Chelsea – Bournemouth 0:3 (kon.) | Everton – Leicester 2:1 (kon.) | Newcastle – Burnley 1:1 (kon.)
Southampton – Brighton 1:1 (kon.) | Manchester City – West Bromwich 3:0 (kon.) | Stoke City – Watford 0:0 (kon.)
Tottenham – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (1:0)
West Bromwich Albion
Streda 31.01.2018, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City bez problémov zvládol úlohu favorita a zaznamenáva už 22 víťazstvo v tejto sezóne. Posledný West Bronwich zdolal hladko 3:0, keď sa postupne presadili Fernandinho, Kevin De Bruyne a Sergio Agüero. Hostia sa dostali do zakončení až v záverečnej päťminútovke, keď už The Citizens trošku poľavili v koncentrácii. Daniel Sturridge ani Matt Phillips ale svoje šance nevyužili, a tak si Ederson pripíše ďalšie čisté konto. Domácim zahrali do kariet aj zaváhania Chelsea či Manchestru United, a tak majú na čele tabuľky už 15-bodový náskok. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:00)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zápas sa prakticky už iba dohráva. Manchester City je s trojgólovým náskokom spokojný a vďaka prehre svojho mestského rivala ešte zvýši svoj náskok na čele tabuľky Premier League.
     
    90+2
    Craig Dawson zaváhal a takmer jeho chybu potrestal striedajúci Brahim Díaz. Ten to skúsil technickým zakončením, no loptu nasmeroval len nad bránu West Bronwichu.
    90+1. Matt Phillips (WBA)
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času dostal peknú prihrávku za obrannú líniu Matt Phillips. Dokázal sa presadiť aj cez Nicolása Otamendiho, ale jeho zakončenie pohotovo vyrazil Ederson.
     
    90
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu Robert Madley pridáva ešte štyri minúty. Myslím, že je to trošku zbytočné, pretože o víťazovi zápasu je už definitívne rozhodnuté.
    89. Sergio Agüero (MAC) - 3:0
     
    89
    Manchester City dal gól! The Citizens definitívne rozhodujú o osude dnešného zápasu. Raheem Sterling získal loptu na polovici ihriska a prešiel s ňou dopredu. Následne šikovnou kolmicou uvoľnil SERGIA AGÜERA a ten už vedel, ako naložiť so svojou príležitosťou.
    88. Daniel Sturridge (WBA)
     
    88
    Gareth Barry trošku so šťastím poslal do brejku Daniela Sturridga. Bývalý útočník Liverpoolu mohol v novom pôsobisku debutovať vo veľkom štýle, no najskôr jeho strelu zblokoval Kyle Walker a následne netrafil opustenú bránu.
     
    86
    Na ihrisku sa nehrá, pretože domáci futbalista musí byť ošetrovaný. Okrem toho vidíme poriadne naštvaného Pepa Guardiolu, ktorému sa takého zákroky na jeho hráčov absolútne nepáčia.
     
    85
    Tak toto si Matt Phillips určite mohol odpustiť. Úplne zbytočne išiel tvrdo do súboja s Brahimom Díazom a môže byť rád, že za svoj nevyberaný zákrok dostal len žltú kartu.
    84. Brahim Díaz (MAC)
     
    84
    Hostia takmer na výhodu rohového kopu doplatili. Hráči Manchestru City sa totiž dostali do rýchleho brejku. Raheem Sterling posunul loptu na Brahima Díaza, ale jeho strelu výborne vyrazil nohou Ben Foster. Následne pálil aj Bernardo Silva, no ten trafil len bočnú sieť.
     
    83
    Teraz sme videli snáď najpeknejšiu útočnú akciu hosti v dnešnom dueli. Daniel Sturridge šikovným oblúčikom vysunul Matta Phillipsa, ktorý cez Nicolása Otamendiho získal prvý rohový kop v zápase pre hostí.
     
    82
    Loptu teraz budú mať na kopačkách hostia. V strede ihriska trošku nešikovne zahral Kyle Walker. Lopta mu narazila do ruky, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    81
    Začala sa nám posledná desaťminútovka zápasu. Olexandr Zinčenko to už mal na strelu, ale ešte posunul loptu do ľavého krídla na Brahima Díaza. Ten to skúsil individuálne, no včas ho zastavil Craig Dawson.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. Fernandinho, 68. De Bruyne, 89. Agüero

    Karty:   32. Silva (MAC) – 69. McClean (WBA), 75. Rondón (WBA), 85. Phillips (WBA)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:10.
    Manchester City: Ederson – Walker, Laporte, Otamendi, Zinčenko – De Bruyne (78. Díaz), Fernandinho, Silva (C) (40. Gündoğan) – B. Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Kompany, Adarabioyo, Gündoğan, Y. Touré, Díaz.

    West Bromwich Albion: Foster – Nyom, C. Dawson, Hegazy, McAuley – Field (55. Phillips), Yacob, Krychowiak (33. Barry), McClean (C) – Rondón (78. Sturridge), Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Myhill – Phillips, Brunt, Burke, Barry, R. Harper, Sturridge.

    Rozhodca: Robert Madley