápnem na trávníku. Hra se ale nepřerušovala a vznikla z toho pořádně nebezpečná situace. Ádám Szalai práskl do balonu a orazítkoval břevno domácí branky.
     
    55
    Tvrdý souboj musel podstoupit Kevin Trapp. Do německého brankáře naskočil Belfodil, následně se míč odrazil téměř do sítě, ale stejně je pískán faul útočníka Hoffenheimu.
     
    54
    Joviće dokázal v náběhu výrazně zbrzdit Stefan Posch. Jovićovi utekl míč daleko od kopačky a toho využil vyběhnutím Oliver Baumann.
     
    53
    Podobná situace jako při vyrovnávací branky. Szalai tečoval míč na první tyči, tentokrát už mířil přesně, ale Kevin Trapp dokázal reflexivně zasáhnout.
     
    52
    Také Kostić se pustil do rychlostního souboje s obranou Hoffenheimu. S míčem se sice dostal za obránce, ale už byl ve velkém úhlu a už nemohl překvapit Baumanna.
     
    50
    Baumannova rozehrávka našla na pravé straně Breneta. Následně se míč rychle přesouval až těsně k vápnu Frankfurtu, ale Schulz už nebyl v klíčovou chvíli přesný.
     
    49
    Těsně před vápnem byl zastaven také Mijat Gaćinović. Skvěle se vrátil na pozici v obraně Kasim Nuhu. Také druhý poločas začíná v poklidném tempu.
     
    48
    Almany Touré zaváhal při rozehrávce, ale míč se k obránci z Mali rychle vrátil. Na druhý pokus už dokázal oslovit střídajícího Joviće, který ale nedokázal zakončit.
     
    47
    Rozehrávku druhého poločasu obstarali fotbalisté hostujícího celku. Po dlouhém nákopu ale skončil míč jen za postranní lajnou.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Luka Jović.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:35.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Hráči odcházejí do šaten za stavu 1:1.

    Ani jednomu z týmů se v úvodních minutách nedařilo v ofenzivní fázi. Změna přišla až po dvaceti minutách, kdy fauloval těsně před vápnem Schulz a domácí standardní situaci proměnili ve vedoucí branku. Kostićovo zakončení ještě tečoval ve zdi Ante Rebić. Už se zdálo, že si domácí tým pohlídá vedení do poločasu, ale těsně před přestávkou udeřili také hosté. Szalaiovu patičku uklidil za záda Kavina Trappa Joelinton.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Střídající Ádám Szalai se ještě pokoušel vystrašit domácí obranu samostatnou akcí, ale s míčem vycestoval jen za postranní lajnu.
     
    45+2
    Kasim Nuhu nebyl daleko od druhé žluté karty. Těsně před vápnem zastavil ramenem náběh Gaćinoviće, který musí být navíc ošetřován.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
    45. JOELINTON - 1:1
     
    45
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Parádní akce Hoffenheimu a je srovnáno! Už se zdálo, že Frankfurt udrží jednobrankové vedení do přestávky, ale do by nesměl přijít skvělý útok hostů. Po Belfodilově přihrávce po trávníku zakončoval patou střídající Szalai, ale míč jen tečoval k zadní tyči, kde ve skluzu dopravil míč do sítě JOELINTON.
     
    45
    Opět byl v akci Danny Da Costa. Tentokrát už posílal míč po trávníku přímo do šestnáctky, ale ani Rebić se k míči neprosadil v ideální moment.
     
    44
    Minutu před pauzou se připomněl také Frankfurt. Od Da Costy putoval míč z pravé strany více před vápno, ale u Gaćinoviće také celá akce skončila.
     
    43
    Těsně před koncem první půle se dostává hostující tým do tempa. Také Nadiem Amiri vymyslel tvrdou střelu zpoza vápna, ale míč jen prosvištěl kolem pravé tyče.
     
    42
    Další zákrok osmadvacetiletého gólmana Frankfurtu. Grillitsch se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, ale našel jen Trappovy rukavice.
     
    41
    Hoffenheimu se podařilo vykombinovat střed trávníku, poté pálil Posch z nepřipravené pozice. Skákavou ránu dokázal Kevin Trapp snadno zlikvidovat.
     
    40
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kerem Demirbay, přichází Ádám Szalai.
     
    40
    Nebezpečné přečíslení Frankfurt nevyřešil nejlépe. Gaćinović našel Rodeho, který pálil z hranice šestnáctky přesně do prostoru, kde byl připraven Baumann.
     
    39
    Také na druhé straně se míč dostal až do vápna. Kramarić přihrával pod sebe, ale balon prošel skrz šestnáctku bez jakéhokoliv doteku hráčů.
     
    38
    V posledních minutách ztrácí zápas na tempu. Hoffenheim ztratil míč u středového kruhu, následně pádil do útoku Filip Kostić, ale klíčovou přihrávku na Hallera nepropasíroval přes Nuhua.
     
    37
    Také Rebić ale vypadá, že to ještě minimálně zkusí rozchodit na trávníku. Po krátkém přerušení může první poločas pokračovat.
     
    36
    Na trávníku nyní skončil také Ante Rebić. Útočník Frankfurtu se drží za levé koleno a hra musí být přerušena.
     
    35
    Nebezpečná situace před Trappem. Joelintonovi ale prošel míč v kritický moment mezi nohama a dvaadvacetiletý Brazilec už se ke střele přes Tourého nedostal.
     
    33
    Rode nyní pořádně tvrdě sestřelil Kramariće. Chorvatský útočník se zvedal z trávníku jen s bolestivou grimasou. Hra ale v rychlém sledu pokračuje.
     
    32
    Rebić sice našel Hallera těsně před vápnem, ale francouzský útočník byl zády k brance a ještě měl na sobě přilepené hned tři soupeře.
     
    31
    Brenet spolupracoval s Amirim. Následně se z levé strany snažil vykouzlit překvpaivou ránu Kramarić, ale míč mu nesedl dokonale na kopačku.
     
    30
    Po půlhodině hry vede domácí Frankfurt nad Hoffenheimem stále o jednu branku. Nakonec to s Demirbayem nebude tak vážné, jak se na první pohled zdálo. Záložník hostů pokračuje v zápase.
     
    29
    Hra zatím pokračuje bez Demirbaye. Rode zkoušel překvapit Posche přihrávkou na Hallera, ale jednadvacetiletý rakouský obránce dokázal míč alespoň tečovat.
     
    28
    Komplikace pro Hoffenheim. Zdá se, že Kerem Demirbay bude muset předčasně střídat. Za postranní lajnou už se připravuje Szalai.
     
    27
    Obrana Hoffenheimu je pod velkým tlakem. Nyní se Rebićova přihrávka jen s velkou dávkou štěstí nedostala přesně k nohám osamoceného Hallera.
     
    26
    Frankfurt se snaží přidat v rychlém sledu také druhý zásah. Rebić s Kostićem rozehráli rohový kop do kombinace, ale obrana Hoffenheimu stačila včas zareagovat.
     
    25
    Oliver Baumanna měl znovu práci. Kostić se zbavil u levé postranní lajny Breneta, následně umístil centr do nebezpečného prostoru před malým vápnem, ale Baumann byl u míče o něco dříve než Gaćinović.
     
    24
    Joelinton chtěl až příliš agresivně získat míč v souboji s Hasebem. Frankfurt rozehrával ze středového kruhu opět pouze do kombinace.
     
    23
    Hoffenheim se snaží uklidnit hru ve středu pole. Od Baumanna putoval míč po trávníku na Kramariće, který se prodral kolem Tourého až do vápna, ale Trapp vyhnal útočníka až za brankovou lajnu.
    21. Ante REBIĆ - 1:0
     
    21
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Faul na hranici vápna je potrestán! Míč si postavil na místo přestupku Filip Kostić, který chtěl pálit přes zeď, ale míč ještě trefil hlavu ANTEHO REBIĆE. Baumann už na brankové lajně nedokázal zareagovat na změnu dráhy letu míče a zůstal jako přikovaný.
     
    21
    Skvělou práci nyní odvedl Danny Da Costa. Krajní záložník Frankfurtu si to namířil více k se trávníku, už už to vypadalo, že bude pálit, ale těsně před vápnem ho zastavil faulem Schulz.
     
    20
    Po dvaceti minutách přišla na řadu balkánská spolupráce. Kostić našel Rebiće, který se podobně jako před malou chvílí tlačil před Nuhua, ale tentokrát se mu nepodařilo osvobodit.
     
    19
    Vyčkávaná pokračuje. Frankfurt se sice drží více u balonu, ale až před Baumanna se dostává jen sporadicky. Hoffenheim skvěle vyplňuje volné prostory před vápnem.
     
    17
    NDicka s Hintereggerem si nabíhali na parádní centr Rebiće na zadní tyči. Právě stoper domácího celku nebyl daleko od přesného zakončení, ale nakonec skončila hlavička mimo branku.
     
    16
    Rabić si posunul míč kolem Nuhua, který musel řešit nepříjemnou situaci faulem za žlutou kartu. Frankfurt navíc bude rozehrávat nebezpečnou standardní situaci.
     
    15
    Velké zaváhání v rozehrávce musel hasit Kasim Nuhu. Míč mu nepříjemně odskočil od kopačky a následně musel odkopávat před napadajícím soupeřem za postranní lajnu.
     
    14
    Danny Da Costa vhazoval míč zpoza postranní lajny. Frankfurtský celek se dokázal na malý moment udržet těsně před vápnem hostů, ale Gaćinovićova přihrávka už zamířila pouze za brankovou lajnu.
     
    13
    Demirbayova průniková přihrávka šla sice přesně k Belfodilovi, ale ten si nepohlídal své postavení až za posledním obránce a musel rychle míč odevzdat soupeři.
     
    12
    Gaćinović sice povalil u středového kruhu Amiriho, ale píská se faul právě hostujícího hráče. Frankfurt se po bleskové rozehrávce drží ve střední části trávníku.
     
    11
    Ani Rebićův náběh po levém kraji střelou neskončil. Haller si sice hledal místo v malém pokutovém území, ale střílená přihrávka francouzského útočníka těsně minula.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalový krásy nenabídla. Demirbayova pobídka sice skončila na hlavě Kramariće, ale chorvatský útočník umístil míč nedůrazně vedle tyče.
     
    9
    Ani jeden z týmů se v úvodních minutách nemůže udržet na útočné polovině delší dobu. Rebić sice naháněl nakopnutý balon, ale už nedokázal přesně odcentrovat na jediného muže ve vápně Gaćinoviće.
     
    8
    Belfodilův centr od rohového praporku našel v prostoru penalty Schulze, který byl ale v kontaktu s Tourém a nemohl ideálně posunout míč ke vzdálenější tyči.
     
    7
    Touré napálil odkopem jen napadajícího Joelintona, kterému se míč odrazil příhodně do běhu. Touré se musel rychle vracet a nakonec skluzem odvrátil nebezpečí na rohový kop.
     
    6
    Rebić sice přetlačil u středového kruhu Joelintona, ale pomohl si faulem a ten neunikl hlavnímu rozhodčímu. Hoffenheimu se ale rozehrávka vůbec nevydařila a u balonu jsou domácí.
     
    5
    Od Olivera Baumanna putoval balon velkou rychlostí až k Belfodilovi. Alžírský útočník měl proti sobě posledního obránce, ale Hinteregger dokázal soupeře odstavit od míče.
     
    4
    Joelinton posunul míč po zisku na Belfodila. Hosté se hnali do otevřené obrany, ale právě Ishak Belfodil výrazně pozastavil akci Hoffenheimu a to už se stačila obrana Frankfurtu zformovat.
     
    3
    Také Hoffenheim se dostává poprvé ke slovu. Schulzův pas podél postranní lajny měl najít rozběhnutého Kramariće, ale skvělou práci odvedl v obraně Almany Touré.
     
    2
    Ani souhra Rodeho s Da Costou nebyla z nejpřesnějších. Domácí ale i nadále pokračují v držení balonu v klidné části trávníku.
     
    1
    O úvodní rozehrávku se postaral ze středového kruhu domácí tým. Anter Rebić si na levé straně počkal na Kostićovu přihrávku, ale dále než několik metrů za polovinu se přes Breneta neprodral.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtyřiadvacátého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hinteregger, N'Dicka – D. da Costa, Hasebe, Rode, Kostić – Haller, Gaćinović, Rebić.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, de Guzmán, Jović, Willems, Russ, Paciência.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Brenet, Nuhu, S. Posch, N. Schulz – Demirbay, Grillitsch, Amiri – Belfodil, Joelinton, Kramarić.
    Náhradníci: Stolz – Nelson, Otto, Szalai, Amade, Wähling, Chana.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    07.10. 2018 Hoffenheim – Frankfurt 1:2
    08.04. 2018 Frankfurt – Hoffenheim 1:1
    18.11. 2017 Hoffenheim – Frankfurt 1:1
    30.04. 2017 Hoffenheim – Frankfurt 1:0
    09.12. 2016 Frankfurt – Hoffenheim 0:0
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Hoffenheim zakončil minulou sezonu Bundesligy na vynikajícím třetím místě za suverénním Bayernem Mnichov a nebezpečným Schalke. V evropských pohárech ale nezkušený celek neuspěl. V základní skupině Evropské ligy tým Pavla Kadeřábka sice získal pět bodů, ale na postup do jarní části to nestačilo.

    Úvod aktuálního ročníku nejvyšší německé soutěže ale Hoffenheimu nevyšel podle představ. V prvních sedmi zápasech zvítězili Die Krauchgauer pouze dvakrát. Postupem času se ale tým složený okolo čerstvého vicemistra světa Andreje Kramariće dostává do formy. Hoffenheim se vyhoupl už na osmé místo, ale až příliš bodů ztrácí v nerozhodných výsledcích, kterých zaznamenal již deset. Před týdnem si Hoffenheim připsal remízu 1:1 v Lipsku.

    Kromě Kramariće táhne Hoffenheim brankovou potencí stále jen devatenáctiletý Angličan Reiss Nelson. Čtyřikrát se trefili v letošní sezoně i Szalai, Belfodil a Joelinton. Brankářskou jedničkou je osmadvacetiletý Oliver Baumann.
     
    Eintracht Frankfurt

    Fotbalisté Frankfurtu prožili průměrnou loňskou sezonu v Bundeslize. Především horší jarní části odsoudila Eintracht až na osmou pozici daleko za příčkami zaručující pohárovou Evropu. V německém poháru ale dokázal outsider z Frankfurtu projít až do finále a v něm proti slavnému Bayernu Mnichov také uspěl. Dvěma zásahy se podílel na historickém zisku trofeje Ante Rebić, na konečných 3:1 upravoval skóre v šesté minutě nastavení Mijat Gacinović.

    V přípravě dokázal Frankfurt porážet týmy z nižších německých soutěží. Proti zvučnějších jménům už to tak slavné nebylo. Nevedlo se hlavně proti italským celkům Empoli a Spalu, se kterými Frankfurt prohrál 0:2, respektive 1:2.

    Ani úvod nového ročníku Bundesligy se Frankfurtu nevydařil. Po zlepšených výkonech především v říjnu a listopadu se Eintracht vyhoupl až na aktuální šestou pozici s minimální ztrátou na týmy před sebou. Na vedoucí Dortmund už ale Frankfurt ztrácí bodů hned sedmnáct. Před týdnem si Frankfurt s lehkostí vyšlápl na Hannover, kterému nastřílel hned tři branky.

    V druhé nejprestižnější klubové soutěži se Frankfurtu daří nad míru. Německý tým jde od vítězství k vítězství, v šest zápasech ještě neztratil ani bod jako jeden ze dvou týmů společně se Salzburgem. V prvním kole vyřazovací části si Frankfurt přehrál ve dvojutkání také Šachtar Doněck.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje již čtyřiadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Frankfurtu, který přivítá před domácím publikem Hoffenheim.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Góly: 21. Rebić (Kostić), 90+1. Haller (Gaćinović), 90+6. Paciência (Haller) – 45. Joelinton (Szalai), 61. Belfodil (Nuhu)

    Karty:   16. Nuhu (HOF), 90+4. Kramarić (HOF)   67. Nuhu (HOF)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 7:10. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:16.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré (71. Willems), Hinteregger, N'Dicka – D. da Costa, Hasebe (C), Rode (82. Paciência), Kostić – Haller, Gaćinović, Rebić (46. Jović).
    Náhradníci: Rönnow – Falette, de Guzmán, Jović, Willems, Russ, Paciência.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Brenet, Nuhu, S. Posch, N. Schulz – Demirbay (40. Szalai), Grillitsch, Amiri (84. Amade) – Belfodil (81. Nelson), Joelinton, Kramarić.
    Náhradníci: Stolz – Nelson, Otto, Szalai, Amade, Wähling, Chana.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn