Brazília – Mexiko 2:0 (kon.) | Belgicko – Japonsko 3:2 (kon.)
koniec
Belgicko
3:2 (0:0)
Japonsko
Pondelok 02.07.2018, 20:00 • Rostov Aréna, Rostov nad Donom • Majstrovstvá sveta • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Šiestym osemfinalistom svetového šampionátu sa stávajú futbalisti Belgicka. V 52. minúte prehrávali už 0:2, keď v krátkom časovom úseku skórovali Genki Haraguči a Takaši Inuj. Červení diabli boli v hernom kŕči, ale z neho ich dostal šťastný zásah Jana Vertonghena. Navyše, tréner Roberto Martínez mal šťastnú ruku pri striedaní. Marouane Fellaini vyrovnal a v štvrtej minúte nadstaveného zakončil rýchly brejk gólovou strelou Nacer Chadli. Japonci končia turnaj v slzách, kedže vedia, že premárnil šancu na historický úspech. My sa však môžeme tešiť na ostro sledované štvrťfinále medzi Belgickom a Brazíliou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:00:17)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Nacer Chadli (BEL) - 3:2
     
    90+4
    Belgicko dalo gól! Neuveriteľný záver zápasu. Japonci mali výhodu rohového kopu, ale Kejsuke Honda poslal loptu do rukavíc Thibauta Courtoisa. Ten založil rýchly brejk a Kevin De Bruyne posunul loptu doprava na Thomasa Meuniera. Hráč parížskeho Saint Germain presným centrom našiel NACERA CHADLIHO, ktorý posiela Belgicko do štvrťfinále s Brazíliou.
     
    90+3
    Kejsuke Honda to skúsil strelou z dobrých 35 metrov. Thibaut Courtois sa musel mať na pozore, no predviedol vydarený zákrok. Po ňom budú mať modrí samuraji k dispozícii ešte jednu štandardnú situáciu.
     
    90+2
    Malang Diedhiou napokon pridáva ešte štyri minúty. Okrem toho píska aj nedovolený zákrok Vincenta Kompanyho. Japonsko tak bude mať výhodu priameho kopu, ktorý zrejme rozohrá Kejsuke Honda.
     
    90+1
    Zatiaľ nemáme údaj o nadstavenom čase, no 60 sekúnd už takmer uplynulo. Japonci z rohového kopu nič nevyťažili, a tak budú rozohrávať z vlastnej obrannej polovice.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času centroval z ľavej strany Juto Nagatomo. Loptu smolne tečoval Axel Witsel a brankár Thibaut Courtois musel loptu vyraziť na rohový kop.
     
    89
    Nacer Chadli si to namieril medzi dvoch japonských hráčov. Už to vyzeralo tak, že sa pretlačí k centru do šestnástky, ale pomôcť svojim defenzívne ladeným spoluhráčom prišiel Kejsuke Honda.
     
    88
    Thomas Meunier centroval opäť z pravej strany. Tentokrát sa Romelu Lukaku do koncovky nedostal a dokonca mu hlavný rozhodca odpísal útočný faul. Ejdži Kawašima sa s rozohrávkou neponáhľa.
     
    87
    Belgičania uťahujú skrutky a snažia sa rozhodnúť zápas. Jan Vertonghen pálil spoza šestnástky a Ejdži Kawašima mal čo robiť, aby jeho strelu vyrazil. Následne už Marouane Fellaini chcel dorážať z ofsajdu.
    86. Ejdži Kawašima (JPN)
     
    86
    Ejdži Kawašima je hrdinom momentu. V priebehu snáď piatich sekúnd vytiahol dva vynikajúce zákroky. Najskôr vyrazil hlavičku Nacera Chadliho smerujúcu k pravej žrdi a následne aj ďalšie zakončenie Romelua Lukakua.
     
    85
    Čas na strelenie rozhodujúceho gólu sa veľmi rýchlo kráti. Po prihrávke Thomasa Meuniera centroval z pravej strany Marouane Fellaini, ale svojim pasom našiel len pripraveného Maju Jošidu.
     
    83
    Japonsko sa mohlo dostať do vedenia. Po ľavej strane si nabehol do šestnástky Takaši Inuj, ale druhý gól v zápase zatiaľ nestrelil. Veľmi dobrý zákrok predviedol Thibaut Courtois.
     
    82
    Hiroki Sakaj nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude vhadzovať Jan Vertonghen. Obranca Tottenhamu sa postaral o jeden z najkurióznejších gólov šampionátu, ktorý mal však nesmiernu dôležitosť.
     
    81
    Striedanie v tíme Japonsko: z ihriska odchádza Genki Haraguči, prichádza Kejsuke Honda.
    Striedanie v tíme Japonsko: z ihriska odchádza Gaku Šibasaki, prichádza Hotaru Jamaguči.
     
    80
    Belgičania mali k dispozícii dva rohové kopy. Po tom prvom hlavičkoval Vincent Kompany, ale z náročnej pozície nebol taký úspešný ako Jan Vertonghen. Po tom druhom nasleduje kop od brány.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 69. Vertonghen, 74. Fellaini, 90+4. Chadli – 48. Haraguči, 52. Inuj

    Karty:   40. Šibasaki (JPN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 10:4. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:9.
    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco (65. Chadli) – D. Mertens (65. Fellaini), E. Hazard (C) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Mignolet, Casteels – Vermaelen, Boyata, Dendoncker, Fellaini, T. Hazard, Tielemans, M. Dembélé, Chadli, Januzaj, Batshuayi.

    Japonsko: Kawašima – Sakaj, Jošida, Šódži, Nagatomo – Hasebe (C), Šibasaki (81. Jamaguči) – Haraguči (81. Honda), Kagawa, Inuj – Osako.
    Náhradníci: Higašiguči, Nakamura – Ueda, Endo, Makino, Sakaj, Honda, Usami, Jamaguči, Ošima, Okazaki, Muto.

    Rozhodca: Malang Diedhiou (SEN) – Djibril Camara (SEN), El Hadji Samba (SEN) – Bakary Gassama (GAM)