Švajčiarsko – Francúzsko 5:2 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Švédsko – Slovensko sk 6:1 (kon.)
Rusko – USA 1:5 (kon.) | Kanada – Česko 1:2 (kon.)
koniec
Švédsko
6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Slovensko
Štvrtok 26.04.2018, 12:40 • Arena Metallurg, Magnitogorsk • Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Partner:
     
    Slovenský výber na MS hráčov do 18 rokov končí vo štvrťfinále. So Švédskom prehral 1:6, no musíme povedať, že výsledok je pre tím Viliama Čacha až príliš krutý. Na šampionáte predviedol veľmi dobré výkony a dnes sa takisto dlho držal v hre. Škoda zbytočných oslabení, vďaka ktorým Švédi rozhodli zápas vo svoj prospech. Najlepšími hráčmi zápasu sú Samuel Fagemo a Martin Bučko. Zároveň Ernest Bokroš odovzdal ceny aj najlepšej trojici hráčov Slovenska v rámci celého šampionátu. Prekvapujúco medzi nimi chýba Maxim Čajkovič, ktorý zakončí turnaj s bilanciou 4+7. Ocenení sú Samuel Vyletelka, Oliver Okuliar a Marcel Dlugoš. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (14:53:51)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    V samotnom závere si ešte neodpustil jeden ofenzívny výlet obranca Adam Boqvist. Tradične po pravej strane vbehol do útočného pásma, ale jeho následné bekhendové zakončenie mierilo vedľa brány.
     
    59:01
    Na začiatku poslednej minúty to krásne spravil Adam Ginning. Švédsky kapitán sa natlačil pred slovenskú bránu, ale z tesnej blízkosti nepretlačil puk za chrbát Samuela Vyletelku.
     
    58:40
    Po švédskom ofsajde sa bude vhadzovať v strednom pásme. Do konca zostáva ešte 80 sekúnd a je jasné, že Švédsko doplní Fínsko a zmeria si s ním sily v semifinále turnaja.
     
    58:15
    Do konca zápasu zostávajú necelé dve minúty. Teraz musela byť hra prerušená, pretože po tvrdom zákroku pri mantineli zostal na ľade ležať náš kapitán Róbert Džugan.
    57:36 Jonatan Berggren (SWE) - 6:1
     
    57:36
    Švédsko dalo gól!
    O krásny hokejový moment sa nám teraz postaral JONATAN BERGGREN. Šikovný útočník dnes strieľa svoj druhý gól po tom, čo spoza brániaceho Marcela Dlugoša strelou švihom prekonal Samuela Vyletelku. Asistencia: Jacob Olofsson.
     
    57:12
    Tentokrát sme sa už do zakončenia dostali. Michal Mrázik potiahol akciu po pravej strane, presnou prihrávkou našiel Róberta Džugana, ale ten mieril len do betónov švédskeho brankára.
     
    56:36
    Slovenskí hokejisti sa sympaticky snažia bojovať až do samotného záveru. Aj teraz sa usadli v útočnom pásme a Švédi mali čo robiť, aby nepustili súpera do zakončenia.
     
    56:10
    Presilovka švédskeho tímu bola síce intenzívna, ale zároveň aj veľmi krátka. Po skrumáži pred našou bránou dostáva menší trest za nedovolené bránenie na brankára David Gustafsson.
     
    55:54
    V závere zápasu bude mať Švédsko k dispozícii početnú výhodu. Dve minúty za hrubosť dostáva Oliver Okuliar. Zrejme netreba pripomínať, ako dopadli predošlé dve presilovky súpera.
     
    54:22
    Pomaly sa nám zápas blíži do svojej záverečnej päťminútovky. Je viac-menej jasné, že slovenskí hráči do 18 rokov neprelomia dlhé čakanie na postup medzi štyri najlepšie mužstvá.
     
    53:38
    Švédski hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke, a tak sa píska zakázané uvoľnenie. Olof Lindbom je už pripravený a pozorne sleduje, ako sa bude vyvíjať situácia po vhadzovaní.
     
    53:10
    Oliver Okuliar prenikol do útočného pásma po pravej strane. Následne pred bránou hľadal spoluhráča, ale na druhú gólovú asistenciu v dnešnom dueli si musí ešte počkať.
     
    52:31
    Skutočne sme sledovali veľmi nevýrazný úsek hry. Švédi síce boli aktívnejší, ale k žiadnej strele sa nedostali. Napokon tento úsek prerušuje až vyhodenie puku na slovenskú striedačku.
     
    51:40
    Po reklamnej prestávke sa síce Švédi usadili v našom obrannom pásme, ale do žiadneho zakončenia sa nedostali. Teraz musíme pochváliť našich hráčov, ktorí odtláčali súpera do rohov.
     
    51:07
    Filip Johansson vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie. Samuel Vyletelka bezpečne puk skryl vo svojej výstroji, a tak bude nasledovať vhadzovanie po jeho pravici.
    50:16 Samuel Vyletelka (SVK), Samuel Fagemo (SWE)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 6. Westfält (Ginning, Nässén), 30. Pašić (Lundkvist, Berggren), 35. D. Gustafsson (Berggren), 40. Berggren (Pašić), 46. Wernblom, 58. Berggren (Olofsson) – 38. Dlugoš (Turan, Okuliar)


    Švédsko: Lindbom (Eliasson) – A. Boqvist, Ginning, Björnfot, Lundkvist, Johansson, Andersson, Granberg – D. Gustafsson, Berggren, Pašić – Lilja, Fagemo, Olofsson – Bäck, Hoglander, Wernblom – Grewe, Nässén, Westfält – Jakobsson.
    Slovensko: Vyletelka (Hlavaj) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česánek, Hudec – Sojka, Džugan, Mrázik – Okuliar, Kováčik, Čajkovič – Ferenyi, Paulíny, Tkáč – Sarvaš, Zubek, Čederle.

    Rozhodca: Denis Naumov (RUS), Milan Zrnic (SLO) – Balazs Kovacs (SUI), Ulrich Pardatscher (ITA)