Srbsko – Čile 0:1 (kon.) | Maroko – Slovensko sk 2:1 (kon.) | Taliansko – Holandsko 1:1 (kon.)
koniec
Maroko
2:1 (0:0)
Slovensko
Pondelok 04.06.2018, 20:00 • Stade de Genève (Švajčiarsko) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už napokon aj videli presné zásahy. Maroko bolo po celý zápas aktívnejšie a hralo lepšie ako naša reprezentácia. Prekvapivo sme však išli do vedenia v 59. minúte, keď sa pekným gólom prezentoval Greguš. Maroko však dokázalo odpovedať pomerne rýchlo a gólmi El Kaabiho a Belhanda otočilo vývoj vo svoj prospech a raduje sa tak z víťazstva 2:1 nad našou reprezentáciou a môžme povedať, že úplne zaslúžene.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (21:56:01)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Navyše sa náš súper dostáva do útoku a už to teda vyzerá, že Slovensko v tomto zápase neuspeje.
     
    90
    90 minút z tohto zápasu už uplynulo, beží teda už nadstavený čas. Maroko dobre bráni svoje územie a do žiadnej šance nás nepúšťa.
     
    89
    Riadny čas tohto prípravného zápasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, či švajčiarsky rozhodca ešte niečo nadstaví. Slovensko získava rohový kop, to môže byť už posledná šanca nášho celku.
     
    88
    Záverečné minúty patria opäť nášmu tímu, ale ťažko sa dostávame do útoku. Sme tak ešte zvedaví, či sa nám podarí vymyslieť nejakú zaujímavú situáciu.
     
    87
    Slovensko predviedlo pekný prechod do útoku, na hranicu pokutového územia dostal presnú prihrávku Adam Nemec, ale jeho zakončenie bolo veľmi nepresné a tak brankára Bona neohrozilo.
     
    86
    Náš súper však začína hru vyrovnávať a tak si musíme dávať pozor v zadných radoch. Obraz hry tak už nasvedčuje, že sa skóre zápasu meniť nebude, ale ešte máme k dispozícii záverečné minúty.
     
    85
    Maroko sa teraz už viac sústreďuje na defenzívu, ale musíme si dávať pozor na rýchle protiútoky nášho dnešného súpera. Záver zápasu sa už nezadržateľne blíži, Slovensko stále prehráva o jeden gól.
     
    83
    Striedanie v tíme Maroko: z ihriska odchádza El Ahmadi, prichádza Ait Bennasser.
     
    83
    Do pokutového územia nášho súpera smeroval výborný center od Lobotku, ale skákal naň Valjent, ktorý bol v postavení mimo hru. Stále však hráme v závere zápasu aktívnejšie, ale prehrávame aj naďalej o jeden gól.
     
    82
    Slovensku sa darí držať loptu na svojich kopačkách a postupne sa vracia späť na útočnú polovicu. Snáď ešte príde z našej strany nejaká zaujímavá akcia, ktorá by mohla priniesť vyrovnanie.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Fajr (Maroko).
     
    80
    Tým zranením hráčom súpera je napokon Harit, ktorý doputoval za postrannú čiaru a zrejme sa tak ešte do hry vráti. Nášmu celku sa však už postupne začína čas krátiť.
     
    79
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Hubočan, prichádza Valjent.
     
    78
    Hlavný rozhodca prerušuje našu útočnú snahu, pretože Adam Nemec fauloval tesne pred pokutovým územím a tak tlak nášho tímu teraz končí. Jeden z hráčov Maroka ostáva po tomto súboji ležať na trávniku.
     
    77
    To však už neplatí, naši chlapci sa postupnou kombináciou presúvajú na útočnú polovicu a dostávame tak konečne aj my súpera pod tlak. V útočnej fáze sa nám však stále výrazne nedarí.
     
    76
    Náš súper sa zaslúžene dostáva do vedenia o jeden gól, ale ešte máme nejaký ten priestor, aby sa nám podarilo aspoň vyrovnať. Maroko nás však k lopte moc nepúšťa.

    Miroslav Revaj

    Góly: 64. El Kaabi, 74. Belhanda – 59. Greguš

    Karty:   41. Boussoufa (MRK), 81. Fajr (MRK) – 43. Škriniar (SVK)


    Maroko: Bono – Hakimi, Benatia (C), Saiss, Mendyl – El Ahmadi, Boussoufa – N. Amrabat, Belhanda, Ziyech – Boutaib
    Náhradníci: Tagnaouti, Munir – Ait Bennasser, S. Amrabat, Bouhaddouz, Carcela-Gonzalez, da Costa, Dirar, El Hajjam, El Kaabi, En Nesyri, Fajr, Harit

    Slovensko: Šulla – Sekulič, Šatka, Škriniar, Hubočan – Hrošovský, Kucka – Mak, Hamšík (C), Duda – Ďuriš
    Náhradníci: Dúbravka, Rodák – Pekarík, Nemec, Mazáň, Rusnák, Pačinda, Greguš, Mihálik, Lobotka, Valjent, Sabo

    Rozhodca: Lionel Tschudi – Raffael Zeder, Jean Yves Wicht (všetci Švajčiarsko)