Ufa – Čeljabinsk 5:0 (kon.) | Kazaň – S.Moskva 1:0 (kon.) | Novgorod – Soči 2:3 (po pr.)
Omsk – HC Slovan sk 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Avangard Omsk
2:3 (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 11.10.2018, 18:30 • Ľadový palác, Arena Balašicha, Moskovská oblasť • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan dnes zohral výbornú partiu s favoritom zápasu. Országh to presne naordinoval ako cievny chirurg a že to vyšlo, klobúk dole. Veľká vďaka patrí Čiliakovi, dnes mu však aj celý tím pomáhal a Slovan mohol za svoj výkon zbierať ovocie. Omsk mal viac z hry, mal podporu publika, čo v Bratislave belasým chýba, nič mu to však platné nebolo a Slovan na letisko Milana Rastislava Štefánika z tripu privezie štyri body, ktoré bude musieť precliť. Tie domáce nie, v nedeľu hostí Kunlun. Pekný večer priaznivcom hokeja želá Vladimír Korduliak. (21:01:40)
     
    Koniec zápasu.
    62:34 Patrik Lamper - 2:3
     
    62:34
    Slovan Bratislava dal gól!
    Červený z rohu klziska poslal puk na kruh a PATRIK LAMPER lišiacky zakončil, aby z dobrého Murygina dnes urobil štatistu. Asistencia: Rudolf Červený.
     
    62:09
    Franson pálil z vrcholu ľavého kruhu, Čiliak puk poslal späť do hry a Slovan pôjde vpred.
     
    61:01
    Širokov to skúšal na zakončenie spoza bránky, Řepík mu v tom zabránil a Slovan ubránil prvú minútu predĺženia, keď Omsk hral s pukom na hokejkách ako v presilovke.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Slovan držal svojou bojovnosťou, na čele s výborným Čiliakom v defenzíve, krok s favoritom moskovského duelu. A že je hokejový Boh spravodlivý, Slovan v power play vyrovnal a ideme do predĺženia. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 15:8, ako v predĺžení?
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:22
    Petrov to vyskúšal z pravej strany, Grman puk zablokoval a Čiliak bol bez práce.
    58:19 Michal Řepík - 2:2
     
    58:19
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan vyrovnáva, Gélinas potiahol puk vpred, posunul ho v strednom pásme a MICHAL ŘEPÍK puk potiahol na ľavý kruh, aby strelou a lá Ladislav Nagy vyrovnal. Asistencia. Éric Gélinas a Casey Bailey.
     
    58:01
    Oddychový čas hostí, Čiliak na striedačke,Slovan to vyskúša na power play.
     
    58:00
    Posledné dve minúty duelu, Sersen pekne vystrelil spoza kruhov, Murygin cez lapačku na dvakrát puk dostal pod svoju kontrolu.
     
    57:17
    Belasí zo stredného pásma len nahodili puk vpred, striedame, tadiaľto k úspechu krok nepovedie.
     
    56:45
    Košeľov vystrelil z ľavej strany od kruhu, Švarný puk poslal na sieť, Omsk bude mať pásmo na vhadzovanie.
     
    55:33
    Čiliak na konci útočného snaženia domácich, Slovan, s blížiacim sa klaksónom, drží nádej na dobrý výsledok, trochu šťastia?
     
    55:22
    Dnešné stretnutie sleduje 4.301 divákov, a to sa zápas hrá v Balašiche, na severovýchode Moskvy. Omsk hrá viac ako 2.700 km od svojho rodného ľadu a že je cítiť podporu divákov. Viete si predstaviť, že by Slovan hral KHL pár kilometrov od Bratislavy? V Trenčíne, Žiline či Košiciach? Ja nie! Rusom hrdosť svet závidí a pritom stačí len tak málo.....
     
    54:55
    Virta zakončil z pravej strany, Murygin cez hokejku puk na hruď a predsa len ho poslal do hry, Slovan bez radosti.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 4. Versteeg (Franson, K. Petrov), 19. Čudinov (Versteeg) – 8. Lunter (Sukel', Lamper), 59. Řepík (Gelinas, C. Bailey), 63. Lamper (Červený)


    Avangard Omsk: Murygin (Bobkov) – Medvedev (C), Pokka, Čudinov, Jemelin, Martynov, Franson – Michejev (A), Zernov, Širokov (A) – Semionov, Manukian, Talbot – Galimov, Fisenko, Košeľov – Zaseda, Versteeg, Desharnais – Petrov, Samochvalov
    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Sersen (C), Gélinas, Grman, Meszároš (A), Jánošík, Klok, Bačík, Švarný – Řepík (A), Virta, Taffe – Červený, Sukeľ, Liška – Lamper, Bailey, Lunter – Baranov, Rau, Chipchura

    Rozhodca: Hofman, Ansons (LAT) – Parikov, Golovľov

    Diváci: 4.301