Bielorusko – Rusko 0:6 (kon.) | USA – Nemecko 3:0 (kon.) | Švédsko – Francúzsko 4:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 7:1 (kon.)
koniec
Bielorusko
0:6 (0:1, 0:3, 0:2)
Rusko
Pondelok 07.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Bieloruskom a Ruskom, v ktorom si po výhre v pomere 6:0 pripísali Rusi ďalšie tri body do tabuľky. Dnes to síce nebola sedmička, ale opäť vysoká výhra..

    Najlepší hráči v dnešnom zápase:

    v tíme Bieloruska: Jegor Šarangovič
    v tíme Ruska: Pavel Dacjuk (18:29:03)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:12
    Už sa pravdepodobne nič postatné neudeje. Pri puku sú Rusi, kombinujú ale len v rohoch ľadovej plochy, odkiaľ sa strieľa ťažko.
     
    57:48
    Bielorusi nahodili puk na zadný mantinel, nedokázali ho ale dokorčuľovať. Dorkočuľoval ho Dacjuk, ktorý počká na prestriedanie svojich spoluhráčov.
     
    56:14
    Dnešný zápas sleduje priamo v Royal Arene 6360 divákov.
     
    55:02
    Do konca zápasu ostáva posledných päť minút.
     
    54:30
    Zakončoval Gavrikov, ktorý teraz chcel uniknúť bieloruskej defenzíve. Trafil to dobre, chýbali len centimetre, aby dokázal zasiahnuť štrbinku medzi Trusovými betónmi.
     
    53:30
    Barabanov sa šikovne natlačil priamo pred bieloruskú bránku, kde si ešte chcel rozpohybovať Trusa a zakončiť pomedzi jeho betóny. Nepodarilo sa mu to, vhadzovať sa bude v pásme Bielorusov.
     
    52:49
    Vylúčenie v tíme Rusko (Dinar Chafizullin – 2 min., držanie).
     
    51:42
    Ťažko povedať, čo teraz Rusi kombináciou popri mantineloch sledovali. Každopádne, puk sa pred bránku nepresunul, a tak nemohol padnúť ani gól s poradovým číslom sedem.
     
    51:16
    Ruskí fanúšikovia si pýtali gól, ktorý takmer predsa len prišiel. Chýbali centimetre a Trus by už na ten puk nedočiahol. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    50:20
    Od mantinelu to skúšal Demkov. Jeho pokus nemohol Šestorkina v žiadnom prípade zaskočiť, ruský gólman puk vytesnil svojím ľavým betónom.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva 10 minút.
     
    48:49
    Rusi sú veľmi blízko tomu, aby strelili aj v treťom zápase po sebe sedem gólov. Znie to ako nereálna štatistika, ale Zbornej už chýba len jeden presný zásah.
    47:37 Kirill Kaprizov (RUS) - 0:6
     
    47:37
    Rusko dalo gól!
    Ruský supertalent KIRILL KAPRIZOV to teraz trafil parádne. Krátka strela zápästím smerovala pod hornú žrď, od ktorej sa zrejme ešte priamo do siete odrazila. Trus nemal žiadnu šancu zakročiť. Asistencie: Pavel Dacjuk, Jevgenij Dadonov.
     
    46:43
    Kiselevič prihrával spoluhráčom, tí jeho puk spracovať nedokázali. Nepodarilo sa to ani Bielorusom, a tak skončil až pri mantineli. Zakázané uvoľnenie sa nepískalo.
    45:16 Maxim Mamin (RUS) - 0:5
     
    45:16
    Rusko dalo gól!
    Je to 5:0. Rusi dnes dokážu využiť, zdá sa, úplne všetko. Skvelá efektivita, v bránke Trusa končí každá ich väčšia šanca. Do štatistík sa zapísal MAXIM MAMIN. Asistencie: Nikita Zajcev.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 6. Dacjuk (Dadonov), 26. Šalunov (Barabanov, Kablukov), 30. Kablukov (Barabanov, Trjamkin), 40. Dacjuk (Chafizullin, Šalunov), 46. Mamin (N. Zajcev), 48. Kaprizov (Dacjuk, Dadonov)


    Bielorusko: Trus (M. Karnauchov) – Lisovec, Chenkeľ, Korobov, Vorobej, Denisov, Djukov, Ustinenko, Faľkovskij – Drozd, Kitarov, Materuchin – Platt, Šarangovič, Linglet – Gavrus, Razvadovskij, Demkov – Suško, Kovyršin, Pavlovič.
    Rusko: Šestorkin (Košečkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Trjamkin, Chafizullin – Kaprizov, Dacjuk, Dadonov – Grigorenko, Anisimov, Bučnevič – Mamin, Andronov, A. Michejev – Barabanov, Kablukov, Šalunov.

    Rozhodca: Kaukokari (FIN), Sjoqvist (SWE) – Lhotský (CZE), McCrank (CAN)

    Diváci: 6360