Japonsko – Rumunsko 3:2 (po pr.) | Estónsko – Chorvátsko 5:1 (kon.) | Litva – Ukrajina 5:4 (po pr.)
koniec
Estónsko
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Chorvátsko
cz Piatok 27.04.2018, 15:00Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Estonci si připisují důležitou výhru, pokud vše dopadne podle předpokladů a Litva porazí večer Ukrajinu, tak si to v posledním zápase rozdají o postup právě Litva s Estoncema.

    Chorvaté naopak budou bojovat v posledním zápase o udržení s Rumunama i když jim bude stačit prohra v prodloužení, na to se ale určitě spoléhat nemohou. Pro tuto chvíli je to vše, a zase někdy naviděnou! (17:15:05)
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Tak přece jenom jsme ještě byli svědky jedné střely, ta vyšla z hole Andrejeva, který dostal kotouč od Ossipova a vypálil, střela byla ale zblokována.
     
    58:30
    Zápas už se opravdu dohrává, Estonci si nahrávají puk za svou bránou a Chorvaté nejeví snahu napadat.
     
    58:00
    Hrají se poslední 2 minuty zápasu!
     
    56:40
    Chorvaté už rezignovali na snahu, jelikož ví, že tento zápas prohrají, puk se momentálně nachází ve středním pásmu.
    56:15 Riho EMBRICH - 5:1
     
    56:15
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Svou laxností přišel o puk Kanaet, o puk ho obral Parras, který našel před bránou uplně volného RIHO EMBRICHA, který ještě udělal blafák Tomljenovičovi a poté zavěsil do odkryté brány. Asistence: Kevin Parras.
     
    55:10
    K střele od modré se odhodlal Tadič, jeho střelu přizvedl jeden z obránců Estonska, ta končí tak v ochranné síti.
     
    54:35
    Chorvaté mají poslední možnost něco udělat s výsledkem, mají k dispozici dvouminutovou přesilovku za zbytečný faul Svarogina ve středním pásmu.
     
    54:30
    Vyloučení v týmu Estonsko (Filipp Svarogin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:49
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Estonci vedou 4:1 a myslím si, že je rozhodnuto! Sibircev zpoza brány našel úplně volného ROBERTA ARRAKA, který vymetl krásnou ranou pavučinku v pravém rohu Tomjenovičovo brány. Asistence: Alexej Sibircev.
     
    53:10
    V další zajímavé příležitosti byl Petrov, dostal pěkný kotouč do jízdy od Svarogina a z pravého kruhu vypálil na přední tyč, Tomjenovič měl ale lapačku připravenou.
     
    51:50
    Nakonec se to povedlo Sibircevovi, ten poslal kotouč na Petrova, který si vyjel zpoza brány a vystřelil, Tomljenovič byl ale připraven.
     
    51:25
    Estonci jsou usídlení ve své utočné třetině a drží puk u mantinelu za bránou Tomljenoviče, tam svádí souboj Sibircev s Tadičem, uvidíme kdo kotouč vyštrachá jako první.
     
    50:43
    Chorvaté jsou v plném počtu, druhá část přesilovky Estonců byla ještě horší než ta předchozí, 40 sekund před koncem Chorvaté vyhodili a Estonci se do pásma už nedostali.
     
    50:00
    Estonci přepli na úsporný režim a spíše šetří čas, ví, že výhra je posune blíže k postupu a nechtějí udělat chybu. Zatím si při přesilové hře přihrávají po rozích mantinelu.
     
    48:53
    Vyloučení v týmu Chorvatsko (Ivan Puzič – 2 min., sekání).
     
    48:40
    Vasjokin vybojoval puk u hrazení a vybruslil si do středu hřiště, tam ho zablokoval ale nedovoleným způsobem Puzič, Estonci mají výhodu.

    Lumír Mistr

    Góly a asistencie: 5. Rooba (A. Petrov, Makrov), 20. Andrejev (Svarogin, Embrich), 29. Embrich (Gornostajev, Vasjonkin), 54. Arrak (Sibircev), 57. Embrich (Parras) – 26. Rendulić (Blagus)


    Estónsko: Koitmaa (Šumichin) – Svarogin (C), Lahesalu (A), Kettunen, Ossipov, Slessarevski, Novikov (A), Sorokin – Rooba, Makrov, A. Petrov – Sibircev, Andrejev, Arrak – Vasjonkin, Gornostajev, Embrich – Kuzněcov, Parras, Simonov – Vorang.
    Chorvátsko: Tomljenović (Nikolić) – Tadić (C), Šijan (A), Puzič, Senzel, Vedlin, Kegalj, Šilović – Zanoški, Brine (A), Jarčov – Blagus, Kanaet, Rendulić – Jazbec, Janković, Miličić – Šakić, Fičur, Brenčun – Vukoja.