Rakúsko – Brazília 0:3 (kon.)
koniec
Rakúsko
0:3 (0:1)
Brazília
Nedeľa 10.06.2018, 16:00 • Ernst Happel Stadion (Viedeň) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Brazílska futbalová reprezentácia vyhrala aj druhý prípravný zápas pred štartom svetového šampionátu v Rusku. Pred týždňom zdolala Chorvátsko 2:0 a dnes Rakúsko 3:0. Kanárici sa pomalšie rozbiehali, ale približne od tridsiatej minúty ovládli dianie na trávniku. V závere prvého polčasu to potvrdil presnou strelou Gabriel Jesus a po zmene strán sa k nemu pridali Neymar s Coutinhom. (17:55:07)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Douglas Costa odcentroval z náročnej pozície na pravom krídle, ale lopta nepríjemne padala pod brvno a Lindner musel zasahovať.
     
    89
    Tentoraz bol Douglas Costa strojcom peknej individuálnej akcie. Rýchlonohý Brazílčan prešiel cez viacerých hráčov, ale vo finálnej fáze bol zastavený.
     
    87
    Douglas Costa si ešte musí počkať na svoj prvý dotyk s loptou. Prihrávku dostal do ofsajdu, a tak nemohol hrať ďalej.
     
    86
    Marko Arnautovic predviedol svoju povestnú tvrdú strelu. Spoza šestnástky minul bránu a rozvlnil iba bočnú sieť.
     
    85
    Neymar zvládol takmer plnú minutáž a potvrdil, že pred svetovým šampionátom je pripravený. V zápase bol viditeľný a strelil jeden gól.
     
    84
    Tite využíva aj svoju poslednú šiestu možnosť striedania. Z ihriska stiahol Neymara, ktorý prenechal miesto Douglasovi Costovi.
     
    82
    Veľká príležitosť Brazílie. Juhoameričania zakombinovali v pokutovom území, Roberto Firmino mohol zakončovať do odkrytej brány, ale trafil iba Lindnera.
     
    81
    Hierländer skúsil strelu zo strednej vzdialenosti. Rakúsky záložník namieril presne pod brvno a Alisson Becker musel loptu vytlačiť na roh.
    80. Hierlander (AUT)
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Brazília si udržiava čisté konto aj v druhom prípravnom zápase pred MS v Rusku.
     
    79
    Neymar pohybom pomýlil dvojicu protihráčov a otvoril si priestor na rýchly brejk. Napokon akciu zakončil nepresnou prihrávkou na Roberta Firmina.
     
    77
    Kanárici kontrolujú loptu v strede poľa a nikam sa neponáhľajú. Domáci už nemajú veľkú motiváciu na to, aby niečo urobili s výsledkom.
     
    76
    Brazílsky tréner Tite urobil piate striedanie v tomto zápase. Na lavičku posadil Coutinha, ktorého vymenil Taison.
     
    74
    Coutinho predviedol krásnu technickú strelu z hranice pokutového územia. Brazílsky stredopoliar namieril do brvna.
     
    73
    Paulinho sa tlačil z rovnakej pozície ako Coutinho do zakončenia, ale Kevin Danso bol dostatočne rýchly a zmaril mu strelu.
     
    72
    Brazílski futbalisti ukazujú pred majstrovstvami sveta dobrú formu. Proti Rakúšanom určite nepredviedli sto percent svojich možností a napriek tomu pohodlne kontrolujú duel.
     
    70
    V sedemdesiatej minúte opustil trávnik rakúsky stopér Aleksandar Dragović. V závere duelu dostane príležitosť Kevin Danso.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 36. Jesus, 63. Neymar, 69. Coutinho

    Karty:   38. Schöpf (AUT), 54. Prödl (AUT)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:8.
    Rakúsko: Lindner – Dragović (70. Danso), Prödl, Hinteregger – Lainer, Grillitsch (66. Zulj), Baumgartlinger, Alaba – Schöpf (58. Hierländer), Schlager (58. Burgstaller), Arnautovic.
    Náhradníci: Siebenhandl – Alar, Bauer, Burgstaller, Danso, Hierlander, Ilsanker, Kainz, Potzmann, Schaub, Zulj, Wimmer.

    Brazília: Alisson – Danilo, Silva (60. Marquinhos), Miranda, Marcelo (67. Felipe Luis) – Casemiro (60. Fernandinho) – Paulinho, Coutinho (76. Taison) – Willian, Gabriel Jesus (67. Roberto Firmino), Neymar (84. Costa).
    Náhradníci: Ederson, Cassio – Marquinhos, Taison, Fagner, Costa, Firmino, Geromel, Felipe Luis, Fernandinho.

    Rozhodca: Viktor Kassai (Maďarsko)